Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Eddie Murphy, Judge Reinhold en John Ashton
Releasedatum: 4 april 1985
Bekijk via Netflix
Plot Beverly Hills Cop
"He's been chased, thrown through a window and arrested. Eddie Murphy is a Detroit cop on vacation in Beverly Hills."
Axel Foley is een agent uit Detroit die na de moord op zijn vriend naar Californië reist om een onderzoek te starten naar de moordenaar. Hij verdenkt een kunsthandelaar, die zijn zaak waarschijnlijk als dekmantel gebruikt. Als Foley herrie gaat schoppen in de stad, moeten Billy Rosewood en sergeant Taggert hem schaduwen. Uiteindelijk besluiten ze zich aan te sluiten bij Foley om de moordenaar te vinden.
Axel Foley
Mikey Tandino
Zack
Chief Hubbard
Inspector Todd
Dit eerste deel is de beste uit de serie. Uit de tijd dat Murphy nog grappig was...
neo
ik vind dit deel ook het beste.deel twee en drie zijn ook nog wel aardig.
jackie
Beverly Hills Cop is erg leuk,
Deel 2 veel minder en deel 3 vond ik ook erg leuk.
Maar het eerste deel is het beste van de serie !
dttom
hij is zeker niet slecht maar een plek in de top 100 is hij ook niet waard.
Helemaal mee eens dttom. Back to the Future hoort wat mij betreft ook niet in de top 100.
Blindfold
Binnen hun genre zijn het gewoon hele goede films. Voor een actie comedy is dit gewoon een topper. Dat actie-comedies misschien niet in de top 100 thuishoren is dan weer een hele andere discussie.
jeroentje125
Laatst was hij weer op TV, zag 'm toen voor de tweede keer en vond hem voor de 2e keer erg grappig. Ediie Murphy op z'n best!
shayed
De BHC serie is op zich gewoon grappig, al neemt dat wel per film af. Ik vind Murphy trouwens nog steeds wel grappig, maar het grappigst was hij in 'Delirious' (stand- up).
***1/2
Ralfke
- 2075 stemmen
Vond het in mijn jeugd wel grappig; toen was nog alles Eddy Murphy wat de klok sloeg. *** voor het spannende verhaaltje en het aanklevende jeugdsentiment.
Agony
- 1985 berichten
Destijds een erg leuke film.. helaas heeft ie de tand des tijds niet doorstaan... vandaag de dag erg flauw...
Agony
- 1985 berichten
Kun je dat de film kwalijk nemen?
sn@ke
- 2077 berichten
Dit is gewoon een klassieker voor mij. Eddie Murphy in zijn wereldrol in een snelle film met een nog altijd zeer aangename soundtrack. Ondanks zijn leeftijd kan deze film gerust mee met de huidige actiefilms. Topvermaak uit de jaren tachtig. 4*
Met Balki was die toch?
Bronson Pinchot beter bekend als Serge.
Alan Smithee
De eerste van de serie en gelijk de beste. Deze kan ik blijven kijken
Goede muziek zit er trouwens in, Glenn Frey en Axel F, echte jaren 80 toppers
4 sterren!
roda
wat een heerlijke aktiekomedie.
een snelle film met fantastisch acteerwerk van Murphy, maar ook de overige cast laat zien dat ze er wat van kunnen. en de film bevat vele geslaagde grappen.
en een geweldige soundtrack, de film begint direct met het prachtige nummer The Heat is On van Glenn Frey, verder in de film hoor je het beroemde en briljante, Axel F. van Harold Faltermayer.
absoluut 5* waard !
pascal83
toen was hij inderdaad nog erg grappig, stamt nog uit zijn "delirious periode".... waar is het mis gegaan
Derkje
De eerste en de beste. Spetterende actie, met een sterke Murphy.
morpheus
Leuke actiecomedy, alhoewel ik deel 3 uit de serie de beste vond is deel 1 ook vermakelijk
**1/2
KLah
Hai
Ik vind dit een geweldige hit uit de jaren 80. Een leuke actie komedie met een acteur waar je gewoon voor kunt zitten. Dit was de eerste uit drie delen en ik vond deel 2 het beste.
Leuke grappen en geweldig acteerwerk van Murphy. Een film trilogie die je gezien moet hebben.
3.5 sterren
MvG
Klah
roda
Zeer succesvolle en amusante actie-comedy, uiterst komisch, vol actie en flitsend geregiseerd door Brest.
Goede bijrollen van Reinhold en Cox leveren tegenwicht voor Murphy's verbale geweld. Veronica-****
sn@ke
- 2077 berichten
wat een heerlijke aktiekomedie.
absoluut 5* waard !

Beverly Hills Cop: Axel F
2024

Beverly Hills Cop III
1994

Beverly Hills Cop II
1987

Verwijderalarm: 'Beverly Hills Cop' gaat Netflix verlaten

'Beverly Hills Cop' met Eddie Murphy is morgenavond (6 augustus) te zien op televisie

Eddie Murphy keert na dertig jaar terug als Axel Foley in nieuwe 'Beverly Hills Cop'-film

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Our Relations
Komedie, 1936

On Golden Pond
Romantiek / Drama, 1981
californiëshowdownundercovercocaïnedrug smugglingstripclubonderzoekweaponpolitiesmokkelzwembadvuurgevechtherenhuislos angeles, californiëfoot chaseart galleryauto achtervolgingdetroit, michiganwarehousejeugdvriendenmoordonderzoekbeverly hillsbuddy copbuddy comedycountry clubmaverick copdamsel in distressbar fightbearer bondsfood delivery