Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
gideonvdb
dat de godfather velen malen beter is ben ik het mee eens, maar vind niet dat het leeghoofdige oneliners zijn.
gewoon masterlijk oneliners.
brymj
ik vind het wel vervelend dat deze film tegenwoordig de bijbel lijkt voor al die voornamelijk Marokkaanse ettertjes.
zo zijn er wel meerdere vervelende dingen, zoals generalisatie??????
Muziek is ook niet slecht (Nina Rota).
Gorgio Morrodor zul je bedoelen...
PaulieWalnuts
Muziek is ook niet slecht (Nina Rota).
NINO Rota is een man, en componist van Fellini-films en The Godfather.
De muziek van Scarface vind ik verschrikkelijk juist.
Wezze
Heel strak.. :' )
brymj
ja, zeg nu maar gewoon wat je bedoeld, zo'n losse flodder kan ik niks mee
Gorgio Morrodor zul je bedoelen...
En wat mij betreft eerder een minpunt....
NINO Rota is een man, en componist van Fellini-films en The Godfather.
De muziek van Scarface vind ik verschrikkelijk juist.
Heerlijke 80's pulp. Precies goed voor de film. (Ik had vroeger de Soundtrack
Leland Palmer
Muziek vind ik ook cool in deze film. Vooral ''Push It To The Limit'' kan ik niet uit mijn hoofd krijgen als ik de film heb gezien.......
JohnWilliams
Oja, Nina Rota was natuurlijk van: The Godfather...sorry ik wilde die zin schrijven bij: The Godfather. Deze muziek is ook wel mooi maar aan de muziek van de Godfather kan die natuurlijk niet toppen.
M.Goodkat
tottaly true.
Is gewoon zo, ze kleden,gedragen, en spreken gelijk hem.
Een werkelijke schande voor een 'cult' film.
SLK
Wat een rascistische opmerking zeg. Jullie zielige mannetjes weten niet eens het verschil tussen een Turk, Armeniër of een Marokkaan. Het is voor jullie gastjes toch allemaal hetzelfde.
Scarface is the bomb trouwens
M.Goodkat
Das niks te racistisch.
Ik vind het gewoon een schande dat ze naar een film zicht gedragen die al 25 jaar oud is.
Ik vind Scarface een gewoonweg prachtige film.
Maar om mij ernaar te gedragen? no way josé.
Ze moeten leren inzien dat Scarface alleen maar een film is met 280 de f-woord en veel schieten, elke kind van 13 houdt ervan, en ik moet ervan kotsen.
Toch.
Het is en blijft een goeie film.
Trouwens.
Was er een goeie einde,don't worry, dan kwam er een Deel 2.
Ze hebben gewoonweg het niet verneukt om een sequel te doen.
Zoals deze.
Elvira is zwanger,krijgt een kind, jongen en gaat wraak plegen
gideonvdb
mischien niet racistisch maar wel generaliserend en totaal of topic.
Knisper
De uitwerking van de film op het gedrag in de maatschappij is wel degelijk on-topic. Iedereen die Tony Montana als voorbeeld heeft, is volgens mij een idioot (van welke afkomst dan ook).
gideonvdb
mocht dat zo zijn dan is het idd on topic(alleen hier worden vooral marokanen bedoelt) dus is het of topic. maar idd iedereen die hem als voorbeeld neemt is een idioot.
Leland Palmer
Marrokaans, Turks, Nederlands of wat dan ook maar. Het is gewoon zielig als je Tony Montana wat na gaat doen. Ik ken zelf ook genoeg die denken dat ze hem zijn, belabberd! Maarjah, die komen met de tijd er wel achter hoe idioot ze geweest zijn......
Ik denk ook dat dankzij dit veel mensen de film minder gaan zijn waarderen. Ik in ieder geval wel, het blijft een mooie film, maar hij is niet meer zo goed als dat ik hem eerst vond.......
decsss
Hallo mensen!!! kom op wie zijn wij om iemand die iemand anders nadoet idioot te noemen. Als die personen daar gelukkig van worden (zolang het binnen de wet blijft) mag iedereen van mij doen en laten wat hij wil.......Lang Leve De Democratie!!!
gideonvdb
lang leve de vrijheid van menings uiting!!!
Jisraw
Heerlijke opmerking.
marley
Jullie begrijpen het de opmerking over Marokaanse ettertjes was gericht op kleine crimineeltjes die houden van Tony Montana maar dat niet zijn. Wie echt Tony Montana als voorbeeld heeft is geen kleine etter. Mensen als Holleeder zijn te verglijken met mensen als Montana en de zijn geen etters met top criminelen.
gideonvdb
ik snap helemaal niks van je bericht, iets duidelijker aub.
Poppe
Tja, beste gangsterfilm ooit. Duidelijk statement is dat misdaad niet loont, geeft goed the rise and fall weer van crimineel. Pacino speelt het zo dat je sympathie voor een slechterik krijgt.
JanDahler
goede film maar word ie niet een beetje overgewaardeert? nu ja dat is mijn mening toch. films als once upon a time in america of goodfellas zijn vele malen beter.
kevinsmit2
Dit is een goede film
maar hij oogt wel oud omdat ik meer gewend ben (15 jaar namelijk)
maar het verhaal is wel goed
Ravenstein
Neen, deze film wordt niet een beetje overgewaardeerd.
Deze film wordt zwaar overgewaardeerd

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war