Genre: Biografie / Muziek
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Bohemian Rhapsody
"Fearless lives forever"
'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Bohemian Rhapsody (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Jim Beach
Ray Foster
Jim Hutton
- 11975 berichten
Jij ook met je duizendste negatieve like die je uit hebt mogen delen in dit topic!
Ik kom je straks je zakje snoep brengen, oké?
Jouw woorden van 13 november. Voordat je ongeveer nog 100 berichten heb geplaatst waar je op alles en iedereen hebt geschoten die het gewaagd heeft positief over de film te wezen. Smileys drukken niet uit wat ik hier van denk. Maar vooruit:
Als je mijn posts ook had gelezen, zou je weten dat dat onwaar is. Vandaag heb ik het in zeker 10 posts opgenomen voor Brian May, ik heb aangegeven de technische Oscars terecht te vinden en zelfs Malek zijn beeldje te gunnen. Bovendien gun ik Brian en Roger de extra pegels.
Het is ook helemaal niet zo dat ik alles slecht vind aan de film. Maar het drama is wel van zodanig bedroevend niveau, dat het de rest overschaduwd.
Dus ja, ik blijf het een kutfilm vinden.
Ga overigens binnenkort naar de sing-a-long voorstelling, want als karaokeclip voldoet het prima. ?????
Walter S.
Leuke vlotte muziekfilm, vond het eerste deel wat leuker dan het laatste deel, maar al met al ondanks de hoge verwachtingen na alle loftuitingen her en der zeker geen tegenvaller. Nu ben ik ook geen enorme Queen fan die alle onjuistheden weet te spotten, dus dat scheelt ook alweer. Al zou ik me daar waarschijnlijk sowieso niet heel erg druk om gemaakt hebben. Wel fijn dat de film opende met mijn favoriete (of één van mijn favoriete) Queen nummers. Somebody to Love. Heb in de aanloop naar de film namelijk voor het eerst in jaren de Greatest Hits plaat (Sinterklaaskado uit 1982, op de avond dat Dead Kennedys hun enige Nederlandse concert gaven in Paradiso, helaas was ik te jong en kende ik DKs nog niet eens trouwens, maar dat terzijde) weer eens op gezet. Staan toch wel een stel erg te gekke nummers op. Vanwege verschoven muzieksmaak was me dat eigenlijk een beetje ontgaan. Maar ook dat terzijde. Even zo vrolijk een mooie film dus.
Donkerwoud
Over de populariteit van deze film in Egypte i.v.m. Rami Malek. Met (ietwat bescheiden) kritiek op een hetero-acteur die de homoseksuele kant van Freddy Mercury wegpoetst: Somebody to Love? Rami Malek Without Freddie Mercury | Egyptian Streets - egyptianstreets.com
schumacher
Best een leuke film, vooral omdat bepaalde zaken die ze tonen ook mee bedacht zijn door de anderen en niet alleen door Mercury. Denk maar aan we will rock you enz... Ik las hier het is only Mercury, dat is dus de waarheid hard pijn doen e, natuurlijk is de zanger altijd de nr1 en loopt met de meeste aandacht weg enz... Maar achter de schermen waren er meerdere die aan de topsongs een groot aandeel in hadden.
De hoofdacteur.... Ik zeg niet dat het slecht was maar volgens mij konden ze toch nog een geschiktere persoon voor vinden.
En 45j is te vroeg om te sterven maar dat was en dat moet ook gezegd worden , dat was wel zijn eigen fout natuurlijk, ze lieten dat niet teveel tonen in de film maar mee hoeveel zou die bezig gezeten hebben?
Heel heel dom voor een toch wel intelligente persoon.
1 ding heeft hem zeker bereikt; men zal het altijd over Queen en Mercury blijven hebben, zijn song we are the champions zal altijd 1 vd , mss wel de meest gedraaide plaat vd wereld blijven (oa door voetbalfans en dergelijke meer die dat blijven zingen), dat is een song die niet snel zal verdwijnen. Men zal altijd Queen blijven horen, dan ben je echt legendarisch en uiteraard zijn andere vele topsongs zal men blijven draaien. Respect.
Jammer dat zo'n grootheden en talenten te vaak en te vroeg heengaan, denk maar aan Kurt Cobain enz...
Op naar de 1 miljard?
'Bohemian Rhapsody' Gets China Release | Hollywood Reporter - hollywoodreporter.com
Splinters
Het is niet heel politiek correct om te zeggen, maar dat heeft de film er nu niet bepaald minder op gemaakt. Al ben ik zeker niet vies van af en toe een goede tiet op het beeldscherm. ?
3 2 1 cut
Ik denk dat als er een biopic van Taylor was gemaakt dat je dan volledig op je wenken bediend zou zijn geweest.
- 11975 berichten
Die tweet is natuurlijk sarcastisch bedoeld. Tuurlijk zitten de meeste kijkers niet op gay porn te wachten, maar nu is het hele verhaal van Mercury wel erg plat gestreken, terwijl een rauw randje de film al snel veel beter had gemaakt. Maar dat was wel weer ten koste gegaan van het commerciele succes. Het volk is maar wat blij met deze sprookjesvariant.
Splinters
Als je alle mensen die deze tweet bloedserieus nemen de kost zou moeten geven dan ben je in no time bankroet.
Verder begrijp ik waar je op doelt. In dat geval had de film in een achteraf zaaltje in de bios gedraaid ipv de imax. Laat ik mezelf maar gezegend voelen dat ik van beide kan genieten ?
Ga dan het internet op als je zulke scènes zoekt.
Sarcasme is je volledig vreemd....
Captain Pervert
Ga dan het internet op als je zulke scènes zoekt.
Het gaat erom dat de film een glad gepolijste, Efteling-versie is van het werkelijke verhaal. Er zit niets rauws, fouts of stouts in. Niets waar iemand aanstoot aan zou kunnen nemen (afzetmarkt maximaliseren, $$$).
Dit terwijl Mercury niet zo maar een homo was. "Zo maar een homo" is een vent die een huis deelt met een andere vent, na het werk met hem eet en drinkt, zijn angsten, dromen, lief en leed met hem deelt, 's avonds lepeltje ligt en dus gewoon een doodgewone lul is net als jij en ik - maar dan eentje die toevallig niet op vrouwen, maar op mannen valt.
Zo niet Freddie Mercury. De verhalen over Mercury zijn alom bekend en maken hem tot het archetype van 'stomende homo'. Managers die jonge jongens moesten regelen voor na een optreden. Hij cruisde harder dan de Loveboat. Zat vaker in het donker (dark room) dan Stevie Wonder. En ja, AIDS krijg je niet zomaar. Ook in de jaren 80 niet.
Als je zo'n man dan neerzet als het excentrieke broertje van Murdock uit The A-Team dan krijgt de hele film meteen een Bassie en Adriaan niveau.
Zeker wanneer iemand met zo'n reputatie zelfs niet één keer een man zoent in de film. Ik kan me daarin vergissen, maar een vrijscène met een man, al was het maar impliciet, zit er in elk geval niet in. Sterker nog, we zien hem wèl met een vrouw vrijen. Kom nou.
de grunt
?
3 2 1 cut
Ik denk dat een grote groep Nederlanders (ik wilde eerst zeggen “wij Nederlanders”) toch wat vrijer denken over ‘harder cruisende’ homofielen. En ik denk dat deze groep Nederlanders ook meer acceptabel staan tegenover zoenende mannen op het bioscoopdoek. Maar de film is wereldwijd te bekijken en als je dan bedenkt dat er in heel veel landen nog zoveel moeite en non-acceptatie is m.b.t. homofilie dan snap ik zeker wel de keuze voor deze benadering. Ik weet dat je gelijk hebt Captain Pervert dat Mercury zich helemaal uitgeleefd heeft in vele sexuele escapades. Maar Malek gaf ook heel goed aan in zijn Oscar speech dat ‘The Gay People’ nog een zeer zware strijd wereldwijd hebben te voeren voor hun acceptatie t.o.v. vele andersdenkenden in de wereld. En dat de film nu zelfs mondjesmaat in China mag worden vertoond is ook een bijzonder mooi iets en ergens zelfs een kleine volgende stap naar acceptatie.
Splinters
Ja en nee. Wereldwijd bekeken kun je met het oog op de verkoop het gezoen er inderdaad beter uit laten. Echter, wat basto voorstaat is een totaal ander type film die ook in nl niet erg geschikt zou zijn voor de bioscoop. Vergeleken met de meeste mensen hier ben ik misschien niet een heel ferfent filmkijker/kenner, maar wat mij in de loop der jaren wel is opgevallen, is dat goed ontvangen biopics (vaak vind ik ze persoonlijk ook ijzersterk) het lang niet altijd goed doen in nederlandse bioscopen.
Dat snap ik. Alleen is dat gewoon een keuze geweest van de makers. De focus ligt vooral op de band, de muziek en een loop door het leven van Mercury. Men wilde dat het hele gezin naar deze film kon gaan.
Ik ben, nogmaals, heel benieuwd wat mensen dan hadden willen zien. Had je dan letterlijk gay seks willen zien? Er is meer dan voldoende verwezen naar zijn seksualiteit.
Splinters
Het is überhaupt onmogelijk iedereen tevreden te stellen. Duidelijk is in ieder geval dat een aanzielijk deel van het publiek geen loodzware film wil zien tijdens een avondje uit. Een ander (kleiner) deel wil dat wel. Weer een ander deel wenst een kopie van de realiteit te zien, wat eigenlijk niet kan: zie hoeren, neuken, nooit meer werken, maar eens te combineren met passie, inzet en loodzwaar drama. Dan krijg je een film die nergens voor kiest, met alle gevolgen vandien.
- 11975 berichten
Leuke video die goed aantoont hoe tenekrommend slecht de film is. Afschuwlijk melodrama op rechts, rockgoden op links.
Graaf Machine
Het begint nu wel echt hele tragische vormen aan te nemen, man. Laat het gaan.
Dit topic is epischer dan die film. By far !
Het begint nu wel echt hele tragische vormen aan te nemen, man. Laat het gaan.
Heb je de video bekeken? Je zal het stiekem toch wel een beetje met mij eens zijn, toch?
Mooie video ja. Met prima originele beelden en knap nagemaakte filmbeelden. Zit niet zo te miepen man.
- 11975 berichten
Sommige beelden zijn inderdaad knap nagemaakt, maar het barst ook van de melodramatische close ups die er bij de harrn zijn bijgesleept. Mama, papa, de mensen in het cafe. Wat doen die daar?
pop
Inderdaad. Maar dat geldt ook wel een beetje voor Ajax&Litmanen1. Beide mannen zagen nu we heel erg lang door.
Noodless
Ik had wat twijfels bij deze prent, maar deze is reuze meegevallen, zelfs de vele positieve reacties en de prijzen kan ik nu best begrijpen. De performance van Rami Malek is uitstekend en is Oscar waardig, al kan ik niet oordelen over de andere kandidaten voor dit beeldje. De film ademt echt een juiste rocksfeer en tijdsbeeld uit waarbij ook aandacht is voor andere personages. Het gevoel dat Queen een sterke groep was, wordt terug beleefd en ergens ook terug herontdekt. Veel sterke songs passeren en dan komen nog niet alle toffe nummers aan bod. Het live Aid concert van 1985 wordt geweldig weergegeven waarbij de herinneringen van een sterke performance van Freddie terug kwamen. Nu, door deze biografie weet ik ook beter waarom hij in dit concert alles gaf. De kritieken van dat het wat sprookjesachtig lijkt, vind ik onterecht.
Blijft toch een drama waarbij toch duidelijk wordt weergegeven dat Freddie niet vies was van decadente feestjes, drugs, seks en dat zijn leven bestond uit misleidingen en bedrog. Dat niet alles in beeld wordt gebracht lijkt mij ook niet aan de orde. De suggestie is overduidelijk en nu kan iedereen ook deze film bekijken wie zin heeft voor deze muzikale biografie. Aangenaam verrast. 8/10
- 11975 berichten
Zal er ooit een moment in je leven zijn Basto dat je de film gewoon laat voor wat het is en rust neemt? We weten nu wel dat je de film niks vind.
Het gaat er niet om dat jullie weten dat ik het niks vind. Dat lijkt mij duidelijk. Nu jullie nog, want het zou toch jammer zijn als jullie niet zien wat goed of slecht is. Voordat je het weet laat je je vanalles op de mouw spelden.

De geprezen biopic 'Bohemian Rhapsody' wordt vrijdagavond uitgezonden op televisie

Oscarwinnende Queen-biopic 'Bohemian Rhapsody' van Bryan Singer verdwijnt binnenkort van Netflix

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Tientallen jaren later weer in de hitlijsten: deze nummers werden weer populair door films en series

Joker
Misdaad / Drama, 2019