• 9.373.535 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.349)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

Minotaures schreef:

Misschien dat je deze film een keer beter moet zien, hij is beslist goed en mijn all time nummer 1!

die van mij ook na 7 keer blijft bij mij het gevoel van ik wil hem zo weer zien.

( say hello to my little friend ) blijft gewoon master

avatar van *Skylar*

*Skylar*

Minotaures schreef:

Er zit niet echt een doordacht verhaal, alleen dat iedereen elkaar overhoop knalt als iets hen niet zint. Er wordt steeds hetzelfde nummer gebruikt. En zoals voorspelt gaat Tony op het eind dood.

avatar van Replicant

Replicant

Dit is een nou zo'n heerlijke harde film waar alles kan.

Lekkere mafia film, die vanuit de kant van de mafia word bekeken....

Heeft wel wat weg van GTA, ''evil is good''

Deze moet je iig gezien hebben.

En denk er ook aan dat deze film al 24 jaar oud is!

avatar van gideonvdb

gideonvdb

*Skylar* schreef:

geen doordacht verhaal hmm.

hoe die van afwasser tot drugs baron opklimt

zn relatie met zn zus,

hoe die langzaam maar zeker doordraait door zn succes en drugs gebruik,

zijn omgang met frank waar die pas echt mee afrekend als frank een moordaanslag op hm laat plegen,

hoe die uiteindelijk met elvira trouwt.

en waarom veel mensen het leuk vinden?

al pacino acteer prestatie ok mischien af en beetje over de top(hoort bij zn personage) maar wel overtuigend en een paar klassieke scenes bijv,kettingzaag, eerste ontmoeting met sosa, en het over de top einde (you fuck with me you fucking with the best) en zo zijn er nog wel een paar vermakelijke momenten.

avatar van The Last

The Last

Ravenstein schreef:

Dat ik de vertolking van Pacino soms (onbedoeld) lachwekkend vond.

Zoals ik al eerder zei, een fijn staaltje van overacting...

Maar ik zie daar zeker de humor van in!

Reb Brown is een acteur die me op die manier ook al zo heeft weten te amuseren.

Ik ben de fans van deze film gewoon maar wat aan 't plagen...

Oh ok, verkeerd begrepen.

Tommy De Vito schreef:

Dat weet ik niet, wat mij opviel was iets heel raars..
Na de schietpartij met die colombianen (kettingzaag), gaat Tony bellen met Omar.
Als die aan het bellen is, is het heel licht op het achtergrond.
Leek wel dag. Maar zover ik weet op dvd bij mij, is het vrij donker.

Misschien lag het aan het beeld?! Maar ik vond het wel heel raar..

Dat was inderdaad ook het geval bij mij dacht ik dan..

avatar van *Skylar*

*Skylar*

gideonvdb schreef:
geen doordacht verhaal hmm.

hoe die van afwasser tot drugs baron opklimt

zn relatie met zn zus,

hoe die langzaam maar zeker doordraait door zn succes en drugs gebruik,

hoe die uiteindelijk met elvira trouwt.

en waarom veel mensen het leuk vinden?

Hij klimt naar de top door iedereen dood te schieten en toevallig de goede mensen tegen komt. Die relatie met zn zus ok plus puntje, hoe hij doordraait door zn succes, zat eraan te komen, hoe hij uiteindelijk met elvira trouwt, zat er ook aan te komen, ok en hij acteert ook wel goed.

Misschien is het gewoon mijn film niet, ik heb er geen problemen mee dat jij hem leuk vind, ik vind hem in ieder geval niet zo leuk

avatar van Vetje

Vetje

het enige klasieke van deze film is de filmposter:P

avatar van gideonvdb

gideonvdb

*Skylar* schreef:

dat is wat anders en dat je het niet zo leuk vind prima (ben al blij dat je hm goed vind acteren) want dat is toch wel waar deze film het van moet hebben en dat (iedereen?) hm ook zo leuk vind.

avatar van maerk

maerk

Ik had echt heel veel van deze film verwacht want ik zag overal goede recensies...maar ik vind hem enorm tegenvallen. Het verhaal komt nogal langzaam op gang, de muziek is irritant en zo had ik wel meer dingen. Gelukkig word de film overeind gehouden door het goede spel van Pacino en het mooie einde.

Al met al vind ik t geen slechte film...maar hij is niet zo supergoed vind ik.

3 sterren.

avatar van e8212

e8212

Tjah, iedereen (lees: veel mensen) vind deze film top. Al die beroemdheden hebben deze dvd's in hun collectie, aldus MTV Cribs. Ik zag hem laatst weer op tv, na zoveel jaar. Vind hem wel goed, maar zo hoog geprezen zoals iedereen het doet? Nee, 3,5 ster.

e8212 schreef:

Tja, je moet er van houden.

avatar van bootylicious

bootylicious

Gister deze film voor de zoveelste keer gezien,

Hij blijft mooi, geweldig enz. enz.

Van 4.5 naar 5*

bootylicious schreef:

Gister deze film voor de zoveelste keer gezien,

Hij blijft mooi, geweldig enz. enz.

Van 4.5 naar 5*

Mooi ik ook na 8 keer.

avatar van <Lars>

<Lars>

Goede film ,,

al aantal keren gezien maar bijft leuk !

goede rol van al capino !

606 schreef:

Mooi ik ook na 8 keer.

Ik zit rond de 15-20 keer, en hij blijft leuk. Alhoewel het niet altijd zo blijft. Maar dat zal vast bij elke film het geval zijn. Maar alsnog MY NUMBER 1!

avatar van bubba01

bubba01

Dit blijft een meesterwerk......heel de sfeer van die film. GEWELDIG.

avatar van filmanalist

filmanalist

een man met BALLEN die tony montana echt een goede film 5 sterren waard!!!!!!!!!!

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Iedereen heeft het er hier over dat Tony Montana zo'n strakke gast is, maar ik vind hem vanaf het begin af aan een eikel en dat irriteert me de hele film door. Het lijkt net of de makers hebben gedacht dat hoe meer gewelddadigheid erin zit hoe beter hij worden zou. Helaas ben ik het daar niet mee eens. 2,5 Ster

avatar van stefan dias

stefan dias

leuk om zien, maar de film gaat op het einde verschrikkelijk onderuit als een véééééls te lange outro van een metalband.

Big_bazznizz schreef:

hij is gewoon agressief dat past bij hem en hij heeft af en toe humor.

het hoort bij de film het is je smaak of niet.

en vooral door de drugs he

avatar van metaledje

metaledje

niet goed verwoordt zeker

weet niet precies hoe ik het wil zeggen maar begrijp je het beetje.

606 schreef:

niet goed verwoordt zeker

weet niet precies hoe ik het wil zeggen maar begrijp je het beetje.

Vond het juist goed verwoordt.

Minotaures schreef:

Vond het juist goed verwoordt.

nu weer ontopic denk ik

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Couch Potato schreef:

Dit moet zowat de beste misdaadfilm zijn ooit, toch ?

Nee.....

avatar van The Last

The Last

Stem verlaagd naar 4 sterren. Omdat het einde een beetje vreemd was en niet liet zien hoe het verder ging, erg jammer

avatar van becool

Wie kent hem niet..

avatar van Wezze

Wezze

Couch Potato schreef:

Dit moet zowat de beste misdaadfilm zijn ooit, toch ?

Al Pacino is zijn geld hier meer dan waard, nooit eerder gezien.

5 volle sterren natuurlijk!

* * * * *

Misdaadfilms die ik beter vind:

Usual supects

Pulp Fiction

Godfather 1 en 2

Reservoir dogs

Snatch

Lock, stock and 2 smoking barrels

Vind niet dat deze film ook maar aan een van de films uit dit lijstje kan tippen, snap ook niet waarom deze film in de top 10 staat..

Het is zeker geen slechte film, maar ook geen topper..

Maar meningen verschillen he.. gelukkig wel..