• 9.374.811 stemmen

Geregisseerd door: Martin Brest

Met onder meer: Eddie Murphy, Judge Reinhold en John Ashton

Releasedatum: 4 april 1985

Plot Beverly Hills Cop

"He's been chased, thrown through a window and arrested. Eddie Murphy is a Detroit cop on vacation in Beverly Hills."

Axel Foley is een agent uit Detroit die na de moord op zijn vriend naar Californië reist om een onderzoek te starten naar de moordenaar. Hij verdenkt een kunsthandelaar, die zijn zaak waarschijnlijk als dekmantel gebruikt. Als Foley herrie gaat schoppen in de stad, moeten Billy Rosewood en sergeant Taggert hem schaduwen. Uiteindelijk besluiten ze zich aan te sluiten bij Foley om de moordenaar te vinden.

Axel Foley

Chief Hubbard

Inspector Todd

avatar van otherfool

otherfool

Vintage jaren 80 film, Murphy excelleert maar Reinholt is ook steengoed als de suffige Rosewood. In alles een erg plezierige film die je moeiteloos nog eens meepakt als 'ie weer eens op SBS is.

3,5*.

avatar van thunderball

thunderball

Erg leuke film van Murphy, waarschijnlijk zijn beste (?), waar ik 48 hours inmiddels behoorlijk gedateerd vind overkomen blijft deze gewoon overeind en kan ik hem keer op keer blijven zien (wat wel zo handig is, want hij wordt onderhand 4 keer per jaar uitgezonden).

Destijds in London gezien, maanden nadat ie hier al weer weg was, maar blij dat ik hem toch nog was wezen kijken.

zeker 4 sterren!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Die melodie... nu weet ik waar crazy frog dat deuntje vandaan haalde.

Ik heb deze film eens in 2000 gezien en toen vond ik hem erg leuk. Heb laatst nog 1 en 2 op dvd gekocht. (Miskoop!!!! ik zag de 3 delen even later in een box liggen voor minder geld. Maargoed, hop maar.) Gisteren heb ik deze weer eens na al die tijd gezien en het was weer genieten. Eddie Murphy kan goed spelen en heeft van alles in zich. Die rollen van die twee agenten die Axel altijd schaduwden vond ik ook mooi. Vooral hoe Axel bananen in de uitlaat van hun auto steekt.

Die vrachtwagenscene in het begin vond ik ook weer goed. Alles werd aan gort gereden.

Ook was Ronny Cox weer leuk bezig. En die eindscene in die villa was ook erg leuk. Het zonnige Bevely Hills op de achtergrond zorgde voor veel sfeer.

Deze hoort beslist in de top 100 van de jaren 80.

avatar van Shinobi

Shinobi

Lekkere actie/comedy film om te zien met een top rol van Murphy, die in eerste instantie bedoeld was voor Stallone. Maar hij had bedankt voor deze rol, omdat er te weinig actie in voor zou komen naar zijn mening. Gelukkig maar, want er is gewoon maar één iemand die Axel Foley kan spelen.

Plus de soundtrack is echt fantastisch, jammer dat die nu door een kikker is verpest.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Vind deze samen met 2 zeer vervelend.

Echt is dit niet verkeerd voor een leuk avondje kijk plezier ( als je van dit soort films houd) hij viel niet geweldig bij mij in de smaak.

2**

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

'Beverly Hills Cop' is een film die het kijken absoluut waard is. Eddie laat in 'Beverly Hills Cop' zien dat acteren kinderspel voor hem is. Je zag tijdens de film dat de acteurs het naar hun zin hadden, tijdens de opnames van de film. Want tijdens de supercopscène, zag je, dat de acteurs, duidelijk moeite hadden om hun lach in te houden. Een absolute aanrader voor de fans van Murphy, maar ook voor de liefhebbers van zowel het genre komedie als actie.

avatar van Zinema

Murphy redt deze enigzins gemiddelde actiefilm. Niet slecht, niet goed maar door de typische humor wel onderhoudend. Grote doorbraak van Murphy die helaas tegenwoordig alleen maar rotzooi maakt om zijn drugsverslaving te financieren (hoe een groot talent zijn held Pryor ook in het echte leven immiteert). Kreeg twee vervolgen.

avatar van dave

dave

Mischien wel de eerste film die ik gezien heb, Disney en animatie niet meegerekend. Niets dan goede herinneringen.

Op elk moment kun je zien dat dit een product van de jaren tachtig is. Niet alleen aan de muziek (jongens, wat een geniale theme song), maar kledij, gedrag en zoveel andere referenties volgen elkaar in sneltempo op.

Eddie Murphy schittert en ook de rest van de cast mag er zijn.

Er is werkelijk geen enkel moment dat verveelt.

Het plot mag dan wel ietwat simplistisch ogen, dit doet niets af van de kijkervaring. Zoals iemand eerder vermelde is dit gewoon luchtig vermaak op z'n best.

Zeker één van de betere actiekomedies gemaakt.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Heel erg leuke film.

Ook was dit de eerste film die ik zag met Eddie Murphy. Erg leuke sfeervolle jaren 80 komedie. Beverly Hills is een mooie voorstad en de soundtrack is ook erg goed (Axel F ). Krijgt een 4,5.

avatar van schram101

schram101

Deze film is zo ontzettend fout dat het erg vermakelijk is. De acteerprestaties, de cliche bad-guys, de onwijs goede (maar ook foute ) soundtrack, het verhaal, de dialogen etc etc, alles is eigenlijk ver beneden peil. Maar wat word je toch vrolijk van deze film, zeg!

Leuke kijkervaring!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Laatst maar eens de reeks herzien, en het blijft een fijn filmpje.

Een stuk sentiment, maar verder ook gewoon een vermakelijke actie-komedie. Eddie Murphy is aardig op dreef, net als de rest van de cast en ook de muziek is onvergetelijk.

Krappe 4*

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Ook maar weer eens herzien. Heerlijke film blijft het toch.

Eddie Murphy op zijn best, de rest van de cast is ook zeker niet verkeerd. Het hele eighties sfeertje is ook erg prettig.

Aantal dingen die 'fout' zijn, maar het daarom zo leuk maken.

Gewoon een goede actie-comedy 3,5*.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Geinige film, vooral dan in het begin, waar de jofele 80s-soundtrack overheerst en Eddie Murphy de ene na de andere geslaagde grap afvuurt. Goh, toen was ie nog echt grappig ipv al die onzin die hij de laatste tijd heeft uitgebraakt. Op het eind komt er nog wat obligaat geschiet pief paf poef, maar enfin, deze film verdient een ruime voldoende .

avatar van Film Fan

Film Fan

De zoveelste revieuw maar het blijft leuk. Nog een erg jonge en grappige Murphy die de film in zijn ééntje draagt. Murphy is erg rap van tong en soms een beetje ADHD achtig wat de film goed doet. Er zit een behoorlijk tempo in met soms hilarische momenten. En de muziek is een echte ondersteuning van de film. Dit is ook bij verre het beste deel van de trilogie. Het blijft de leukste "Cop film" die tot nu gemaakt is en da's een hele prestatie.

avatar van Spetie

Een vermakelijke en luchtige actiekomedie, die in feite niet zo heel veel om het lijf heeft, maar zelfs na talloze herzieningen vermakelijk blijft.

Eddie Murphy zet een vlotte rol neer als de praatgrage Axel Foley, een man met een grote mond en een klein hartje. De film is vermakelijk, kent prima actiescènes, mooie achtervolgingen en lekker veel geschiet. Wat de film echter zo aangenaam maakt om naar te kijker zijn de soms erg leuke dialogen en de humor. Dat die humor zo goed werkt komt vooral door Judge Reinhold en John Ashton, die samen met Murphy het team in deze film vormen. Beiden komen nogal duf over in verhouding met Murphy, maar juist door die tegenstelling werkt de humor zo goed.

Daarnaast heeft de film een erg herkenbare en aangename soundtrack, die je gelijk aan deze film koppelt. Het blijft leuk kijkvermaak.

avatar van Film Pegasus

Een film die vooral teert op nostalgie, al blijft hij nog vrij goed bij herziening. Eddie Murphy speelt de rol die hij het beste kan. Een groot acteur zal het nooit zijn, maar deze rollen passen hem wel. De film is eigenlijk best goed. Een leuke politiefilm met detectiveverhaal. Het genre dat je in de jaren '80 wel meer tegenkwam, maar dan vooral in series als Miami Vice of Magnum P.I. Het is duidelijk een product van de jaren '80 en wel wat verouderd. Voor die tijd was het een hoogtepunt, ondertussen hebben we al meer gezien van dit soort films. Maar een goeie blockbuster is nog altijd beter dan een slechte film. Gewoon genieten bij dit soort films, meer niet.

avatar van Theunissen

Prima Actie / Komedie met ook nog eens leuk verhaal. De film kijkt zich prima weg en dat komt vooral natuurlijk door Eddie Murphy maar ook door het leuke politie duo Judge Reinhold en John Ashton. Buiten dat er best wel komische momenten inzaten zat het met de actie ook best goed. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de muziek van Harold Faltermeyer. Op deze film zijn best veel parodieën gemaakt maar die konden eigenlijk allemaal niet tippen aan deze. Helaas heeft men na het succes op deze film ook nog twee vervolgdelen gemaakt maar die zijn het aankijken nauwelijks waard.

avatar van Insignificance

Insignificance

Actiekomedie met de geur van VHS en de aantrekkjngskracht van de tachtiger jaren. Ook eentje die al binnen een stief kwartiertje heel wat krediet verdient. The Heat Is On als opening, Neutron Dance die de grijns van de trucker tijdens de heerlijke demolition derby nog wat leuker maakt en Axel's theme die samen met een toen nog leuke Eddie Murphy de film stilaan overneemt.

Niet elke grap landt nog en het verhaaltje stelt weinig voor, maar de charme houdt het allemaal redelijk op koers. Rosewood en Taggart vormen een herkenbaar duo, ik was vergeten dat Balki hier rond liep en Foley's baas is een échte. Murphy's samenwerking met de norse Nick Nolte in 48 Hours geniet mijn lichte voorkeur, maar ook deze is nog goed voor een vermakelijke anderhalf uur.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Nog eens terug gezien, een echte klassieker uit mijn jeugd.

Eddie Murphy helemaal op dreef, het olijke politie duo Taggert en Rosewood en de gave muziek van die tijd er tussendoor, door dit alles blijft hij tijdloos goed.

Het verhaal zelf is niet groots, maar bovenstaande elementen maken dat helemaal goed.

3,5 sterren

avatar van FillumGek

FillumGek

Na heel wat jaren even herzien. Was toch wel een film die ik in mijn jeugd geweldig vond, al ging het voornamelijk om het derde deel. Murphy was sowieso een favoriete acteur van me. Door de jaren heen is het allemaal heel wat minder geworden, maar deze gouwe oudjes van hem blijven tijdloos vermaak.

Heerlijke jaren '80 sfeer weer met bijpassende muziek, met voorop de overbekende Beverly Hills Cop-tune. Leuk om nu ook het een en ander te herkennen nadat ik zelf in de Hills ben geweest. Het politieverhaaltje is simpel, maar Eddie weet de film te dragen. Perfect op zijn plaats als de goedlachse Axel die zich overal razendsnel naar binnen lult. Murphy kan het als geen ander.

Sidekicks Taggart en Rosewood zijn ook erg leuk en dat levert een aantal heerlijke scenes op. Achteraf gezien is het qua actie best povertjes, de eerste echte schoten worden pas op het einde gelost. Toch miste ik het niet. De vele scenes waarin Murphy vriend én vijand te kakken zet compenseert een hele hoop. Nog steeds een leuke actiekomedie.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Te doen.

Beverly Hills Cop heeft zo z'n charme maar steekt nooit boven de middenmoot uit. Qua actie is het nergens echt goed en ook de humor valt bij momenten wat tegen wegens herhalend.

Eddie Murphy is wel een dik pluspunt. Hij straalt ongelooflijk veel enthousiasme uit, zijn lach is hilarisch en hij combineert flauwheid en ironie alsof het niets is.

Het mag dan ook geen wonder heten dat de overige castleden in vergelijking met hem wat tegenvallen. Judge Reinhold heeft op het einde nog een droge opmerking die enig komisch talent vereist, maar meestal wordt hij weinig benut.

Naast Murphy is ook de stevig aangezette eightiessfeer een dik pluspunt. Het crazy frog-deuntje is uiteraard fantastisch: simpel, dom, aanstekelijk. Actiegewijs is het soms wat gedateerd, maar enkele lompe stukjes mogen nog steeds gezien worden.

Leuk voor 'n keertje.

avatar van nilserr

nilserr

Leuke en vooral grappige komedieklassieker. Eddie Murphy is in topvorm en ook de andere bijrollen zijn leuk neergezet. Vooral Judge Reinhold zet een hilarisch typetje neer. Op het verhaal is niks aan te merken. Gecompliceerd en diep wordt het nooit, maar dat moet je ook niet verwachten bij dit soort films.

Als fan van komedies uit de jaren '80 kan ik toch wel zeggen dat dit een van de betere is. 3,5 sterren geef ik voor deze prima film!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuke actiefilm die het meer van de humor moet hebben dan van de echte actiescènes maar dat maakt wat mij betreft niet zo veel uit. Murphy zit hier heel erg goed in zijn rol als grappige, brutale rechercheur met zijn grote mond die altijd wel een opmerking terug heeft en de oudere garde lekker de kast op jaagt. Ook al zijn we weer een paar jaartjes verder blijkt de humor totaal niet gedateerd. Het blijft gewoon grappig.

Een persoonlijk pluspunt voor mij was wel het tijdsbeeld dat je voorgeschoteld krijgt. Het was voor mij echt weer een "trip down memory lane". Heerlijk om al die oude kapsels, attributen, kleding en auto's weer te zien. Een feest van herkenning wat deze film toch weer een extra tintje geeft.

Verwacht geen superspannende actiescènes dan zit je met deze film wel goed. Wat mij betreft is het gewoon een goede komedie met een vleugje actie. Echt leuk om te zien. En persoonlijk vind ik Murphy in dit soort rollen veel sterker dan de overdreven typetjes die hij in andere films neerzet. Hier vind ik hem eigenlijk op zijn sterkst.

avatar van Robi

Robi

Vele jaren geleden, toen de film nog niet zo oud was, heb ik hem diverse keren gezien en toen vond ik het een geweldige film. Inmiddels had ik er niet meer zo hoge verwachtingen van, maar ik moet toch bekennen dat ik het nog steeds een erg leuk film vind.

avatar van FlickyMartin

FlickyMartin

Police!

Move and I'll kill you!

First choice Sylvester Stallone liet deze film langs zich voorbij gaan en maakte daarmee ruimte voor Eddie Murphy, voor de redelijk onbekende acteur betekende dit zijn doorbraak als filmster.

In Beverly Hills Cop speelt Murphy de rol van Axel Foley, een undercover agent die opzoek is naar de verantwoordelijken voor de dood van zijn beste vriend.

Ondanks het advies van zijn baas om zich erbuiten te houden verruilt hij de voornamelijk Afro-Amerikaanse stad Detroit voor het rijke Beverly Hills om dichter bij de waarheid te komen.

Hij zal undercover moeten gaan want als zijn baas erachter komt dat hij bezig is met de zaak word hij ontslagen met alle gevolgen van dien.

Hij komt in aanraking met het politiebureau van Beverly Hills en spant uiteindelijk samen met 2 lokale detectives om de dader tot zijn rechtvaardige eind te brengen.

Murphy laat hierin zijn diversiteit als acteur zien en maakt daar ook gebruik van, veel geïmproviseerde teksten en typetjes die hij speelt maken dit een zeer vermakelijk hoofdpersoon.

Heerlijke film met een lekkere 80's sfeer eromheen.

Classic!

Wat schiet er nog van over?

Niet zo heel veel meer. Een luchtig sfeertje, zonnige setting en misschien een handvol geinige momentjes. En niet te vergeten de chase in het begin, die mocht er wel nog zijn. Lekker veel kapotte autos, zonder CG.

Maar verder ... Murphy is eigenlijk redelijk irritant (dat domme lachje is gewoon dom, niet leuk), de rest van de acteurs gewoon slecht, visueel zéér mager en ook het deuntje, hoewel bekend, is niet aan te horen.

Cheesy 90s cop flick met andere woorden. Vroeger was het een stuk frisser, grappiger en luchtiger, ondertussen is het redelijk verouderd, aan de trage kant en laat het een eerder grijze indruk achter, ondanks de zonnige setting.

Misschien dat de vervolgen iets leuker zijn. Vroeger vond ik dit best fijne films, veel meer dan dat "vroeger" gevoel en wat luchtigheid blijft er niet van over.

avatar van Daniël44

Daniël44

Goede actie/komedie met goed en grappig acteerwerk van Eddie Murphy. Het had een leuk en spannend verhaal dat mij niet verveelde. Een geslaagde film dus.

avatar van Kondoro

Kondoro

Beverly Hills Cop

Beverly Hills Cop is de eerste van de drie delige serie die ik gezien heb! Ik vond de film leuk en er zaten goeie grappen in! Ook de actie die deze film heeft was goed te doen en je kon er van genieten!

Eddie Murphy vind ik een leuke acteur, ook hier met het o zo irritante lachje van hem kon ik weer genieten! Ook van het politie duo Judge Reinhold & John Ashton deden het erg leuk! Uiteraard deed Jonathan Banks onze grote vriend van Breaking Bad het ook weer goed! Altijd raar om hem zo in zo'n film te zien als je hem van bijna 5 seizoenen lang gewend bent in Breaking bad!

Ik was even aan het rondneuzen op Netflix Amerika met de Hola Beter Internet Plug-In! Beverly Hills Cop leek me toen een erg leuke film! En dat bleek achteraf ook zo te zijn! Ook lachen hoe hij die agenten sluw te pakken nam door bananen in hun uitlaat te stoppen HAHA! Grappen waren altijd voor 90% gelukt! De actie's scene's net zo!

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Klassiekert natuurlijk. Maar een tikkeltje gedateerd.

Het begint met de achtervolging, een zekere lust voor het oog! Maar eigenlijk heeft de film dan zn meeste kruit wel verschoten. Het tempo ligt verder niet zo heel hoog meer, de geintjes zijn aardig maar niet top.

Ja verder was het spel leuk van de detectives. Ook de villain mocht er zijn. Het deuntje (wist niet dat t hier van was!) was erg leuk om te horen en past lekker in de film. Eigenlijk allemaal heel degelijk maar het word nergens echt memorabel. Niks is van hoog niveau. Degelijk is t juiste woord.

En dan eindigt t met een heel flauweshout out, waarin natuurlijk de helden alle kogels ontwijken. T blijft echt een verschrikkelijke valkuil voor Hollywood die een film helemaal omlaag kan halen. Heb me er hier niet al te erg aan ge-ergerd omdat t een vrij luchtige film is. Kon t niet al te serieus nemen allemaal.

Maargoed, leuk voor een keer. Niet echt een topper.

avatar van Flavio

Flavio

Redelijke actie-komedie, met de destijds nog vrij onbekende Eddie Murphy in de hoofdrol die los mag gaan, en daarmee voor de leukste momenten zorgt. Raar dat hij maar vrij kort aan de top stond, het ging mis met Harlem Nights geloof ik. En daarna die verkleedpartijen- anyway hier is hij wel leuk, en hij krijgt aardig tegenspel van Taggart en Rosewood.

Lang geleden gezien dus van de plot kon ik me weinig herinneren, en die was ook weinig bijzonder, maar het jaren 80 sfeertje is wel geinig. Alleen die verschrikkelijke soundtrack- na 1 keer Harold Faltermeyer had ik het wel weer gehad met dat deuntje. Dan ook nog andere blije 80-pop zoals The Heat Is On, jammer.