• 9.371.740 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Andy Garcia en Ken Takakura

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 12 januari 1990

Plot Black Rain

"An American cop in Japan. Their country. Their laws. Their game. His rules."

Twee agenten uit New York raken betrokken in een gangsteroorlog tussen de leden van the Yakuza, de Japanse maffia. Ze arresteren een van hun moordenaars en hebben orders om hem te escorteren terug naar Japan. Maar in Japan weet de moordenaar te ontsnappen. Wanneer zij proberen om hem te vinden, raken ze dieper en dieper in de Japanse maffia scene en moeten ze leren dat ze alleen kunnen winnen, door het spel te spelen op de Japanse manier.

avatar van dttom

dttom

Lekker harde actiefilm.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

De scene met de motors vind ik nog steeds heel mooi (filmtechnisch gesproken)

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

De filmposter doet de film idd geen eer aan. Lekkere snelle actiefilm met een nog redelijk verhaaltje onder regie van Ridley Scott. een paar cameratechnieken van gladiator heeft hij duidelijk overgenomen van zijn oudere films , waarvan ook deze. Na een uur valt de film echter in elkaar, en kon hij niet mijn aandacht houden. Paar leuke visuele vondsten, maar niets opzienbarend.., 2.5 sterren

roda

geweldige aktiefilm met fantastische rollen van michael douglas,andy garcia en ken takahara.

het botsen van de 2 culturen amerika tegen japan is heel goed uitgewerkt.

ook geweldige qoutes van michael douglas in deze film zoals:I usely get kissed before i get fucked.

zeer onderhoudende en vermakelijke aktie film,5 sterren

roda

prachtige muziek in black rain vooral het eerste nummer i'll be holding on,

weet niet wie het gezongen heeft,maar wel wie het geschreven heeft dat is david paich

zanger/schrijver van mijn favo-band Toto

avatar van neo

neo

De film is meer dan de standaard film die ik verwachtte de eerste keer. Alles is prachtig donker in beeld gebracht en lijkt qua stijl vaak een beetje op Blade Runner. Ook vind ik de karakters goed uitgewerkt en de film is lekker spannend. Dankzij dit en de muziek van Zimmer is het een bovengemiddelde film.

avatar van gotti

De film springt net iets boven de gemiddelde actie film uit, maar het geheel blijft toch erg mager. Het eerste uur vond ik redelijk, maar daarna zakt de film erg inelkaar. Overgens verbaasde ik me over het camerawerk, wat van onze eigen Jan de Bont blijkt te zijn! 2,5*

roda

gisteren de dvd gekeken ( tenminste geprobeerd te kijken ), op de hoes staat met koeieletters widescreen en achterop staat 2.35, maar de dvd blijkt 4:3 letterbox te zijn, ik kan hem dan nog wel iets vergroten, maar dan verlies ik de ondertitels.

iemand nog dit probleem ?

ik ga nu een klacht e-mailen naar paramount, waarbij ik het geld terugvraag of een nieuwe dvd van Black Rain met breedbeeld krijg.

avatar van Jordy

Jordy

wildescreen en letterbox sluiten elkaar niet uit... staat niets verkeerds op de hoes zo te horen

Jordy schreef:

ik vind dat ze dat duidelijk op die hoes moeten zetten, 2.35 is slechts dunne zwarte balken boven en onder en dan kun je de ondertitels nog lezen.

dat is een groot verschil met letterbox 4:3, wat paramount hier doet is gewoon de consument misleiden.

want met letterbox kan ik echt niet fatsoenlijk die film kijken.

ik heb al een e-mail naar paramount gestuurd, ben benieuwd.

avatar van Jordy

Jordy

Je haalt het een en ander door elkaar, maar goed dat hoort verder niet bij deze film

roda

de tv-uitzending van gisteren, heeft de film geen goed gedaan.

gemiddelde gedaald naar 3*

avatar van stinissen

Gewoon een vermakelijke actie-misdaad film met een uitstekende Douglas in een van de hoofdrollen een dikke 7 dus 3.5*

avatar van Redlop

Redlop

Ben het wel met Henk eens. Ridley Scott film en dus boven de gemiddelde actiefilm. 3,5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Lekkere 80's buddy film. Yakuzafilms zijn altijd boeiend.

3.5 sterren

avatar van HammerHead

HammerHead

Het is alleen jammer dat Michael Douglas erin meespeelt; zeker niet mijn favoriete acteur.

2*.

avatar van gemaster

gemaster

Zeer standaard aktiefilmpje. Ik had toch wel wat meer verwacht van Ridley Scott. Dit was meer een filmpje voor zijn broer geweest. Er zitten een paar aardige cameravondsten in, maar het is allemaal niet zo wereldschokkend.

De zo geroemde muziek hier vond ik verschrikkelijk. Jaren '80 synthesizer troep. Ik las hierboven dat een bandlid van Toto ervoor verantwoordelijk, dus dat verklaart dat dan ook weer

roda

hij heeft alleen I'll Be Holding On van Gregg Allman geschreven meer niet en daar komt geen synthesizer in voor trouwens

avatar van djelle

djelle

Goeie doorsnee actiefilm. Redelijke sfeer, kitcherige personages... alleen zijn de actiescenes wat aan de matige kant en wat beperkt/onbevredigend. 2,5*

avatar van kalashnikovboy

kalashnikovboy

Klinkt intressant.

hoop het niet te vergeten vanavond.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1987 stemmen

Leuke actiefilm.....Leuk die Japanse cultuurdingetjes al heb je na Lost in Translation dat natuurlijk al stevig gehad Niet echt heel erg zwaar verhaal maar wel van begin tot eind boeiend. Beste rol voor Ken Takahara deze film. Echt lekker jaren tachtig! =)

avatar van kalashnikovboy

kalashnikovboy

Moet zeggen dat ik jammergenoeg nogal moe was toen ik deze film keek, waardoor ik dus eigenlijks het laatste half uur steeds wegviel.

Ondanks dat toch wel een leuke vermakelijke film ookal ergerde ik me aan het personage van Michael Douglas.

avatar van markie1978

markie1978

Zeer goede actie film, zeker voor die tijd. Ik wist niet dat deze film al zo oud was.

Meestal als ik een film van de jaren tachtig valt deze bijna altijd tegen, omdat we verwend zijn met de vele special effects en het mooie camera werk van tegenwoordig.

Maar Black Rain vond ik nog steeds goed en mooi gefilmt en geacteerd.

Kortom 4*

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Goede rol van Douglas.

Elke keer als ik hem zie blijft hij overeind staan.

Goede film 3,5*

avatar van aegron

aegron

Het is het allemaal net niet. De moord op garcia is vreselijk onnodig, er wordt van alles opgezet qua motorrijden en dan valt het uiteindelijk vreselijk tegen, de verhaallijn zelf slaat nergens op, de beweegredenen van de personages zijn uiterst slecht uitgediept. Nee het is allemaal net niets. 2*

avatar van Waku

Waku

Keiharde actie thriller in een broeierige Maffiasfeer.

Het beeld wat me steeds bij is gebleven is de bikkelharde scene die de personage van Andy Garcia beleeft.

Huiveringwekkend!

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

Goede, spannende en sfeervolle film. Einde is goed.

avatar van 606

keiharde film met goede rollen van beide.

met een trieste stuk van andy garcia.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Keiharde actie/misdaad film met een geweldige rol voor michael douglas... hij speelt in mijn ogen zijn rol met veel overtuiging. een keiharde film met een spannend verhaal en harde actiescene's. 4*

avatar van thedudesons

thedudesons

wat een gave film.....die moet je gezien hebben, vooral michael douglas speelt ijzersterk. maar ook andy garcia en ken takakura doen het niet slecht