• 9.375.650 stemmen

Geregisseerd door: Martin Brest

Met onder meer: Eddie Murphy, Judge Reinhold en John Ashton

Releasedatum: 4 april 1985

Plot Beverly Hills Cop

"He's been chased, thrown through a window and arrested. Eddie Murphy is a Detroit cop on vacation in Beverly Hills."

Axel Foley is een agent uit Detroit die na de moord op zijn vriend naar Californië reist om een onderzoek te starten naar de moordenaar. Hij verdenkt een kunsthandelaar, die zijn zaak waarschijnlijk als dekmantel gebruikt. Als Foley herrie gaat schoppen in de stad, moeten Billy Rosewood en sergeant Taggert hem schaduwen. Uiteindelijk besluiten ze zich aan te sluiten bij Foley om de moordenaar te vinden.

Axel Foley

Chief Hubbard

Inspector Todd

avatar van thunderball

thunderball

Wat dacht je van Raiders of the lost Ark, The empire strikes back, For your eyes only, Octopussy, ET, Aliens, the Terminator, Predator, Die Hard en Lethal Weapon????????????????

avatar van Hilarious

Hilarious

Heel vermakelijke actiekomedie met Eddie Murphy op zijn best. Echt heel goed acteerwerk van Eddie maar de overige cast was ook heel goed. De film wordt nergens saai en heeft een paar hele goeie grappen.

avatar van code9

code9

Enorm actiesucces uit de jaren ’80 waar een aantal top40-hits uit voortkwamen en Eddy Murphy –nu onvoorstelbaar maar echt waar- deed tippen aan de sterrenstatus.

Pluspunten zijn dat het zeer simpele verhaaltje met een gestage vaart wordt verteld en dat er genoeg ruimte is voor een paar aardige grappen. De karakters zijn welliswaar eenzijdig ingevuld maar nog niet clichématig overtrokken, zoals in veel latere kopieën van Beverly Hills Cop. Zo zijn de twee aan Murphy toegewezen agenten niet al te slim, maar ook niet één en al domheid. Hetzelfde geldt voor de hoofdinspecteur, die natúúrlijk moet tegenwerken, maar eenmaal geconfronteerd met de feiten toch de juiste beslissingen neemt.

Minpunten zijn dat het nergens verrassend wordt, nergens spectaculair, nergens écht opwindend. We hebben het allemaal al zó veel vaker gezien.... Maar de film in z’n geheel is door de aanstekelijk spelende Murphy dermate aardig kijkvoer dat er destijds zelfs twee vervolgen zijn gemaakt. Dit eerste deel was meteen het ‘artistieke hoogtepunt’ uit Murphy’s carrière, alhoewel hij in deel 2 en voor velen ook in ‘Coming to America’ nog wel te pruimen was.

Beverly Hills Cop: niet bijzonder, maar best wel leuk.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Het begint al leuk... Eddie murphy in een vrachtwagen met pakjes sigaretten(dat gaat niet samen ) , dat was erg leuk gedaan. Verder was de actie goed in orde het camerawerk was heel goed en murphy acteert weer lekker! Dit vind ik ook de beste van allemaal!

avatar van Poeha

Poeha

code9 schreef:

Beverly Hills Cop: niet bijzonder, maar best wel leuk.

In 48 Hours was hij anders ook lekker bezig, hoor!

avatar van Poeha

Poeha

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een goede actie-komedie.

Verder heb ik er weinig aan toe te voegen.

4 *

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Leuke film, Eddie Murphy is erg grappig, de soundtrack is natuurlijk erg bekend, best wel luchtig, maarja dat heb je altijd met komedies. Desondanks een leuke storyline.

4 sterren.

horror3d

de beste voor mij 5 vooral met de banaanen truk

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Echt 1 van de beste Actie/Komedie's die ik ooit heb gezien!

Uiteraard 5 sterren

avatar van veron35

veron35

beste van de 3 en ook de enige die ik eigenlijk gezien heb.

Dat slaat dus nergens op.

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Eazyfan is grappig

Shit is zwaar dope, wil ze nog altijd hebben op DVD, maar ik kom altijd alleen deel 1 en 3 tegen, ik wil ze tegelijk kopen.

In 2008 komt er een deel 4 aan.

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Erg leuke film, maar vind deel drie leuker.

avatar van rondh

rondh

beste van de 3 en ook de enige die ik eigenlijk gezien heb.

Ik vind saw 3 het minste van de drie. Heb ik niet gezien hoor, maar ja. Nu vind ik het de minste (blablablablabla)

avatar van afca18

afca18

Super film, voor mij 1 van de beste actie/komedie films ooit!

avatar van WB

WB

Leuke film en een erg leuke rol voor Murphy. Wel erg gedateerd, maar dat heeft ook wel wat. De jaren '80 sfeer is goed te proeven. De muziek, de kledij, etc...

3,5 sterren

avatar van kikondo

kikondo

Die Axel Foley boft maar (39:40), zomaar gratis en voor niks... Die bril (44:39) wil ik trouwens wel hebben!

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Leuke Film Ik Vind Hem Echt Geniaal

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Die melodie... nu weet ik waar crazy frog dat deuntje vandaan haalde.

Ik heb deze film eens in 2000 gezien en toen vond ik hem erg leuk. Heb laatst nog 1 en 2 op dvd gekocht. (Miskoop!!!! ik zag de 3 delen even later in een box liggen voor minder geld. Maargoed, hop maar.) Gisteren heb ik deze weer eens na al die tijd gezien en het was weer genieten. Eddie Murphy kan goed spelen en heeft van alles in zich. Die rollen van die twee agenten die Axel altijd schaduwden vond ik ook mooi. Vooral hoe Axel bananen in de uitlaat van hun auto steekt.

Die vrachtwagenscene in het begin vond ik ook weer goed. Alles werd aan gort gereden.

Ook was Ronny Cox weer leuk bezig. En die eindscene in die villa was ook erg leuk. Het zonnige Bevely Hills op de achtergrond zorgde voor veel sfeer.

Deze hoort beslist in de top 100 van de jaren 80.

avatar van AGE-411

AGE-411

Dit is pas nog eens een goede actiefilm.

De 2de is ook best tof, al raakt die zeker niet aan dit niveau. De enige die in de buurt komt is de 3de.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Wat mij betreft DE topper in het genre.

De film zit boordevol actie, en dankzij de geweldige rol van Murphy barst het ook weer van de humor en hilarische situaties.

Verder zijn Ashton en Reinhold de perfecte aanvulling, en zijn de soundtracks ijzersterk en passend.

ps: 'Sergé' is hilarisch

4,5.

avatar van Mescaline

Mescaline

Film nog eens bekeken nu voor de 4de keer en mijn stem blijft staan op 4,5 ..

Over een tijdje deel 2 en 3 ooknog maaris opnieuw zien.

avatar van Shinobi

Shinobi

Lekkere actie/comedy film om te zien met een top rol van Murphy, die in eerste instantie bedoeld was voor Stallone. Maar hij had bedankt voor deze rol, omdat er te weinig actie in voor zou komen naar zijn mening. Gelukkig maar, want er is gewoon maar één iemand die Axel Foley kan spelen.

Plus de soundtrack is echt fantastisch, jammer dat die nu door een kikker is verpest.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Dit vond ik een heel goede film van Eddie Murphy eindelijk eens niet al die flauwe grappen en irritante gezichten, het verhaal vind ik best vermakelijk en ook de andere acteurs doen het goed Judge Reinhold, John Ashton e.a!

* * * *

avatar van DragQueen

DragQueen

Het had niet veel gescheeld, of sylvester stallone had de rol van foley op zich genomen. hij was hier oorspronkelijk voor gecast. maar vanwege script perikelen is de keus op het laatste moment op murphy gevallen. en dit is natuurlijk geen slechte keus geweest. de film is erg vermakelijk, en bevat goede actie, en een grappige murphy in de rol van foley. die rol lijkt hem natuurlijk op het lijf te zijn geschreven. verder wat penibele situaties in de film, en leuke grappen. de bijrollen van reinhold en ashton zijn ook erg amusant, en goed neergezet. prima actie-komedie, met een overbekende soundtrack overigens. 4,5 sterren.

avatar van Dirigent

Dirigent

Een van de beste films van Eddie Murphy die ik gezien heb en daar heb ik er niet zo veel van want ik ben absoluut geen Murphy fan maar deze was wel goed vond ik!

* * * *

avatar van Riddick

Riddick

Toch wel een hele goede film!

En ik denk dat de soundtrack het helemaal geweldig maakt.

Ik hoef weinig over te zeggen want inmiddels kent iedereen hem wel.

avatar van onbekend!

onbekend!

Heel erg grappig een 5 ****

avatar van tommykonijn

tommykonijn

De aller beste van Eddie Murphy wat ik tot nu toe heb gezien en volgens mij blijft hij ook nog de beste want er zat genoeg Goede actie in en ook nog een vleugje Humor en dat samen vind ik Beverly Hills Cop een leuke Film.