• 9.379.002 stemmen

Terminator: Dark Fate (2019)

Actie / Sciencefiction | 128 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Spanje / Hongarije / China

Geregisseerd door: Tim Miller

Met onder meer: Mackenzie Davis, Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 oktober 2019

Plot Terminator: Dark Fate

"Welcome to the day after judgement day"

Vrijwel tegelijkertijd verschijnen twee figuren uit de toekomst in Mexico-Stad. De ene is een T-9 die als opdracht heeft Dani Ramos uit te schakelen, de andere is de 'verbeterde' soldaat Grace, die er alles aan gelegen is om Dani te beschermen. Daarbij krijgt ze onverwacht hulp van Sarah Connor, die met hulp van een anonieme bron al jaren Terminators vroegtijdig weet te lokaliseren en uit te schakelen.

Sarah Connor

Daniella "Dani" Ramos

Gabriel / REV-9

Diego Ramos

Felipe Gandal

Young Grace (10yrs)

Lucas / Floor Guard

GoodOldJack

Idd UGC Antwerpen. En ja een 1* (dat is nog twee op tien), één van de zwakste cinema ervaringen in lange tijd voor mij, als ik in de cinemazaal echt de aandacht verlies dan is het gewoon echt niet goed.

Maar, laat je door één enkele stem niet tegenhouden natuurlijk als je zelf graag zou gaan kijken he. Over t algemeen zijn de reviews positiever dan ik was en ben... .

PS: Ik vond de vorige trouwens ook dramatisch, het is dat ik met iemand zat die hem zeer graag wou zien dat ik hem mee gaan zien ben (toch een abbo), die andere persoon was ook niet echt enthousiast, iets enthousiaster als ik wel misschien. Maar als je de vorige echt goed vond, zal je deze nog wel degelijk vinden, denk ik.

Edit: Een laatste aanpassing, er zijn ook twee mensen (van de tien-twaalf ofwat die er zaten) vertrokken lang voor de film ten einde was, nu kan dat omwille van allerlei redenen zijn natuurlijk maar ik zou het gesnapt hebben moest het omwille van de film zijn .

. .

thunderball

Balen dat ie voor je tegen viel. Zit Arnold er van begin tot eind in, of is het een bijrolletje?

Ben morgen vrij en ga eigenlijk altijd alle films over de grens, te Antwerpen, kijken, dus ik verheug me op een knaller (al dan niet tegen beter weten in)!

GoodOldJack

Arnold zit er niet van begin tot einde in. Ik zou zeggen eerder bijrol. Vrouwen aan de macht in deze film over het algemeen (waar natuurlijk niks mis mee is he) .

Misschien niet eens een echte spoiler maar goed voor alle zekerheid over de hoeveelheid rol van Arnold zonder daarom zijn rol zelf te spoilen:
In deel één zie je hem slechts één keer heel kort, in deel twee komt hij wel weer op het voortouw en wint zijn rol een beetje aan belang.

Bedankt voor je uitleg.

Film zou voornamelijk/alleen om Arnold en Hamilton moeten draaien, de rest van cast is bijzaak en daar gaat niemand bij deze film voor naar de bioscoop.

Ik was er al bang voor gezien Arnolds bijdrage in de trailers, waar hij nauwelijks in zat.

Terminator Dark Flop.

Bedankt aan Tim en James om de franchise volledig te vernietigen.Onnodige dialogen en een hoop overdreven Michael Bay geweld in het derde act. Mackenzie Davis en Linda Hamilton doen het uitstekend,maar dat zijn dan ook de enige positieve punten. Het moet nu maar eens gedaan ziJn met het uitmelken van een franchise die had moeten stoppen met T2.

avatar van DiDa

DiDa

Wel extreem lage stemmen. Ik lees in veel Amerikaanse en Engelse reviews totaal iets anders..... Ben benieuwd

avatar van martijnk

martijnk

DiDa schreef:

Ik lees op IMDB anders ook een hele hoop negatieve commentaren inmiddels.

Maarja wat verwacht je ook van de director van Deadpool...

Ik heb Genysys niet gezien en deze ga ik ook skippen waarschijnlijk. Tijd om T-1 en T-2 nog eens te herkijken

Kijk T-3 en T-4 waren niet de beste films maar ze probeerden iig iets nieuws.

Idd Martijnk

En laat dat nu net het probleem zijn.

Niks vernieuwend en een hoop onlogische zaken die ik nog altijd niet begrijp. James Cameron zei in een interview dat de toorts wordt doorgegeven aan een generatie nieuwe personages. Het probleem is echter dat we mede door het onzinnige verhaal geen voeling krijgen met deze personages. Je krijgt letterlijk een T2 voorgeschoteld kwa actie en pace,maar de helft minder aantrekkelijk en bovenop personages waar je geen interesse in hebt. Nogmaals Linda Hamilton en Mackenzie Davis doen het goed,maar daar is alles dan ook mee gezegd. Vanavond T1 en T2 nog eens opleggen!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Ik was al bang voor een quasi moderne reboot van deel T2. Jammer dat het vermoeden bevestigd lijkt te worden.

avatar van IH88

IH88

Dark Fate wordt omschreven als de 'Force Awakens' van de Terminator franchise. Niet slecht om vergeleken mee te worden (zeg ik als TFA fan). Arnie is Harrison Ford, Hamilton is Carrie Fisher (iets mobieler en meer aanwezig), en de jonge cast moet het stokje over gaan nemen. Het script is een rehash van de andere Terminator films, maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Vernieuwing kan zich tegen zulke populaire franchises keren (zie The Last Jedi, Salvation, Genisys).

Klopt Ih88

Je kan deze gerust op bepaalde vlakken gaan vergelijken met TFA (die ik overigens ook goed vond)

Maar het grote verschil is uiteraard dat het Star Wars universum kwa verhaalvertelling veel groter is als dat in het Terminator universum. Kijk voor mij blijft het simpel. Het verhaal is verteld in T1 en T2. En zoals James Cameron destijds ook aangaf was dit ook het einde van zijn visie. Je kan eventueel nog een film maken over the future war zoals Salvation poogde te doen,maar dat is het dan. Nu krijgen we een poging tot nostalgie (T2) maar dan in mijn opinie volledig pointless. Ik vrees dat deze franchise (die ik in mijn hart draag) stilaan op zijn laatste beentjes loopt.

avatar van Redlop

Redlop

Federer76 schreef:

Cameron had moeten luisteren naar de wijze woorden van de T-800 aan het eind van T2: Judgement Day:

I'm sorry, it has to end here.

Maar helaas heeft iedereen de boodschap begrepen behalve de bedenkers.

avatar van The Oceanic Six

Ik geloof er werkelijk geen snars van dat dit een 0,5 of 1 ster waard is. Lijkt me uitgesloten met Cameron, Miller en deze cast. Dat het geen topfilm zal zijn a la T1 en 2 geloof ik ook meteen overigens, maar het lijkt me sterk als ik hier niet iets tussen 2,5 of 3,5 ster voor ga geven. T3 en Genisys vond ik ook vrij amusant en leuk, wat weer wat anders is dan dat ik het hele goede films vond.

RedLop,

Zeer wijze woorden

thunderball

Deze net in Antwerpen gaan zien.

Dit was toch boven verwachting goed en doet alle eerdere vervolgen op 1 en 2 reduceren tot niet meer dan mislukte probeersels, want al die vervolgen hadden één element niet:

Linda Hamilton!

Zij blijkt dé belangrijkste factor voor het slagen van een Terminator film te zijn, zelfs niet Arnold, dat bewezen deeltje drie en vijf, die wel leuk en aardig waren, maar nooit echt de juiste sfeer en feeling hadden. Zij is het die het verhaal een flinke stoot energie mee geeft. Dat was al in T2 het geval en dat is het nu weer. Alleen al haar stem te horen aan het begin om het verhaal te introduceren, bezorgde mij al kippenvel.

Verwacht geen T2 kwaliteit, maar wanneer je met een open mind de filmzaal in gaat en jij je wilt laten verassen, dan is dit gewoon een sterke actiefilm, die begint met een shock (met een cameo uit de computer getoverd) en vervolgens na een minuut of vijf als een niet te stoppen rollercoaster voort gaat en die ook niet meer stopt tot het eind.

Alle hoofdrolspelers zijn goed tot zeer goed gecast. Hamilton en Arnold staan buiten kijf, alleen al beiden introducties in het verhaal zijn uiterst cool en hen samen in één shot met machinegeweren te zien staan schieten was toch wel heel erg gaaf; Davis verbaasde mij op een possitieve manier, ze was echt goed en kickt enorm ass in haar soort van Reese rol en zelfs die gewoontjes uitziende dude als kwaadaardige Terminator is -in de context van het verhaal- goed opdreef, want feitelijk hebben ze nu voor het oorspronkelijke idee gekozen, om een onopvallend iemand, die als het ware oplost in de massa, als Terminator te kiezen. Dit idee werd destijds terzijde geschoven toen voor Arnold werd gekozen.

Tuurlijk zijn er ook wel dingen, die ik anders had willen zien: Schwarzenegger gaat pas meedoen na meer dan een uur gok ik en hij heeft feitelijk geen één enkele iconische scene, of citaat, waar over twintig jaar nog aan zal worden gerefereerd, maar de scene's waarin hij zit is hij wel goed op dreef en de actie spat van het scherm. De scene's met die zogenaamde familie van hem vond ik dan wel weer wat zwak en niet echt passend bij een film als dit, maar dat duurde gelukkig ook maar even.

Voor de rest waren de SFX goed, de actie en spanning volop aanwezig en dan bedoel ik niet die matige shit van de vorige film én een goede score van onze eigen Tom Holkenborg, ofwel Junkie XL, waarbij ook veelvuldig het originele theme van Brad Fiedel te horen is.

Wat kun je anno nu nog meer ervan verwachten....?
Ik ga hem in ieder geval vast nog een keer zien!

Een dikke acht, ofwel vier sterren.

Ajax&Litmanen1,

Ik weet dat 0,5 of 1 een lage score is,maar dat is nu helaas gekoppeld aan mijn teleurstellende ervaring. Ik ga de film binnen een dikke 2 weken nog eens herbekijken met vrienden en dan zal ik mss mijn score nog verhogen

avatar van IH88

IH88

Klopt Ih88

Eens hoor, de wereld van Star Wars is veel groter en rijker. Maar als Skynet echt vervangen is door een nieuwe dreiging kan je wel blijven doorgaan natuurlijk. Want je weet nooit wat de toekomst precies brengt en de technologische vooruitgang gaat erg snel, dus de Terminator franchise kan best relevant blijven. Net zoals de Matrix franchise bijvoorbeeld. Of je het moet willen (zeker over een tijd zonder Hamilton en Arnie) is een ander verhaal.

thunderball schreef:

Deze net in Antwerpen gaan zien.

Een dikke acht, ofwel vier sterren.

Kijk, dit doet me goed na alles

Ik snap er niks van dat er zo'n groot verschil tussen de release in Belgie en Nederland zit trouwens, bah. Dat is echt zo ouderwets.

Wel een serieuze vraag, krijgt Arnold genoeg screentime en waardevolle momenten dat hij wel een belangrijke factor in deze film is?

Ajax&Litmanen1,

Wat ik lees als ik je teksten lees is dat de film niet erg origineel is, een hoop herkauwt en zeker T2 niet evenaart. Dingen die ik ook wel aan zag komen vooraf, maar die me toch geen ultra lage score zouden zijn. Die scores geef ik aan de allergrootste bagger die ooit is geproduceerd en daar lijkt me dit niet meteen bij horen.

thunderball

Arnold zit in het laatste uur van begin tot eind en doet dan aan alle actie mee. Hem samen met Hamilton in beeld is sowieso heel erg gaaf. Het verhaal is niet precies hetzelfde als T1 of T2, maar heeft natuurlijk wel bepaalde overeenkomsten: het blijft natuurlijk wel gaan om een kwade Terminator, die vanuit toekomst hier heen wordt gezonden om iemand te doden, die in toekomst een belangrijke rol zal spelen tegen de machines en de mens zendt ook iemand om dit te proberen te voorkomen, dát blijf je natuurlijk wel houden.

thunderball schreef:

En dat manwijf, die irriteert niet al te erg? Dat was nog wel mijn grootste zorg na de trailer.

thunderball

Die leek mij aanvankelijk ook niks, maar in de context van het verhaal is ze goed gekozen, alleen... had ik natuurlijk liever gehad dat Arnold voor alle actie was gebruikt. Maar ik kan je gerust stellen, ze bleek een hele grote meevaller en was eigenlijk gewoon heel goed.

Ajax&Litmanen1,

Idd klopt. Ik moet jou daar eigenlijk wel gelijk in geven. Ik heb deze score ook gegeven een drietal uur na het bekijken van de film en mss heb ik het niet genoeg laten bezinken,maar het blijft voor mij persoonlijk wel een grote teleurstelling,maar ik ben zeker blij dat er mensen zijn die hem wel goed vinden. Zoals gezegd ga ik de film binnen 2 weken nog eens herbekijken en wellicht mijn score nog wat bijschaven.

avatar van psychopath

psychopath

Na T2 hebben ze de plank volledig mis geslagen en wat lange trailers en reviews van deze gezien, nee dank je.

avatar van DreamTech

DreamTech

Nou net gezien verwachte er niet veel van maar viel 95% mee weer lekkere actie en opa Arnie valt best mee plus Oma Sarah Conner. En de nieuwere versie Alien Terminator is ook weer goed om te zien. Al met al prima actie film naar mijn idee ! ( leuke bijkomstigheid dat ze wat bekende Spaanse acteurs uit de betere Netflix series ook een rolletje hebben gegeven ) !! Heb me prima vermaakt !!

The Oceanic Six schreef:

Geloof je dan niet dat films door diverse mensen heel anders beoordeeld kunnen worden? Ik vermoed dat je hier geen enkele film gaat vinden die geen 0,5* of 1* krijgt, behoudens enkele zeer grote uitzonderingen met (zeer) weinig stemmen misschien. "Uitsluiten" dat een film 0,5* of 1* waard is kan je nooit. Want waardering is voor iedereen anders. Zelfs uitsluiten dat de film voor jou geen 0,5* of 1* zou kunnen krijgen is onmogelijk, tenzij je dat op voorhand beslist zou hebben maar in welke mate je dan nog zonder vooraf gekozen oordeel een film kunt ingaan is dan maar de vraag.

Je kan erin geloven dat deze film voor jou geen 0,5* of 1* kan zijn misschien ja, maar meer dan dat zeker niet. Net als je erin kan geloven dat dit een topfilm wordt of iets tussen de twee in. Maar meer dan geloven (of hopen) lijkt me niet de bedoeling tot je de film effectief gezien hebt. Iets uitsluiten lijkt me dan weer onmogelijk vooraleer je de film gezien hebt.

Voor mij was hij alvast maar één ster waard, kan misschien ooit nog iets verhogen maar veel verhogen daar twijfel ik enorm aan (ik sluit het echter niet uit ) .

Zoals bij zowat iedere film heb je hier overigens mensen die het goed vinden, degelijk, slecht, ... . Gelukkig maar zou ik persoonlijk zeggen, indien iedereen exact hetzelfde goed zou vinden zou ik zelden nog verrast kunnen worden (of ontgoocheld dat ook wel weer).

PS: Ik heb hier toch een relatief "normaal" stempatroon denk ik, gemiddelde van iets boven de drie, merendeel van de films ergens tussen 2,5 en 4 qua sterren. Dus ja, ik vond dit bij deze uitspraak van je wel passen voor mij "Die scores geef ik aan de allergrootste bagger die ooit is geproduceerd" : Klopt, daar zou ik deze bij plaatsen. Niet bij de allergrootste bagger (0,5*) maar wel bij de grote bagger.

En daar lijkt me dit niet meteen bij horen : Op basis van wat dan? Trailers? Recensies? Reacties? Beste (en enige imo) manier om deze conclusie te trekken of net niet te trekken is de film zelf kijken.

Federer76

De reviews op imdb liegen er ook niet om.

Van garbage tot complete utter garbage..

avatar van schumacher

schumacher

Federer76 schreef:

De reviews op imdb liegen er ook niet om.

Van garbage tot complete utter garbage..

Imdb; bij mij gebeurt dat vrij vaak dat als een film op imbd maar 4/10 of 5/10 krijgt dat die net vaak een 7/10 of meer geef. Kans is denk ik vrij groot dat ik Terminator vanavond een vette film zal vinden.