Genre: Drama / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Plot Druk
"What a life."
Er is een theorie dat we geboren zouden moeten worden met een aandeel alcohol in ons bloed. Die bescheiden intoxicatie opent onze geest voor de wereld om ons heen, vermindert onze problemen en verhoogt onze creativiteit. Gesteund door die theorie, beginnen Martin en drie van zijn vrienden, allemaal vermoeide leraren op de middelbare school, een experiment om de hele dag door een constant niveau van intoxicatie te handhaven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
Sebastian
Bij Thomas Vinterberg:
Nieuwe Vinterberg:
Synopsis:
It is time to sweep off the dust of everyday life. A Norwegian philosopher argues man is born with a blood alcohol level that is 0.5‰ too low. Inspired by that theory Martin and three of his friends and high school teachers launch a drinking experiment. Their mundane existence is an endless row of trivialities so this project might be exactly what they need. It is all about living life to the fullest! If Churchill won WW2 in a heavy daze of alcohol, imagine how the powerful drops can affect the daily humdrum? The four teachers - and a handful of students - decide to uphold a constant level of intoxication. Under the influence our four friends become braver, more musical, teaching grows interesting amd results soar. The group feels alive again! As the units are knocked back the experiment both progresses and derails. It becomes clear that while alcohol historically has fuelled great results, all actions have consequences.
Aangekocht door September Film. Release in 2020
Trailer geplaatst!
Leland Palmer
Haha, wat een plot.

Ziet er interessant uit, die trailer. Komt op de lijst!
Baldur
anne J
Trailer ziet er veelbelovend uit. Hopelijk komt 'ie in de bios straks, Corona of geen Corona. Bijna alles van Vinterberg gezien dus kijk hier zeker naar uit.
Thijs78
Net de film in de bios gezien. Mads Mikkelsen is een van mijn favoriete acteurs en presteert hier goed. De film vind ik echter niet 100% geslaagd. Ondanks een herkenbaar karakter waar hij een ingedutte leraar in de 40 speelt zonder enige levensvreugde, is de verhaallijn wat rommelig. Het is een combinatie van humor en drama. “Alcohol maakt meer kapot dan je lief is” lijkt de ondertitel van deze film. Dat klopt ook maar niet in een paar weken tijd. Zo snel gaat dat niet. Het zou overtuigender zijn als de tijdlijn van de film over een langere periode zou strekken. Het einde is ook ietwat vreemd.
Weet eigenlijk niet wat de maker van de film wilt zeggen met de film.
3,5 sterren vanwege de goede acteerprestaties en de humor
anne J
Net de film in de bios gezien.
Deze draait toch nog niet?
Update:
Bioscooprelease verplaatst naar 3 juni 2021.
Fisico
FFilm over dronken leerkrachten grote slokop op Europese Oscars - Het Nieuwsblad Mobile
Hier kijk ik toch naar uit!
wimaroca
Mads Mikkelsen vind ik echt een top acteur die in Nederland en omstreken niet te vinden is
Warp
Een van de betere films van 2020. Sterke schets van zowel de voordelen als nadelen van alcohol maar laat het uiteindelijke oordeel achter zich. Misschien dat de structuur iets te typisch ‘rise and fall’ is en de zelfmoord iets te random aanvoelt , is de uitwerking meer dan goed. Lekkere song ook.
Chefkes
Geweldige film over..... het leven!
Het laat het leven op allerlei wijzen zien, het feesten, de sleur, kinderen krijgen, vervlogen ambities, vriendschappen, relaties. En hoe alcohol daar een effect op kan hebben.
Het geweldige acteerwerk, de mooie uitwerking en het mooie beeld maken dit voor mij 1 van de topfilms de afgelopen jaren. Zoveel beter dan 99% van de hollywood pulp met alle standaard clichés of in recente jaren met de overdreven politieke correctheid en afgedwongen kost-wat-kost diversiteit.
Genieten.
Hansiro
Vinterberg flikt het weer.. en het is hem gegund ook! En nou oscars binnenslepen svp
schumacher
Beetje te traag en te saai voor mij.
Aan de acteurs lag het niet, die deden het wel goed.
De plot van de film doet een flauwe Adam Sandler-komedie vermoeden, maar niets blijkt minder waar. De film heeft zeker komische aspecten maar weet daarnaast ook precies de juiste emotionele snaar te raken, geholpen door een intelligent uitgewerkt script en een unaniem sterke cast. Mads Mikkelsen is weer eens geweldig, maar ook de drie andere hoofdrolspelers zijn uitstekend. Wat mij betreft de mooiste en beste film van het afgelopen jaar.
Chefkes
Fisico
Omdat er nog geen release is in de bioscoop eveneens niet te bekijken via VOD online??? Nuja, geduld is ook een schone deugd
Leland Palmer
Wat mij betreft is dit Vinterberg zijn beste film. Zeer sterk van begin tot eind. Mikkelsen speelt de pannen van het dak.
Hansiro
Wat mij betreft is dit Vinterberg zijn beste film.
Qua acteerprestaties eens maar ik heb Festen en Jagten toch net wat hoger zitten, wellicht Submarino ook. Ach maakt gewoon topfilms
apolicum
waar hij een ingedutte leraar in de 40 speelt
In de 50 zal je bedoelen.
Zo ver vooruit.
Release is nu vervroegd naar 13 mei, maar ook dat is nog een heel end weg...

Deense dramafilm 'Druk' van Thomas Vinterberg vanavond te zien op televisie

Drie goed beoordeelde films over alcoholische dranken

Oscarwinnende dramafilm 'Druk' met Mads Mikkelsen is nog maar kort te zien op Netflix

Deense dramafilm 'Druk' van Thomas Vinterberg zaterdagavond (5 april) te zien op televisie

Jagten

Quo Vadis, Aida?
Drama / Historisch, 2020

Gladbeck: Das Geiseldrama
Documentaire / Misdaad, 2022
alcoholcopenhagen, denmarkexperimentvriendschapfamilie relatiesleraarteacher student relationshipintoxicationsocial pressurepressure to perform