Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Littlewouter
Totally agreed !!! Geniale film keb hem ooit toen ik een jaar of 13 was gekocht. kad het spel gespeeld , de trailer gezien en toen wou ik de film natuurlijk zien. hij blijft in mijn top staan.
CAPIpsv
Of je kan die 3 uur gebruiken om 2 betere films te zien, veel betere besteding van tijd dacht ik zo.
eeuhhm, wat is dr zo bijzonder aan jou nr 1, ten opzichte van de mijne????????????
Scarface is een sublieme film, dat is namelijk geen MENING maar een FEIT.
kijk de één houd van comedy de andere van maffia. Jij houd blijkbaar niet van maffia, dus jou stem is niet hoog op deze film, maar er is geen mens die durft te zeggen dat dit geen goede film is.
groeten
B_B
- 1969 berichten
er is geen mens die durft te zeggen dat dit geen goede film is.
Hierzo
En heb ik ook wel genoeg onderbouwd dacht ik zo. Dat ik niet van maffia hou omdat er geen Goodfellas of Scarface in mijn top10 staat slaat nergens op. Vind bijvoorbeeld Godfather erg sterk en kijk erg uit naar Gomorra. Veel argumenten waarom deze film zo goed is vind ik ook niet op deze pagina, vooral mensen met de film op nummer 1 die zeggen dat het een klassieker is.
Nathan013
vond het een vette film. zeker het einde heeft mijn waardering zo hog gebracht.
Remi
Scarface is een sublieme film, dat is namelijk geen MENING maar een FEIT.
Beetje nutteloos argument, tenzij je echt kan aantonen dat Scarface een sublieme film is.
combi
- 20609 berichten
alleen tony montana (pacino) is subliem, voor de rest een simpel raise en fall verhaaltje.
Don Dijk
Vergeet Pfeiffer niet, combi. Ze is toch een lust voor het oog in deze periode van haar leven?
Maar verder snap ik je wel, de film leunt érg op Pacino die een ongelooflijke rol neerzet.
Remi
Zonder Pacino en Pfeiffer was de film waarschijnlijk een flop geworden. Ik vind de versie uit 1932 ook een stukken beter.
B_B
- 1969 berichten
Versie uit 1932 nooit gezien, ben ik wel benieuwd naar. Vind het acteerwerk van Pacino hier trouwens ook een klein beetje overschat. In het begin doet hij het geweldig, maar die vreselijke overacting op het eind mag hij voortaan achterwege laten. In The Godfather had ie trouwens al bewezen dat kalme, killer gangsters veel cooler zijn.
judgepaddy
Zit wat in.
pfan
Alléén in deze periode van haar leven!
Dan heb je nog niet veel films meer met haar gezien. Ze is alleen maar mooier geworden naarmate ze ouder wordt.
aerts007
Ik vond haar in Scarface echt lelijk.
Toch kon ze me krijgen.....,toen!
pfan
AC/DC
bauwens
ik vind dit gewoon een geweldige film.
het maakt heel goed duidelijk hoe ook de grote mensen kunnen vallen.
ook wordt "the american dream" goed uit de doeken gedaan
Paddooh
Dit is een van mijn favoriete films mischien geen goed voorbeeld maar, ik vind Tony gewoon strak. Ik kan dit film wel tig keer bekijken zonder dat ik er genoeg van krijg en elke keer weer opsta met het gevoel Don't Fuck With Me.
combi
- 20609 berichten

Who put this thing togehter?Me that's Who!
Who do i trust.
drie zinnen, en men begrijpt nog niet waarom deze film zo gewaardeert wordt. raarrrr.
Niellis
Hahaha ja ik ken het. Tony is ook gewoon (een van) de stoerste hoofdpersonages die ik ooit in een film heb gezien. dit is ook een van mij meest favoriete films.
Jan Vanhulle
Het enige jammere aan mijn lievelinsfilm is dat vele kleine crimineeltjes hem gebruiken als voorbeeld...=s
Poppe
Dat slaat kant nog wal, enige wat ze lichtelijk met mekaar gemeen hebben is dat het leven van een gangster verheerlijkt wordt.., verder staan de films los van elkaar..
Don MN
Bedoel je stoer dat hij een vriend doodgezaagd laat worden, zijn vrouw slaat, zus slaat en beste vriend neerschiet?
Of omdat hij tot het einde "the untouchable toughguy" lijkt?
Don Dijk
Hoho watch your ass combi! Het is wel ff 20 cent he waarmee je te maken hebt.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war