Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
thunderball
ik bedoel dat er hier een hele boel roepen dat dit een vijf waard is, maar zeer verstandige mensen zoals ik weten de score wat naar beneden te drukken!!
Ja, ik weet me overal uit te redden, hoor! Hahaha!!
Latesta
Ah jammer, ik heb namelijk een dwangneurose dat ik elke dag minimaal één persoon moet uitlullen.
thunderball
AAAh!! Dus jij bent die andere persoon die dat OOK heeft!!!!
JurassicPark
een 4,5. erg mooi verhaal. en erg mooi in mekaar gezet. top film
JockeyFull
Ik vind hem ook heel zwaar overschat.
Een routineuze actiefilm op niveau, die echter de tand des tijds niet te best heeft doorstaan.
Duurt ook veel te lang, het laatste uur was het echt een hel om mijn aandacht erbij te houden.
JoeCabot
...die echter de tand des tijds niet te best heeft doorstaan...
Hoe bedoel je?
killzone
Ik heb gelezen op internet dat er een nieuwe uitgave komt van Scarface, zogehete ''Scarface Platinium Edition''.
Het is veel belovend!! Dacht ik, maar toen ik de resencies in Engeland las, stond er alleen dat het beeld zelfde wordt (geen toevoeging van nieuwste filmtechnieken), maar dat het geluid beter wordt, nou we wachten gerust af, want deze uitgave komt in oktober in Engeland, zalwel in november bij ons komen!
Nieuwe extra's: nee, alleen een gloednieuwe doc. over de Making of The Game of Scarface, een nieuwe doc. over de wereld van Tony Montana, ik weet niet wat ze dan allemaal laten zien in deze doc. misschien echte beelden van de gangsterwereld in Amerika of over de karakter ''Tony Montana''.
De bekende ''Making of Doc.'' van Laurent Bouzerau (heeft ook de fantastische doc. gemaakt van Jaws en Close Encounters en Psycho) staat er nog steeds, dus...
We wachten af.....
Maar ik heb alleen een 1-disc versie (Import versie uit Engeland, met de doc. , dus goede en verzorgde DVD-uigave),
maar of ik deze nieuwe uitgave zal kopen? Ik wacht af wat de prijs is....
Als het onder de 20 euro is koop ik het misschien, maar als het rond de 25 euro, koop ik het niet....
Ik ben wel tevreden met mijn uitgave van Scarface.
Maar het is wel de moeite waard om te gaan kopen, hoor.
Want het is en blijft de beste gangsterfilms aller tijden en één van mijn favoriete films.
by_the_way
mischien een mooiere versie.Want ik vond de special edtion niet echt veel bijzonder alleen de making of was echt de moeite waard. Voor de rest waren er alleen interviews met rappers...
Offtopic verwijderd. Graag bij deze film houden. Discussies over de beste gangsterfilm mogen op het forum.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Wat ik nog even kwijt wil: De zus van Tony krijgt een relatie met de werknemer/collega van Tony, waar Tony de afkeuring voor 100% geeft. Een tijdje later willen ze Tony verassen met de mededeling dat ze gaan trouwen.
Hoezo een bord voor je kop?
mokum1980
voor mij is (en blijft) het de beste film die ze ooit gemaakt hebben
van mij 5 DIKKE sterren
Loes26
Deze film heb ik ooit gekocht op een vlooienmarkt samen met het boel The Last Don. Ik kende Scarface niet eens, maar ben dol op Al Pacino. Ik heb de film zonder ook maar 1x te knipperen afgekeken..... Het hele sfeertje van de film vind ik geweldig! Persoonlijk vind ik de scene in de club waar hij (met een dikke sigaar in zijn mond) danst met Michele Pfeiffer het best! Gewoon lekker populair doen terwijl hij nog 'niemand' is op dat moment gehehehe! 5*
kArIzMa_TuRk
had hem weer hergekeken.. en er viel me weer iets leuks op.. Tony zei heel grappig 'you Fucking Cockroaches' haha
TimD
Da's best knap, zonder 1 keer te knipperen kijken
Rianneke_Dan
Op aanraden eindelijk gekeken.
Ik zag er erg tegenop vanwege de speeltijd, en het feit dat het niet echt mijn ding was.
Maar het viel me dus echt alles mee, ik heb er goed naar kunnen kijken.
Je word echt meegenomen in dat sfeertje, en je leeft snel mee met iedereen.
Eindelijk ook eens iets van Al Pacino gezien, en ik moet zeggen dat hij echt goed is, al vind ik het wel een gladjakker. (is natuurlijk ook zijn rol)
Sommige scene's vond ik best hard, en sommige ook wel weer ontroerend, ik vond het wel goed dat het niet alleen geweld is achter elkaar door.
Michelle deed het ook goed, al vond ik haar rol niet zo.
En de eind scene is natuurlijk het beste van de film, had de uitspraak al eerder gehoord,' Say hello to my little friend'. maar nu ik het zag in de film klonk het nog leuker.
Ja ik vond het toch een goeie film, en ben blij dat ik deze toch gezien hebt, ook al was het niet geheel mijn ding.
rens_1993
lijkt me zeker een filmpie om de avond mee vol te houden heb hem alleen nog niet gezien dus maar hopen dat hij binnenkort op tv komt.
Salto
rianneke_dan.... als je pacino hier goed vond.... dan moet je zeker Heat kijken!
Salto
Maar nu mijn ding: Pacino speelt deze rol zo goed.... dat ik er gewoon bang van word.
En dat zegt wel genoeg denk ik
kArIzMa_TuRk
I am Tony Montana you Fuck with me You Fucking with the best.
leroy*
heel mooie film
wel te lang
en wordt beetje saai, ik snap niet dat ie zo veel werk aangeboden krijgt en zo rijk wordt, beetje vaag leek me leuker dat ie gewoon arm bleef en zo iedereen uitmoordde :O
coconoto
geweldig film, het sfeertje, Al Pacino en de uitspraken. voor mij een van de beste films. Het enige is dat hij iets te lang duurt.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war