Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Wezze
Goodfellas was ik inderdaad vergeten
noemde er ook maar snel een paar op.. Casino ken ik niet..
Maar als er al zo'n waslijst misdaadfilms beter dan deze is, wat doet scarface dan uberhaupt op plek 7 van alle films..
Leland Palmer
Als je Casino nog nooit hebt gezien is dat zeker een aanrader! En over Scarface......Jah, ik ben het wel met je eens, ondanks dat dit een erg goede film is staat ie wel te hoog. Toch vind ik Scarface wel beter dan Snatch of Usual Suspects.
decsss
Misdaadfilms die ik beter vind:
Usual supects
Pulp Fiction
Godfather 1 en 2
Reservoir dogs
Snatch
Lock, stock and 2 smoking barrels
Vind niet dat deze film ook maar aan een van de films uit dit lijstje kan tippen, snap ook niet waarom deze film in de top 10 staat..
Het is zeker geen slechte film, maar ook geen topper..
Maar meningen verschillen he..
gelukkig wel..
[/quote]
Snatch vond ik maar waardeloos...de rest van je rijtje mooie films (Lock, stock and 2 smoking barrels ken ik niet)......Goodfellas mooi, Carlito's way (stond niet in je rijtje) mooi....Casino leuk maar viel tegen was een beetje een kopie van Goodfellas........MAAR DESONDANKS HALEN ZE HET NET NIET BIJ SCARFACE.......EN SCARFACE WEER NET NIET BIJ THE GODFATHER
decsss
deel 2 neem ik aan
Deel 2 is ook prachtig.....maar bedoel 1 uiteraard
Gastel
leuke film, maar ietwat overschat.
Zelfde probleem heb ik met Seven, The Green Mile en de Shawshank Redemption.
Allemaal best leuke films hoor, maar in de top 10 van beste films ooit gemaakt? Dacht ik niet.
Scarface is zo'n film die in geen één DVD-collectie mag ontbreken, en dat doet ie dan meestal ook niet. Iedereen die net een DVD speler koopt, haalt Scarface er bij.
De titel is stoer, Al is uiteraard heel cool en iedereen vind de film geweldig.
Daardoor heeft deze film een naar mijn mening iets te hoge status gekregen.
Zelf vind ik Carlito's Way beter!
glannestino
leuke film, maar ietwat overschat.
Zelfde probleem heb ik met Seven, The Green Mile en de Shawshank Redemption.
Klopt, ik heb dat ook met precies diezelfde films.
Scarface is gewoon een vette film. Staat bol van de oneliners. Geweldige al pacino, maar hij hoort niet thuis in de top 10 beste films ooit. 4*
JohnWilliams
LOL
love deze flim vol actie dikke aanrader~!
Inderdaad een aanrader, ik had dat spectaculaire eind nooit verwacht, erg goeie film net géén 4,5* waar eigenlijk 4,3* maar dan ga ik toch eerder voor de 4 sterren...ondanks dat een erg goeie en vermakelijke film.
onbekend!
Maar daar heb ik natuurlijk niks mee te maken. En Andolini, ik vind wel meer mis met deze film, hoor. Maar vooruit een 0,5 is overdreven. Is veranderd.
Ik vond dit juist een top-film
Maarja smaken verschillen
ADDICTED
AL Pacino ! Just love it..
blijft keer op keer: GEWELDIG van begin tot eind tot in de details.
JohnWilliams
Geen echte super film, Al Pacino heeft betere films gespeeld.
Daar ben ik het niet mee eens, hij speelt hier de sterren van de hemel naar mijn mening. Waarom vond je hem niet goed spelen?
gideonvdb
gideonvdb
ik persoonlijk niet zoveel,
godfather
heat
dog day afternoon
donnie brasco
maerk
Ik weet het niet hoor...iedereen vindt deze film geweldig maar ik vind er gewoon helemaal niks aan
verlaag mn stem met een halve ster...daarvoor had ik m ook al met n halve ster verlaagd
3 sterren --> 2,5 ster-->2 sterren.
Leland Palmer
Dit is gewoon de beste film ooit !!!!
Ik heb het vermoeden dat je daar over een aantal jaar anders over denkt. De meesten van jou leeftijd (niet dat ik zo oud ben) vinden Scarface helemaal geweldig, maar komen langzamerhand er toch achter dat de film echt overrated is. Ondanks dat is het wel een goede film natuurlijk........
ik ben bijna 23 maar vind dat ook nog steeds de beste film
Wezze
Vind niet dat deze film ook maar enigzins kan tippen aan de godfather, de sfeer in die film is gewoon vele malen beter.. Geen leeghoofdige onliners zoals 'say hello to my little friend', maar een film met een echte inhoud.. het mafia wereldje is in die film ook veel beter uitgewerkt.. maar dat is mijn mening..
Max en Joep
ik vind het wel vervelend dat deze film tegenwoordig de bijbel lijkt voor al die voornamelijk Marokkaanse ettertjes.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war