• 9.373.270 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.232)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

De film is goed, maar wordt wel een beetje overrated naar mijn idee..

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit is zo'n film die geen inleiding of een review meer nodig heeft.

Prachtige rol van Pacino.

Cijfer: 4,5

avatar van horrorfriek

horrorfriek

Je moet er een beetje van houden,

maar als je houdt van actie, gangsters, en harde dialogen is er nauwelijks een betere film te kijken.

Ik vond het echter soms een beetje te qua dialogen etc. En overtrokken. Ik houd er dan niet zo van. Daarom vind ik de film hier overrated.

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

Minotaures schreef:

Tja, die schijnen films te onderschatten .

Tevens is een 4 niet zo erg. Het moest of 4 of 4,5 en ze kozen voor 4 omdat een 4,5 hoog schijnde te zijn .

Ze onderschatten de mooiste films en overschatten de slechtste.... ik denk dat veronica meer beoordeelt zoals het popcorn publiek dat zou doen....

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Natuurlijk doet Veronica dat, veruit de meerderheid van de bevolking behoort tot het popcornpubliek. 4* sterren is toch ook niet slecht lijkt mij, en volgens mij wordt Scarface door het overgrote deel van het popcornpubliek -zoals jij dat dan noemt- ook wel gewaardeerd.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ja ook ik hoef hier niet veel over kwijt. Behalve dat ik deze film niet in me kast heb staan en me diep schaam daarvoor. Bij FRS zie je hem overal voor spotgoedkoop liggen dus ik denk dat ik m daar maar es op de kop tik. Zo weinig geld voor zo'n meesterwerk, die had ik natuurllijk allang moeten hebben. 5*

avatar van Demoniac

Demoniac

Harde film, die de hele duur blijft boeien. Topscene wat mij betreft vindt plaats in een restaurant wanneer Tony Montana zijn vrouw hem vertelt dat ze hem verlaat. Vervolgens begint hij een heel verhaal over hoe belangrijk hij wel niet is en dat iedereen hem maar in een hokje plaatst van Bad Guy. Geweldig geacteerd verder door iedereen. Prachtige, overdreven eindscene die zoals verwacht eindigt metTony's dood.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Toch weer met een half oog naar gekeken, blijft gewoon een sterke film, welk raar whigger en hiphop publiek er ook op kickt. Pacino zet een meesterrol neer, wat de film grotendeels maakt.

avatar van The Last

The Last

Wat een heerlijke film !

Acteerwerk van Pacino was mooi om te zien en er waren zelfs momenten dat ik om hem moest lachen.

4.5 sterren

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Ik had momenten dat ik met hem moest lachen.

avatar van bootylicious

bootylicious

Oeff.

ik ben volgens mij een van de weinigen die Scarface een geweldige film vind, en Al pacino in z'n tony montana tijd lekker/knap vind.

Die uitstraling en blik in z'n ogen maken de film al goed.

Haha,

topper 4.5*

avatar van bootylicious

bootylicious

een van we weinige meisjes uiteraard!

avatar van don vincenzo

don vincenzo

Geweldige film, ik denk niet dat ik veel uitleg hoef te geven.

Al Pacino op zn best.

Er was vandaag een jongen die het MAAR een simpel filmpje over drugs vond.. En Al Pacino was ook niks bijzonders..

Ik voelde me persoonlijk beledigd

davincstyle

Hij blijft erg vet !

avatar van GeRaRdEzZ

GeRaRdEzZ

Top film, moet je eens in je leven gekeken hebben, geloof mij

avatar van Joyy

Joyy

dikke film

viel me op dat uma thurmann in pulp fiction erg goed heeft afgekeken bij pfeiffers rol in scarface, uiterlijk en gedrag

of ene knipoog van tarantino

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Vind ik helemaal niet.. Thurman is veel leiper en ook minder hypocriet, Pfeiffer is gewoon een naïef gangergrietje wat er nog allerlei schijnheiligheid op nahoud. Zo kun je elke rol qua gangstergrietje wel aanvoeren als voorbeeld voor Tarantino..

avatar van Joyy

Joyy

sterker, vanaf nu ga ik ieder gangstergrietje aanvoeren als voorbeeld voor tarantino

kortom, ik vind van wel, jij vind van niet

avatar van lillie77

lillie77

Denk dat ik deze wel 100 keer heb gezien, maar blijft altijd leuk om nog een keer te kijken!!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

lillie77 schreef:

100 keer...?

avatar van The Last

The Last

Ravenstein schreef:

Ik had momenten dat ik met hem moest lachen.

Wat bedoel je daarmee?

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Dat ik de vertolking van Pacino soms (onbedoeld) lachwekkend vond.

Zoals ik al eerder zei, een fijn staaltje van overacting...

Maar ik zie daar zeker de humor van in!

Reb Brown is een acteur die me op die manier ook al zo heeft weten te amuseren.

Ik ben de fans van deze film gewoon maar wat aan 't plagen...

avatar van Fets

Fets

Werd de film dinsdag niet een tikkeltje versneld afgespeeld? Ik irriteerde me een beetje aan de snelle bewegingen.

avatar van Pestilence

Pestilence

Vandaag heb ik hem alweer voor de zoveelste keer bekeken, blijft boeien deze film. 5*

avatar van DaantjeE

DaantjeE

Zelfs na 20x kijken blijft ie goed 4.5*

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Fets schreef:

Dat weet ik niet, wat mij opviel was iets heel raars..
Na de schietpartij met die colombianen (kettingzaag), gaat Tony bellen met Omar.
Als die aan het bellen is, is het heel licht op het achtergrond.
Leek wel dag. Maar zover ik weet op dvd bij mij, is het vrij donker.

Misschien lag het aan het beeld?! Maar ik vond het wel heel raar..

avatar van Couch Potato

Couch Potato

don vincenzo schreef:

Geweldige film, ik denk niet dat ik veel uitleg hoef te geven.

Al Pacino op zn best.

Ik voelde me persoonlijk beledigd

Verhoogd van 4,5* naar 5*

Dit moet zowat de beste misdaadfilm zijn ooit, toch ?

Al Pacino is zijn geld hier meer dan waard, nooit eerder gezien.

5 volle sterren natuurlijk!

* * * * *

avatar van *Skylar*

*Skylar*

ik snap niet waarom iedereen hem zo leuk vind

avatar van Minotaures

Minotaures

*Skylar* schreef:

ik snap niet waarom iedereen hem zo leuk vind

Misschien dat je deze film een keer beter moet zien, hij is beslist goed en mijn all time nummer 1!