• 9.376.788 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Amber Midthunder en Benjamin Walker

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Releasedatum: 19 augustus 2021

Plot The Ice Road

"This mission is on thin ice."

Wanneer in het noorden van Canada een diamantmijn instort wordt een reddingsoperatie in gang gezet om de ingesloten mijnwerkers te helpen. Goldenrod is de eigenaar van een transportbedrijf die de chauffeur Mike inhuurt. Samen ondernemen ze de levensgevaarlijke missie waarbij ze het tegen de natuur moeten opnemen.

avatar van santaro

santaro

Gewoon lekkere film om te zien, nergens echt bijzonder. Een film met Liam neeson is eigenlijk altijd wel goed te doen. Voor mij een ruime 3 sterren

avatar van cor1946

cor1946

Prachtige film, veel acties. Geen minuut verveeld. En gelukkig geen 2,5 uur maar normale lengte van 1,5 uur. Liam speelde het goed.

Net als zijn vorige film Honest Thief heb ik me prima vermaakt in de bioscoop en dat is precies wat ik verwachtte ook. Alleen twee dingen die nogal stom waren...

Één, wat is nou het echte motief van de bad guy? Met die sensors, wtf?

Twee..

[Die gast die een asshole bleek te zijn, zijn auto dondert met hem erin een berg af en na afloop komt hij er vrolijk uit zetten met hooguit een schrammetje. Riiiight./spoiler]

avatar van Harleen Quinzel

Harleen Quinzel

Clichématig, voorspelbaar, degelijk. Het soort film die het vroeger aardig had gedaan op het middelste schap van de filmverhuur en nu vooral gemaakt lijkt voor de Trump stemmende country luisterende pick up truck rijdende Amerikaan.

avatar van Walter S.

Walter S.

Harleen Quinzel schreef:

Nou, deze niet Trumpfan, punkmuziek luisterende fietsende Fries vond het best een prima film, wel een echte biosfilm, zou er thuis minder gauw voor kiezen maar als onderdeel van mijn unltd abonnement goed te doen.

Neem een krachtpatser en een linkse troela als hoofdrolspelers en daarnaast een opeenstapeling van ongeloofwaardigheden en je komt bij the Ice Road. 2 gekantelde vrachtwagens even rechtovereind zetten ? Geen punt. Iemand bij 30 graden onder nul onder een wak vandaan halen, je cabine in slepen en even op het gemak reanimeren ? Geen probleem. Kan allemaal in deze film met Liam Neeson. Het lijkt wel een aflevering van the A team, ik zat te wachten tot ik B.A. Baracus ineens zou treffen. Daarnaast wordt het je niet gegund om adem te halen door de non stop actie en achtervolgingen, mij wat teveel van het goede.

Eigenlijk zou men met maximum leeftijden moeten werken in plaats van minimum. Ik zou zeggen maximaal 16 jaar voor deze film, ik heb het in de 80-er jaren allemaal allang voorbij zien komen.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Het begin is echt ontzettend saai, daarna wordt het gelukkig beter. Behoorlijk veel matige effecten, maar leuk genoeg als je verwachtingen niet TE hoog zijn.

Omdat ik sinds kort een Vue Moviepass heb, ga ik naar meerdere films in de bioscoop. Vandaag ben ik naar The Ice Road geweest. Voordat ik ging heb ik hier gekeken en op Rotten Tomatoes en had mijn twijfels of ik er nou wel heen moest gaan. Ik ben achteraf blij dat ik gegaan ben. Op groot scherm is dit een prachtige film. Ik heb mij echt vermaakt en toen de pauze kwam dacht ik nu al? Moet zeggen thuis op tv mis je de effecten van het groot scherm en zal de film misschien anders overkomen.

avatar van APPEL68

APPEL68

Effecten ogen best wel nep

avatar van lang pee

lang pee

Deze film heeft weinig punten op imbd, en dat vind ik volkomen terecht! Liam bijna 70 begint een beetje oud te worden voor dit soort films. Heb dit ooit graag gezien, maar dat was 45 jaar geleden. Echt totaal ongeloofwaardig saai verhaaltje, echt een actiefilm die mij op geen enkel moment kon boeien...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De begintitels zijn nog niet van het scherm of de eerste explosie is al een feit. Ja, dit is weer een Liam Neeson flickje en je weet dus waar het om gaat. Verstand-op-nul actie en stereotiepe figuren; De actiescènes (gekruid met de nodige CGI) zijn zelfs nog goed gefilmd en het is een prima wegkijker voor op een verloren zondagnamiddag. Soort combinatie van actiethriller en rampenfilm. Met Neeson heb ik ze al slechter gezien de voorbije jaren. Ice road is middle of the road... en is me niet tegengevallen.

avatar van RevengeN

RevengeN

Wat een baggerfilms maakt deze man toch altijd

avatar van Brabants

Brabants

The Ice Road is een degelijke film die nergens echt in opvalt zowel positief als negatief. Kijkt lekker weg en daarmee is alles gezegd.

avatar van SimonV

SimonV

Aardige film over een reddingsoperatie. Verhaal is simpel maar kent genoeg kleine wendingen om geboeid te bijven. Hoofdrolspelers spelen goed en mooie plaatjes en aardige spannende scenes maken het compleet.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wat een MEGA fanta film!!!! Echt verschrikkelijk. Hier gebeurd zoveel wat nooit kan, niet normaal meer.

Als je dat naast je neer kan leggen, krijg je een vermakelijke actiefilm te zien. Niets meer en niets minder.

Ik denk dat Liam Neeson beschamend in de bioscoopstoel heeft gezeten, toen hij dit heeft terug moeten zien.

Wat een vreselijk slecht scenario. Met zoveel gaten als de grootste gatenkaas.

Soms mooie effecten, soms nep.

Leuk tussendoortje, maar het is echt pulp van het hoogste niveau.

avatar van Splinters

Splinters

Is bekend wanneer deze film daadwerkelijk beschikbaar is op netflix? Nu kunnen we alleen de poster bekijken op netflix, wat nergens over gaat.

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Een soort "De Hel van '63" maar dan op wielen, matige film

avatar van Phantasy

Phantasy

Geen verkeerde Liam Neeson actief film. Ik ging bij het kijken van deze film ervan uit dat het gewoon een normale actie / thriller zou worden. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Zeker in de eerste helft zat de spanning er erg goed in. Visueel waren de diverse scènes ook goed. Liam Neeson in de rol als Mike speelde best goed. De bad guy kwam nog aardig verrassend goed uit de verf. Het einde (de laatste minuut) was wel heel erg standaard en awkward gedaan. Lang niet alles was natuurlijk realistisch, maar dat valt te verwachten met film.

3.5/5

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Een soort Mad Max maar dan op ijs ik vond het geen moment spannend maar ik vind het wel 3 sterren waard voor de originaliteit.

avatar van Rodger

Rodger

Wel een redelijke tot prima actie film.

de beelden en de actie is goed, het verhaal is wel zoals vele.

Het is dat ik deze trucks zo mooi vind, dat is dan weer een half puntje meer.

3.0 ***

avatar van teigertje

teigertje

• 2077 stemmen

Weer een verassend goede aktie thriller met good old Liam Neeson de verdere cast is ook uitstekend.

Ook prachtige opnames in de natuur en spannend op de gevroren meren.

Een uitstekende film.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

santaro schreef:

Helemaal mee eens, lekker genoten van deze film

avatar van frake

frake

Twee punten omdat de film net niet erg genoeg was om 'm af te zetten. Meteen bij de eerste ontploffing wist ik al welke kant het op zou gaan. Een film waar ik hoofdschuddend naar blijf kijken omdat er scenes bij zaten die behoorlijk ongeloofwaardig waren of zelfs onbedoeld lachwekkend.

avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

Nergens echt goed nergens echt slecht. Wel prima weg te kijken

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Liam Neeson, de man van het briljante Taken, daar verwacht je anno 2022 niet zoveel meer van. In deze film is hij gelukkig een keer niet een voormalig geheim agent of vergelijkbaar excuus om te vechten en te schieten, maar een mopperende trucker. Hij probeert zo goed mogelijk te zorgen voor zijn broer, die hersenletsel heeft opgelopen en daarom maar moeilijk een baan kan houden. Als ze een lucratieve opdracht krijgen om materieel zo snel mogelijk te vervoeren om mijnwerkers te redden, neemt hij de uitdaging graag aan.

Wat volgt is een film die aan elkaar hangt van matig tot slechte CGI explosies en ander geweld, maar nog enigszins gered wordt door een klein intrige met een plotwendinkje.

Maar bovenal is The Ice Road een veredelde reclamefilm voor Kenworth trucks. Er is altijd wel ergens een Kenworth logo in beeld. De trucks zijn zo mooi gepoetst dat ze nog meer blinken dan het gebit van Thomas Berge. En hoewel ze het zwaar te verduren krijgen, blijven de trucks maar gaan, en gaan, en gaan. Als eentje pech krijgt, wordt dit door een personage zelfs totaal onmogelijk genoemd omdat Kenworth trucks nooit kapot gaan, zeker niet als ze zo nieuw zijn.

Als je houdt van de film Convoy, dan is dit ook zeker een aanrader. Verder heeft het weinig om het lijf.

2,5 sterren

avatar van Pdeniro

Pdeniro

Wat een ongelooflijke k#@$film.manmanman

avatar van wouds601

wouds601

typisch doorsnee..... Liam is altijd wel een voldoende. De film zit vol ongeloofwaardigheden en dat is wel jammer. daarnaast ook wel weer paar prima actiescenes en de +/- 90 minuten zijn dan ook redelijk snel voorbij. voor een avondje goed te doen. daarom krappe voldoende. 2,5*

avatar van schram101

schram101

Ik denk dat The Ice Road de misschien wel de slechtste Neeson in de reeks is. Wellicht zelfs het meest stupide plot ooit. Nu maakt dat natuurlijk niets uit, zolang er genoeg kont geschopt wordt. Echter ook op dat gebied is het erg karig. Net als de cgi overigens. Enige zelfspot is ook al niet te bespeuren. Het lijkt zichzelf behoorlijk serieus te nemen. En al blijft Neeson een charismatisch acteur, zo hier op de automatische piloot valt er weinig te genieten.

avatar van Doom4

Doom4

"Wanneer in het noorden van Canada een diamantmijn instort wordt een reddingsoperatie in gang gezet om de ingesloten mijnwerkers te helpen"

Dat hebben ze uiteindelijk in een kwartiertje gedaan

Aan het plot ontbreekt voor mij nog iets en daar draait de film voor 90% om. De Film duurt door die vele onzin veel te lang om boeiend te blijven.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Echt een heerlijk slechte film vol clichés, fouten in het script, slechte effecten en een uiterst dom verhaal ! Ik heb hem nog uitgekeken ook. Waarom ? Daarna zijn de volgende 10 films die je ziet altijd beter.

Wat is die Liam Neeson trouwens toch afgezakt naar niveautje Nicholas Cage. Hoe is dat zo gekomen ?