Dangerous Minds (1995)
Met onder meer: Michelle Pfeiffer, George Dzundza en Courtney B. Vance
Releasedatum: 11 januari 1996
Bekijk via Videoland
Plot Dangerous Minds
"She broke the rules... and changed their lives."
Na 10 jaar in dienst van de marine zijn geweest, wordt LouAnne Johnson een lerares op een middelbare school in een achterbuurt van California. Haar leerlingen zijn alles behalve gemotiveerd en maken een grote bende in de klas. De leerlingen proberen haar weg te krijgen door haar voortdurend te treiteren. Ondanks dat doet LouAnne er alles aan, om op creatieve wijze hun aandacht te krijgen en hen te boeien.
Louanne Johnson
Raul Sanchero
Emilio Ramirez
Callie Roberts
veron35
Echt ondergewardeerd. Op 'The Postman' na vind ik dit de meest ondergewardeerde film ooit. Vorspelbaar ók maar dat maakt bij deze film niet uit. Ik vind dit een verschikelijk goede film (en dat terwijl ik niet van dit soort films houd). En Michelle Pfeiffer acteerd weer geweldig. En wat ik hier ook al veel gelezen heb, de soundtrack is heel goed.
Ik ben het niet eens met film88888 want mijn oude leraar zou zo iets ook kunnen doen.
Een dikke 5*
Niki,
Hele leuke film
5 sterren.
goed acteren van Michelle Pfeiffer (doet ze altijd wel toch hihi ) en de rest ook
Cue-X
Echt een fantastische film idd! Ik ben zelf leraar en dan herken je er ook een hoop in. 4,5 *
veron35
Dat vind ik knap als je 1 jaar bent.
%%%%%%
Vond het eerste stuk wel aardig.Maar hoe verder je de film inging hoe minder echt het begon te worden.De muziek werd soms erg misplaats.De film was al erg voorspelbar dus dat werkte nog eens tegen. 2 sterren de acteer werk was wel aardig
Real_Movie
Ik heb gisteren freedom Writers gezien en het was een top film.
Toen dacht ik ik knal Dangerous Minds effe erachter aan.
Deze blijft toch wel echt een gevaarlijk goeie film.
Een 5 blijft een 5.
ErikP
De titel doet veel vermoeden, maar ik vond de film erg saai en voorspelbaar. 1,5 ster(ren).
nightbreed
Het verhaal is er 1 van 13 in een dozijn maar deze versie is wel goed uitgewerkt en interessant genoeg.
Bovendien, wie wil er nou niet kijken naar de mooiste vrouw van Hollywood?
Cijfer: 3,5
TheRisingSun
Verzoek aan alle stemmers; alleen als je een film een absoluut meesterwerk vindt en het verhaal je lange tijd bijblijft 5 sterren geven. Er zijn veel mensen die tig films 5 sterren geven. Zo krijgen middelmatige films een te hoge score. (dit zet ik er overigens niet neer om deze film naar beneden te halen, maar omdat ik hier relatief veel stemmers verwacht).
Leuk zo iemand die hier een half maandje zit en denkt al de dienst uit te maken. Mensen mogen zelf wel bepalen hoe ze stemmen. Mochten de mensen van de site er problemen mee hebben laten zij dit wel merken. Ik denk niet dat ze jouw daarbij nodig hebben! Net zoals ik dit eigenlijk niet hoef te typen, omdat zij je er (neem ik aan) wel op zullen wijzen. Maar doe het lekker toch!
Een ieder bepaalt voor zichzelf of ze het een meesterwerk vinden of niet en of ze er 5 sterren voor geven of niet.
mikey
Geen meesterwerk maar wel een aardig en sjentimenteel filmpje over teens in troubles en een blanke supervrouw. Ach deze film bedoelt het goed. 3
Gizzmann
Ja, nog wel een sympathieke film en ik ben geeneens in slaap gevallen. Toch zit er eigelijk niks in deze film waarvan ik zou kunnen zeggen dat het daadwerkelijk goed is. En de kinderen speelden beter dan de lerares
Minority_Check
Michelle Pfeiffer was echt niet mooi in deze film
ze leek wel een ghetto blondje ( niet racistisch bedoeld)
de film was wel leuk best wel dramatisch
sommige keuzes die gemaakt worden in de film waren best raar
zoals de moeder van dat jongen die niet naar school mocht gaan omdat ze daar over poezie en zo leerden en dat vondt de moeder niet goed voor haar jongen
WB
Erg cliché deze film. Een van de weinige films waar de Soundtrack beter is dan de film (die ik gezien heb dan). Van het begin af aan weet je precies hoe deze film gaat lopen. Ook weer zo'n 13e in een dozijn. Vond Pfeiffer daarentegen niet slecht spelen.
2,5 *
Bartel
zwaar ondergewaardeerde film!
Ik vond hem echt super en heb af en toe een klein traantje weggepinkt
love_ertjuh
ik vond het een leuke film, ik had er misschien iets meer van verwacht ...

tottenham89
i.v.m. Freedom Writers toch een betere film,mooi geacteerd,overtuigend,gewoon een topfilm!
astrid02
Michelle Pfeiffer was echt niet mooi in deze film
ze leek wel een ghetto blondje ( niet racistisch bedoeld)
de film was wel leuk best wel dramatisch
sommige keuzes die gemaakt worden in de film waren best raar
Het gaat er toch niet om of ze er mooi uitziet...Ze zetten wel een goede prestatie neer, naar mijn mening!
GinolaEHV
Meer dan aardige film. Het verhaal is zeer boeiend, alleen mijns inziens is de film te kort. De film stopt op een vreemd punt, wat zorgt voor een onpassend einde.
De soundtrack is natuurlijk, ondanks dat het een cover is, een lekker nummer.
mountie
Mijn soort film is het niet, voorspelbaar verhaal, typisch Amerikaans sentimenteel gedoe. Pfeiffer is acceptabel in de hoofdrol maar ze bezit niet genoeg charisma om het geheel dramatisch te laten werken. Het blijft voortdurend 'Hollywood does the ghetto', compleet met tergende klassikale poëzie-lezingen om het moraal wat op te krikken en de onderlinge band tussen de leerlingen te versterken. Het enige positieve blijft het nummer Gangsta's Paradise van rapper Coolio, dat te pas en te onpas voorbijkomt. En de bijbehorende videoclip is beter dan de hele film.
snip
gewoon een goede film,
super verhaal met natuurlijk mooie soundtrack !
wwelover
Mooie film.
Leuk verhaal en goed geacteerd.
Geen Super film maar wel één met een boodschap.
Echt een levensbeschouwing film
Mad Man Mundt
Dit is toch wel een van de domste film die ik ooit heb gezien, harde gangstas omkopen met snickers en esés die in de stress schieten omdat ze geen dinner-jacket hebben. En dan de ultra breekbare Pfeiffer die een ex-marine speelt...
Nah ja, gelachen heb ik wel.
Alleen maar kleuter-clichés met oogkleppen-moraliteit, seriously... Ik heb stoeptegels met meer inhoud gezien! Walgelijk slap aftreksel van Stand and Deliver.
kinjutsu
Ooit een keer half gezien, spaans gedubd, niet genoeg om een stem uit te brengen
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Deze film komt echt minimaal 4 keer per jaar op Veronica of SBS6, goed op je televisie letten dus.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

When We Were Kings
Documentaire / Sport, 1996