menu

Beverly Hills Cop III (1994)

mijn stem
2,76 (1407)
1407 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Komedie
104 minuten

geregisseerd door John Landis
met Eddie Murphy, Jon Tenney en Joey Travolta

Axel Foley ontdekt tijdens een onderzoek naar een autodiefstal een veel grotere zaak: de zelfde mannen die zijn baas hebben neergeschoten runnen hun criminele plannen vanuit een attractiepark in Los Angeles.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=kUjD5uKWxcg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van ambrosini
3,0
Vind het minder vergeleken met deel 1 en 2 ..

avatar van Kondoro0614
3,0
Beverly Hills Cop III

Ik vond deze juist leuker dan deel twee. En ik denk omdat ik me nu veel meer vermaakt heb, deel 1 en 2 waren zeker niet slecht. Maar toch ietsjes meer vermaakt met deze dan met deel 2. De actie laat soms op zich wachten, wat ik al gewend was sinds deel 2. Maar toch vond ik de actie scene's leuk en als het er was kon ik er wel van genieten. Dit is alweer de derde van de serie en nummer vier staat alweer gepland voor volgend jaar. 22 jaar... zo! Ik ben benieuwd hoe ze dit willen oppakken, maar zolang Eddie erin zit laat hem maar komen, dat maakt de films wel leuk.

Eddie Murphy speelde zijn rol natuurlijk weer leuk, geweldig lachje heeft die vent wahaha . Wel geinig dat Gilbert R. Hill alleen maar in de Beverly Hills Cop reeks heeft geacteerd, en sindsdien nergens meer gezien is. Aldus IMDb.

Het verhaal is leuk, maar zoals ik bij deel twee ook al zei. Een vervolg op het eerste deel is nooit echt beter, en dan vooral nummer 3 word alweer wat minder. Maar goed, het is vermakelijk. Het concept is sowieso geinig, een pretpark. Al om al, leuk om de reeks tot nu toe mee af te sluiten! Maar, ik geef hem het zelfde als deel twee, net dat ik hem wat leuker vond kwa vermaak, is de film niet beter dan deel 1 en niet zoooo veel slechter dan deel 2 naar mijn mening dus ook een mooie voldoende. Helaas is het overdreven mis schieten bij alle drie wel erg aanwezig, dat blijft zonde.

3.0*

avatar van brabusRUS
4,0
Kondoro0614 schreef:
Dit is alweer de derde van de serie en nummer vier staat alweer gepland voor volgend jaar. 22 jaar... zo! Ik ben benieuwd hoe ze dit willen oppakken, maar zolang Eddie erin zit laat hem maar komen, dat maakt de films wel leuk.


Ik denk dat het nog later wordt aangezien ze nog niet zijn begonnen met filmen.

Ze zeggen overigens ook dat John Ashton terugkomt, maar Judge Reinhold niet, omdat ie dan bezig met is met het filmen van Santa Clause 4, waar ik mijn twijfels bij heb. Hopelijk krijgt Bronson Pinchot als Serge ook weer een rol.

avatar van Kondoro0614
3,0
brabusRUS schreef:
(quote)


Ik denk dat het nog later wordt aangezien ze nog niet zijn begonnen met filmen.

Ze zeggen overigens ook dat John Ashton terugkomt, maar Judge Reinhold niet, omdat ie dan bezig met is met het filmen van Santa Clause 4, waar ik mijn twijfels bij heb. Hopelijk krijgt Bronson Pinchot als Serge ook weer een rol.


Ja oké, tegenwoordig word alles uitgesteld. Komt Eddie er wel gewoon in?

avatar van brabusRUS
4,0
Kondoro0614 schreef:
(quote)


Ja oké, tegenwoordig word alles uitgesteld. Komt Eddie er wel gewoon in?


Ja, zonder hem is het geen BHC.

Dick2008
Dick2008 schreef:
(quote)


Na een derde keer gezien te hebben, toch ook de laatste keer. Hij is wel beter dan deel 2 dat is zeker. Wel is de film erg serieus van opzet, vergeleken met, zo meen ik nu, het eerste deel. En het is te hopen dat die opeens ook niet gaat tegenvallen. De schurken, netjes in pak, worden wel goed neergezet als misdadigers. Dus dat is nog wel een duidelijk pluspunt. Alleen het gehalte "komedie" valt erg tegen. Het is meer een actiefilm dan een actiekomedie. Ook zitten er erg veel "geweldadige" actiescènes in. Tenslotte is Axel ook heel solistisch bezig in de trant van zoals je ook in de familiefilms vaak ziet. Ach ach niemand gelooft hem, dus zal hij het alleen op moeten knappen. Ik meende toch dat hij veel beter was, maar helaas. 3.0


De tweede film heb ik altijd de minste gevonden. Daarom nu na deel 1, deze derde film.
Ik weet niet wat ik had maar waarschijnlijk heb ik me wat teveel laten leiden door het verhaal en Murphy is inderdaad ook niet zo favoriet. Al vind ik hem als stemacteur bij Shrek-films toch zeer goed, waardoor hij ook weer in aanzien is gestegen.
Het komedie-gehalte is erg laag bij deze film dat kan ook een rol spelen, want slechts hier en daar is er wat grappigs te bespeuren. Ook de balans tussen enerzijds het familiefilm-niveau met bijvoorbeeld Uncle Dave en anderzijds de gewelddadige scènes kunnen verwarrend werken.
Verder is het toch een erg goede film, alleen het gedeelte met het superrad blijft wat al te fantasierijk en het gedeelte met Bronson Pinchot die Serge speelt (en die destijds Balki speelde in de serie Perfect Strangers) remt de film, ondanks het verder behoorlijk hoge tempo, met veel actie.
De openingsscène is minder spectaculair dan in de eerste film. Na een inschattingsfout van Foley, gaat hij op zoek naar de dader die zijn baas heeft neergeschoten, wat leidt naar Wonder World. Veel (vaak harde) actie met veel geschiet, Murphy is goed en de rest van de cast ook. Het laatste gedeelte is spannend. Het attractiepark biedt een uitstekend decor. Heb er me toch weer goed mee vermaakt, ook al is het verhaal tamelijk eenvoudig en zie ik deze film ook meer als een actiethriller. 5.0

avatar van Vinokourov
3,0
Niet te streng zijn voor deze lollerfilm. Het is allemaal redelijk onzinnig, maar het is toch nog vermakelijk al die idioterie. Net genoeg actiescenes in dat pretpark en verder wat suffe grappen zorgen ervoor dat het net een voldoende haalt. Eén jofele sidekick voor Eddie Murphy had de film wel beter gemaakt.

avatar van Filmkriebel
2,5
Onnodig derde deel dat zich bijna volledig in een pretpark afspeelt. Sommigen denken dat dit pretpark fake is maar dat is wel degelijk een bestaand pretpark (California's Great America).

Rosewood kwijnt weg als sidekick, Taggart is vervangen door Jon Flint en de vervelende Bronson Pinchot zet een slaapverwekkende monoloog neer. Landis voegt er zijn eigen touch toe door net als in Into The Night, een hoop cameo's in te proppen voor het komisch effect.

Positief is dan weer de beste bad guy uit de drie films; dit is tenminste een kerel die Foley flink op de zenuwen weet te werken. En Eddie doet wat hij hier moet doen met zijn gelul al zijn de grappen aan de flauwe kant. Naar het einde toe bloedt de film dan toch dood in een verplichte en weinig originele finale. Gelukkig zijn er geen verdere sequels meer gekomen, want dit was een weinig memorabele afsluiter. Al met al vond ik die Beverly Hills Cop films maar matig.

Beverly Hills Cop : 3*
Beverly Hills Cop II : 2,5*
Beverly Hills Cop III : 2,5*

avatar van IH88
2,5
“Axel, you on a coffee break? Go get that son of a bitch.”

Het lijkt wel of na het sterke eerste deel alle inspiratie op was bij de makers. Dit derde deel is iets beter dan het tweed deel, maar het houdt allemaal niet over. Eddy Murphy blijft leuk als Axel Foley en zijn charisma redt deze film nog een beetje. Het hele verhaal rond Wonder World is niet echt interessant en is soms zelfs kinderachtig. De bad guy is wel goed gecast en een waardige tegenstander voor Foley. Toch is het jammer dat de Beverly Hills Cop reeks zo moet eindigen.

3,5
dit deel vind ik iets minder dan de vorige 2 delen.dat komt omdat taggart en bogomil er niet meer bij zijn.met hun er bij is het plaatje toch wat meer compleet vind ik.maar zeker geen slechte film.

avatar van Movie Jim
4,5
Dit derde deel
kan ik uit mijn hoofd dromen,
het beste deel van alle Beverly hills cop films
tot nu toe.
Vond deel 2 het minste.
Eddie Murphy is goed op dreef net als in
andere films vindt ik, met zijn gekke bekken
er zit ook meer actie in, en het verhaal is
stukken beter geworden.
Judge Reinhold is ook grappig vindt ik.

Mijn cijfer voor de 3 films geef ik nu:
Beverly hills cop (4,0)
Beverly hills cop II (3,0)
Beverly hills cop III (4,5)

avatar van renzoroy
3,5
Movie Jim schreef:
Dit derde deel
kan ik uit mijn hoofd dromen,
het beste deel van alle Beverly hills cop films
tot nu toe.
Vond deel 2 het minste.


Apart, meeste mensen vinden deel 3 juist de minste. Vind ik zelf ook, hele andere film dan de 1e 2. Op Rotten Tomatoes is het 1 van de laagst beoordeelde films ooit. Je mist hier de personages Taggart en Bogomil en Jon Flint is zeker geen goede vervanger voor Taggart. Ook jeffrey keert helaas niet terug en Axel's baas Todd, wordt meteen in het begin neergeknald, wat ook zonde is. Wel leuk dat Axel, Serge weer tegenkomt, maar dan niet vraagt naar Jenny (wat volgens deel 1, een goede jeugdvriendin van hem is). Maar goed, we gaan zien hoe deel 4 volgend jaar wordt.

avatar van FunkStarr
3,0
Beduidend minder dan de voorgaande 2 delen. Alsnog wel redelijk vermakelijk, maar de magie van het eerste deel is bijna volledig verdwenen. De scene met oki doki en die 2 kleine jochies blijft wel fantastisch.

avatar van Fisico
2,5
BHC is een typische nineties politie actiekomedie. De reeks raakt stilaan uitgemolken al vond ik de setting in het pretpark steeds wel iets hebben. Eddie Murphy draagt de film en ook de sullige partner die Judge Reinhold speelt blijft er mooi bij passen (al is het minimaal). Jammer wel dat er geen Taggart mee te bespeuren is. BHC is meer een softe actiereeks, minder hard dan bijvoorbeeld gelijkaardige prenten als Lethal weapon waarbij de actie bruter is. De klemtoon ligt hier toch meer op het komische en Eddie Murphy, een acteur die het toch meer moet hebben van luchtige personages.

Het deuntje is en blijft legendarisch en blijft ook enkele dagen in je hoofd spoken al is dat niet de verdienste van deze film specifiek, maar van de hele reeks. De gebruikelijke romance stelt ook niet veel voor. Eerder ontgoochelende prent. 2,5* lijkt me het maximum en eigenlijk zou ik hem zelfs moeten buizen voor het gebrek aan inspiratie en originaliteit.

4,5
Ik geniet nog altijd van deel 3. kan ze wel blijven kijken. ik zou voor deze oudere films nog geld willen betalen als ze die terug in de bios op groot scherm zouden draaien. ik vind namelijk alle 3 delen steengoed. ik hoop dat er nu geen remake of deel 4 komt met een oude knar zoals in de nieuwste Rambo film. daar zouden ze alles weer mee om zeep helpen. dit is zo goed dat het nooit meer te evenaren valt.

avatar van Movie Jim
4,5
renzoroy schreef:
(quote)


Apart, meeste mensen vinden deel 3 juist de minste. Vind ik zelf ook, hele andere film dan de 1e 2. Op Rotten Tomatoes is het 1 van de laagst beoordeelde films ooit. Je mist hier de personages Taggart en Bogomil en Jon Flint is zeker geen goede vervanger voor Taggart. Ook jeffrey keert helaas niet terug en Axel's baas Todd, wordt meteen in het begin neergeknald, wat ook zonde is. Wel leuk dat Axel, Serge weer tegenkomt, maar dan niet vraagt naar Jenny (wat volgens deel 1, een goede jeugdvriendin van hem is). Maar goed, we gaan zien hoe deel 4 volgend jaar wordt.De derde vond ik ook altijd de leukste
om de attracties meer actie dan in de vorige films,
en Eddie Murphy een wereldster
die film gewoon echt aankan met zijn talent en humor!

avatar van Boneka
4,0
[quote]Kondoro0614 schreef:
Beverly Hills Cop III

Gilbert Roland "Gil" Hill was een Amerikaanse politicus, politieagent en acteur die president was van de gemeenteraad van Detroit. Hij kreeg erkenning voor zijn rol als inspecteur Todd in de filmserie van Beverly Hills Cop

avatar van Boneka
4,0
Wanneer is het park open?

Opnieuw een zeer vermakelijke Beverly Hills cop. Met de vorige toch wel de twee leukste. Spanning ietsje minder dan het tweede deel, maar de grappen waren weer zeer vermakelijk. Vond alleen het gedeelte bij de nicht wapenhandelaar wat te lang duren. Wat flauw eerlijk gezegd. Een groot pluspunt vond ik dit keer het beeld en het kleurenpallet in het prachtige Wonderworld park! Tegenwoordig California's Great America. Vast na Trump's aanstelling , maar het park geeft de film extra fleur en kleur. Je kunt het flauw vinden, dat hele gedoe met die olifant vond ik wel grappig en zeker in deze tijd (Coronavirus) wilde ik vooral vermaakt worden. Afijn het plot is natuurlijk weer niet hoogstaand het geheel is leuk genoeg voor een kijkbeurt. Vond Judge Reinhold dit keer iets minder leuk. De ander side kick (John Ashton) was met "pensioen". Dit keer ook een rolletje voor Theresa Randle bekend van Bad Boys II en in III speelt ze ook. Helaas geen romannetje op het eind. Gelukkig zien we haar terug in Bad Boys III.

Nou alle drie nu gezien! De beste vond ik part II. Leukste grappen spanning en meest volwassen van alle drie. De laatste komt bij mij als tweede vooral door het kleurgebruik en dan prachtige park. De eerste was leuk, maar kennelijk niet goed uitgewerkt. Part IV zou in 2021 komen. Ben benieuwd!!!

Film 4.0
Beeld 4.0
Geluid 3.5
Extra's geen

avatar van Sergio Leone
2,5
Matig.

Komisch talent Eddie Murphy doet het allemaal te veel op automatische piloot om dit doorsnee actiefilmpje boven de middelmaat uit te tillen. Het tweede deel vond ik ook al niet bijster goed, en dit gaat simpelweg verder op dat elan.

Enige opvallende is dat het "Crazy Frog"-deuntje, ik noem het nu maar even zo, anno 1994 al veel te gedateerd aanvoelde en men de soundtrack wat hipper en meer elektronisch probeerde maken. Alleen moet die volgens mij reeds in 1995 al even gedateerd zijn geweest. Verder niet al te erg, ik hou wel van producten van een bepaalde tijd - als dat er aan te zien is.

2,5

Gast
geplaatst: vandaag om 18:51 uur

geplaatst: vandaag om 18:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.