• 8.712.070 stemmen

Releasedatum: 12 december 1985

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Santa Claus

"You'd better watch out! This year he REALLY IS coming to town."

In de eerste helft van de film zien we hoe de Kerstman honderden jaren geleden het eeuwige leven kreeg, en de uitverkorene werd om alle kinderen ter wereld cadeaus te brengen. In de tweede helft van de film zien we hoe Patch aan de Kerstman wil bewijzen dat hij een goede elf kan zijn. Hij gaat in zee met een kwaadaardige speelgoedfabrikant die er op uit is om de Kerstman uit de markt te drukken.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van jpbosch

jpbosch

Zo vaak gezien toen ik klein was, maar dat was dus 30 jaar geleden en de film is inmiddels gedateerd. Niets weerhoud mij er echter van om een nostalgische stem te geven

avatar van teigertje

teigertje

Een gouden classic kerst film.

Blijft een van de aller leukste en aller mooiste gemaakt.

Pure nostalgie en tijdloos.

Met een top cast in de hoofdrollen.

Zoals alleen een van de beroemdste film makers Alexander Salkind van de classic Superman films dat kon.

Onvergetelijk.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Santa Claus is en blijft een leuke Kerstklassieker. Af en toe misschien wat kinderachtig, maar als je in de Kerstsfeer wilt komen is deze film een prima keuze.

De film was destijds een peperdure productie (kosten: 50 miljoen dollar) van de hand van producer Ilya Salkind, die vooral bekend is van de Superman-films met Christopher Reeve. Kosten noch moeite werden gespaard om de ultieme Kerstfilm te maken en visueel is er dan ook niets op aan te merken. De decors, kostuums en trucages zijn uiterst fraai. Dat kan helaas niet gezegd worden van het halfbakken script waarbij de eerste helft zich focust op het ontstaan van de Kerstman en de tweede helft haar aandacht verplaatst naar de elf Patch en een ietwat kinderachtig plot met een gewiekste zakenman.

John Lithgow schmiert er vrolijk op los en zorgt hiermee wel voor de broodnodige humor in deze film. Dudley Moore houdt zich voor zijn doen behoorlijk in en weet hierdoor helaas weinig indruk te maken. Huddleston steelt de show als de goedlachse Kerstman en samen met Kurt Russell in The Christmas Chronicles is hij misschien wel mijn favoriete Kerstman. Huddleston had wat dat betreft een beter scenario verdiend, maar desalniettemin is Santa Claus een uiterst genietbare film voor tijdens de feestdagen.

avatar van evant

evant

5 sterren. Prachtige sfeervolle kerstfilm. is alweer heel lang geleden dat ie tv was. Dit is kerstnostalgie zoals het bedoeld is.