Redbad (2018)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Redbad
"The legend"
In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door "barbaarse" krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloede vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? 'Redbad' vertelt het verhaal van de adellijke Friese strijder Redbad die na de inval van de Franken in Noord-Nederland bij de Vikingen belandt. Van daaruit plant hij zijn terugkeer: om de dood van zijn vader te wreken en het oprukkende christendom het hoofd te bieden.
- Trailer (YouTube)
Idwina
Frea
Sinde
IH88
Ze doen net alsof het WK voetbal een bijzonder natuurverschijnsel is. Dat wist je toch van te voren? Zelfs de Amerikanen hebben rekening gehouden met het WK en Fallen Kingdom in Europa eerder uitgebracht. Waarom je een drie uur durend historisch drama in juli uitbrengt is misschien nog wel verbazingwekkender. Net zoals Redbad tegelijk uitbrengen met Fallen Kingdom en The Incredibles 2. Dan weet je zeker dat het flopt.
The Widowmaker
De producent wilde persé deze film in de zomer en tijdens het WK hebben draaien. Ze hadden beter even 3 maanden kunnen wachten, zodat Reiné rustig de tijd kon nemen voor wat edits voor 2 verschillende (kortere) versies en die eerst laten screenen.
Na één week zo weinig bezoekers, en de recensies zijn vernietigend. Ik denk eigenlijk niet dat ze dit nog kunnen rechttrekken door de campagne deze zomer te laten doorlopen. Dat gaat alleen maar moeilijker worden lijkt me.
IH88
Waarom persé? Is daar een reden voor? Lijkt me toch pure zelfmoord om dit soort film in de zomer en tijdens het WK uit te brengen. Zelfs al waren de recensies positief geweest.
Kondoro
Ik denk dat er meer bekijks kwam in de donkere dagen van het jaar. Al is het WK afgelopen en draait de film nog, de warme dagen nodigen mensen eerder uit lekker op een terrasje of in de achtertuin te gaan zitten met een koud drankje , dan in zo'n donker hok 160 minuten naar een beeld te turen.
IH88
Precies. In de zomer willen mensen naar Jaws, dino's, superhelden, animatiefilms, kinderfilms, pretentieloze (The Rock) actiefilms of monster movies kijken. Niet naar een drie uur durend historisch epos met zwaardgevechten, bloed en koude weersomstandigheden. Bewaar dat maar voor november
The Widowmaker
Ik weet niet hoe de producent bij dat idee kwam - al sla je me dood - maar dat wilde hij blijkbaar. Alles lijkt te snel gegaan bij deze film. Zelfs de Youtube rel waardoor iedereen zei ''f*ck youtube nu gaan we de film juist kijken'' heeft niets uitgericht. Iedereen blijft weg. Ik moet ook zeggen dat deze film erg lang duurt, niet iedereen heeft denk ik zin om 2 uur en 40 minuten naar een ''historische'' film te kijken met het snikhete weer. Maar als deze film na September in de bioscopen had gedraaid, dan waren ze van de meeste problemen afgeweest: geen zomers weer, geen WK, Reiné heeft extra tijd om nog wat edits te doen, en waarschijnlijk meer bezoekers zelfs al zouden de recensies tegenvallen. Mensen gaan nu ook op vakantie. Redbad: Summer is Coming.
3 2 1 cut
Net zoals Redband tegelijk uitbrengen..
Dropjes doen het tegenwoordig ook niet meer zo goed in de bioscoop ?
skinny_tie
Het WK en het weer de schuld geven is natuurlijk je reinste onzin; de film staat 5e in de box office, dus mensen kiezen gewoon voor andere films.
Kondoro
Tuurlijk onzin... Kijk maar naar onze grote vriend A&L. Die verteld rustig dat het WK voor gaat, hij zou vast niet de enige zijn. Ook genoeg leden die schrijven dat ze met dit weer liever een terrasje pakken dan films kijken, waarom zou je dan in godsnaam naar de film Redbad gaan, als die toch al slechte cijfers scoort... Erg is het niet, wel dom om dat zo uit te plannen. En natuurlijk kiezen mensen ook voor de andere films, dat is duidelijk maar ik denk wel dat de aantal bezoekers erg verschilt geziene de winter of de weken zonder WK.
The Widowmaker
Dat zijn factoren waardoor de meeste mensen niet naar de film gaan. Met dit warme weer zitten mensen toch liever buiten op terras, of gaan in deze periode op vakantie, met nog andere draaiende films als concurrentie, en Redbad is veel onbekender dan admiraal de Ruyter, het WK kijken is ook leuk, en vrijwel alle recensies waren vanaf het begin al zwaar negatief. Ik zie het wel op social media: ''Kijk de recensies! zie je wel! beter gaan we naar die andere film toe! *Tagt vriend/vriendinnetje) Als je deze optelsom doet is het niet zo raar dat er weinig bezoekers zijn geweest. Na de zomer hadden ze van alle genoemde punten vrijwel geen last gehad. Dan waren de recensies waarschijnlijk nog steeds slecht trouwens, maar dan waren er in ieder geval veel meer dan die 20.000 mensen wezen kijken naar de film. Nu is het een flop. Dit is een hele grote en dure inschattingsfout geweest van de producent. En Reiné krijgt nu alle shit over zich heen.
Japie1971
Was best benieuwd naar deze film maar nu ik de recensies lees zal ik deze zeker niet in de bios gaan kijken. 3 uur in een donker hol is sws to much met deze temperaturen. Maar was het een topproductie geweest die je 'moet zien op het grote doek' dan had ik er in een late voorstelling wellicht nog een uitzondering voor gemaakt.
Vond M. de Ruyter wel aardig maar niet bijzonder. Ben ook enigszins Atsma moe en bij Lammers moet ik toch altijd aan die gele winkel denken.
Dan was de cast van redbad toch veelbelovender... helaas dus aldus de recensies.
The Widowmaker
^ Duidelijk. Veel mensen willen dus niet meer vanwege de slechte recensies.
Als de recensies dus niet slecht waren, was je gewoon gegaan uit interesse voor de film toch?
Japie1971
^ Duidelijk. Veel mensen willen dus niet meer vanwege de slechte recensies.
Klopt. Ben altijd wel geïnteresseerd in grote producties en kostuumdrama's maar dan moeten de berichten wel positief zijn om er met dit weer een bioscoopbezoekje aan te wagen. En als extra 'side info'. Een goede vriend van mij was met zijn LARP maten één van de vele figuranten in deze film...
The Widowmaker
Oke, dus zelfs als één van je beste maten mee speelt nog niet geweest... Dat is ook prima hoor ik bedoel daar niets mee, iedereen mag zelf bepalen of die gaat of niet. Maar de negatieve recensies bij deze film zijn dus zeker wel van invloed, net als het warme weer (voor degenen die hier beweren van niet). Dit is zeer zuur wat Reiné overkomt. Mag ik vragen wat jouw goede vriend en/of zijn LARP maten van de film vonden?
Tuurlijk telt het WK, maar dan wel voor elke film. Schijnbaar gaan er wel een paar honderdduizend man naar Incredibles 2, waaronder ik. Nou spreekt me een Nederlandse film die richting 3 uur speeltijd gaat ook niet meteen aan, kost me gewoon een volle middag of avond. Tijdens het WK ga ik wel eens vroeg in de avond, dan pak ik de avondwedstrijd nog mee.
Lennert
Ik heb een schurfthekel aan hitte en zit liever in een koele bioscoop dan buiten huidkanker te kweken of binnen in mijn eigen huis te zweten... maar dat zal wel aan mij liggen
Kondoro
Dan zit ik toch liever ergens waar ik de airco op standje vrieskist kan zetten, in de bios word het snel ook wat aan de zweet kant, tenminste in Deventer wel.
Japie1971
Die spreek ik toevallig van het weekend dus zal het vragen. Is wel een fantasy freak dus heeft een iets andere smaak dan ik en hij zal zelf ook heel anders kijken naar deze film omdat hij er zelf onderdeel van is geweest. Geen idee of hij ook herkenbaar in beeld komt.
Heb overigens ook niet beweerd dat ik de film helemaal niet ga kijken maar in dit geval dus niet in de bioscoop.
Ben het met je eens. Had het harde werk ook meer gegund maar helaas is dit ook vaak geen garantie voor kwaliteit. Zijn te vaak groot aangekondigde producties die zwaar tegenvallen. Moet allemaal maar net goed vallen en de timing is denk ik bij deze film de grootste fout geweest. Daarnaast wordt er naar groots aangekondigde NL producties vaak kritischer gekeken. Dat is eigenlijk ook een feit.
Japie1971
Brimstone was ook een lange zit en best zware kost maar deze (deels) Nederlandse productie was prima vermaak. Het onderwerp moet je dan wel liggen. Gewaagd maar geslaagd.
Brendanh29
Nee heb ik ook niet, maar waar ik me wel aan erger en dat is niet alleen bij deze film over t verleden dat gefilmd is in NL. Waarom er Engels gesproken wordt? nota bene films in eigen land met nl acteurs.
Moet dat soms de de taal van die tijd voor stellen of omdat er zo nodig n buitenlandse acteurs bij zitten?
Een echte vermeer, Publieke werken, Tulip fever zijn voorbeelden waar ik het zo'n afbreuk op vond, laatste genoemde ook nog eens door Amerikanen gedaan.
Er is nog steeds te weinig diversiteit qua films. Altijd dezelfde acteurs, ontzettend slechte scripts vol clichés. En dan heb je nog dat geouwehoer met die 16+ kijkwijzer. Alleen romcoms doen het nog goed.
Kuch* kuch* pardon? dan kijk je niet genoeg we hebben echt wel veel diversiteit aan films. Helaas lijkt het gewoon veel op elkaar en dat heeft idd te maken met veelal dezelfde acteurs maar wat wil je met zo'n klein landje. (t buitenland pakt de beste gewoon weg ook)
Er is nog n groot gat van n aanbod in genre's dat niet aangepakt wordt ze durven niet, nonsens zeg ik. Er zit meer in de acteurs die we hebben en dat talent wordt verspeeld. Kijk naar Schone handen acteur Jeroen is er steengoed.
Lakte
Willem van Oranje - Crew - willemvanoranje.nl
Zou die nog doorgaan?
The Widowmaker
Lijkt me wel. Reiné zei een paar dagen geleden nog dat Willem van Oranje in twee delen gaat komen. Ik denk dat Reiné in de tussentijd eerst weer wat andere projecten in Amerika gaat doen. Tussen de Michiel en Redbad opnames zat ook 3 jaar tussen met iets van 7 andere projecten. Redbad had gewoon een zeer ongelukkige timing wat dat betreft en dat zal ze vast niet weer overkomen.
Kondoro
Reiné flopt wel vaker en noch hadden ze het vertrouwen in Redbad.. Dan gaat die film wel door.
Quentin
Kondoro
Misschien dan toch maar eens een andere regisseur proberen? Het CV van Reiné is groot maar, niet indrukwekkend al zeg ik het zelf. En inderdaad, Michiel de Ruyter was een toffe film, gevalletje 'Once in a Lifetime'?
The Widowmaker
Tijd zal het moeten uitwijzen of Michiel de Ruyter een ''Gem'' was van Reiné. Ik ben echter van mening dat Reiné veel meer in zich heeft dan wij tot nu toe van hem gezien hebben. Hij kan goede actiefilms maken, zeker qua production value. Iedereen kan hem lopen afzeiken wat ze willen maar hij is niet kapot te krijgen en gaat gewoon door. Hij is niet eens verbitterd. Hij heeft de kans gewoon nog niet gehad op grote projecten zoals Napoleon. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als hij grotere budgetten toegespeeld krijgt met betere scripts.
SOAD
De film lijkt me uitermate kut maar wel tof dat ze Jonathan Banks hebben weten te strikken.

Love Field
Drama / Roadmovie, 1992