• 9.175.895 stemmen

Met onder meer: Rohan Chand, Christian Bale en Cate Blanchett

Gesproken taal: Engels en Hindi

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Mowgli

"The greatest journey is finding where you belong"

De film vertelt het verhaal van Mowgli die, omringd door een wolvenroedel, in de jungle van India opgroeit. Zijn familie en vrienden, waaronder Baloo de beer en de panter Bagheera, leren hem hoe zich te handhaven in de vaak wrede omgeving. Alle dieren weten het mensenkind te aanvaarden buiten de tijger Shere Khan. Bovendien is de jungle niet zonder gevaren en moet Mowgli zijn menselijke origine accepteren.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Onderhond schreef:

al het gemelk over welke film dan "duisterder" of "volwassener" is dan de andere

Ik begrijp ook niet waarom iedereen dat steeds aangrijpt. Ja, hij is duisterder, maar het blijft fucking Jungle Book, een verkapte cartoon. Toch niet het soort film waar je naar grijpt als je zin hebt in iets duisters.

avatar van fritsy

fritsy

Maakt niet uit welk sausje je er over heen gooit, het blijft gewoon Jungle Book verhaal lijn dat we allemaal al 20 keer hebben gezien.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

tja,,,mijn vriendin en ik waren ook een beetje in tegenstrijd .

Ik vond het niet ( eigenlijk bijna niks toevoegen aan die andere jungle book uit dit jaar ) zij vond hem totaal anders en niet kon vergelijken .

Hij was inderdaad duisterder , en totaal anders van stijl , maar volgt wel degelijk het zelfde verhaal .

Persoonlijk vond ik hem erg mooi maar was niet flabbergasted van de CGI , die was niet slecht , maar het vorige deel ( of beter versie ) was allemachtig mooi , echt ! Wat een beeldschone wereld was dat .

Ik ben ook totaal geen voorstander van real life de remakes van disney , die totaal spelen op safe , en waar zelfs dezelfde liedjes soms gewoon herhaald worden .

Maar eerlijk is eerlijk , jungle book was voor het oog een lust .

Maar die verrassing is er ook wel af nu .

Helaas is voor de kassa de verrassing er niet af , en zitten we er nu mee opgezadeld .

Dit was dus mooi , ietsje duister , ziet er best mooi uit met wat haken en ogen .

Maar blijft een raadsel om dit in het zelfde jaar uit te brengen .

redelijke voldoende toch wel .

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Mowgli is onlosmakelijk verbonden met de film The Jungle Book (2016) van twee jaar terug. Aanvankelijk zijn de parallellen aanwezig, maar naarmate de film vordert gaat deze Mowgli zijn eigen weg op. Mowgli is een film in twee delen. Het eerste deel is het sterkst met het leven in de jungle en het opgroeien van Mowgli.

Ook aan mooie beelden en CGI-effecten ontbreekt het aan deze Mowgli niet. Alles ziet er piekfijn uit, al vind ik Baloe er wel erg oud uitzien. Dat typische Disney-sfeertje (zeker met de gekende songs) ontbreekt hier , maar dat zal wel met rechten te maken hebben. Ook geen koning Louie te bespeuren in Mowgli, een personage die ik wel kon waarderen in The Jungle Book.

Het tweede gedeelte is geheel nieuw en speelt zich af in de mensenwereld waarin Mowgli uiteindelijk terechtkomt. Uiteraard zie je het van mijlenver aankomen dat hem de vraag zal gesteld worden om terug te keren, hij zal weigeren, uiteindelijk zal twijfelen om dan tenslotte toch zijn hart te volgen. Het dilemma speelt pas op wanneer Mowgli vaststelt dat hij te maken heeft met een trofeejager die trots zijn recentste prooi Booth voorstelt. Jammer wel dat het einde vluchtig wordt afgehaspeld. De scènes met de olifant voelen vreemd aan en ook het gevecht met Shere Khan verloopt redelijk stereotiep. Voor de rest meer dan degelijk al geef ik de voorkeur aan de film uit 2016.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meh.

Bijzonder matig filmpje over Mowgli. Het voelt sowieso niet echt vlot aan, met zeker dat tweede gedeelte dat afgehaspeld aanvoelt. De toon is niet duister genoeg - kan het überhaupt duister zijn? - om het harde kantje tot zijn recht te laten komen, al worden er wel pogingen gedaan.

De climax voelt dan ook flauw aan. Shere Khan is met zijn manke poot nooit een intimiderende slechterik en de rol van Akela en Bagheera zijn best lamlendig.

Andy Serkis bekoort mij evenmin als regisseur. Sowieso voelt het wat rommelig aan, komt zijn "duistere toon" er niet uit en bovenal ben ik teleurgesteld in het visuele. Van Serkis, toch een beetje bekend geworden door zijn mocap-werk e.d., had ik veel meer verwacht wat betreft de look en CGI van de dieren. De dieren zien er menselijk, zelfs wat kinderlijk uit, en zeker als ze praten vloekt het gewoon met de bedoelde toon.

avatar van Zeriel

Zeriel

Wat een rotjoch! En dan vermoordt hij ook nog eens de tijger...wtf! Sinds wanneer doden kinderen medeschepsels in wat toch een kinderfilm is......Is deze film gesponsord door China ofzo?
Verder vond ik de film nogal saai, gezapig zelfs ondanks dat het anders bedoeld is en bovenstaande gebeurd.
Het hele karakter van Mowgli vond ik nogal onevenwichtig en totaal ongeloofwaardig hoe hij zich ontwikkeld.
Een rommelt al met al.

avatar van Thomas83

Thomas83

Je wist eigenlijk van tevoren al dat deze film maar moeilijk zou kunnen tippen aan The Jungle Book, die super vermakelijk was en memorabel om de zowaar echt goede en massaal gebruikte computereffecten. Die zijn in deze film wel mooi gedetailleerd, maar je ziet toch overduidelijk dat je naar CGI loopt te kijken. Haastige film ook best wel, en je hebt zo sterk het gevoel dat je alles al eerder hebt gezien. Waarschijnlijk omdat er zo leentjebuur bij andere films wordt gespeeld.

Waarom iedereen de film zo duister en volwassen noemt is mij echt een raadsel. Bijna alles wat impact kan hebben gebeurt toch vooral buiten beeld. Dat vond ik trouwens nog wel juist effectief toen Mowgli die opgezette albinowolf zag. Op zich een standaard manipulatief verhaallijntje, maar dat hebben ze toch nog wel aardig onverwacht afgehandeld. Die scène waarin Shere Khan het bloed van zijn snuit wast vond ik ook best sterk. 3.0*.

avatar van james_cameron

Een meer duistere, grimmige vertelling van The Jungle Book, prima geregisseerd door Andy Serkis. Het jochie in de hoofdrol doet het goed en de stemmencast om hem heen is eersteklas. Er wordt soms iets te veel geleund op opzichtige CGI-effecten en- omgevingen, een euvel waar meer hedendaagse films last van hebben, maar overwegend ziet de film er fraai uit. De meer volwassen aanpak van het materiaal werkt daarnaast verrassend goed.

Weet iemand in welke tijd deze film zich afspeelt ik maak hier namelijk een filmverslag over. Alvast bedankt.

avatar van Noodless

Noodless

Mijn score is zeker nog behoorlijk, maar eigenlijk is deze film gewoon overbodig.

Het verhaal heeft gelukkig wel wat andere ideeën, maar deze zijn vaak wat knullig uitgewerkt en kunnen totaal niet aan het originele verhaal tippen. Het oogt wel mooi en het is wat ruwer uitgewerkt, maar ook qua beelden is zeker een stap terug in vergelijking met die van 2016. Het eerste deel is sowieso beter dan het tweede deel want de scènes met de mensen en wat daarna komt schiet gewoon tekort : te vlug afgerateld en zelfs een beetje flauw. In deze film mis je natuurlijk de humor, de liedjes...zelfs de aap.

Nu, snap totaal ook niet dat deze film na twee jaar al komt na het geweldige Jungle Book van 2016. Joost mag het weten. Ik geef toch nog 7/10 want Jungle Book 2016 vond ik fantastisch.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

jolineelgersma9 schreef:

De film(s) zijn gebaseerd op de verhalenbundels van Rudyard Kipling, geschreven eind 19e eeuw in of over India.

avatar van Film Pegasus

Jungle Book van Disney - dat voor velen de blauwdruk is van dit verhaal - stond ver af van het originele boek, dat veel harder was. Andy Serkis heeft dan ook duidelijk een grotere liefde voor dit boek, terwijl die andere recente verfilming van The Jungle Book eerder een - weliswaar goed gemaakte - reboot is in de reeks films van Disney om haar klassiekers te recycleren en opnieuw langs de kassa te passeren.

We zijn wat verwend tegenwoordig en minder onder de indruk bij effecten als in deze film. Knap gemaakt, maar dat mag anno 2018 niet voldoende zijn om je publiek in te palmen. Het verhaal is niet slecht en de stemacteurs doen het ook niet slecht. Maar het mist de nodige chemie en gaat ook niet voldoende voluit om echt op te vallen tussen de andere Jungle Book films. Bagheera, Tabaqui en Baloo vallen best nog mee, maar bvb Kaa, Hathi en de wolven komen amper uit de verf. En Shere Khan loopt er ook nog rond zullen we maar zeggen. De mensen zijn ook nogal weinig interessant.

Niet bepaald een boeiende film, wel goed gemaakt en het verhaal maakt gelukkig nog wel veel goed. Hier had meer ingezeten.

avatar van Zeus.

Zeus.

Werd er niet warm van. Cinematografisch meer dan goed, maar de verhaallijn is oppervlakkig. Einde is afgeraffeld.

**1/2

avatar van Rouge

Rouge

Zwolle84 schreef:

Vooraf vroeg ik me al af of dat wel leuk is, twee keer in krap een jaar tijd dezelfde film zien. Het antwoord is een ferme 'nee, er is geen klap aan'. Ik begrijp ook echt niet waarom deze film gemaakt is, want het voegt helemaal niets toe aan de meest recente Disney-versie die bovendien veel beter is. Met name op grafisch vlak scoort Mowgli een flink stuk lager.

Zonde van m'n tijd, achteraf.

Mee eens!! Vooral de wolven en de beer waren echt heel slecht gemaakt. De wolven leken meer op dingo’s dan op wolven.

Ik vond los van de andere verfilming van The Jungle Book, deze gewoon niet attractief. Wel komt deze versie dichter bij de boeken.

avatar van Brix

Brix

• 19478 berichten

Rouge schreef:

(De kwaliteit van de animatie even buiten spel gelaten)

Het is een feit dat de wolven in de Disney versie helemaal niet op de in India voorkomende wolvensoort lijken, maar op de Europese en Amerikaanse.

De wolven die we in "Mowgli" zien lijken veel beter op de Indische soort.

Wat de beer betreft, die ziet er in beide films niet uit als een in India voorkomende soort.

avatar van Brabants

Brabants

Ik vond deze adaptie op het boek van Rudyard Kipling zeer indrukwekkend. Niet dat Disney dit in het verleden niet heeft waargemaakt, maar het was gewoon anders. Eigenlijk basaal hetzelfde maar qua uitwerking een totaal andere richting. De cinematografie was verbluffend en het verhaal blijft(hoe dan ook) pakkend. Heb me zeer vermaakt.

avatar van tattoobob

tattoobob

Aardige verfilming van A jungle Book...maar toch vond ik de laatste The Jungle Book (2016) beter,beter kwa animatie vooral want die was niet te overtreffen.

Deze kijkt ook zeker lekker weg dus een ruim voldoende is zeker op zijn plaats.

avatar van stinissen

Noodless schreef:

Dat we de humor en die fucking liedjes missen dat is nou juist het beste van deze goede film.

avatar van alacer9

alacer9

Goede film. Vond hem beter dan de remake.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Leuk.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit filmpje heb gezien. Was eigenlijk in de veronderstelling dat dit The Jungle Book was en wilde deze film rond kerst met de schoonfamilie kijken. Ik heb hard geroepen dat dit zo'n leuke familiefilm was, maar dat bleek toch wat anders uit te pakken.

Enfin, iets minder dan de film van een paar jaar terug, maar nog wel vermakelijk. Waar deze prent vooral punten laat liggen, in tegenstelling tot die andere versie, is de animatie. Dat zag er af en toe echt belabberd uit.

Aan de andere kant is het wel wat rauwer, en dat is wel tof om te zien. Ook Kaa heeft een interessantere rol, maar King Louie is daarentegen weer afwezig. Ondanks dat er zeker wat verschillen zijn, voelt dit toch aan als hetzelfde riedeltje, maar dan dus wat slechter geanimeerd.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Aardige film. Maar kan totaal niet tippen aan de Disney versie. Ik snap ook niet wat de meerwaarde is om deze film te maken. De dieren zien er redelijk uit, maar overduidelijk CGI. Sommige dieren hebben een echt Engels accent. Dat maakt het nog ongeloofwaardiger. Kaa de slang is totaal niet eng. Één van mijn favoriete dieren uit Jungle Book. Naast al deze minpuntjes kijkt de film best goed weg. Dus een voldoende.

avatar van Noud

Noud

Dit verhaal verloopt niet zoals Walt Disney hem geschreven heeft. Er zitten paar nieuwe scenes bij die wel interessant zijn.

Mowgli in het water met Shere Kan aan het meertje.
Het 'heftige' gevecht met de apen.
Mowgli die als freak gezien wordt
Wolven die elkaar afmaken

Jammer dat Kaa en de tijger helemaal niet eng zijn.
Bhoot kom op!
Shere Kan heeft iets te menselijke trekjes vooral als hij met zijn voorpoten praat. Lijkt ook wel alsof de verhoudingen niet kloppen
En ik mis de grote oranoetan aap

Prinsesprinces schreef:
Kinderen mogen deze film echt NIET kijken!

Is ook geen kinderfilm. Kijkwijzer vanaf 12 jaar!

avatar van John Barry

John Barry

Aardige film. Een stuk donkerder en harder dan de versie van Disney. De special effects zijn redelijk, maar konden ook wel wat beter. De stemacteurs en actrices doen het redelijk. Rohan Chandals als Mowgli doet het ook niet onaardig.

Echt hoogstaand is de film niet. Sommige personages (vooral Kaa en Shere Khan) komen niet helemaal goed uit de verf. Het laatste stuk van de film is een beetje afgeraffeld.

avatar van Brix

Brix

• 19478 berichten

Ik hoop zeer dat deze film alsnog ooit een Blu-ray release krijgt.

avatar van missl

missl

Ik had dit kunnen missen, ziet er wel mooi uit maar verder saai.

I am so mad!! waarom ging boots nou in vredesnaam dood en waarom lag de wolvenvader zomaar dood op het zand en zei niemand er wat over? ik verwachtte op zn minst wel een zielige begrafenis voor de wolvenvader. Hoe durft Mowgli met volle trots de dode onvereerde wolvenvader zijn plek als koning in beslag te nemen zonder hem te vereren? I'M SOOOO MAD.

avatar van schumacher

Noodless schreef:

DIe humor miste ik ook wel in de versie uit 2016

avatar van mrklm

mrklm

Wie helemaal vol is van de Disneyversie uit 1967 van The Jungle Book zal flink moeten wennen aan deze zwaarmoedige, duistere versie van het verhaal dat profiteert van de ervaring van regisseur en co-ster Andy Serkis met motion capture. Rohan Chand houdt zich staande als Mowgli, die met hulp van Bagheera [Christian Bale] en Baloo [Andy Serkis] opgroeid door wolvin Kaa [Cate Blanchett] nadat zijn familie is gedood door Shere Khan [Benedict Cumberbatch]. Wanneer Mowgli de volwassenheid bereikt moet hij zich onderwerpen aan een aantal proeven om te bewijzen dat hij een actieve bijdrage kan leveren aan het voortbestaan van de roedel. Shere Khan is er echter alles aan gelegen om Mowgli te laten falen en de heerschappij over het oerwoud op te eisen. Dankzij Serkis zijn de CGI-karakters en de stemvertolkingen zeer overtuigend. Dat geldt helaas niet voor de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. En een iets luchtigere toon was hier wel prettig geweest. Serkis’ zoon Louis vertolkt de rol van Bhoot, het schattige albino wolfje.

avatar van MazterKuzuma

MazterKuzuma

Het kind dat Mowgli moest voorstellen kon ik niet aanzien

maar toch is deze beter dan degene uit 2016 wat mij betreft...

Het is minder kinderlijk en het grootste plus punt is de afwezigheid van de zeer irritante King Louie

avatar van Shadowed

Shadowed

Mowgli ging de boeken in als een wat donkerdere variant op de bekende legende, maar eigenlijk komt dat slechts door één bijzonder gruwelijke scene waarin het hoofd van die pup bij het jagerskamp wordt aangetroffen. Dat overrompelde me even, maar we hebben het wel over slechts een enkel moment. Regisseur Andy Serkis volgt voor de rest relatief braaf de lijntjes om dit soort dure films te dirigeren, waardoor het als geheel redelijk voorspelbaar biedt wat je ervan kunt verwachten. Het acteerwerk is weinig imponerend en de computereffecten zien er bijzonder lelijk uit, maar de makers hebben niettemin een aardig gevoel voor avontuur. Het camerawerk beweegt energiek met de dieren mee en de inslag rondom de helft zorgt voor onvoorspelbaarheid, maar dat betekent niet dat de film doorlopend boeiend is. Een erg korte en inspiratieloze finale gooien verder roet in het eten, maar het luchtige eerste halfuur is niet moeilijk om uit te zitten. Geef mij toch maar de versie van Jon Favreau, die wat mij betreft de kern van de legende aanzienlijk beter begreep in het kader van vermaak.