• 9.378.954 stemmen

Geregisseerd door: Scott Cooper

Met onder meer: Keri Russell, Jesse Plemons en Graham Greene

Releasedatum: 28 oktober 2021

Plot Antlers

"Pray it desires not you."

'Antlers' volgt een lerares, Julia Meadows genaamd, uit een kleine stad in Oregon waarvan haar broer de sheriff is. Wanneer ze in aanraking komt met een mysterieuze en teruggetrokken leerling, raakt ze geïnteresseerd in het doen en laten van de jongeman. Ze komt er vervolgens achter dat hij een dodelijk geheim verbergt dat cruciaal is voor het overleven van de stad.

Julia Meadows

Principal Booth

Clint Owens

Nurse Lorraine Byrd

DionneDarko

Goede cast, erg benieuwd naar!

Ook wel benieuwd maar dan met name door de regisseur.

avatar van Daan258

Daan258

De regisseur heeft goede films op z'n naam staan. Ook deze film klinkt best interessant.

Laat maar komen.

Filmkriebel

Cooper die zich waagt aan het horror genre. Eentje om in de gaten te houden. Out of the Furnace en Black Mass waren prima films iig.

John Milton

Zijn vorige film Hostiles (2017) was een erg sterke slowburner, dus ik ben zeer benieuwd wat hij met een horror doet!!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Gebaseerd op deze short :

Niet lezen als je niks van de film wil weten. Ik vond het een erg sterke creepy short.
Ben benieuwd wat Cooper hiervan weet te maken, toch wel een fijne regisseur.

avatar van tattoobob

tattoobob

Dikke teaser

Een om in de gaten te houden.

DionneDarko

Hoop dat deze wel gaat draaien anytime soon...

DionneDarko schreef:

Hoop dat deze wel gaat draaien anytime soon...

waar kijk jij/kijken jullie films, Dionne?

Ik twijfel bij dit soort titels nog wel eens of Pathé het aankoopt, een filmhuis distributeur, of geen van beide.

DionneDarko

Ik heb zowel een Pathé als een Cinevillepas, best wel decadent. De arthouse films draaien vaak niet of amper bij Pathé in Rotterdam. (In Amsterdam en Den Haag vaak wel, no fair).

Mijn vriend had eerst ook beide, maar ging te weinig en heeft ook wel wat minder met arthouse. DIt jaar laat ik het nog zo. (Misschien volgend jaar ook nog, dunno). Hoe tof ik het aanbod ook vind, denk dat als ik ga bezuinigen ik eerder de Cinevillepas eruit gooi. (Wel met pijn in mijn ❤). Ik woon in Zuid, dichtbij de Kuip, plus heb geregeld datenights met mijn lief (versus enkele keren per jaar met mijn vriendinnen in Cineville). De tijden in Pathé liggen me wat beter. We kunnen vaak ook nog terecht na een late dienst van mijn vriend, en soms tref je het ook nog met PAC films. Wel jammer dat er niet 1 pas is to rule them all. ? Al zou ik voor horror-arthouse zeker ook wel een los kaartje overhebben zo nu en dan.

Vanavond trouwens naar Tigers are not afraid in Lantarenvenster, jeuj!

Trouwens, ik zie ineens 2020 op Letterbox staan bij Antlers, onlangs stond er nog 2019 volgens mij. Dus kan een indicator zijn dat dit toch nog even gaat duren.

Waar kijk jij/ kijken jullie films John Milton?

Je woont trouwens in mijn geboortestadje. ☺ Waarschijnlijk wijk jij vaak uit naar Utrecht dan of niet?

DionneDarko schreef:

Ik heb zowel een Pathé als een Cinevillepas, best wel decadent.

Woerden ja, ha wat leuk! Wij wijken idd uit naar Utrecht en Amsterdam soms. En het is een beetje decadent, maar wel erg fijn!

Benieuwd wat je van Vuelven gaat vinden, ik vond hem sterk. Wij hebben ook beide passen. Eerst alleen CV omdat we Rembrandt te ver vonden voor PUC en te klein, maar toen Cinemec Leidsche Rijn open ging (waar we iedere dag langskomen, en nu Pathé) veranderde dat en namen we ook een Unlimited pas.

We zeiden altijd dat als we er een op moesten geven dat dat dan toch de Pathé pas zou zijn, maar toen we vorig jaar (ook na het sluiten van 't Hoogt) de balans opmaakten, bleken we de Pathé pas er ruim uit te hebben gehaald en de CV niet. Wel bijna, maar we hebben hem toch enkele maanden opgezegd tot het met Imagine weer begon te kriebelen en toen heb ik de passen geheractiveerd. Afgelopen maanden weer meer CV dan PUC gezien, dus voorlopig houden we ze beide aan.

Maar met je CV kun je toch naar Kino?

John Milton

Oh gelukkig, dacht dat ik abnormaal was met mijn 2 passen, maar je bent nu eenmaal filmfreak of niet he?

Mijn vriend had eerst ook 2 passen maar hij ging echt te weinig, dus een los kaartje zo nu en dan is beter. Hij heeft de pas nu al e maanden niet meer, maar er is nog niks voorbij gekomen waar hij echt per se naartoe wilde, dus goede beslissing geweest. Dat zal bij mij wel het geval zijn al zeg ik hem op.

Dit is toevallig de 1e maand dat ik meer naar CV ben geweest. (Ik hou alles altijd bij in een notitie op mijn telefoon). Soms haal ik het er ook met moeite uit, al komt er zat leuks aan, voorlopig komt dat dus wel goed. Binnenkort nog naar Wilkolak en In Fabric, en zit ook erg hard te wachten op the Lighthouse. Die komt waarschijnlijk eind dit jaar uit he? Kan mijn horrorhart iig weer flink ophalen.

Ja Kino ga ik ook regelmatig heen, echt het leukste filmhuis imo. Je hebt ook nog Cinerama, maar die skip ik liever. Geen airco en beetje muf, mijn contactlenzen koeken daar altijd vreselijk aan, en de grootte van de schermen, da's ook niet echt geweldig. Nouja, het heeft ook wel weer z'n charme op zich, maar ik verkies toch echt de andere bioscopen.

Vuelven was erg goed, heerlijk rauw en duister sprookje, top 10 lijst werk. ?

avatar van Armin

Armin

Geweldige trailer! Erg benieuwd!

Kondoro

De trailer oogt heel erg gaaf, ben erg benieuwd naar deze!

avatar van Jokkie

Jokkie

Deze film is uitgesteld

Filmkriebel

Kent iemand de stand van zaken voor de release van deze film?

avatar van Jokkie

Jokkie

Filmkriebel schreef:

Kent iemand de stand van zaken voor de release van deze film?

Zie hier:

MovieMeter.nl

Filmkriebel

Bedankt Jokkie. Dat wordt nog lang wachten dus.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit is volgens mij weer een horror die het kijken waard is

avatar van Corcicus

Corcicus

Iemand enig idee of we dit nog mogen verwachten?

Is deze weer verplaatst?

avatar van IH88

IH88

Kondoro schreef:

Is deze weer verplaatst?

In andere landen niet. Dit lijkt me ook echt zo'n low-budget horrorfilm die het erg goed gaat doen. A Quiet Place 2 heeft het itt andere films ook goed gedaan. Ben benieuwd of hij hier wordt uitgebracht.

IH88 schreef:

Hmmm, even kijken of hij straks ergens te pindakazen is. Ik vond het overigens op het eerste gezicht best interessant maar, vaak zijn ze wel tegenvallend.

Filmkriebel

Samen met Malignant misschien wel de interessantste horror die dit jaar uitgebracht wordt voor mij. Staat op de affiche van de Halloween Night bij Kinepolis.

avatar van rep_robert

Ik ben volkomen blanco de film ingegaan. Ik had van tevoren enkel de synopsis gelezen. Ik had eigenlijk een een pulpfilm verwacht. Een vlotte film, met over de top gore en veel luchtigheid.

Nou, het was 100% het tegenovergestelde. Dit is echt een creaturehorror die me soms aan Hellraiser deed denken. Een spannende opening van de film, een erg trage opbouw die wel gepaard gaat met ontzettend veel sfeer. Het modderige dorpje in Oregon doet prima haar werk en de vele mistshots dragen bij aan het mysterie en de spanning. Beetje bij beetje ontrafelt de horror rondom het monster op zolder zich meer en wanneer het uitbreekt wordt het lekker goor met veel practical effects. Het monster zelf wordt hierdoor ook erg realistisch neergezet en dit praktische draagt ontzettend veel bij aan de sfeer. Er worden daarnaast nog wat andere thema's aangehaald zoals misbruik. Uiteindelijk mengt dit zich tot een sfeervol geheel en is dit een van de leukere werkjes de laatste jaren.

Toch mis ik wel iets en ik kan mijn vinger niet op de zere plek leggen. Misschien is dat dan toch dat dit ook een hele andere kant op had kunnen gaan en dat ik mijzelf daar wat meer op had verheugd. Misschien is het ook dat dit eigenlijk 80 minuten lang als een detective aanvoelt en minder als een horrorfilm. Echt spannend wordt het namelijk niet meer. Denk wel dat dit niet bij het grote publiek zal aanslaan, want het duurt wel even voordat er wat gebeurt in de film. Je moet echt van dat lome sfeertje houden om ook dat eerste uur door te komen. In ieder geval verdienen dit soort werkjes, waar liefde en aandacht in zit, toch wel een goede opbrengst. Het is beter dan al die goedkope Blumhouse meuk op Amazon Prime of de cheesy Netflix horrors.

avatar van Shinobi

Shinobi

"All this has got to be an animal, right?"

Vooraf had ik eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten, omdat ik alleen vluchtig het plot had gelezen. Maar de bijdrage van Guillermo Del Toro stemde mij zeker positief.

Lerares Julia komt tijdens haar lessen in aanraking met Lucas, een teruggetrokken leerling die herinneringen oproept aan haar eigen traumatische jeugd. Gezien het niemand veel lijkt te doen, besluit ze eigenhandig onderzoek te doen naar het wel en wee van Lucas. Gaandeweg komt ze in aanraking met eeuwenoude mythes omtrent mysterieuze wezens.

Veel tijd gaat zitten in de opbouw. Op zich is dit zorgvuldig gedaan en een tikje mysterie mag zeker niet ontbreken. Toch schurkt het dat je als kijker al gauw weet hoe de vork in de steel zit, terwijl de personages nog volop in het duister tasten; het ligt er allemaal zo dik bovenop. Daarbij is de achtergrond van Julia een goedkoop excuus om een geforceerde band te creëren met Lucas.

Het mistige stadje in Oregon wordt uitstekend in beeld gebracht, met name de shots in het bos zijn sfeervol te noemen. Des te jammer dat het veelal bij sfeeropbouw blijft, want eng of spannend wordt de film niet. Dit is ook te merken aan de onevenwichtige pacing. Het aanzien van het titulaire beest boezemt dan weinig angst meer in.

Al met al heeft 'Antlers' een intrigerend concept waar helaas te weinig mee gedaan wordt, zonde.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Manuela1979

Manuela1979

Na het zien van de trailer besloot ik naar deze film te gaan. Ik vond hem heel leuk. Beetje trage opbouw, maar dat vond ik niet erg. Iets van 3 keer ook lekker geschrokken. Het monster is best goor. Het einde vond ik ook leuk.

avatar van MJP10

MJP10

Tegenvaller.

De film begint wel aardig, maar wordt nooit echt spannend. Een bepaald patroon herhaalt zich en tussen de ‘spannende’ scènes wordt er geïnvesteerd in de hoofdpersonages. De diepte ontbreekt helaas. Ook voelt het allemaal erg traag aan. De mooie shots van de natuur tussendoor kunnen de film niet redden.

1 ster

avatar van Justbren338

Justbren338

Gisteren met een vriendin naar deze film geweest. Ondanks de veelbelovende trailer vonden wij de film enorm tegenvallen. Het monster was niet lijkend, en al snel was onze aandacht voor deze film volkomen weg, we vonden hem zelfs lachwekkend. Acteerwerk was matig, soms te overdreven.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Beste van de 3 films op de halloween night

Maar wat wil je met een halloween kills, deze film heeft bij mij punten verlies geleden omdat dat eerste uur zo saai was misschien ook omdat het de laatste film was. De film begon namellijk pas om 00:25. Voor de rest leuk horror filmpje maar niet meer dan deze score msischien met herziening meer.