• 9.381.296 stemmen

Met onder meer: Rami Malek, Gwilym Lee en Lucy Boynton

Releasedatum: 1 november 2018

Plot Bohemian Rhapsody

"Fearless lives forever"

'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

Freddie Mercury

Brian May

Roger Taylor

Mary Austin

Paul Prenter

Ray Foster

Freddies stem is met afstand het enige wat die muziek nog een beetje redt. Hoe kun je het uberhaupt zonder proberen.

kos schreef:

Ik was altijd meer fan van Taylor en May, de gitaarsound van die laatste is minstens zo uniek als de stem van Freddie.

Basto schreef:

Vind je May werkelijk een gitarist van de buitencategorie?

Dat snap ik ook niet. Misschien technisch goed, maar zo saaiiiii.

Een soort matige Dave Gilmour vond ik hem altijd.

de grunt

Ja, ik kan zo twintig betere opnoemen.

de grunt schreef:

Vind je May werkelijk een gitarist van de buitencategorie?

Ja, niemand klinkt als hem. Zijn zat gitaristen die virtuozer zijn, maar zet Brighton Rock maar eens op of Queen II.

de grunt schreef:

Ja, ik kan zo twintig betere opnoemen.

Maar ook 20 slechtere. Ik vind May wel een beste gitarist. Je kan moeilijk zeggen dat hij geen talent of passie bezit.

The Oceanic Six schreef:

Je kan moeilijk zeggen dat hij geen talent of passie bezit.

Ongetwijfeld , maar ik hoor weinig emotie in zijn spel.

Die credits gaan naar Freddie Mercury.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Basto schreef:

Een gitarist legde mij ooit uit dat het aan zijn eigengemaakt gitaar lag, die net wat meer kon dan andere en daarom een uniek geluid had. Of zoiets. Geen idee of het zo is, wel dat het Queen-geluid direct herkenbaar is.

mjk87 schreef:

Klopt, hij heeft zijn gitaar zelf gebouwd, maar dat vind ik dus ook onderdeel van ‘de Gitarist May’.

de grunt schreef:

Ongetwijfeld , maar ik hoor weinig emotie in zijn spel.

Zet White Queen of Love of my life dan maar eens op. Of Tie your mother Down.

de grunt

Nr 39 weet me toch niet écht te raken zoals bijv een nr 11.

de grunt schreef:

Nr 39 weet me toch niet écht te raken zoals bijv een nr 11.

Kurt Cobain op 12 en Frank Zappa op 45 (Volgens Hendrix beter dan hijzelf) Pete Townsend op 50. ?

Sla die laatste twee dan ook weer veel hoger aan dan May. Heb zelf weer weinig op met nummer 11 of 12. Veder een onzinnige lijst natuurlijk. Anyway, wanneerje überhaupt in de top 50 staat ben je natuurlijk wel een grootheid.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Als Jan Akkerman al niet in die lijst staat, is die lijst niet serieus te nemen.

avatar van moofyman

moofyman

Als Queenfan heb ik al zó veel materiaal gezien dat deze film me erg tegenviel. Ja, er zaten best leuke stukjes in maar ik kon gewoon niet over Rami Malek's overacting heenkijken. Dat hij er nog een oscar voor gekregen heeft vind ik onbegrijpelijk.

Sacha Cohen gaf het project begrijpelijkerwijs terug want dit een zoutloze film geworden en dat is jammer. Brian May die overigens ontzettend sympathiek, slim en een goede muzikant is, hield de touwtje veel te strak in handen qua erfenis en beeldvorming van de groep en dat is aan alles te zien. Als je een film maakt over Freddie's coming out, over live-Aid en over zijn ziekte dan mist er veel te veel en had ik echt Sacha Cohen dat ongefilterd willen zien doen.

Sowieso mis ik de wilde wereldtournee's van midden jaren zeventig op hun artistieke hoogtepunt, maar vooral de periode in Freddie's leven eind jaren zeventig, begin jaren tachtig in de gay scenes van Californië en München, z'n soloproject maar vooral de periode ná Live-Aid met het werk in Montreux.

Met elke seconde dat Malek in beeld was, zàg ik hem z'n best doen als Freddie te lopen en te praten. Jammer, ik had op veel meer gehoopt.

avatar van Emperator1

Emperator1

Als Queen fan van het eerste uur (meerdere maken live gezien in de jaren zeventig en tachtig) wilde ik deze film eigenlijk links laten liggen, maar gisteren stond hij op ziggo movies. Toch maar gekeken en het was een grote meevaller. De vaart zat er goed in, alle episodes kwamen er in voor, soms kort, maar het zat er in. Malek vond ik geweldig spelen. Niks overacting, zo was Freddie ook in het openbaar.

avatar van Corran

Corran

Als film stelt dit niet veel voor, want het heeft de diepgang en inhoud van de doorsnee Trump-tweet. De film moet het volledig hebben van herkenbaarheid, door zich op vrij doorzichtige wijze oppervlakkig te associëren met de populariteit van Queen en Mercury. Luister eens naar al die liedjes die je ze tof vond en die onze film zitten, waardoor onze film ook tof wordt! Kijk eens naar onze bandleden die zo sterk lijken op die kerels die jij cool vond, waardoor onze film ook cool wordt! Aanschouw de Live Aid show die je zo episch vond, waardoor onze film ook episch wordt! Als we je maar vaak genoeg doen denken aan geweldige dingen, dan ga je dat geweldig gevoel op 't einde van de rit ook met onze film associëren.

Het acteerwerk is okay. Niet slecht, maar ook niet zo bijzonder. Malek doet erg goed Mercury na, maar het blijft bij een imitatie. Dit is weer een hele verzameling weliswaar heel accurate tics en affectaties, zonder dat er een personage achter zit, het is allemaal uiterlijk, niets innerlijk en met dat soort acteerwerk kan ik zelf niets, dan heb ik liever een doorleefde performance van iemand die er in de verste verte niet op lijkt. Wel de eerste keer dat een gebitsprothese een oscar wint, kudos!

Samengevat is deze film één van de betere voorbeelden van een leeg product. Het heeft nauwelijks inhoud, maar het ziet er bijzonder gelikt uit, de verpakking is geweldig en het bijhorende verkooppraatje is exceptioneel goed. Perfect logisch dat dit overal aanslaat, want het is vluchtig en snel behapbaar, maar ook gewoon heel professioneel entertainment. Perfect logisch dat dit kritisch de grond werd ingeboord, want als je wat meer inzicht wilde in wie Freddie Mercury was, dan heeft het echt niets te bieden. Dit is heel berekend geld cashen bij nostalgische Queen-fans. Surfen op sentiment bij de groep die ze sowieso al mee hadden, niet de minste poging om nieuwe mensen aan te spreken, Hollywood anno 2018.

Corran schreef:

Dit is het echt exact.

avatar van pop

pop

Het wordt hier met de dag gekker. Eerst werd geprobeerd om Queen weg te zetten als een soort van middelmatig bandje. En nu is May aan de beurt. En volgende week zal de snor himself wel afgekraakt worden tot een middelmatig zangertje en nietszeggend entertainertje. Ik verheug me er nu al op.

Een verdiende 52e plek.

avatar van pop

pop

Het blad RollingStone is zo'n beetje de bijbel voor je geloof ik.

Een verdiende 52e plek.

Of 12e, genoeg idiote lijstjes te vinden op het internet

Maar als je op je 17e een gitaar meet één van de meest innovatieve en herkenbare gitaarsound bouwt van haardhout ben je een enorme held!

Queen guitarist Brian May talks about building The Red Special guitar - YouTube - m.youtube.com

Basto schreef:

genoeg idiote lijstjes te vinden op het internet

Rolling Stone celebrated rock & roll’s first half-century in grand style, assembling a panel of 55 top musicians, writers and industry executives (everyone from Keith Richards to Questlove of the Roots) and asking them to pick the most influential artists of the rock & roll era.

Industry executives....

Frank Zappa - Decline of the Music Industry - YouTube - m.youtube.com

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Bohemian Rhapsody VFX workers owed thousands as Halo VFX goes bankrupt

Is volgens mij niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in deze tak van de industrie.

skinny_tie schreef:

Bohemian Rhapsody VFX workers owed thousands as Halo VFX goes bankrupt

Life of Pi zelfde verhaal

LIFE AFTER PI (Official) - YouTube - m.youtube.com

Ze zouden in die branche toch moeten leren van fouten uit het verleden.

avatar van The Oceanic Six

Ondertussen is vandaag hier alweer de 1000ste stem gezet, door jeroentjuhhhhh die liefst 1 ster uitdeelde

Wel knap, zijn maar weinig films nog op MM die binnen enkele maanden de 1000 stemmen halen.

Dat is zelfs Avengers IW nog niet gelukt en die is alweer bijna een jaar oud.

• 11975 berichten

Ajax&Litmanen1 Gefeliciteerd met je duizendste stem! Mag je nu vanavond later naar bed?

Basto schreef:

Jij ook met je duizendste negatieve like die je uit hebt mogen delen in dit topic!

Ik kom je straks je zakje snoep brengen, oké?

Basto schreef:

Maar laat ik het hier maar bij laten en ruimte bieden aan andere meningen.

Jouw woorden van 13 november. Voordat je ongeveer nog 100 berichten heb geplaatst waar je op alles en iedereen hebt geschoten die het gewaagd heeft positief over de film te wezen. Smileys drukken niet uit wat ik hier van denk. Maar vooruit:

De Bluray (en ook de DVD, zoals ik lees) krijgen wel mooie extra's:

The DVD includes a few extras with the full Live Aid performance, with never-before-seen footage of Crazy Little Thing Called Love and We Will Rock You, in a 22 minute experience.

Toch wel mooi, het hele Live Aid concert erbij. De Bluray komt hier morgen binnen, misschien dit weekend nog eens opzetten.