• 9.375.067 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Amber Midthunder en Benjamin Walker

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Releasedatum: 19 augustus 2021

Plot The Ice Road

"This mission is on thin ice."

Wanneer in het noorden van Canada een diamantmijn instort wordt een reddingsoperatie in gang gezet om de ingesloten mijnwerkers te helpen. Goldenrod is de eigenaar van een transportbedrijf die de chauffeur Mike inhuurt. Samen ondernemen ze de levensgevaarlijke missie waarbij ze het tegen de natuur moeten opnemen.

Vanaf 22 april 2021 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

EDIT: release verplaatst naar 27 oktober

EDIT 2: bioscooprelease verplaatst naar 12 augustus 2021

avatar van max cady

max cady

Eerst in de bios en daarna netflix of exclusief voor Netflix? Heb hier wel zin in! Duurt allemaal veel te lang voor er in deze tijden weer eens wat leuks uitkomt ....

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Gaat hij de natuur met een pistool te lijf?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Martijnnn schreef:

Gaat hij de natuur met een pistool te lijf?

Ik vraag me eigenlijk af of 't wel een vuurwapen is op dat plaatje. Hij houdt het ook een beetje raar vast.

avatar van cor1946

cor1946

Ik hoop dat deze film beter is dan zijn vorige films(Neeson)

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

En weeral een Liam Neeson actieprent in aantocht. De man weet van geen ophouden.

max cady schreef:

Dutch FilmWorks heeft de film aangekocht voor een bioscooprelease in Nederland op 12 augustus.

Of de film überhaupt hier daarna nog op Netflix zal verschijnen is de vraag.

avatar van max cady

max cady

Donkerwoud schreef:

Het lijkt een pistool met de afsluiter/slede in de achterste stand. Dat wil zeggen dat je je laatste schot hebt afgevuurd en dat je pistool “leeg” is ..

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Oke voorspelling: de plot twist is dat Fishburne geen reet geeft om de mijnwerkers en de diamanten komt jatten.

avatar van pedro1946

pedro1946

Liam Neeson altijd een topper!!

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Captain Pervert schreef:
Iedereen veel kijkplezier.

Je kan blijven.....of zie ik dat verkeerd?, hier is ie namelijk een good guy, en verdrinkt na zo`n 25 minuten.
Was ook wel een goed inelkaar gezette film, verveelde mij in ieder geval niet.

avatar van mrwhite

mrwhite

We gaan je missen Captain Pervert

avatar van joopie18

joopie18

Captain Pervert schreef:

Iedereen veel kijkplezier.

Of iemand dat kan schelen hier

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Standaard plat verhaaltje dat niet veel fundament heeft, een reddingsactie meer niet. Standaard personages met de gebruikelijke Amerikaanse emoties, lees over-emoties. Tja als je van vrachtwagens houd, je niet veel verstand wilt gebruiken dan kun je hier goed mee leven.

Helaas is er voor een oude filmrot te weinig wat mij echte plezier bracht. Fishburne is voor mij altijd een heerlijkheid geweest om naar te kijken, helaas is er gewoon te weinig binnen het script zodat de man zijn echte kwaliteiten weer eens kan laten zien. Neeson smiert er weer eens een standaardje uit, ben niet veel anders meer van de gast gewent. De te verwachtten ontwikkelingen die je van tevoren kunt bedenken, ach..... vul het zelf maar in.

Ik moet tegenwoordig wel door heel veel middelmaat of zelfs slechte prenten ploeteren om weer eens echte kwali tegen te komen. Ook goede acteurs in de cast blijkt steeds geen garantie te zijn voor het betere werk. De filmindustrie loopt mank tegenwoordig, lastig om nog eens een pareltje te kunnen vinden.

Slappe meuk, met het hoofd op uitgeschakeld nog net vol te houden.

avatar van joolstein

joolstein

Voor iedereen die het zat was om te zien hoe Liam Neeson de wapens oppakt, om criminelen te vermoorden, familieleden te redden of terroristen te stoppen (of een combinatie van deze drie) is het misschien een positief ding; dat het hele uitgangspunt van deze film is of Mike (gespeeld door Liam Neeson) mijnwerkers van een ingestorte diamantmijn kan redden.

Helaas, is het allemaal op zijn best maar middelmatig. Waarom had de film een broers drama nodig? Het was een mysterie op zich, laat staan ​​dat het een gehandicapt personage was dat niets anders toevoegt dan nog meer sentimentele onzin. Oké, je heb de gevaarlijke ijsweg maar wat moet je daarmee dan alleen door het ijszakken? Regisseur, schrijver Jonathan Hensleigh probeert het dus door er subplots van melodrama (oei, oei die cliché van stervende arbeiders onder de grond) en samenzwering of verraad aan toe te voegen maar zonder echt resultaat!

Hoewel over het algemeen de film niet heel bijzonder was, werd het nog op een solide professionele wijze uitgevoerd. De film is als aanbod op Amazon Prime Video (in het VK) of elders op Netflix nog enigszins aardig zaterdag/zondagmiddag, en je heb niets beter te doen, vermaak maar heel goed wil ik dit niet noemen!

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Ik had hier vanwege Liam Neeson toch weer veel van verwacht, maar viel dan toch een beetje tegen. Met name het verhaal en de bad guy'(s) had meer aandacht aan besteed mogen worden.

Liam Neeson, omgeving met ijs en alle shots met de trucks waren wel goed/mooi

avatar van bjorn198036

bjorn198036

Een vermoeiende film met veel special effects.

avatar van The Oceanic Six

joolstein schreef:

Ik heb het juist andersom. Ik baal ervan dat we tegenwoordig teveel Neeson films zien die zich richten op meer verhaal en inhoud, terwijl ik die man juist bad guys af wil zien knallen en armen wil zien breken. Zijn beste actiefilm is nog steeds Taken, juist omdat die film zo lekker direct en bruut was.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

Matig filmpje, al was dit ook waar ik op voorhand al enigszins gerekend had.
De film heeft een leuk uitgangspunt, eens wat anders met Liam Neeson, maar de uitwerking laat ter wensen over...
Het is allemaal wat veilig, voorspelbaar en nergens echt spannend.
En daarbij heb ik er echt een hekel aan als in films de "bad guy" een keer of 5 terugkeert waar hij al 5 keer dood had moeten zijn... daar heb ik altijd wat moeite mee.
Persoonlijk vond ik het echt zo'n film die niet vervelend is om te kijken, maar die je ook niet vaker dan 1x hoeft te zijn. filmpje voor tussendoor. 3*

Wat overigens wel een grappig detail/foutje was: In het begin van de film rijd Liam Neeson al in een Truck, echter blijft de snelheidsmeter op 0 staan.

avatar van joolstein

joolstein

Ajax&Litmanen1

Ja een goed gemaakte actiethriller met Neeson kan mij ook zeker best smaken! Neeson in drama kijk ik eigenlijk niet! Echter de laatste films stellen me nogal teleur. Neeson op de automatische piloot in aardige tot bar middelmatige films is niet om blij van te worden! Taken was een prima film maar moet je ook niet willen blijven herhalen? Daarom was een film als The Grey (2011) een verademing. Deze film heeft dan wel ijsvrachtwagens maar vervalt helaas ook in de voorspelbaarheid. En jammer genoeg weer een Neeson-film van half bedenkelijk niveau.

avatar van james_cameron

Onderhoudend maar inhoudelijk en visueel nogal teleurstellend aktiewerkje, met Neeson op de automatische piloot en een script dat steeds maller wordt naarmate de film vordert. Het begin is best oké, met een aantal goed opgebouwde en spannende momenten, maar al snel gaat de boel over de top en zijn de gebeurtenissen niet meer serieus te nemen. De doorzichtige cgi helpt ook niet bepaald mee. Leuk uitgangspunt, slecht uitgewerkt.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Slap verhaal, met erg veel fouten en onzin op het ijs.

De Crew kan het niet goed maken.

avatar van Drifter

Drifter

Er is teveel gerommeld met de scenes om in de buurt van een leuke film te komen. Er zijn zoveel momenten die niet kloppen met het verhaal en de momenten ervoor dat het vreselijk gaat storen. De 'spanningsopbouw' is ook verschrikkelijk. Wat in de mijn wordt besproken houdt ineens op.

Over het ijs rijden is eerder al gedaan, en veel beter en natuurlijker.

Trailers die aandrijving hebben, enz. enz.

Het is makkelijk anderhalf uur te vullen met alles wat niet klopt in deze film.

Goed idee om de naam van de regisseur te onthouden.

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond het al bij al nog vermakelijk maar het is idd geene topfilm, verre van zelfs, het steekt niet zo super in elkaar zoals men het hier heeft gepost.

Toch wat teleurgesteld maar ik heb me toch niet verveeld.

Ik hoef deze film geene 2de keer te zien, daarvoor is die niet goed genoeg.

Een 3 is echt het hoogste dat ik kan geven.

avatar van TMP

TMP

Ik kijk graag naar actiefilms met Liam Neeson. Ik moet wel toegeven dat zijn laatste films in dat genre veelal niet geweldig waren, maar in de regel in ieder geval nog wel het aanzien waard. Dat is bij deze film zeker niet het geval. Dit is een behoorlijk slechte film. Het plot en de dialogen zijn van een dramatisch niveau. Een erg rommelig en onzinnig verhaal. Actiescènes hoeven niet per se geheel realistisch te zijn om toch te vermaken, maar hier slaat het wel erg door. Het slaat veelal nergens op wat je te zien krijgt. De CGI stelt ook behoorlijk teleur. Hoewel de cast met Liam Neeson, Laurence Fishburne en Holt McCallany enkele bekende namen bevat, is het acteerwerk van een bedroevend niveau. Het zit bij vlagen tegen een B-film aan. Nee, als dit het niveau van Neeson's actiefilms wordt, dan kan hij er echt beter mee stoppen.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Mount up. Use the head now if you have to. We're on a Bull Run!”

Wederom een nieuwe film met ‘Neeson’ waar het lijkt dat de man er nog lange geen genoeg van kan krijgen. Toch wel altijd de films die bij mij extra interesse wekken omdat ik wel een beetje fan ben van ‘Neeson’ en zeker zijn eerdere films. Toch weet wederom deze film totaal niet te boeien, is hij eigenlijk constant best rommelig maar, ook het verhaal wist totaal niet te boeien. Dat zeggende zijn die ‘Ice Roads’ in Amerika altijd wel erg leuk om te kijken, ze komen vaak ook voor in tv programma’s van onder andere ‘Discovery Channel’ en dat vind ik altijd best interessant om te zien, waarschijnlijk dat daarom mijn interesse voor deze film ook wel intens gewekt was.

De clichés dropen van het scherm af en het was allemaal niet zo heel boeiend, actie goed aanwezig en op veel fronten ook wel vermakelijk maar over het algemeen kon het wel wat langdradig gaan worden. Het is zeker niet de beste prent die ik heb gezien met ‘Neeson’ erin, en dat zal het ook niet gaan worden, daar voor is het script te slap en de film te saai, het verhaal (zoals gezegd) is te volgen maar biedt ook niet heel veel.

Toch kent de cast nog wel wat meer ‘bekende’ namen, zo speelt ook ‘Laurence Fishburne’ ook een rol al is die rol zo klein dat je hem eigenlijk gedurende de film weer bent vergeten, best zonde aangezien het een leuke potentie had, veel films met dit concept ken ik namelijk nog niet maar wat was dit een slappe film met overigens ook hele slechte CGI, amateuristisch werk op dat vlak.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Wst een misselijk racisme.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

aSMoDeuS schreef:

Wst een misselijk racisme.

Sterke stelling, maar kun je hem ook uitleggen voor een domoor als mij.

Maw, wat wil je nu zeggen?

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Left4Dead het opzichtige Race-baiting door mevrouw Amber Midthunder.

avatar van Waku

Waku

Aardige ramp misdaad en actiefilm in 1.

Nadruk op aardig want " The Ice Road" komt soms wat houterig over.

Kwa acteer werk en sommige actie scenes.

Het zag er soms nogal geforceerd uit.

En pijnlijk zichtbaar dat Liam Neeson toch echt te oud wordt voor man tot man gevechten.

CGI effecten hielden ook niet altijd over.

De tocht over het gladde ijs was wel weer origineel gevonden.

Echter het verhaaltje was wat onlogisch en ver gezocht.

2.5*/3*