• 9.376.464 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Harry Collett en Rami Malek

Gesproken taal: Engels, Frans, Portugees en Italiaans

Releasedatum: 16 januari 2020

Plot Dolittle

"He's just not a people person."

Na het verliezen van zijn vrouw zondert John Dolittle, een dokter uit het Victoriaanse tijdperk, zich af van de wereld met enkel zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge koningin Victoria echter ernstig ziek is, wordt John gedwongen af te reizen naar een mythisch eiland op zoek naar een remedie. Tijdens zijn zoektocht wordt hij vergezeld door een jonge leerling en een gezelschap aan dieren, waaronder een angstige gorilla, een enthousiaste eend, een cynische struisvogel, een vrolijke ijsbeer en een eigenzinnige papegaai.

Dr. John Dolittle

Poly (stemrol)

Chee-Chee (stemrol)

Yoshi (stemrol)

Plimpton (stemrol)

Vanaf 16 januari 2020 in de bioscoop (Universal Pictures International)

avatar van Solis

Solis

Is dit een remake?

Nja, het verhaal is al vaak genoeg gedaan ja.

Doctor Dolittle (1967)

Doctor Dolittle (1998)

avatar van Spoelworm

Spoelworm

Ik hoorde over slechte recensies maar ik ga vrijdag met mijn kinderen en ik vermoed dat ik mij prima ga vermaken

avatar van The Oceanic Six

Hopelijk snel wat reviews. Ik vond de trailer best leuk, maar online wordt de film aardig afgekraakt.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Mooi gemaakt, maar uiteindelijk is het niets meer dan een kinderfilmpie, met flauwe humor en zonder magie - waar Robert Downey Jr. alle moeite mee heeft.

avatar van mrklm

mrklm

Robert Downey Jr probeert krampachtig met een Welsh accent te spreken, maar het klinkt alsof zijn stem gedubd is. Het uiterst slappe verhaal betreft een zoektocht naar een tegengif waarmee de koningin gered kan worden. Hoewel de opening suggereert dat 'alles begon' met de komst van een ventje, speelt dat menneke amper een rol. Het draait voornamelijk om de belegen grappen die de pratende dieren, waardoor dit meer herinneringen oproept aan Baby Geniuses dan aan Babe. Antonio Banderas doet een menselijke variant op Puss-In-Boots en Michael Sheen geniet van zijn schurkenrol, maar verder valt er bar weinig positiefs te zeggen over deze snel te vergeten familiefilm.

avatar van Terminator05

Terminator05

Ging deze vandaag kijken, maar kan hem blijkblaar beter skippen ...

Wat ik trouwens echt bizar vind:

Met een productiebudget van maar liefst 180 miljoen dollar (of meer) is de familiefilm Dolittle met Marvel-ster Robert Downey Jr. zeker geen goedkope film en nu lijkt het erop dat de film de kosten niet terug gaat verdienen.

Met een marketing- en distributiebudget van minimaal nog eens 100 miljoen dollar zal de film minimaal zo'n 500 miljoen dollar moeten opbrengen aan de wereldwijde bioscoopkassa's om de investeringen goed te maken.

Gekraakte 'Dolittle' start met beestachtig slecht resultaat | Filmtotaal filmnieuws

Hoe kan je een film als deze nou zo'n gigantisch budget geven? Dit was vooraf al gedoemd financieel te floppen dus. Je mag bij dit soort titels blij zijn als je pakweg 200-250 miljoen verdienen gaat.

Helemaal als je leest dat de nieuwe Bad Boys bv maar 90 miljoen productiebudget heeft. Zo'n titel heeft een veel grotere kans wel flink te cashen, ongeacht het niveau.

avatar van Lennert

Lennert

The Oceanic Six schreef:

Wat ik trouwens echt bizar vind:

Niet zo gek toch? Bad Boys is een r-rated film, wat betekent dat hij veel minder bezoekers kan trekken, waardoor men het budget lager houdt. Dolittle heeft een paar flinke namen en een enorme lading special effects die in potentie hele gezinnen naar de bios zou kunnen trekken.

Mij krijg je er daarentegen alleen onder vuurwapendreiging naar binnen, werkelijk niets in de trailer sprak me aan, maar ik had ergens nog wel een grotere opkomst verwacht.

avatar van Terminator05

Terminator05

Best wel een vermakelijke film. Het was een beetje net niet, maar het geheel op zich viel wel mee. Er was niet echt humor, maar toch waren er grappige momenten, actie was er amper, maar toch een avontuurlijk avontuur. 3-3.5 sterren.

avatar van Spoelworm

Spoelworm

Ik heb de noors gesproken versie gekeken met mijn kinderen, dus de beleving zal iets anders zijn. Maar afkraken zal ik deze film zeker niet. Verwacht een KINDERfilm in de trant van de nieuwe Mary Poppins, het is echt voor kinderen van alle leeftijden, maar vooral de jongste. Geen groots verhaal maar ook eens een keer geen ouders die dood gaan of schurken die een gruwelijke dood schijnen te moeten sterven of andere volwassen thema's volgens Disney's visie van een kinderfilm . Gewoon luchtig, erg luchtig en vriendelijk vermaak. Ga je met kids van 6 jaar dan zit je goed. Alleen als volwassenen ,dan misschien beter naar Jumanji.

avatar van soom

soom

Hm. Ik schijn de (oké, de remake blijkbaar?) eerste versie met Eddie Murphy gezien te hebben, maar die ben ik blijkbaar heel erg vergeten.

Ik vond Eddie terzijde, overigens best in de Nutty Professor.

Mmm. Hartverwarmend op een bepaalde manier, maar het stijgt allemaal niet al te goed op.

Het ligt niet aan Robert en de rest, het ligt niet aan de overdaad aan schattige pluizenbollen.

Het mist gewoon net een klein beetje meer magisch elfenstof, wat sommige andere films wel overduidelijk hebben. Dat je tijdens het kijken denkt, ooohh jaaa, hier ga ik echt helemaal in mee, als zogeheten volwassene.

Het idee dat dieren praten tegen één mens is ook wellicht te veel gevraagd van mijn fantasie. En toch zou ik wel echt heel graag willen praten met mijn kleine hond, omdat ik best benieuwd ben naar bepaalde dingen.

Wat ik al schreef, ik mis echt inlevingsvermogen op dit punt.

avatar van Charissarcastic

Charissarcastic

Vond het een vermakelijk filmpje voor op een rustige middag in de bioscoop. Stoorde me alleen ontzettend aan het personage én acteerwerk van dat meisje die namens the queen kwam, waarvan ik de naam nu alweer ben vergeten. Gelukkig was die er maar kort.
Had ook zelf door de trailer iets meer fantasy verwacht qua wereld van Dolittle. Nogmaals, vermakelijk.

Zet Robert Downey Jr. tussen de wilde dieren, voeg een dosis humor toe en een gouden combinatie is gecreëerd! Dat moeten de makers van The Voyage of Doctor Dolittle ook gedacht hebben. Slimme zet want Downey Jr. heeft een grote fan base en een echte fan (zoals ik) zal geen film van hem overslaan! Zeg je Dr. Dolittle, dan komen bij mij gelijk beelden binnen van de humoristische Eddy Murphy, wie de rol in verschillende films vertolkt heeft. Nu is het Robert Downey Jr. die in de rol van Dolittle, de dokter die met dieren kan communiceren, mag kruipen. Robert is uiteraard vooral bekend als Tony Stark uit de Iron Man/Avengers reeks van Marvel Studios, een rol die hem echt op het lijf geschreven is. Maar ook als detective Sherlock Holmes bewees hij dat hij een acteur met de hoofdletter A te noemen is.

In Dolittle neemt de Avengers acteur een Marvel collega met zich mee: Tom Holland, de huidige Spiderman in de MCU. In Dolittle heeft hij ook een dierlijke rol maar als allemansvriend Jip de hond, mag hij gelukkig wel vier poten inleveren. Ook heeft Bohemian Rhapsody acteur Rami Malek een rol in deze film, namelijk Gorilla Chee-Chee. De vrouwelijke rollen in deze film worden vertolkt door (onder andere) Emma Thompson en Selena Gomez.

Als je Robert Downey Jr. volgt op social media heb je vast wel wat promotie voor Dolittle gezien. Nog voor de kerst kregen we alvast een humoristisch filmpje voorgeschoteld, namelijk een filmpje waarin de dieren zogenaamd auditie deden. Er werden verschillende bestaande films bij gepakt, zo zag je onder andere de tijger Barry (Ralph Fiennes) brullen als een dinosaurus uit Jurassic Park. Even later zegt ie: “Put me in the movie or it’s Downey for dessert..” In een toetje had ik toen geen zin, wel kreeg ik meteen zin om deze film te zien!

Maar ook werd je door de trailer vanaf de eerste seconde meegenomen naar de avontuurlijke en de iets wat sprookjesachtige wereld van Dolittle. En wat dat betreft stelt de film me niet teleur. Dat de film is geproduceerd door de makers van Disney’s Alice in Wonderland & Maleficent zag ik er ook wel in terug. Dolittle speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk en is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks (waarvan het dit jaar 100 jaar geleden is dat de eerste uitkwam). De versie met Eddy Murphy week qua tijdperk, verhaal en personages heel erg af van de boeken en de eerdere verfilmingen. De eigenzinnige Dr. John Dolittle, neergezet door Downey Jr. met iets wat trekjes van typetjes aka eerdere rollen van Johnny Depp, heeft het liefst enkel dieren om zich heen. Hij wordt vanwege een ernstige ziekte van de jonge koningin Victoria met spoed opgeroepen. Samen met zijn trouwe papegaai Poly en leerling (Harry Collett) gaat hij de avontuurlijke zoektocht aan om een uiterst zeldzaam geneesmiddel voor de koningin te vinden. De rest van de crew bestaat o.a. uit een ijsbeer en een struisvogel die continue in strijd liggen, een eekhoorn met snode plannen en een gekke eend. Kortom: een grote beestenboel!

Qua humor zit het wel goed. Het ene grappige moment zal een succes zijn, een andere misschien niet. En ook dat is per persoon verschillend. Ik vond persoonlijk het momentje draak/doedelzak wel wat hebben en bijvoorbeeld de reacties van de mensen wanneer ze de dieren zien die het paleis overhoop halen.

Met een kijkwijzer van 6+ is Dolittle een echte familiefilm. Bij kinderen zijn dierenfilms vaak toch erg populair en aangezien Dolittle een grote dierenboel is, denk ik dat dat wel goed zit. (Maar hoewel Dolittle zijn dierenbende werkelijk overal mee naar toe neemt, zullen de bioscoop bezoekers de huisdieren toch thuis moeten laten haha ).

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

al hoe wel je er natuurlijk wel voor gewaarschuwd kan zijn , was ik toch nadelig verrast door deze versie .

De versie's van Eddie murphy kan ik erg waarderen , al ligt enig nostalgie misschien op de loer .

Vast staat dat murphy een groot komisch talent is , en natuurlijk doet Downey Jr het niet slecht en geeft er geheel een eigen draai aan , ik vond het niks .

Visueel is er erg veel aandacht gegeven aan de decors zoals het schip en over het algemeen ziet de CGI er geloofwaardig uit , en zijn de dieren levensecht tot dat ze gaan praten .

En vooral de eekhoorn zorgde voor een glimlach .

Maar het sentimentele aspect , en de verhaal lijn was mij te zoet .

Dit is duidelijk voor de aller jongste bedoeld , en ik was met mijn neefje in de bios , die ze aardig vermaakte , maar het is vaak een komisch bedoelde film , en de zaal ( aardig vol ) lachte bijna nooit .

Ik ben dus niet de doelgroep , maar er is in dit tijdperk te veel aanbod van o.a pixar waar het zowel visueel als verhaal technisch meer te halen valt .

ik heb me in alle eerlijkheid nadat je dus geniet van de beelden vooral zitten ergeren , en als ik niet met mijn neefje was, was ik halverwege de zaal uit gelopen .

avatar van imagic

imagic

De film is geen hoogvlieger maar ik heb me prima vermaakt, mijn dochter en haar vriendinnetje vonden het geweldig. De zaal lag af en toe helemaal plat van het lachen. 4.5 ster omdat we ons goed vermaakt hebben, en daar is een film voor bedoeld.

Prima film, ik heb mij er goed mee vermaakt, zeker leuke familiefilm.

avatar van swiper

swiper

Vermakelijke film , niks mis mee , naar mijn mening behoorlijk ondergewaardeerd.

Azijnzeikers zijn er altijd, heeft ook zijn grondslag aan een aantal zgn.. gerespecteerde recensenten.

De kinderen waren er zoet mee en hadden een zeer geslaagde middag, en dat is her voornaamste !

avatar van Mondragon

Mondragon

Mooi gemaakt maar nergens grappig.

avatar van GMember

GMember

Deze film verdient echt meer dan wat hij nu krijgt, leuke familiefilm. Goeie humor en leuke rol voor Junior.

Met plezier gekeken.

avatar van The Oceanic Six

Poh, niet best. De trailer was nog best aardig, maar het eindresultaat is rommelig en oninteressant. Dan mag je er wel een fortuin ingepropt hebben om het visueel mooi te krijgen (dat is prima gelukt), maar er had beter wat geld naar de scriptschrijver kunnen gaan. Zo op de helft was ik er al klaar mee en toen moest ik nog drie kwartier. Ook Downey jr kan de film niet redden. Zijn rol is niet goed geschreven en hij krijgt de kans dan ook niet om uit te blinken. Ik had dit echt een stuk vermakelijker en grappiger verwacht, maar het is een mislukking geworden.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Dit is geen film, maar een gegeneerde CGI-prent. Kunnen ze ook niet meteen beter de acteurs van CGI maken? Scheelt een hoop in de productiekosten.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een 13 in een dozijn, komische fantasy familiefilm. De geanimeerde dieren zijn aardig gedaan incl. de komische noot. Het verhaal was leuk bedacht. Decors en kostuums zijn verzorgd. Prima filmvermaak voor jong en oud.

avatar van Flavio

Flavio

Bericht met persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van boemboem27

boemboem27

kan dan wel een remake van al vele dr Dolittles zijn .

dit heeft toch weer een eigen verhaaltje en ik vond hem zeer vermakelijk.

echt een film voor jong en oud.

mooi gemaakt met weer nieuwere computertechnieken.

ziet er toch wéér beter uit dan al die andere Dolittles.

Robert Downey Jr. speelt gewoon zijn rol prima..

avatar van macrobody

macrobody

Ach ja, het had in ieder geval niet de geforceerde cast zoals een homofiele neger of een lesbische koningin. Dat is al heel wat voor een film uit 2020!

Gewoon een redelijke avonturen film voor de doorsnee familie met grappige momenten.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Gezellige en sympathieke film, die vooral erg mooi in beeld is uitgewerkt. Hele gedetailleerde plaatjes.

Ook een fijne drukke beestenboel. Prima vermaak, zeker gezien de wat mindere geluiden die ik er over gehoord had van te voren.

Toch iets beter dan verwacht.

De critici zijn er blijkbaar weer mee aan de haal gegaan, dan is de film meestal zo slecht nog niet. Als is dit zeker geen vergelijkbaar verhaal als Cats, waar de weirdness factor toch echt wat te hoog lag voor de serieuze criticus. Hier is het eerder de luchtigheid die de film parten speelt vermoed ik.

Er zitten ook nogal wat scenes in die verdacht kort waren. Normaal gezien zou je verwachten dat een inbraak in een film als deze een soort van mini-climax krijgt, maar drie tijdsprongetjes en de hoofdpersonages zijn het kasteel van de slechterik binnengedrongen. Wie dus een serieuzer fantasyverhaal verwacht kan maar beter afhaken.

Het voordeel is wel dat de film gelukkig niet te lang duurt en de rek er dus ook niet echt uitgaat. De luchtigheid is verder ook een zegen, want hoewel zeker niet alles geslaagd is, hoef je ook niet de moeite doen om het allemaal erg serieus te nemen. Het is gewoon een simpele, vlotte blockbuster die 100 minuutjes vermaak wil bieden. En dat doet hij ook.

Enige jammere is dat Downey niet meer met z'n rol kan doen. Nu is hij eindelijk van Marvel/Iron Man af, maar als hij dan als een bleke Depp gaat optreden dan schiet het ook niet echt op.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

notoirefilmhater schreef:

Dat vraag ik mij dus ook af. Dit is waarschijnlijk afgestemd op het jongere publiek maar dan nog vind ik het geen leuke film. Robert Downey Jr. is bijna onverstaanbaar met dat vreemde accentje dat hij gebruikt (hij was verstaanbaarder toen hij nog in dierentaal sprak). Hij schijnt te denken dat als je maar gek genoeg doet, het grappig is?