• 9.375.245 stemmen

Geregisseerd door: Martin Brest

Met onder meer: Eddie Murphy, Judge Reinhold en John Ashton

Releasedatum: 4 april 1985

Plot Beverly Hills Cop

"He's been chased, thrown through a window and arrested. Eddie Murphy is a Detroit cop on vacation in Beverly Hills."

Axel Foley is een agent uit Detroit die na de moord op zijn vriend naar Californië reist om een onderzoek te starten naar de moordenaar. Hij verdenkt een kunsthandelaar, die zijn zaak waarschijnlijk als dekmantel gebruikt. Als Foley herrie gaat schoppen in de stad, moeten Billy Rosewood en sergeant Taggert hem schaduwen. Uiteindelijk besluiten ze zich aan te sluiten bij Foley om de moordenaar te vinden.

Axel Foley

Vooral deze en de 3e.

Kopen die handel !!!

avatar van ex_uva

ex_uva

Read my lips. Five Thousand Dollars!

avatar van silverfaustx

silverfaustx

ik wist niet dat sylvester stallone eigenlijk alex zou gaan spelen voor dat ze eddie vroegen

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Hij wou niet.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ja ach, zo zijn er nog talloze feitjes over films.

Arnold S. zou aanvankelijk de goodguy in The Terminator spelen.

but when Arnold walked into the restaurant to meet Cameron about the role, Cameron took one look at him and said "You're a machine!" and that's why he got the role of The Terminator.

avatar van Mushroom

Mushroom

Film die je altijd kan kijken, erg vermakelijk en idd gewoon retuh grappig!!!!

de "NO NIGGAZ ALLOWED IN HERE" scene in het hotel is echt een hoogtepunt, lig dan echt volledig dubbel!!

avatar van Diesel

Diesel

Mushroom schreef:

Geweldige scène inderdaad. Lig ook elke keer weer in een deuk.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Hele leuke film. Eén van de betere rollen van Murphy. En dat deuntje is super (Axel F. van Faltermayer)

avatar van Xavearr

Xavearr

Eddie Murphy speelt in de deze film de sterren van de hemel. De film is goed in elkaar gestoken. 4 sterren is het minste wat ik ervoor kan geven!

avatar van djelle

djelle

Tu-tu-tu tududutu... zalig melodietje indeed! Heel leuke 80's actiekomedie met vuilbekkende Murphy. Alleen soms té. En af en toe iets te onafwissellend 3,5*

avatar van quintenman

quintenman

goeie film, redelijk verhaal en eddie murphy speelde goed deze is gewoon 20keer leuker als 3

avatar van Tieske

Tieske

Goeie film man. Goed en grappig. Ben aan het twijfelen tussen 3,5 en 4 sterren.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Een van Murphy's beste rollen als Axel Foley. Iedereen was ook zeer te spreken over deze film, en als ik het zo bekijk met gemiddelde en aantal stemmers is dat voor de meesten zo.

Erg grappige en aktievolle film.

4,0

avatar van Stallion

Stallion

Leuke film, waarin aktie met humor word gecombineerd. Murphy is hier helemaal in zijn ril. In de hele filmreeks trouwens. Heb met veel plezier gekeken naar al zde delen.Ik geef 'm een 4,0

avatar van otherfool

otherfool

Vintage jaren 80 film, Murphy excelleert maar Reinholt is ook steengoed als de suffige Rosewood. In alles een erg plezierige film die je moeiteloos nog eens meepakt als 'ie weer eens op SBS is.

3,5*.

avatar van pimp-juice

pimp-juice

otherfool schreef:

3,5*.

inderdaad billy rosewood is ook geweldig neergezet in de film hoe droog maar als je hem noemt moet je ook taggart noemen (als ik het goed schrijf teminste ik weet ook niet hoe hij in het echt heet) maar met zijn 3én een perfect team geweldige film..... ook ik heb genoten van alle 3 de delen....

avatar van IcU

IcU

Ik vond hem eigenlijk heel leuk. Murphy was erg grappig. De actie was wat minder, maar voorderest ok. 3½*

avatar van snakevega

snakevega

Deze film vind ik de 'max'!

Veel beter dan al die domme comedies van tegenwoordig.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond het een leuke film,. ook dat muziekje - axel f.

avatar van joe black

joe black

Eddy murphy is zaalig!

avatar van janssen16

janssen16

erg leuke film met goede humor en actie momenten. natuurlijk een goede acteer prestatie van Murphy

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik vind deze de leukste van de hele serie! Nummer 1 is nummer 1....blijft grappig. ..."get the fuck outha here!"...

****-sterren

avatar van Marissa_

Marissa_

Ik vond deze films altijd heeelemaal geweldig.. hoe vaak ik ze ook zag.. Ik vind eddie murphy echt geweldig

Dat deuntje van al die films blijft ook echt in je hoofd hangen, maar hij is wel leuk

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Dennis Evahi schreef:

Soms wel leuk, maar de film vond ik vrij voorspelbaar. Maar Murphy is erg goed en je verveelt je ook niet, vermakelijk was het wel.

avatar van thunderball

thunderball

Erg leuke film van Murphy, waarschijnlijk zijn beste (?), waar ik 48 hours inmiddels behoorlijk gedateerd vind overkomen blijft deze gewoon overeind en kan ik hem keer op keer blijven zien (wat wel zo handig is, want hij wordt onderhand 4 keer per jaar uitgezonden).

Destijds in London gezien, maanden nadat ie hier al weer weg was, maar blij dat ik hem toch nog was wezen kijken.

zeker 4 sterren!

avatar van Eazyfan

Eazyfan

beste van de 3 en ook de enige die ik eigenlijk gezien heb.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Geweldige actiekomedie. Beste rol van Eddie Murphy en ook een van de beste films in dit genre ooit naast de Leathal Weapon films en Midnight Run.

avatar van Mescaline

Mescaline

deze film blijft goed heb de film 3 keer gezien en hij verveelt nog niet deze is minstens een 4,5 waard

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Lekkere aktiekomedie.

Murphy op dreef en voor de 80's goede effecten.

Soundtrack is ook lekker 80's.

Na het kijken van BHC wordt ik altijd weer vrolijk.

avatar van Action

Action

Dit is echt de beste film van de (jaren 80)