• 9.377.064 stemmen

A Quiet Place Part II (2020)

Horror / Thriller | 97 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: A Quiet Place 2

Geregisseerd door: John Krasinski

Met onder meer: Emily Blunt, Cillian Murphy en Millicent Simmonds

Releasedatum: 24 juni 2021

Plot A Quiet Place Part II

"Silence is not enough."

'A Quiet Place Part ll' vindt meteen na de gebeurtenissen uit het eerste deel plaats. Na de dodelijke gebeurtenissen rondom hun huis zet de familie Abbott hun overlevingstocht in stilte voort in de buitenwereld, terwijl de geheimzinnige wezens op de loer liggen. Evelyn worstelt met het feit hoe ze dit aan moet pakken, zodat haar kinderen een grotere kans hebben om te overleven. Tijdens hun tocht ontdekken ze dat de wezens die op geluid afkomen niet het enige gevaar zijn.

avatar van Kondoro

Kondoro

In Film > Nieuws > A Quiet Place 2 (2020):

Deel één was erg tof, hopelijk word deel twee niet verkloot!

John Krasinski terug voor horror-sequel 'A Quiet Place 2'! | Filmtotaal filmnieuws

Vanaf 19 maart 2020 in de bioscoop (Paramount Pictures, via Universal)

EDIT: release verplaatst naar 3 september 2020

A Quiet Place Part II - Trailer Coming New Year's Day - YouTube

avatar van Basto

Basto

• 11952 berichten

Jammer...

avatar van Shadowed

Shadowed

Vond een vervolg niet bepaald nodig.

avatar van stinissen

Laat maar komen

avatar van Harmonica Man

Harmonica Man

Bron: wikipedia

Following the deadly events at home, the Abbott family must now face the terrors of the outside world as they continue their fight for survival in silence. Forced to venture into the unknown, they quickly realize that the creatures that hunt by sound are not the only threats that lurk beyond the sand path.

Ik ben benieuwd. Deel 1 vond ik eigenlijk al afgerond. Hopelijk krijgen we wat meer info over de aliens.

avatar van Daan258

Daan258

Ben wel benieuwd

avatar van John Milton

John Milton

word weer uiterst selectief de bioscoop en het tijdstip kiezen, dit.

Maar ik heb ook zin. Een vervolg was niet nodig, maar het feit dat Krasinski (wederom als regisseur) en de originele cast terugkeren, geeft wel wat vertrouwen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Tof!!

avatar van Laars

Laars

Trailer gezien.....ziet er tot nu toe, voor mij goed uit.

avatar van wibro

wibro

Tot nu toe zijn vervolgen op het eerste deel van horrorfilms voor mij meestal teleurstellend geweest m.u.v. The Conjuring II en [Rec]². Dus, we zullen zien.

avatar van Laars

Laars

Iig de zelfde cast... Dus das al oké.

avatar van moviemike

moviemike

En met Cillian Murphy en Djimon Hounsou als toevoeging van de cast lijkt het alleen maar interessanter te worden.

avatar van clubsport

clubsport

Zag net de trailer en het lijkt er aanvangkelijk op alsof dit een prequel is maar wellicht was dat een soort flashback .

Ik hoopte dat dit weer puur om de aliens zou gaan maar het lijkt erop dat dat niet echt het geval is .

Jammer

avatar van Daan258

Daan258

Hoe dan ook, dit zal vast een bioscoop bezoekje waard zijn voor mij

Trailer zag er best tof uit en dan ook nog Cillian Murphy in de cast.

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

Ik ben benieuwd! 1e film niet in de bioscoop gezien maar ga proberen niet te missen.

Ik vind dit er wel interessant uit zien!

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

A Quiet Place (2018) was wel oké, dus ik ga deze ook wel bekijken. Hoewel een vervolg inderdaad eigenlijk helemaal niet hoefde, het mysterie rond de aliens en de stilte (weinig uitleg) maakten de eerste film juist zo goed. Less is vaak more...

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik ben ook van mening dat een vervolg niet nodig is al vind ik het wel tof dat de originele cast terugkeert. Misschien ga ik die niet zien in de bios, maar wil em wel zien.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Een aantal bioscopen, waaronder Pathé Nederland, geeft aan dat Paramount de film voor onbepaalde tijd uitgesteld heeft.

mcdaktari

De eerste vond ik een super toffe film, dus dit 2de deel zie ik wel zitten. Dat zie ik echt graag dit soort films, en Emily Blunt vind ik sowieso al een pluspunt in een film. Die meid heeft gewoon iets wat mij in ieder geval wel aanspreekt. Kan niet wachten tot ik dit 2de deel kan zien.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

A Quiet Place Part II is helaas wederom uitgesteld. Nieuwe releasedatum is 22 april 2021.

Paramount Pictures pushes 'A Quiet Place 2', 'Top Gun: Maverick' to 2021

mcdaktari

Wel jammer dat het zo'n korte speelduur heeft. Had liever minimaal 120 min. gezien dan 97 min. want dat is voor tegenwoordig vrij kort.

avatar van saint07

saint07

mcdaktari schreef:

Het vorige deel duurde 90 min, lang zat..

saint07 schreef:

Het vorige deel duurde 90 min, lang zat..

Oke, ik vind het goed dat jij dat lang zat vind, ik heb de films liever minimaal 2 uur. Zo heeft iedereen z'n voorkeuren, toch?

avatar van SunChaser

SunChaser

Leuk vervolg

Het begin en t eind zijn t leukst

de rest gaat wel

avatar van Shinobi

Shinobi

"There's nothing left."

Eigenlijk is een vervolg op het vorige deel nogal overbodig, gezien die film prima op zichzelf kon staan.

Deel twee sluit gelijk aan op de gebeurtenissen van de voorganger. De overgebleven leden van de familie Abbott verlaten de verwoeste boerderij en trekken de buitenwereld in op zoek naar andere overlevenden. Veel vernieuwends moet je niet verwachten, maar het levert wel een onderhoudende film op.

'A Quiet Place Part II' splitst het verhaal op in twee delen. Hierin wordt de nadruk voornamelijk gelegd op dochter Regan die samen met een oude kennis op pad is. Een uitstekende keus, omdat Millicent Simmonds in deel één ook al de show stal. Vanuit haar perspectief word je als kijker weer lekker ondergedompeld.

Het verhaal voegt niet veel toe, al is het wel interessant om een glimp te zien van het begin. Het merendeel gaat uit van het spelen met het sound design, hoewel het trucje al bekend is. Desondanks zitten er een aantal spannende scènes tussen die naar meer smaken. Het is alleen jammer dat bepaalde zaken onderbelicht blijven.

Al met al een solide vervolg, maar buiten een aantal interessante punten voegt het niet veel toe.

3,5 Sterren.

avatar van sharkey111

sharkey111

Erg matig vervolg op het fantastische 1e deel. Het eerste kwartier is spannend en belooft veel goeds. Echter gaat het daarna bergafwaarts en zien we niets vernieuwends. Een flinter dunne verhaallijn waarbij je aan het einde nog steeds met heel veel vragen blijft zitten. Ondanks de relatief korte speelduur werd het soms zelfs een beetje langdradig.

Is er dan niets positiefs?

Jawel, want de film gaat door waar het goed in was. Sommige scènes zijn spannend en door de stilte wordt dit versterkt. De acteurs leveren prima werk en de monster zien er weer goed uit.

Al met al helaas een 2,5. Er zat voor mijn gevoel veel meer in.

avatar van leatherhead

leatherhead

Kan de hoge scores niet echt volgen, vond het maar een inspiratieloze bedoening. Ik had vooraf echt niet per se iets tegen een sequel, maar deze film herhaalt gewoon letterlijk exact dezelfde trucjes en dan ook nog eens op een veel minder efficiënte wijze.

Verhaaltje is los zand. Je voelt echt dat ze er een sequel uit moesten persen maar eigenlijk niet zo goed wisten welke richting ze nou uit wilde. Allerlei random zaken die zo vluchtig voorbijtrekken dat ze amper serieus te nemen zijn, het hele gedoe met de community als dieptepunt. De film voelt wat dat betreft af en toe wat aan als een serie van x aantal aflevering verkort tot een soort recap van 90 minuten.

Sounddesign zit weer best sterk in elkaar, maar het trucje kennen we ondertussen wel. De film voegt wat dat betreft ook werkelijk nul komma nul toe aan zijn voorganger, terwijl je best wel meer met het gegeven kunt doen geloof ik. Zelfs het einde is bijna identiek aan het eerste deel. Ik snap dat dit een direct vervolg is en verwacht dan ook geen innovatieve cinema, maar wat Krasinski hier voorschotelt is wel erg lui allemaal.

Monster design blijft verder wel sterk evenals het acteerwerk, maar al bij al een nogal nietszeggend en makkelijk vervolg. Duidelijk dat ze hier een langere reeks van willen maken, maar op deze manier hoeft het voor mij niet zo. 2*

avatar van Alathir

Alathir

Op zich een best spannende film door het sound design. Een verhaal is er (helaas?) amper en dat zorgt er dan ook voor dat dit geen memorabele films zijn. Eerlijk gezegd wist ik nog heel weinig van de eerste film buiten "het concept" ervan. Dat is eigenlijk het minste aan deze films, ze zijn wel goed en ik zie dit soort film wel graag. Traag maar spannend en beangstigend, apocalyptisch. Het acteerwerk is ook behoorlijk goed. Toch zijn deze wezens behoorlijk makkelijk te doden dat dit in feite ongeloofwaardig is dat ze bestaan. Het leger knalt deze toch zo verrot als kinderen het al kunnen? Na een tijdje zijn de trucjes wel duidelijk. Ik vermoed dat ze hier nog een derde deel van zullen maken. Het is toch een goed verdienende film dus uitmelken zullen ze zeker doen. Helaas zal het nooit geweldig worden vrees ik.

avatar van Warp

Warp

Snap ook die hoge waarderingen niet echt, stukken minder dat het solide eerste deel.