• 9.372.354 stemmen

Le Mystère Henri Pick (2019)

Drama / Mystery | 100 minuten

Genre: Drama / Mystery

Alternatieve titel: The Mystery of Henri Pick

Oorsprong: Frankrijk / België

Geregisseerd door: Rémi Bezançon

Met onder meer: Fabrice Luchini, Camille Cottin en Alice Isaaz

Gesproken taal: Frans en Russisch

Plot Le Mystère Henri Pick

Een jonge redactrice ontdekt een roman die zij als een meesterwerk beschouwt. Ze vindt het boek in een vreemde bibliotheek ergens in het hart van Bretagne. Deze bibliotheek is gespecialiseerd in het verzamelen van de manuscripten die door de uitgevers zijn geweigerd. De tekst is ondertekend door Henri Pick, een Bretonse pizzabakker die twee jaar eerder stierf.

Jean Michel Rouche

Ludmila Blavitsky

Magali Roze, la bibliothécaire

avatar van AniSter

AniSter

Genoten van deze leuke film met een verrassend verhaal. In eerste instantie lijkt de film om de redactrice te gaan die het boek heeft ontdekt, maar al snel gaat de focus naar het onderzoek door de TV-presentator die twijfelt aan de schrijver van het boek. Een klein mysterie, doorspekt met humor en een onverwacht einde.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een pracht van een film met één kanttekening, je moet wel van een opbouwend verhaal met veel communicatie houden. Sommigen zal het daarom niet aanstaan want actie kijkt gemakkelijker weg dan een film waarbij het verhaal in gesprekken verteld worden.

Toch zou ik deze film niet overslaan, bij enige aandacht heb je hier een film met ruim anderhalf kijkplezier. Het verhaal is mooi, de acteurs en regisseur doen goed hun werk en de set is prima. Onze waardering is een mooie 7!

avatar van Fransman

Fransman

Hoe noemen ze dit ook alweer? Een charmante film. Dat is het. Met een origineel uitgangspunt. Een bibliotheek ergens in de provincie vol onuitgegeven manuscripten die allang vergeten zijn. En nu juist daar een meesterwerk ontdekken van een mysterieuze schrijver. Een afgedankte criticus gaat op zoek naar die Henri Pick, geholpen door diens dochter, die ook nooit geweten heeft dat haar vader boeken schreef.

Heb er met plezier naar gekeken. Is een luchtige film, op de grens van drama en komedie, zoals de Fransen dat zo goed kunnen. Maar ik miste hier en daar toch een beetje pit. De ontknoping is verrassend en paste goed binnen het verhaal. Maar vervolgens vraag je je af, waar ging het nu eigenlijk om? Om literair succes, om ambitie, om beroemd worden. Dat vond ik toch een beetje onbevredigend.

avatar van Movsin

Movsin

Fabrice Luchini speelt Sherlock Holmes... en hij doet dat in zijn gekende charmante stijl in een film zonder hoogdravendheid maar best origineel, interessant en boeiend en zoals gebruikelijk wanneer onze Fabrice gevraagd wordt met veel aandacht voor dialoog en sluikse humor.

Genietbaar en ontspannend. Meer van dit is bij mij altijd welkom.