Ad Astra (2019)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Ad Astra
"The answers we seek are just outside our reach"
'Ad Astra' volgt de ruimteavonturen van een licht autistische ingenieur, Roy McBride genaamd. Het is jaren geleden dat zijn vader naar Neptunus afreisde om buitenaardse intelligentie op te sporen. Roy besluit nu de Melkweg door te reizen, op zoek naar zijn vader en om antwoord te krijgen op de vraag waarom hij niets van zich heeft laten horen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ad Astra (MusicMeter)
Donald Stanford
Lorraine Deavers
Brigadier General Stroud
Interessant!
Camerawerk is van Hoyte van Hoytema.
Vanaf 10 januari 2019 in de bioscoop ( 20th Century Fox, via Warner Bros.)
EDIT: release wederom uitgesteld: 'verwacht in 2019'
Walter S.
Ik denk bij de titel eerder aan de verfilming van de carriére van een succesvolle Friese schaatser.
Totdat hij Fokje Hellema (Doutzen Kroes) tegenkwam, een schaatster uit Paesens Moddergat die hem bekeerde tot het ware geloof. Nadat Ad Astra het licht zag werd hij wereldkampioen, maar kort daarna schaatste hij in een wak en viel in een zwart gat waarna hij terugviel in zijn oude gewoonten, zowel de Heere Jezus als Fokje links liet liggen waarna hij, nadat Fokje en ook de Heere terug gekeerd was in zijn leven, op 38 jarige leeftijd een spectaculaire come back maakte. Fokje werd daarna ernstig ziek waarna Ad Astra met tranen in zijn ogen op het moment dat Fokje in de Sionsberg te Dokkum haar laatste adem uitblies alsnog een gouden medaille won.
Daarna focust de film op Ad Astra (Peter Tuinman) anno 2018, een in Amerika levende TV dominee die zichzelf Lazarus noemt en uiterst dubieuze dingen doet met de centen die hij binnenhaalt van de reborn Christians in de US of A.
Mooie rauwe film met een lach en een traan en wat Hollywâld ingredienten. Zin in.
Gegarandeerde kaskraker, read my lips!
John Milton
Tommy Lee Jones en Donald Sutherland is ook niet onaardig trouwens
Arri
Een wat completere synopsis, onderdeel van een uitnodiging voor een testscreening:
Badalamenti
Maar Little Odessa (1994) nog niet gezien !?
mcdaktari
Dit lijkt me wel weer een aardige film te zijn, hier kijk ik lig naar uit.
Ik heb deze film helemaal gemist. Uitstekende trailer.
Mooi ook dat ruimtefilms aan een echte revival bezig zijn. Interstellar, The Martian, Gravity, First Man etc. Allemaal fantastische films die ook fantastisch de ruimte weten te tonen op diverse manieren.
Arri
Nieuwe trailer met een compleet andere toon dan de eerste. Deze voelt veel meer aan als een echte Gray film, de eerste deed het lijken als een simpele actie film puur om wat jeugd naar de bios te krijgen.
Ad Astra | Official Trailer 2 [HD] | 20th Century FOX - YouTube
En ook weer een nieuwe poster.
synec
Iemand beschreef dit als ‘Heart of Darkness in space’ ... de nieuwe trailer heeft ook wel mijn interesse gewekt. En muziek van Max Richter? Ja, count me in!
clockwork72
Ja, dit ziet er erg goed uit. Goede trailer in combinatie met de soundtrack, deze lijkt mooi in het rijtje andere ruimte films te passen van de afgelopen jaren die Ajax&Litmanen hierboven postte,
Lennert
Ik geloof niet dat ik in de bioscoop ooit zo'n baltergend saaie trailer heb gezien als Ad Astra. Een enorme hoop gemompel en een hoop moeilijk kijkende mensen, maar geen moment een idee waarom ik het zou moeten zien. De recensies mogen tzt wel echt overweldigend zijn wil ik hiervoor naar de bios afreizen.
voyager77
kijk niet naar de nieuwste imax trailer , deze verklapt welke die gigantische bedreiging voor het zonnestelsel is
een poging om een gecontroleerde anti-materie reactie te bekomen
Graaf Machine
Donald Sutherland. Voor mij altijd een genot om die man te zien in een film. Hij staat hier genoemd bij de acteurs, maar speelt hij ook een fatsoenlijke rol, of is het met 5 minuten wel weer gedaan?
Splinters
Achter ad astra komt bij mij een kruisje. Trailer gezien, paar kritieken gelezen, en met de wetenschap dat scifi thrillers helemaal mijn ding zijn, zegt mijn gevoel mij op dit moment dat dit best eens 5* kunnen worden. Ja. Hoge verwachtingen, deze ga ik zeer zeker in de bioscoop zien.
Captain Pervert
Ik vermoed dat deze film tamelijk de existentialistische kant op zal gaan. Beetje zoiets als Interstellar. Die sneed allerlei thema's aan en ging erg diep, maar gaf wel een plausibele uitleg. Dat in tegenstelling tot de 2001: A Space Odyssey quatsch van Kubrick, of Contact met Jodie Foster wat totaal niet aan mij besteed is.
Ik hoop dat het dus niet te zweverig wordt (pun intended
Splinters
Weet iemand of deze vanavond ergens in de sneak draait. Of een voorpremiere oid?
Alvast bedankt.
pampelonne
nrc 5 ballen: ‘Vatersuche’ in een uithoek van het heelal - NRC
ik ben nu wel nieuwsgierig.
Splinters
Na 5 minuten is het voor hem wel gedaan, ja. Waarom precies wordt verder niet duidelijk. Licht tegenvallende film verder. Zeker ook omdat ik een sf thriller verwachtte, maar in plaats daarvan een tergend traag sf drama kreeg voorgeschoteld.
Graaf Machine
Jammer, maar zo is het al jarenlang. Je kan ook niet verwachten dat de man nog een echt grote rol krijgt.
Dat laatste wat je schrijft verheugt me wel. Een tergend traag sf drama kan geweldig zijn. Een thriller is meestal maar standaard. Maar ik zal zelf een oordeel vormen. Wordt waarschijnlijk zondag of maandag.

Vijf films die de meningen van critici en gewone kijkers fors hebben verdeeld

Brad Pitt binnenkort naar Netflix met sci-fi 'Ad Astra': 'Tot aan het einde aan de buis gekluisterd'

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Bloedstollende sciencefictionfilm met 'Ad Astra' met Brad Pitt gaat ineens door het dak op Netflix

Joker

Di Jiu Tian Chang
Drama, 2019

Ford v Ferrari
Sport / Biografie, 2019
maanverlies van geliefdeplaneet marsastronautmaankoloniezonnestelsel vader-zoon-relatienabije toekomstplaneet neptunusruimtewandeling