Dangerous Minds (1995)
Met onder meer: Michelle Pfeiffer, George Dzundza en Courtney B. Vance
Releasedatum: 11 januari 1996
Bekijk via Videoland
Plot Dangerous Minds
"She broke the rules... and changed their lives."
Na 10 jaar in dienst van de marine zijn geweest, wordt LouAnne Johnson een lerares op een middelbare school in een achterbuurt van California. Haar leerlingen zijn alles behalve gemotiveerd en maken een grote bende in de klas. De leerlingen proberen haar weg te krijgen door haar voortdurend te treiteren. Ondanks dat doet LouAnne er alles aan, om op creatieve wijze hun aandacht te krijgen en hen te boeien.
Louanne Johnson
Raul Sanchero
Emilio Ramirez
Callie Roberts
Jordy
Flauw en braaf verhaaltje, onbegrijpelijk dat dit zo'n hit was. Film is nog een beetje kijkbaar door het goede acteerwerk. 2 sterren
neo
Het acteerwerk redt eigenlijk de film. Pfeiffer speelt goed.
Het is weer zo'n typsiche film met zo'n Bruckheimer/Simpson formule.
Jos2
Film die me aan de jaren '80 deed denken. Kan iemand 'Class of '84' (of was het 1984?) herinneren? Die was wel beter.
Ralfke
- 2075 stemmen
Ach ja, een echte 'Wijze lessen-film', maar al met al toch zeker wel om aan te zien. ***
De zoveelste film over een lerares die een onhandelbare klas krijgt en daar later grote vrienden mee wordt. Pfeiffer acteerde aardig, maar dat jong gespuis bracht er niet erg veel van terecht. Een van de pluspunten was dat ik deze op school zag en dus geen les had
Hmm... dat uitermate vervelende Coolio-nummer haalt het voor mij eerder naar beneden.
Moviestar
Vond het best een aardige film met een leuke rol van Michelle Pfeifer. 3*
speedy23
Michelle Pfeiffer maakte zich waar in prestigeproducten als Dangerous Liaisons, The Fabelous Baker Boys en Love Field - voor deze drie films werd ze ook genomineerd voor een Oscar. Maar Pfeiffer zij ook geen nee tegen het lichte werk, zoals Grease 2, Batman Returns (als Catwoman) en Dangerous Minds. Dangerous Minds is misschien wel één van haar grootste kaskrakers tot op heden. Het is een ietwat moraliserend verhaal vol stereotiepe personages, maar weet ergens toch nog te pakken. Boodschap is dat sociale milieus niet per se determinerend hoeven te zijn, en dat het niet onmogelijk is om zich aan deze invloeden te onttrekken. Dangerous Minds werd tot blockbuster gestuwd dankzij de Coolio-hit Gangsta's Paradise (geschreven door Stevie Wonder), die wereldwijd de top tien haalde. De volledige soundtrack mag er ook zijn...
=[Blade]=
het is wel een waargebeurd verhaal hè duz misschien is het niet geloofwaardig maar het is wel real shit
aSMoDeuS
ik heb wel betere 'slechte-klas-word-goede-klas-films' gezien...
Diesel
Noem er is een paar.
Niet dat ik DM goed vind hoor
Justice4All
braambes
gewoon een slechte film
het verhaal mag dan al waargebeurd zijn, men slaagt erin het bijzonder ongeloofwaardig te laten overkomen; ik geloof trouwens ook niet dat die ongeinteresseerde hiphopbende plots in een poezielievende klas veranderde
het verhaal is wellicht sterk overdreven
tess
Heel goede film! Misschien een beetje voorspelbaar dat ze de geweldigste lerares van de school wordt, maar de verdere uitwerking is heel mooi en wel geloofwaardig gedaan. Michelle Pfeiffer is heel goed. En natuurlijk is de soundtrack van Coolio helemaal het einde! 3.5 *
TheOne
De film heeft het alleen gemaakt door de hit van Coolio. Een leraar of lerares die het goede in criminele jongeren naar boven haalt hebben we vaker gezien.
Sonny Black
Idd Soundtrack heeft deze film gered.. Film is niet bijster interessant en bovendien voorspelbaar 2*
Dstruct
Beetje een matige film, niet echt goed geacteerd en er zijn wel meer films over dit genre gemaakt. Maar het feit blijft bestaan dat dit soort problemen wel degelijk bestaan/bestonden op Amerikaanse scholen, wat trouwens heel veel "rijke" Amerikaanse scholieren niet wisten.
En blijkbaar zenden ze nu op Net 5 iets uit over E.T. The Extra Terrestrial of iets wat er op lijkt in ieder geval.....
jamiesensation
Goed verhaal ,Michelle Pfeiffer speelt goed en mooi muziek 3.5*
Chr.s
Stem verlaagd van 2,5 naar 2, hij was nog minder als toen ik hem een aantal jaar geleden voor het eerst zag.
PartyMarty
Inderdaad een heerlijk nummer van Coolio!
Hoop dat jullie weten dat dat nummer behoorlijk gejat is van Stevie Wonder.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

When We Were Kings