Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Wonder Woman 1984
"A new era of wonder begins."
De jaren 80. Diana, werkzaam als antropologe bij het Smithsonian Institute in Washington D.C., probeert haar activiteiten als Wonder Woman zoveel mogelijk geheim te houden. Wanneer zakenman Maxwell Lord het instituut bezoekt, komt hij met behulp van een nieuwe collega, Barbara Ann Minerva genaamd, in het bezit van een mysterieuze Dreamstone. Maxwell besluit de bijzondere krachten van de Dreamstone voor eigen gewin te gebruiken, waardoor de hele wereld gevaar loopt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Wonder Woman 1984 (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Emir Said Bin Abydos
Handsome Man
Carol (Co-Worker)
- 2079 stemmen
Nooit geweten dat ik een crewlid van deze site was. In dat geval moeten veel mensen dan toch gaan vrezen
Nouja, tegen dit niveau kan ik niet op. Ik wens je een prettige zondag.
Heb ik dan overeen gelezen, gelukkig jij er dan niet bij zit bij de crew ! wat een gerust stelling voor de leden
Die Avatar past overigens goed bij jou, en is niet beledigend bedoelt

Fijne Zondag hoor Al Bundy
geetje
Wat een slecht vervolg van deel 1
langdradig , weinig actie ,traag.
nee kan niet tippen aan deel 1
weggegooide tjd
Uier
- 2006 berichten

Ik zie dat 60% van de films waarop je gestemd hebt de volle 5* sterren hebben gekregen en dus meesterwerken zijn in jouw ogen. Dat geeft wel waarde aan je definitie van meesterwerk.
Hou het aub over de film en niet elkaars stemgedrag. Smaken verschillen nu eenmaal!
vranque
Matig ja. Maar het gros kijkt toch tot het einde dus enige vermakelijkheid moet er wel inzitten ondanks de negatieve reacties. Dat geldt ook voor mij.Maar ook slechts 2.5*
- 2079 stemmen

Ik kijk alleen giganten, dankjewel voor het compliment.
Zal vast zo bedoelt zijn
- 2079 stemmen

Ik zag bij jou Black hawk down en Fight club in je top 10 dat is ook een goede definitie

RonHoogvliet
[/quote]
Hij haalt het bij lange niet bij wonder woman de eerste, maar er zitten wat kinderachtige en ongeloofwaardige elementen in, maar ook fantastische elementen, zeker de moeite waard. [/quote]
Uier
- 2006 berichten
Twee geweldige films inderdaad, die in menig toplijsten terug te vinden zijn en beiden Oscars hebben gewonnen.
Wonder Woman 1984 is een inferieure- en vooral ontzettend domme film. Mag nog niet in de schaduw van die twee films staan. Gelukkig is het merendeel van de wereld het daarmee is en kan ik jouw beoordelingen naast mij neerleggen in het vervolg.
Psycho-M
Dit was echt niet goed.
Zeker niet als je het vergelijkt met het eerste deel.
Meerderen hebben het al voor me gezegd, te langdradig, de inmiddels welbekende plot vraagtekens en helaas een hele slechte Cheetah.
Ik hoop dat ze met het derde deel iets goed gaan maken, want dit tweede deel haalt bijna alles onderuit wat het eerste deel had opgebouwd.
- 2079 stemmen
Prima Uier, Enjoy meningen verschillen, als je maar weet ik heb met vollle teugen genoten, en wat een prachtige vrouw is dat daarom alleen al die 4 sterren bij mij
- 2079 stemmen
Het Sinterklaasjournaal is minder kinderachtig en een stuk geloofwaardiger dan dit aftreksel van een film. Ik begrijp werkelijk waar niet hoe iemand zo’n infantiel verhaal kan verzinnen voor een film van 200 miljoen. Erg jammer want deel 1 was zeer vermakelijk. [/quote]
Beste RonHoogvliet dat kan, maar ik lees bij jou Thor Ragnarok 1 ster, dus als jij de parralel trekt met het Sinterklaas journaal, zou ik jou wel eens een Superhelden film, willen zien maken, die zal vast een tien zijn

- 2079 stemmen
Absoluut Pegasus, maar het blijkt je vooral niet, dat je die keus mag hebben, bij sommige leden.
Daarom reageer ik er met enige humor op.
Sowieso ik ben een groot eighties fan, vandaar bij mij 5 sterren bij een hoop films, die vroeger grote successen in de bioscoop, zijn geweest, en die zie je hier laag scoren.
Mijn generatie, zal dat hier mee eens zijn, dat dit onbegrijpelijk is.
Om maar een voorbeeld te noemen, zoals beroemde films als:
Electric dreams uit 1984
Legend uit 1985
Enemy mine met Dennis Quaid uit 1985
Eye of the Tiger uit 1986 met Garey Busey
The new kids ook bekend als Striking back uit 1985 van Sean S Cunningham maker van Friday the 13th fims was een mega video hit vroeger.
Firestarter uit 1984 van Stephen King met Drew Barrymore
scoren laag en vroeger hoog, ook opmerkelijk en niet terecht.
Ik heb dan ook het idee, nieuwe generaties ze sterren geven, en nog geen eens gezien hebben, dit is niet ten gunste van het gemiddelde.
Er worden niet voor niets remakes soms gemaakt.
Ter informatie, ik had neergezet in mijn recensies, over WW1984
Dat ik kon begrijpen hij afgekraakt werd door de recensies , en toen kwamen de reacties.
Doch het inderdaad, smaken verschillen is, en dat mag.
Chainsaw
Het vertrouwen in het DCEU was eigenlijk enkel door Shazam een beetje terug, maar zelf kon ik maar bar weinig met Wonder Woman en Aquaman, dat toch een beetje de grote hits van die reeks zijn. De posters van Wonder Woman 1984 deden vermoeden dat men wellicht een andere richting in ging slaan. Een beetje zoals Waititi met Thor: Ragnarok het minst leuke figuur uit het Marvel universum omtoverde tot één van de leukste figuren. Maar helaas, Wonder Woman 1984 is de hoop redelijk vervlogen. Wat een rotzooitje was dit.
Die rotzooi zit ‘m niet eens zozeer in de oninteressante personages of bijbehorende casting. Gadot is geen fantastische actrice, maar haar chemie met Pine is prima en Pedro Pascal mag ook lekker schmieren. Het verhaal leek ook redelijk rechttoe rechtaan, maar alsnog is dit een flinke chaos geworden. Scènes worden nodeloos gerekt, de film gaat oeverloos lang door en elke plotlijn wordt gaandeweg gewoonweg vervelend. Wie kleur, optimisme en luchtigheid verwacht krijgt alsnog een hele emmer met zure en kleurloze scènes. Soms komt Jenkins met wat sequenties die aanvoelen als Sam Raimi’s Spider-Man of Richard Donner’s Superman, maar die grauwe DCEU toon die de overhand had in Justice League en Batman v Superman heeft de hoofdrol. Beetje een gevalletje Suicide Squad; het leek de kans voor het DCEU om echt leuk te worden, maar dat werd het niet. En hier ook niet.
Daar komt nog eens bij dat de film vrij lelijk is; net als in Aquaman zijn de effecten vaak lachwekkend slecht en de hele film voelt vrij plastic aan. Zo’n Cheetah doet vooral denken aan Cats van Tom Hooper en dat is geen beste zaak. Maar het grootste probleem is dat Wonder Woman 1984 net als de eerste film eigenlijk niets nieuws doet. Er zijn inmiddels zoveel superheldenfilms dat je wel een beetje je best moet doen om op te vallen, maar de gevechten, de dialogen, de ontwikkelingen; ze zijn - op hun best - enkel volgens het boekje. Niets van deze film blijft ook maar even na de aftiteling hangen. Ik had gedacht dat men met dit DCEU gewoon beter alles van tafel had kunnen vegen en leuke stand-alone films als Shazam kunnen maken. In zo’n Suicide Squad van James Gunn heb ik nog enigszins vertrouwen. Maar verder bevestigt deze tweede Wonder Woman voor de zoveelste maal dat dit me gestolen kan worden.
2 sterren.
Zelfs op het veel minder kritische IMDb hoeft de film nog maar 1 tiende te zakken voordat 'ie onvoldoende staat...
eltorro
Deze film
Zo´n slechte camp dat je er tenminste nog om kan lachen.
Luudje10
na alle negatieve berichten was ik voorbereid, maar het viel me nog mee. We l te lang deze film. Veel betere films gezien van dit concept.
Alathir
Wonder Woman meets Aladdin. En wat ben ik verwonderd als ik de score hier zie op Moviemeter. Ja, de film heeft zeker zijn gebreken maar al bij al heb ik me aardig vermaakt. Het begint zeer leuk om daarna misschien wel de slechste scène van de film voorgeschoteld te krijgen in het winkelcentrum. Ik kan me voorstellen dat er hier veel mensen door afhaken. Verder word ik ook wel een beetje kotsmisselijk van dat #metoo gehalte dat hier te pas en te onpas door je strot wordt geramd. Waar sloeg dit op? Voegt echt niks toe aan de hele film.
Maar verder vond ik het concept wel interessant en werd de geschiedenis achter het object ook wel boeiend verteld. De film neemt er zijn tijd voor en het is niet constant actie, actie, actie want dat zou mij enorm vervelen. Hier zit er nog een goede mix in van actie, tot romance en drama. Gal Gadot is zeker niet de beste actrice maar samen met Chris Pine en Pedro Pascal lukt het haar prima om de aandacht erbij te houden.
Jokkie
Wat een teleurstelling. Wonder woman 1 had ik best hoog zitten, maar deze film... Wat een slome en saaie film. En the main villain pfff waar gaat dit over..
bart007bond
Zal wel weer niet doorgaan.
Kan mijn unlimited pas net zo goed bevriezen tot 2023
bart007bond
Word natuurlijk pas half februari.
Komt weer een lockdown van 3 weken extra
Dit is toch een flutfilm, dus bespaar je de teleurstelling.
bart007bond
Ik heb hem nog niet gezien.
Lijkt mij erg gaaf met een mooie wonderwoman.
Maar elke film lijkt mij nu gaaf in de bios

Die lui zijn echt alle realiteitsbesef kwijt. De hele wereld vind het een prutfilm en zij willen er een lading Oscars voor. De Rasberries winnen (zoals al in een comment daar stond) lijkt me realistischer ja.
Dat huilen deden meer mensen die de film bekeken
Corran

Volgens mij doet elke studio dit elk jaar met al zijn (grote) films. Alles wat je hebt gemaakt wordt voorgedragen voor nominaties met een generiek standaard-briefje, gewoon omdat dit de conventies zijn. Alle bagger van Michael Bay of Uwe Boll zal ook wel in zo'n aanvraag hebben gestaan. Dertien-in-een-dozijn for your consideration verzoekje, want dat is traditie.
Denk dat er echt niemand bij WB serieus denkt dat ze voor iets anders dan eventueel wat technische oscars gaan worden genomineerd (en zelfs dat waarschijnlijk niet).
pieterf
zeer matige film, je blijft wel kijken in de hoop dat het iets beter wordt. maar helaas.
macrobody
Na 2 uur wenste ik dat het afgelopen was maar helaas, het ging nog zeker een half uur door met nog meer onzin, holle dialogen en opzichtige valse emotionele taferelen. Gelukkig kwam er toch een einde aan en begon de aftiteling te rollen. Dan zou ik adviseren om zo snel mogelijk de film te stoppen, want men vond het nodig om wonder woman versie 1975 uit Madame Tussauds te halen. Wat een verschrikking.
Gelukkig nog wel een weddeschapje gewonnen dat de film ongetwijfeld is gemaakt door een vrouw. Voor degenen die nu beginnen te steigeren, ik zeg dus niet dat alle films door vrouwen gemaakt slecht zijn, maar wanneer er in een film overdreven veel aandacht wordt besteed aan kleding en vooral het veranderen ervan dan weet je genoeg. Wat voor complex heb je dan?
Wat een ongelooflijk suffe film was dit zeg. Dat ze hier honderden miljoenen dollars aan verspild hebben moet je toch aan het denken zetten dat we leven in rare tijden.
Lebarron
Dat had de summary van mijn eerste huwelijk kunnen zijn. Ook daar bleek 'Wonderwoman' uiteindelijk niet zo best.

Wonder Woman
2017

Wonder Woman-regisseur haalt uit naar streamingsdiensten: "Het lijken wel nepfilms"

'Wonder Woman 1984' volledig geschrapt van bioscoopagenda

Bioscopen maken zich zorgen over tekort aan content op lange termijn

'The Marksman' met Liam Neeson stoot 'Wonder Woman' van de troon

Wolfwalkers
Animatie / Avontuur, 2020

Sound of Metal
Muziek / Drama, 2019
dc comicssuperheldgebaseerd op stripvrouwelijke regisseurjaren 80action herodc extended universe (dceu)action girl