Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 8 februari 2001
Bekijk via Prime Video
Plot What Women Want
"He has the power to hear everything women are thinking. Finally... a man is listening."
Na een ongeluk is de playboy Nick Marshall ineens in staat om alles te horen wat vrouwen denken. Hij besluit deze gave te gebruiken op de vrouw die de positie binnen hun bedrijf krijgt die Marshall graag had willen hebben, om zo de baan van haar af te kunnen pikken. Hij wordt echter verliefd op haar.
Nick Marshall
Gigi
Eve
Margo
Erin
Leuk geprobeerd maar is niet helemaal gelukt.
Verhaal is goed alleen beetje aan de saaie kant.
Acteren is redelijk.
brabusRUS
Deze film heb ik destijds in de film gezien en daarna nog een paar keer op tv. Het blijft een heerlijke film om gewoon even je verstand op 0 te zetten, kopje thee, chocola en je hebt een vermakelijke avond
Precies.
Deze film heb ik destijds in de film gezien en
Film in de film gezien, moet bioscoop zijn neem ik aan.
totkijkdanmaar
Best leuke film, heeft niet heel veel om het lijf maar heb me niet verveeld.
MovieMind
Een goed filmpje om een keer te kijken.
Je moet hem waarschijnlijk niet meer dan 2x kijken want dan gaat de lol er snel vanaf.
Al met al ben ik het wel eens met de waardering van deze film.
GuyB
"I can hear what women think.
"
Film die leuk blijft tot op 20 minuten van het einde, met een tof concept. Mel Gibson doet het matig/goed, het meisje die zijn dochter speelt daarentegen, komt uit een serie waarschijnlijk.
dave
Tamelijk vlotte RomCom die helaas na een klein uurtje een abrupte gedaanteverwisseling ondergaat. Gibson zette aanvankelijk een vrij geslaagde womanizer neer, maar verandert dan plots in een gevoelsmens, die de vrouwelijke ziel wil begrijpen en bewerken. Het uitgangspunt is niet slecht, maar er wordt te weinig mee gedaan. Echt interessante gedachten krijgen we niet te horen en er wordt vooral binnen de lijntjes gekleurd.
Een film die veel beter kon zijn uitgewerkt, maar vooralsnog gered wordt door de goede acteerprestaties van Hunt en Gibson.
2,50
IceTigerGhost
Wat vrouwen denken is niet wat ze zeggen en nog minder wat ze doen.
moviefanatic
Komt ie nu al weer op tv? Come on,zijn de films op ofzo?
Klopt, deze film lijkt opvallend vaak te worden vertoond op tv. Redelijk grappige film, weinig bijzonders.
mikey
Ik heb mijn stem verhoogd omdat ik er wel naar blijf kijken dankzij alle irritaties. Want nu wil ik er ook echt achterkomen wat dat ene ding nu is dat alle vrouwen zo graag willen. Ik blijf twijfelen tussen wederzijds respect of droog de nacht doorkomen.
Fran
- 1953 berichten
Hele leuke romcom. Op zich was het romantische gedeelte wat mij betreft wat minder maar ik kon de humor wel waarderen. Het is gewoon heel grappig verzonnen om een man de gedachen van vrouwen te laten horen. Het feit dat hij dat ook van zijn dochter kan en dat zij over haar ontmaagding aan het mijmeren is terwijl hij het kan horen vond ik een leuk stukje. Ja, ik vond het een origineel verhaal dat heel verfrissend en grappig is neergezet.
sofripa
Goeie beschrijving. Ik vond dit ook een leuke vinding. Mel is in goeie vorm.
rotjuh
Het idee alleen al..... heerlike komedie om lekker in weg te zakken.
Mel Gibson van een heel andere kant die hij ook perfect invult...
Amerikaans en voorspelbaar misschien....maar wel op zijn best...een warme winteravond en die 4,5 ster meer dan waard
Queno
Wat willen vrouwen? Geen idee. En daarom geeft Mel Gibson antwoord daarop in deze romcom. Alhoewel, echt antwoorden zijn het niet, maar gedachtengangen. Mel elektrocuteert zichzelf en krijgt ingeveningen van vrouwelijke hersenspinsels, die hij natuurlijk in zijn voordeel gebruikt. Het levert al met al een vlakke komedie op, geen boeiend geheel waar je iets van leert. En ongelofelijk: de ster van Lethal Weapon die panty’s en nog al wat vrouwelijke producten voor de badkamerspiegel uitprobeert: hoe fout.
Vrouwen maken zich zorgen om veel dingen. Dat wisten we al. Wees gewaarschuwd: in elk beeldje zit Mel. Mel, Mel en nog eens Mel. En oh ja, een sausje Helen Hunt – om ons mannen wakker te houden waarschijnlijk.
martijn011
- 2034 berichten
Film met 2 gezichten..
Het eerste uur is erg grappig en gewoon leuk om naar te kijken. Gibson als macho 'creative director' die gedachten van vrouwen kan horen speelt een fantastische rol, de hele film door.
Vooral de scene met de Frank Sinatra muziek was geniaal evenals de badkamerscene natuurlijk.
Helaas is het 2e gedeelte van de film een stuk minder. Gibson krijgt een enorme gedaanteverwisseling van gevoelloze playboy tot gevoelige man die alles er voor over heeft om z'n medemens maar niet te kwetsen.
Een domper, en weer een romance die de boel verziekt.
Ach, het is leuk voor een keer. Prima acteerwerk van Hunt en Gibson, soms wat leuke grappen maar helaas weinig verrassend.
Vinokourov
Echt geweldig vond ik dit niet. Zeker in het begin zuchtte ik menigmaal en dacht bij mijzelf "Oh nee, waar gaat dit misbaksel-in-wording naar toe!" Maar na het moment waarbij Mel Gibson de gedachten van vrouwen kan lezen, wordt het iets beter en zelfs leuker. Ik vond het alleen suf hoe opzichtig hij met zijn skills omging. Dat had veel subtieler gekund! Tegelijkertijd vind ik de gimmick ook maar een zwaktebod om een prick te doen laten veranderen in een begrijpende gentleman.
daxclusive
Ondanks de romkom en typische vrouwenfilm, was deze toch leuk om te zien met Mel Gibson.
Geinig verhaal met goede dosis aan humor.
marximaal
Echt wel een leuke film, heb hem al twee keer gezien dus zal hem vanavond naar Ketnes/Canvas zappen, anders was dit een leuk alternatief geweest.
Naar mijn idee een te laag gemiddelde
MovieDevil
(...) film, wel een leuke film (...) (...) alleen die (...) en die (...) tja (...) toch op
TragieStar.*
Had de film al een keertje gezien maar niet helemaal. Maar dat is alweer best lang geleden. Gisterenavond op goed geluk weer bekeken, en vond het zeker een geslaagde film.
Mel Gibson en Helen Hunt zijn perfect gecast en doen het ook prima. Gibson word altijd helemaal de hemel in geprezen maar ik vond Helen Hunt net zo leuk.
Het verhaal is een beetje slap en stapelt van vooroordeel op vooroordeel tussen het verschil van mannen en vrouwen. Snapte nog altijd niet waarom Gibson zich opeens vrouwelijk ging gedragen waarbij zich ging harsen en zich ging optutten. Dat had toch niks met de film te maken?
Het einde is slap, maar het de rest is zeker vermakelijk. Het is niet zo dat ik echt dubbel heb gelegen eigenlijk maar 1 keer, maar heb me niet verveeld.
@MovieDevil ik weet niet wat je wilde bereiken met de laatste zin of wat je daarmee bedoelt?
Vaagheid.
PEN15
Deze komt inderdaad heel vaak op televisie!!!
Ik heb hem de eerste paar keer geprobeerd te bekijken, maar stoorde me al gauw hieraan:
You okay?
Yeah, I'm fine!
Heb hem nu een keer helemaal uitgezeten en .... niet mijn film. Met een film en een titel als deze zou je toch hele andere dingen verwachten..nuff said
Waar halen ze trouwens het idee vandaan dat alles zoals stroomstoten en bliksemschichten een mens gunstige nieuwe krachten verschaft, zoals bv die besnorde Benett in Commando. Hij raakt gelectrocuteerd en wordt ineens 3x zo sterk.. hmm van een stroomstoot gaat dus enkel je haar omhoog staan
RomCom's, het blijft een apart genre. Gewoonlijk met een Engelssprekende acteur om de Amerikaanse film een exotisch accent te geven. En een brave nieuwe man zoals Hugh Grant. Deze film heeft gelukkig naast de romantiek ook voldoende humor om er niet alleen een romantische film, maar een echte komedie van te maken. De rol wordt gelukkig gespeeld door Mel Gibson (toen hij nog quasi op het recht pad liep) die geknipt is voor deze typisch mannelijke rol. Denkelijk is dit één van de weinig RomCom's die eerder voor mannen dan vrouwen weggelegd is. Al kunnen beiden natuurlijk hier evengoed van genieten.
RuudC
Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Aanvankelijk had ik een veel lagere beoordeling in gedachte, omdat ik niet echt kon accepteren dat Mel Gibson na gave actiefilms als Mad Max, Lethal Weapon en Braveheart ineens zijn benen aan het harsen is en make up op doet (blauwe warpaint is GEEN make up). Ondanks dat romantische komedies niet bepaald mijn kopje(s) thee is/zijn, moet ik bekennen dat ik de film eigenlijk nog best leuk vond. Het stomme is dat ik eigenlijk niet kan verklaren waarom dat zo is. Ik vraag me vooral af of vrouwen het als een zegen of vloek zouden beschouwen wanneer mannen de gedachten van vrouwen kunnen horen. Het idee is eigenlijk heel leuk uitgewerkt en is soms erg grappig. De subplotten zijn aardig. Eigenlijk is er weinig waar ik me aan gestoord heb. De kledingwinkelscenes konden me gestolen worden, maar dat is zo onlosmakelijk verbonden met dit genre zoals wapens en martial arts gewoon zijn in actiefilms.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

The Ultimate Gift
Drama, 2006

Billy Elliot
Drama / Komedie, 2000
telepathywomanizeralleenstaande vadersuperkrachtteenage daughtermisogynyadvertising executivevrouwelijke regisseurfemale psyche