• 9.375.049 stemmen

Minnâ-yatteruka! (1994)

Komedie | 108 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Getting Any? / みんな~やってるか!

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takeshi Kitano

Met onder meer: Moeko Ezawa en Takeshi Kitano

Gesproken taal: Japans

Plot Minnâ-yatteruka!

De luie, sullige Asao denkt alleen maar aan vrouwen en seks. Hij is ervan overtuigd dat mooie vrouwen van mannen met auto's houden. Hij gaat naar een autohandelaar, maar heeft slechts geld genoeg om een piepklein autootje te kopen. Zijn verwachtingen omtrent zijn succes komen niet uit en zijn wagen wordt total-loss gereden. Hij moet een grotere auto hebben en koopt een nieuwe met geld dat hij krijgt door organen van zijn opa aan een donorenbank te verkopen. Weer later bedenkt hij dat hij geld moet hebben en dat hij daarom een bank moet beroven. Als dat niet echt lukt, besluit hij een populair acteur te worden, want succes, daar moeten de meisjes voor vallen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Asao's Wife

Audition Judge

Chief of World Defence Force

Asao's Mother

Head Yakuza 1

Head Yakuza 2

Head Yakuza 3

Wat een vreemde film. Moeilijk om dit te beschrijven. Domme humor, maar wel enorm grappig. Speelt met verschillende comedygenres, zoals absurde humor, droge humor, parodie enz. Niet wat we gewend zijn van Kitano, maar wel waar hij in Japan mee bekend is geworden. Heb al enkele mensen dit met Monthy Pyton horen vergelijken, maar kan dit moeilijk beamen, aangezien ik nog nooit iets van hen gezien heb. Dit dus enkel ter referentie.

Al bij al leuke film, hoewel het eerder een aaneenschakeling van sketches is. Oh, en zeker de aftiteling uitzien. Er volgt nog een leuke verrassing op het einde.

avatar van FisherKing

FisherKing

Gelukkig, komt 29-03-2004 uit op DVD. ( zie Play.)

Ik weet niet hoor. De imdb gemiddelden maken mij nou niet bepaald enthousiast om de film te gaan kopen.

En, Onderhonds smaak is vaak niet mijn smaak.

Top 1000 voters: 4.1

US users: 4.3

Non-US users: 5.6

avatar van Hemdale

Hemdale

Behoorlijk domme humor inderdaad, ik vond het wel een erg leuke film dat wel maar het was niet altijd even grappig, toen Kitano zelf een rol had werd het wel weer erg leuk.

avatar van Dopke

Dopke

Ontzettend leuke film, helemaal mijn humor ^_^

avatar van gondwana

gondwana

schitterende film, kitano terug naar z'n roots. Let op de klucht met de kop in de emmer en benen wijd naar boven -> in Kikujiro 'hangt' kitano zelf zo in het zwembad omdat hij niet kan zwemmen.

grappig

avatar van FisherKing

FisherKing

killalot schreef:

Klopt. Bovendien bevat de film veel roots naar latere films zoals Zaitochi en Kikujiro.

Prachtfragmenten in een non-script. 1* ster zou de film moeten verdienen, maar ga toch voor 3* vanwege het kijkgemak en vanwege Kitano natuurlijk.

En die Monty Python vergelijking klopt voor geen meter.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Nee, niet mijn film helaas. Er waren wel wat grappige scenes waar ik om kon glimlachen, maar dat hield niet over, voor het merendeel te flauw, te simplistisch. Voor de rest kon ik amper mijn aandacht erbij houden en boeide ook het verhaal (voor zover daarvan sprake is) me voor geen meter.

1,5*, onder andere voor de maffe kop met dito kapsel van mr. Kitano zelf.

avatar van Chr.s

Chr.s

Lol, te vergelijken met python. Echt niet.

Af en toe "wel leuk" maar daar blijft het bij.

Grappiger dan beide Pythons die ik al gezien heb.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Leuke film. Erg domme en hilarische humor, de pogingen die hij onderneemt om een babe magnet te worden blijven geweldig om te zien, veel hilarische scenes. Een hele leuke comedy. 3,5*

avatar van Linn

Linn

flauwe humor..maar toch vermakelijk...je ziet iig zo dat t een echte kitano film is 3,5 *

avatar van Linn

Linn

omhoog gegooid naar 4* erg grappig Kitano blijft een geweldige man

avatar van Reinbo

Flauwe humor van Kitano. de eerste 3 kwartier is de Mr. Bean achtige humor nog wel leuk, maar het deel met de Yakuza had erg veel weg van het nivo van Filmpje met Paul de Leeuw en kon mij weinig bekoren. "t laste half uur werd het gelukkig lekker wierd en was het weer een stuk leuker.

avatar van remorz

remorz

Fikse tegenvaller.

Waar de humor in Sonatine, Zatoichi en vooral Kikujiro erg droog, maar wel (erg goed) te verteren is, bevat deze film weinig rake grappen.

Het begint nog wel leuk, met een wel geinig concept. Jammer dat het concept gedurende de rest van de film steeds meer losgelaten wordt en de nadruk steeds meer op platte, absurde situaties komt te liggen. 2*

avatar van Nephilim

Nephilim

Okay the Yakuza sketch was te lang(maar wel grappig) maar voor de rest heb ik blauw gelegen van het lachen. Heerlijk pretentieloze onderbroekenlol en absurditeiten.

En veel tieten natuurlijk. Daar ging het om in de film

Helemaal niet zo slecht als de 'Kitano Kenners' graag doen geloven. Een 7.5

"mambo!"

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Als deze film een kunststroming zou zijn. Zou ik hem omschrijven als het absurdisme. Dat op zijn beurt weer aanleunt tegen het surrealisme.

Deze film werkt gigantisch op de lachspieren. Dat komt vooral doordat Kitano contexten constant veranderd. Hij werkt zeg maar met gigantische tegenstellingen. Neem nou het cake - moment. Ongegeneerd vraagt iemand aan een man om een cake te bezorgen, niks bijzonders, maar aan het feit dat hij op het punt stond om zichzelf van kant te maken wordt volledig voorbijgegaan. Verwacht dus geen diepgaande gesprekken of enige vorm van dramatiek. Van een problematische situatie komt de man ineens in een feeststemming terecht. Nou vind ik afgaande bommen niet altijd bijster grappig meer, zeker niet nadat ik vroeger mijn portie Bassie & Adriaan en Looney Tunes heb gehad maar Kitano weet het zo te brengen dat het leuk wordt, geweldig als zij dat dansje rondom die tafel doen.

Voor de rest van de humor in deze film geldt zo `n beetje hetzelfde. Het is niet altijd nieuw, en eigenlijk heel flauw maar door de manier waarop het gebracht wordt is het toch grappig. Ik vond het hele Yazuka gedeelte geweldig, die schets is eigenlijk een soort van vervolg op Sonatine. Alleen waar Kitano daar de poëtische kant op gaat steekt hij hier de draak met de Yakuza `s. Ook de scènes in het vliegtuig, met als hoogtepunt de nichtigerige piloot waren hilarisch.

Groot minpunt vond ik het te flauwe eindgedeelte waar men een reuzevlieg probeert te vangen door middel van een reuzendrol . Daardoor eindigt de film wat in mineur.

Maar al met al een zeer geslaagde film, met passende muziek en een uitblinkende hoofdrolspeler. Perfect gecast! 4*

avatar van Ramon K

Ramon K

Nogal een matige film van Kitano.

Het eerste half uur kent de beste grappen. Typische Kitano-humor: situatieschets, dan een cut of iets dergelijks, dan een voorspelbaar gortdroog resultaat. De gebeurtenis of handeling tussen de beginsituatie en het eindresultaat zien we niet. Hier werkt het best aardig, maar juist in Kitano's andere films (waarin komedie slechts 1 van de elementen is) werkt het stukken beter.

Dan het middenstuk van de film: veel minder leuk. Veel slechte grappen met slecht geschreven/uitgevoerde clue. Die Zatoichi parodie is een alleraardigst gegeven, maar de blinde-grappen zijn gewoon niet goed genoeg. Zo is een blinde (ogen dicht dan) die zich met olie ipv met water besprenkelt alvorens een brandend huis in te gaan best te doen (hoewel heel voorspelbaar), maar je vraagt je toch af waarom een acteur een brandend huis in moet. Maar de grap met de mestlepel is simpelweg slecht. Asao pakt een lepel ipv zijn zwaard. Hij mept erop los met de lepel denkende dat het een zwaard is. Niet erg origineel, maar te doen. Maar waarom schept ie mest met zijn 'zwaard' uit een emmer en besprenkelt ie de acteurs ermee? Gaat totaal in tegen de logica van de grap. Zeer zwak en onleuk.

1 grap uit die scene vind ik wel geslaagd: de acteur die uit de boot gewipt wordt omdat iemand anders juist in de boot springt.
Grap komt echt uit het niets en is kurkdroog.

Tegen het einde aan wordt de film weer wat grappiger. Niet zo zeer vanwege goede grappen, maar voornamelijk vanwege de wacko typetjes en 't absurde gedoe, maar echt sterk wordt het nooit. Toch een hoogtepuntje in de vorm van de samoerai die aan atoomsplitsing doet.

Het einde met de vlieg/man vind ik echt totaal onleuk. Een beetje een mislukte Ishiro Honda parodie. Ook de flauwe parodieen op films als The Fly, The invisible Man en Ghostbusters zijn veel te onorigineel. Zo ook de verwijzing naar Michael Jackson's Beat It (clip). In hoeveel flauwe Amerikaanse spoofs hebben we dat al gezien? Saai.

Ik kreeg af en toe trouwens wel een Monty Python- gevoel. Vooral in bepaalde dialogen, zoals die mbt de 'invisible' club en de ondervraging die erop volgt (Hamlet-gedoe).

Nogal zwakke Kitano dus. Ik geef 2,5 krappe *-en.

avatar van Tayama

Tayama

Ramon K schreef:

Dat was naar mijn weten gewoon een soeplepel in een pan soep, of niet? Ze zaten immers op een, samurai-terrasje [?]. En een mestlepel, ik weet het niet hoor? Vond dat wel een hilarisch stuk. Lekker overdreven, totaal belachelijk.

Niet mijn favoriete Kitano. Daar denk ik dat ik Kitano het beste geniet als niet alles per se grappig bedoeld is. Gelukkig zat er ook een hoop fun en pret in deze film; waar Kitano altijd op zijn sterkst is; grappen die uit het niets komen, totaal droog zijn, en zo snel opkomen als dat ze weer weg zijn ook. "Dit is alleen voor vrouwen hoor.

We zijn travestieten".
Heerlijk.

3.0

avatar van Ramon K

Ramon K

Soep,....mest. Maakt verder niet uit. Clou van die grap slaat nergens op helaas.

avatar van Observator

Observator

Een bijzonder film-ervaring. Het begin, eerste drie kwartier, vond ik erg sterk en grappig. Als dat 1,5 uur zo door zou gaan was het een grappige film vol korte sketches geweest van een wat simpel figuur. Maar dat zou waarschijnlijk een te gemakkelijk concept geweest zijn voor Kitano. Het verhaal zakt wat in en neemt steeds absurdere vormen aan. Het einde, vooral het hele schouwspel rond die enorme berg stront duurde voor mij echt te lang en was niet grappig meer, maar absurd absurd...
Iemand toevallig tot na de aftiteling gekeken? Ik laat meestal film de hele film uitdraaien en ga zelf wat anders doen. Asao springt na de aftiteling als enorme sprinkhaan door Parijs, waar hij zichzelf uiteindelijk spiest bovenop de Eiffeltoren. Vond ik dan wel weer een aardig einde.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Geniale film dit, jammer alleen dat de humor mij niet lag, ik heb maar een paar keer moeten lachen en dan nog niet eens hardop. Het einde was echt geweldig bedacht maar zoals ik al zei: niet mijn soort humor, een beetje te simpel.

3 sterren.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Droge humor, absurde humor.. maar toch ook mindere scene's.. aparte film van Kitano..maar wel een leuke. Waar ik gisteren dacht pff die Violent Cop is wel wat overrated, denk ik bij Getting Any juist aan ondergewaardeerd, een gemiddelde wat de 3* nog niet eens haalt. Naja, 4* van mij, grappigste scene vond ik die 'martel' scene trouwens

avatar van DVD-T

DVD-T

Onzettend leuke en maffe film.

Vele leuke momenten volgen elkaar snel op in alweer mijn 7e Kitano.Af en toe heb ik echt in een deuk gelegen om de af en toe gort droge humor.Maar zoals gezegd kent de film verschillende soorten humor en er waren ook momenten bij dat ik het wat minder vond.Tot de Yakuza blijft het leuk, maar helaas wordt het mij tegen het einde toe iets te absurd en vond ik het ook niet meer zo grappig als in het gedeelte daarvoor.De martel scène was idd. enorm grappig.Briljant moment.

avatar van ®Tc

®Tc

1rste deel erg amusant, saai 2de stuk.

Van het eerste deel heb ik perfect genoten. Alles was erg amusant en de humor is zeker te smaken. De scènes met de auto, de banken overvallen, in het vliegtuig. Allen vermakelijke topscènes.

Maar wanneer Asao acteur is en bij de yakuza terecht komt vond ik het allemaal een saaie bedoening worden. De humor werd zwak en het vermakelijk gedeelte raakte eruit. Kitano redt nog veel als hij in beeld komt maar ook die scènes vond ik maar mager.

Jammer want het eerste deel was veelbelovend.

***

avatar van Kjell1408

Kjell1408

Zoals mijne maat hierboven zegt, 1ste deel heel amusant, het 2de deel is een pak minder.

Ik heb in ieder geval goed genoten van het eerste deel en ik heb ook gelachen bij sommige delen van de film. Alleen spijtig van het 2de deel.

avatar van Baggerman

Baggerman

Zo flauw dat het weer leuk wordt. Sommige parodieën kon ik wel waarderen; zeker als dat over films gaat dit ik goed vind (Zatoïchi, helemaal omdat Kitano die later ook is gaan maken & Lone Wolf en Cub).

Aan het einde duurt het allemaal wat te lang, na zo'n 80 minuten had ik het wel weer gezien. De vliegenmepper was echter wel weer grappig!

Toch wel om gelachen...

avatar van Black Math

Black Math

Een beetje flauw filmpje. Sommige grappen zag je wel mijlenver aankomen, zoals de service in het vliegtuig. Het stukje met Kitano als geflipte wetenschapper vond ik denk ik het leukst, maar dat lag denk ik vooral aan Kitano als acteur. Misschien is Japanse humor gewoon mijn ding niet.

avatar van Nomak

Nomak

Vanaf het begin is de film al bijzonder grappig met dat hele gedoe met die auto's. Dat duurt ongeveer een kwartiertje denk ik. Daarna belandt de niet al te snuggere Asao in allerlei doldwaze en absurde situaties. Het grappigste vind ik misschien wel het moment dat hij als Zatôichi zichzelf met olie overgiet om daarna een brandend huis binnen te lopen. Ik viel haast van de zetel af van het lachen. Ook het gedeelte met de Yakuza bevat een aantal grappige scènes, vooral als ze demonstraties geven en er steeds kleinere dingen zoals microben en atomen doormidden worden gehakt met een katana. Uiteraard moet ook Asao dan een demonstratie van zijn kunnen (maar die kan niets) geven, die dan natuurlijk grandioos mislukt.
Maar ook met het dansje rond de tafel kwam ik haast niet meer bij van het lachen. Kitano-san, hoe verzin je het toch?

Helaas moet ik zeggen dat het laatste gedeelte van de film niet meer zo grappig is. Wanneer Takeshi Kitano als gekke wetenschapper mee komt doen gaat het nog wel, maar de laatste twintig minuten met de vliegenman zijn er teveel aan. Dat haalt de film als geheel in mijn ogen toch wat naar beneden.

avatar van Nomak

Nomak

Observator schreef:

Parijs en eiffeltoren? Tokyo en Tokyo Tower zal je wel bedoelen.
Maar inderdaad, dat was wel mooi om af te sluiten. Dus mensen, zeker de aftiteling bekijken.