Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Omar Suarez
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Neen, deze film wordt niet een beetje overgewaardeerd.
Deze film wordt zwaar overgewaardeerd
wat is jou reden dan om dat te zeggen.
Ravenstein
Dat kun je lezen in de berichten die ik geplaatst heb op 25 juli, 2 augustus en 30 augustus.
Maar langs de andere kant plaag ik de fans van deze verschrikkelijk over-het-paard-getilde film wel eens graag...
N811
Veel jongeren uit het lage sociale milieu zien Tony Montana als hun idool en voorbeeld. Zij hebben de illussie dat zij ook zo groot kunnen worden als Tony door zo een grote bek op te zetten.Maar in werkelijkheid zijn ze niet zo hard als Tony en komen ze ook niet ver.
lucdecoster
Volgens mij hebben de makers van het computerspel "Grand theft auto : vice city" afgekeken van deze film.
Leland Palmer
Dat was al lang bekend hoor.....Maar, goed opgelet
Nick1992
geweldige film, actie wisselt af met humor.
een paar zinnen uit deze film zal ik nooit vergeten.
Pacino zet hier een wereldprestatie neer,
scarface is een van de beste misdaad films ooit gemaakt
Savatage
Ik vond er niet zoveel aan. De meeste maffia films zijn op zich al overgewaardeerd, en de deze is daar een schoolvoorbeeld van. Er zitten wel een paar knappe stukjes in, maar over het algemeen kan deze film me echt niet bekoren. 1*
Leland Palmer
De meeste maffia films zijn op zich al overgewaardeerd
Oei! Heb je daar enige argumentatie voor?
Real_Movie
Waarom is de meeste maffia films zo overgewaardeerd.
Het lijkt alsof je de film niet gezien heb.
Met paar knappe stukjes beter opletten want dat waren geen knappe stukjes,maar dat waren meesterlijk acteerwerk van Al Pacino.
geweldige film, actie wisselt af met humor.
een paar zinnen uit deze film zal ik nooit vergeten.
Pacino zet hier een wereldprestatie neer,
scarface is een van de beste misdaad films ooit gemaakt
juist en zelfs naar 8 keer kijken
Turkeyloverz
De film is uiterst geschik voor topvermaak, maar hij moet het idd niet hebben van Al's zogenaamde meesterlijke acteerwerk. Voor zover ik me kan herinneren heeft hij in veel van zijn films (Godfather als uitzondering) dezelfde gedrag, houding etc.
De film is uiterst geschik voor topvermaak, maar hij moet het idd niet hebben van Al's zogenaamde meesterlijke acteerwerk. Voor zover ik me kan herinneren heeft hij in bijna al zijn films dezelfde gedrag, houding etc.
nee hoor niet zo extreem als hier.
met de uitspraken die hij hier zegt gebruikt hij niet overal zo
Turkeyloverz
Klopt, maar ik had het niet over zijn Montana-uitspraken. Ik zie in veel van zijn films dezelfde Pacino. Geef hem een gangsterrol, maakt hij er een Pacino-gangster van. Geef hem een duivel-rol, maakt hij er een Pacino-duivel van. Geef hem de rol van een gokverslaafde... etc. etc.
Ramon K
Ik snap een beetje wat je bedoelt, maar ik heb dat juist meer met een rijtje andere acteurs. Nicolas Cage, Tom Hanks, Matt Damon, Denzel Washington... Tom Hanks vult zijn personage immer hetzelfde in.... Ik kan echt niets meer van hem zien.
Turkeyloverz
Tom Hanks heeft dat idd ook een beetje. Al moet zijn personage de wereld redden van een meteoriet, die man blijft zichzelf spelen. Cage is een van mijn favoriete acteurs en Damon is tegenwoordig dé man voor intelligente actiefilms, dus heb ik geen moeite mee.
Ramon K
Ik denk dat 't een probleem is dat ik heb mbt veel supersterren uit modern Hollywood (om er even op voort te borduren): ze krijgen veel media-aandacht, het zijn allemaal rijke lui, ze zijn allemaal heel herkenbaar etc..... Alvorens je een drama-film met Tom Hanks gaat zien ken je Hanks' stemgeluid al, zijn maniertjes, zijn lichaamshouding, maar ook de status van de acteur an sich. Vanwege eerdere films, maar ook vanwege de media-aandacht voor de man zelf. Ik vind het heel moeilijk om me in personages in te leven dan. Bij een oude Italiaanse neo-realistische film (om een extreme tegenstelling te vormen) heb je met louter onbekende acteurs (amateurs) van doen. Hun personages verworden eerder tot mensen van vlees en bloed. Tom Hanks blijft in mijn beleving immer Tom Hanks. Tom Hanks als weduwnaar, Tom Hanks als terrorist, Tom Hanks gaat een liefde zoeken die hij niet kan krijgen etc. Dat werkt gewoon minder voor me.
Hij wint er verdorie nog oscars mee ook. Vond hem het best in Big.
djelle
Dat werkt gewoon minder voor me.
Kan het me best voorstellen. Persoonlijk heb ik het er minder moeilijk mee, maar 't is inderdaad lastiger in te leven met superbekende (hollywood)sterren. Hoe goed sommige dan ook mogen acteren.
djerk_Corleone
dat heeft meer met je inlevingsvermogen te maken denk ik, Ramon K
delfgauw
Tis al een tijdje geleden dat ik deze heb gezien maar wat me opviel was toch wel dat deze film nooit aan dit soort films kan tippen.
goodfellas
the godfather 1 en 2
pulp fiction
reservoir dogs
casino
Tis mijn mening .
Maar denk wel dat er het veel met me eens zijn maarja wie ben ik??.
3,5
dvdfreak123
zalige film zeker al pacino's beste say hello to my little friend machtig gewoon
Ferdi-FR1908
Super flm !! 1 van de pronkstukken van zijn werk..
weinig geld in de film gestoken maar er zijn maar weinig films die zo goed zijn !!!
Rafke Pafke
goodfellas
the godfather 1 en 2
pulp fiction
reservoir dogs
casino
Tis mijn mening .
Maar denk wel dat er het veel met me eens zijn maarja wie ben ik??.
3,5
Zet Carlito's Way nog in je lijstje en ik geef je groot gelijk!
Albo
Al Pacino speelt het zo goed dat je bijna medelijden met zijn dood krijgt
Zeer goede gangsterfilm maar hoort naar mijn mening
niet thuis in het rijtje van Goodfellas,Godfather etc.
Xaio
Dit verhaal kon mij serieus niet echt boeien. Ten eerste had ik erg veel van deze film verwacht. Maar ik vond het verhaal gewoon niet intressant. Het zal vast geen slechte film zijn. Ik vond Tony best goed. Maar veder vond ik het een beetje aan een te groffe kant.
zicht
Tja wie droomt er nou niet eens van om eens een tijdje Tony Montana te zijn,iedere ''echte'' kerel toch wel eens of niet?Van begin tot eind een film die je op het puntje van je stoel gaat bekijken,en het mooie is dat je er steeds weer naar verlangt om hem weer eens te gaan zien.Absolute klassieke topper dit,dat staat iig wel vast.
The Last
Gast, heb je 't wel goed zitten daarboven?
zicht
Gast, heb je 't wel goed zitten daarboven?

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Drama / Misdaad, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war