Genre: Komedie / Familie
Geregisseerd door: Clay Kaytis
Met onder meer: Kurt Russell, Darby Camp en Judah Lewis
Bekijk via Netflix
Plot The Christmas Chronicles
"Santa's in town early this year."
Het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluipen ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Wendy
Woman at Another Table
badfans69
Robyx123
net gezien .geweldige kerstfilm,Kurt Russel als Kerstman,die ontdekt word tijdens zijn reis door kinderen met videocamera.vervolgens beleven ze een magisch avontuur.Must See! 5+ familiefilm
dolby atmos
gisteravond gezien echt een aanrader , een geweldige leuke kerstfilm , met Kurt Russell als kerstman
Peterpan48
Prima vermaakt. Is het de beste kerstfilm? nee zeker niet, maar er zit veel in wat een echte familie kerstfilm nodig heeft. Het gehele gezin heeft genoten. Humor en avontuur. Als je weet welke link Kurt naar een beroemde zanger heeft dan kan je van een bepaalde scene zeker de humor er van inzien....net zoals de laatste scène.
Ik zag dat de film op een paar ( buitenlandse) review-dites de grond in werd geboord. Echt onterecht en waarschijnlijk geschreven door mensen die iedere ochtend een goed azijn drinken. Niet iedere film hoeft een Oscarfilm te zijn, als hij je maar vermaakt toch?
En dat deed hij zeker.
peekluts
Een aanrader om met de familie te kijken, eindelijk niet eens een zoetsappig kerstverhaal waar de tanden van uit vallen. Russell speelt een geweldige santa claus en draagt de film, dit maatk de overige acteerprestaties trouwens ook zeker niet onaardig. De film zelf zit goed in elkaar en persoonlijk vond ik vooral de humor de juiste snaar raken. Enkele scenes zien er zeer gelikt uit, helaas komen de elven en rendieren wat minder uit de verf.
Wat reeds hierboven is vermeld, wordt de film afgemaakt door sommige 'critics', besteed hier aub niet teveel aandacht. Het is zeker niet de film van het jaar of gaat een oscar in de wacht slepen maar voor een avond vermaak en om in de kerststemming te komen is de film perfect.
Bubblez
- 2060 berichten
Een ontzettend leuke kerstfilm. Toen de elfjes in beeld kwamen, vond ik het wel ineens een echte kinderfilm worden helaas.
Dat deze als familie- en avonturenfilm scoort is zeker. Het is sfeervol, vol humor en een échte kerstfilm. Ik kreeg hierbij hetzelfde magische gevoel als toen ik Santa Claus (1985) zag als kind.
En inderdaad erg grappige inside jokes, vooral het einde was precies wat ik hoopte.
schumacher
Leuke kerst/familie film, voor ouderen mss iets minder natuurlijk maar toch leuk om eens gezien te hebben. Jonge kinderen gaan dit wel leuk vinden.
EllesD
Heerlijke film voor het hele gezin, bevat alles wat een echte kerstfilm nodig heeft!
willymeuf
Zeer vermakelijke kerstfilm, veel beter dan vele anderen! We hebben hardop gelachen en het was leuk dat er voor een kerstfilm nog vrij onverwachte dingen gebeurden. 3,0*
Justice4All
Met Kurt Russel erin dacht ik dat ik een soort "Bad Santa" achtige film zou zien.
limelight73
Ongelofelijk, netflix stampt er maar wat uit. Zo'n film wordt volgens mij geschreven en geschoten in 2 dagen. Gaat nergens meer over. Fabriekswerk. Slechte tendens dit.
Davido
Echt een leuke kerst film. Gezellig met het gezin. Vind het een 2.0 verhaal. Voelde anders als andere. Wat hipper. Verhaal was leuk en boeiend. Vond er persoonlijk ook emotionele stukjes in zitten. Deze hebben ze goed in het verhaal verwerkt. Kon meevoelen met de impact voor het gezin. Kids zater er helemaal in.
Wheely5
Staat een leeftijdsgrens van 9 op wegens ‘spannende momenten’, maar was totaal niet eng voor onze kinderen van 7. Sterker nog we hebben enórm genoten. Erg leuk daarom dat Netflix ook de NL gesproken versie uitbrengt ( hoewel ik hem nog wel eens in het ‘echt’ wil kijken ?)
Heerlijke kerstfilm voor het hele gezin.
GGG
Eindelijk weer eens een leuke en gezellige kerstfilm met een geweldige rol van Kurt Russell! Die mogen ze van mij meer kerstfilms laten maken... Genoten!
nicola_darko
Zeer vermakelijke kerstfilm. Toegegeven, ik heb een zwak voor Kurt Russell. Hij brengt de film wat extra's, zoals zijn muzikale uitstapjes en humor. De film is wat hipper dan andere kerstfilms, mooi om te zien hoe kerst ook met de tijd kan meegaan. Daarnaast kon ik de verwijzingen naar Russell's persoonlijke leven zeer waarderen (zoals het benoemen van zijn kleinkinderen Bing Bellamy en Ryder Robinson, en uiteraard Goldie als Mrs Claus. Kijken dus!
Elchapo
- 1925 stemmen
Heel leuk,hartverwarmend verhaal en mooie sfx een goed acterende kurt Russel.we weten allemaal dat er ook een mrs. Claus is,hier ook en wel kurt's eigen vrouw goldie hawn !!!!!! 3.5 stars.
Zwolle84
Wat een hoog cijfer voor zo'n afgezaagd niemendalletje. Ik vond het maar een vervelende, voorspelbare zit waar geen einde aan leek te komen. Russell is een held, maar zelfs hij weet hier niet op te vallen.
schenkowiets
De film is in het begin een beetje saai en flauw maar als die eenmaal opgang komt wordt het een hele leuke film.
Ramon K
Sterker nog: wat een bizarre casting! Totaal ongeschikt voor deze rol en zijn performance is echt vreselijk! Maar hij niet alleen; dat kind en die tiener leveren ook echt een wanprestatie. Zelden zulke onovertuigende acteerprestaties gezien, en dat binnen een genre (de kerstfilm) waarbij we toch wel bereid zijn het een en ander met de mantel der liefde te bedekken. Onuitstaanbaar slecht!
Verder: vreselijke punchlines van de Kerstman, matige to slechte CGI, pogingen tot drama en feelgood die totaal niet werken en de meest vreselijke elfjes/gremlins (zowel qua idee als uitvoering) die ik ooit in een kerstfilm ben tegengekomen. Heel slecht dit. En dat gemiddelde op MM; 't zal wel???
Karst
Er staat negen jaar en ouder maar is deze film ook te kijken voor kinderen van vier, vijf en zes? En dan uiteraard zonder een week lang nachtmerries.
horizons
Ja hoor, moet te doen zijn.
Karst
Ja hoor, moet te doen zijn.
Fijn, bedankt!
Nu maar hopen dat jij niet één van die mensen bent die denkt dat je kinderen niet vroeg genoeg kun confronteren met de ellende van het menselijk bestaan.
horizons
Fijn, bedankt!
Kijk de film anders eerst zelf een keer.
arno74
Leuke en frisse kerst-familiefilm, altijd welkom zo'n luchtig tussendoortje. Hoewel het hoofdverhaal al duizend keer is verfilmd ademt het dankzij de kleine details toch wel frisheid. Het blijft natuurlijk een familiefilm, Kurt Russel speelt goed, de jonge cast overtuigt iets minder, zoals in de meeste TV-films voor de jeugd. Fijne kerstfilm. 3,5*

The Christmas Chronicles: Part Two
2020

Het kan dus wel: dit zijn de vijf best beoordeelde kerstfilms op Netflix

De vijf best beoordeelde Kerstfilms op Netflix

The Man Who Invented Christmas
Biografie / Drama, 2017

The Secret: Dare to Dream
Drama / Romantiek, 2020
vakantiemassachusettscamerakerstmanbroerzuskinderensaving christmasnorth polereischristmas spiritkerstmischronicles