menu

Ant-Man and the Wasp (2018)

Alternatieve titel: Ant-Man 2

mijn stem
3,19 (785)
785 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
118 minuten

geregisseerd door Peyton Reed
met Paul Rudd, Evangeline Lilly en Michael Douglas

In de nasleep van 'Captain America: Civil War' worstelt Scott Lang met de gevolgen van zijn keuzes als een superheld en een vader. Terwijl hij moeite heeft om zijn thuisleven met zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man te herstellen, wordt hij geconfronteerd door Hope van Dyne en Dr. Hank Pym met een dringende nieuwe missie. Scott moet opnieuw het pak aantrekken en samenwerken met Hope, 'The Wasp', om geheimen uit het verleden te ontdekken.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Aet7aWVbwmQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,0
Minder dan het eerste deel (die ik zeer goed vond) maar toch nog meer dan geslaagd.


3* 6/10

avatar van devidia
2,0
Toch een heel stuk minder dan het eerste deel.

avatar van Theunissen
1,0
Tsjongejonge wat een draak van een superheldenfilm is dit, waarbij kinderachtigheid en flauwheid de boventoon slaat. Het eerste uur van het verhaal was zo slaapverwekkend en saai, dat ik daarna maar vooruit ben gaan spoelen tot het einde.

Enkel de twee extra scènes (vrijwel altijd te zien na het einde van een een superheldenfilm) na het einde vond ik nog het aankijken waard op normale afspeelsnelheid, waarbij de eerste extra scène betrekking heeft op het einde van de "Avenger" film "Avengers: Age of Ultron (2015)". Opzicht maakt deze scène de hele film overbodig, want heeft men eindelijk na circa 30 jaar Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) weten terug te halen uit het quantum rijk, lost ze nu weer gelijk op Eigenlijk was dat ook wel het beste, want ik zit niet bepaald te wachten op bejaarde superhelden.

De tweede extra scène is gewoon grappig en is ook te zien in de trailer en de trailer is eigenlijk ook het enige wat je hoeft te zien (bevat min of meer alle leuke scènes van de film en dan in een notendop) van dit overbodig vervolg op het leuke "Ant-Man" uit 2015.

avatar van umbra
4,0
Ettelijke jaren geleden, ontdekt dat ik blijkbaar serieuze fan ben vd Marvel films, in het begin wist ik niet eens wat dat exact inhield, oké Marvel in de intro, mooi, iets met comics...maar naarmate ik elke film goed tot zalig vond waar Marvel bij te pas kwam, was dit een constante en vanaf dan, zodra het een Marvel film was moest ik hem zien. Zelden stellen ze teleur en meestal puur top entertainment, de actie-syfy-humor combo werkt zeer aanstekelijk. Is bij deze weer niet anders, vind hem zeker niet minder dan de 1, wel nog net iets luchtiger. 8/10 is reeds een standaard.

avatar van toetje1977
3,5


Enkel de twee extra scènes (vrijwel altijd te zien na het einde van een een superheldenfilm) na het einde vond ik nog het aankijken waard op normale afspeelsnelheid, waarbij de eerste extra scène betrekking heeft op het einde van de "Avenger" film "Avengers: Age of Ultron (2015)". Opzicht maakt deze scène de hele film overbodig,


Einde van Infinity war bedoel je, daarnaast had het wel nut aangezien in het aankomende End game het echt wel weer goed komt met het gedeelte van het leven in het universum die Thanos weggevaagd heeft, Dr. Strange weet immers hoe...

avatar van Captain Pervert
3,5
Well, the sixties were fun, but now I'm paying the price for it...

De uitspraak van Stan Lee in zijn laatste (dacht ik?) en leukste Marvel cameo. Voor zijn neus wordt zijn auto verkleind tot miniatuur en hij lijkt de hallucinante ervaring te wijten aan overmatig LSD-gebruik in zijn jeugd.

Het is maar het topje van de humoristische ijsberg die Ant-Man and the Wasp heet. Ik ben buitengewoon aangenaam verrast door dit vervolg waar ik weinig van verwachtte. De humor tilt het naar een hoger niveau. Dat komt met name voor de fenomenale Michael Peña.

Het slimme is dat dit niet ten koste gaan van de verhaallijn omdat andere personages bloedserieus zijn. Bij sommige Avengers films is iedere superheld een moppentapper en dat haalt de spanning onderuit omdat het nergens om lijkt te gaan, maar met name Michael Douglas en Evangeline Lilly brengen goed op de kijker over dat het heel ernstig en serieus is met dat (enigszins onbegrijpelijke) quantum realm.

De film heeft als gimmick dat diverse personages graag de feiten juist hebben en hier zelfs in de meest hachelijke situaties over discussiëren. Zit er nou waarheidsserum in de spuit of niet? Is het zinvol om in Californië de onderkant van je auto te laten wassen? Ik kon er erg om lachen.

Toch heb ik het idee dat de ideeën rondom dingen verkleinen en vergroten wel op zijn. Ant-Man 1 en 2 zijn samen een soort "Honey I shrunk the kids XXL in 3D on ICE the Revenge No Way Back From HELL".

Paul Rudd als de slonzige Scott Lang heeft nog wel potentie, maar de bloedserieuze Hank Pym en zijn dochter zijn wel uitgespeeld wat mij betreft.

3,5 sterren

avatar van Metalfist
4,0
You put a dime in him, you got to let the whole song play out

Toen de eerste Ant-Man uitkwam had ik een beetje mijn twijfels. De regisseursstoel was een aantal keer doorgegeven en ik vond vooral de switch van Edgar Wright naar Peyton Reed een jammerlijke zet. Wat bleek echter tijdens het kijken van de film? Ik had me op voorhand daar niet zo druk in moeten maken omdat Ant-Man gewoon een erg degelijke Marvel film bleek te zijn. Verfrissend genoeg om zich te meten met de andere films, maar het was wel de vraag in hoeverre dat de verdienste van Reed was.

Aangezien er naar het schijnt een stuk van het overgebleven script nog altijd wel uit de pen van Wright was gekomen en dan begin je te te twijfelen in hoeverre de sequel - waarin het sowieso lastig is om niet teveel een rehash van de vorige film te maken, plus Wright had deze keer niets met de film te maken - overeind ging blijven staan. Ik herhaal mezelf: ik had me daar op voorhand niet zo druk in moeten maken. Ant-Man and the Wasp gaat op dezelfde manier verder als zijn voorganger en dat is een vermakelijk plot opbouwen rond de zoektocht naar Janet Van Dyne. Het sterke aspect van de film zit hem echter in de humor die dit altijd nog net een beetje extra geeft. Zo'n klassieke 'martelscène' wordt onderbroken door een telefoontje van Scott's dochter waar haar schoenen zijn, de droge commentaar van Hank of ze nu gaan ontsnappen of dat Scott & Hope liever nog wat langer in elkaars ogen staren, ... Het is een leuk over en weer spelletje dat ervoor zorgt dat dit allemaal net wat frisser aanvoelt dan bijvoorbeeld zo'n Black Panther. Het is ook allemaal net wat kleinschaliger (badum tss) en dat doet de film deugd.

Want de essentie is simpelweg: hoe krijgen we Janet uit de Quantumzone. Ondertussen wordt er weliswaar een geminiaturiseerd lab over en weer gegooid, maar om de een of andere reden lukt dit wonderwel in de handen van Reed. Veel is ook wel te danken aan een heerlijke cast met Paul Rudd op kop. De chemie met Michael Douglas en Evangeline Lilly blijft de moeite waard en de film kent met Laurence Fishburne en Michelle Pfeiffer ook twee degelijke nieuwkomers. Walton Goggins weet wel niet helemaal te overtuigen als Sonny Burch, zijn rol is eigenlijk bijna hetzelfde als in Tomb Raider die ook in 2018 uitkwam, maar de sex-change die Ghost (in de comics oorspronkelijk een man en hier gespeeld door Hannah John-Kamen) ondergaat, staat garant voor een leuke slechterik. Vreemde keuze weliswaar aangezien Ant-Man en Ghost elkanders pad niet kruisen in de comics maar het zou niet de eerste keer zijn dat ze bij Marvel wat losjes omgaan met hun bronmateriaal. Zolang het resultaat navenant is, ga ik niet klagen.

Toffe eindcredits ook met de popjes en natuurlijk de te verwachten scènes tijdens de credits. Nog maar eens een goed voorbeeld van hoe die Marvel films allemaal onderling met elkaar zijn verweven en dan is het maar hopen dat die grote climax genaamd Endgame niet gaat tegenvallen. Dat heeft echter allemaal niets met deze Ant-Man and the Wast te maken, dus kort samengevat: toffe film die naar een hoger niveau wordt getild door het heerlijke samenspel in de cast.

4*

avatar van Grindhouse62
Op naar deel 3 met deze vermakelijke onzin. Je krijgt met deze 13 in een dozijn Marvel film aangenaam een gedeelte van je dag om. Zit leuke humor in. Laatste cameorol van Stan Lee, die zijn auto als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. 3.0

avatar van K. V.
3,5
Deze film eens bekeken en vond het wel een vermakelijke film. Redelijk wat humor en het zag er natuurlijk weer prima uit. Het verhaal verveelde niet, net al de film trouwens.
De cast was ook weer goed op dreef. Vond dit een prima deel.

avatar van Tarkus
4,0
Goed vervolg op de eerste film al is hij wel iets minder.
Maar heb me er toch weer met kunnen vermaken.
Goede cast trouwens met een gastoptreden van Michelle Pfeiffer en Laurence Fishburne.
Verhaal zit ook wel goed, veel actie en net als in de eerste film ook humor, al is het net op dat vlak dat het iets minder aanslaat.
Maar al met al, leuke film en dit keer ook weer geschikt voor de ganse familie.

avatar van arno74
2,5
Redelijke verstand-op-nul-popcornvermaak. Het eerste deel had enkele leuke momenten maar was niet super. Dit deel is iets beter, al overheersen vooral de flauwe zogenaamd grappige dialogen die vooral bij een jong publiek zullen werken. Het is ook geen echt tweede deel omdat het in feite inhaakt op Captain America: Civil War en dat is best storend wanneer je, zoals ik, die film niets aan vond en het uit je geheugen hebt gewist. Zonder de flauwe humor en zonder de vele verwijzingen naar Civil War was dit beter geweest. Buiten dat weet de kern van de film wel te vermaken, al stelt het niet heel veel voor. Wat mij betreft is het geen succes dat Marvel tegenwoordig alle films op een hoop gooit. 2,5*

avatar van DragQueen
3,5
Prima film uit de stallen van Marvel. Het is een geslaagde vervolgfilm, die qua niveau ongeveer gelijk is aan zijn voorganger. De humor en actie zijn goed, evenals het prima acteerwerk van de cast. 3,5 Ster.

avatar van cantforgetyou
3,0
Ben niet meer zo van de Marvel. Altijd hetzelfde. Actiefiguur vecht tegen vijand. Pats, boem, au, knal, bla, bla, bla. Wordt er een beetje moe van. Toch is dit best een leuke film. De special effects zijn goed gemaakt en net weer even anders, waardoor deze film net niet verveelt. Prachtige Michelle Pfeifer wordt nu echt oud. Wat een verschil met bijvoorbeeld de film 'Wolf' waar ze nog echt super sexy is. Paul Rudd doet het altijd wel goed. Leuke vent.

avatar van tattoobob
2,0
Toch wel een stuk minder als het eerste deel,vrij kinderachtige en saaie film.
Ant-man is natuurlijk al een van de minst boeiende superheroes en dat maakt de film er al niet beter op.
De cast doet het meer als prima maar het script is gewoon drie keer niets.

avatar van FlorisV
3,5
Voor de tweede keer gezien en het was weer net zo lachen. Anders dan het stompzinnige Guardians of the Galaxy zitten hier wel geslaagde grappen in en het hoeft daarvoor niet elke keer onder de gordel te zijn, het kan namelijk prima zonder achterlijke schijtlolligheid over enorme drollen, klabanussen etcetera. Net als in het vorige deel is er geen slechterik die bijzonder uitblinkt en nu worden een aantal plots gecombineerd met elkaar maar het tempo zit er goed in en de actie is zeer vermakelijk met leuke vondsten. De cast is ook weer prima. De soundtrack is van het meer klassieke soort luchtige avonturen/sci fi film ala Back to the Future en past goed.

avatar van Decec
5,0
Uitstekend actie/avontuur/komedie/SF film...
Uitstekend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Uitstekend en perfect achtergrond geluid/muziek met Dolby Digital 7.1...
Super mooi HD en 3 D kwaliteit breedbeeld...
Uitstekend gemaakte SF...
Ben benieuwd over vervolg deel 3...
Super Top!

avatar van barcam
3,5
Best vermakelijke superhelden film.
Leuke dosering van actie en humor en prachtige special effects.
Luchtige maar heerlijke Marvel die geen seconde verveelt.

avatar van woeler82
4,0
Ant-man and the wasp vond ik net zo mooi als Ant-man , voordat ik het wist was de film al voorbij.
Ik heb genoten van de film en is zeker opnieuw bekijken waard

4,0
Vanavond gezien.heb me weer prima vermaakt.weer een leuk vehaal.net zo leuk als het eerste deel. Ja een goeie film.

avatar van martijn011
3,5
Ik zat eerlijk gezegd niet zo te wachten op een vervolg van Ant-Man. Toch maar opgezet en daar kreeg ik na verloop van tijd geen spijt van. Dit vervolg is een veel frisser en grappiger deel dan z'n voorganger.

Vooral Paul Rudd is fantastisch op dreef. Hij heeft een groot talent voor comedy, dat bewijst hij maar weer eens. Hij is de grote sterkhouder van deze film, maar wordt ook sterk geflankeerd door Evangeline Lilly en Michael Douglas.
Het verhaal speelt zich af na 'Captain America: Civil War', een film die me niet zo vers in het geheugen lag.
Op zich geen probleem, want het draait in deze film niet om het plot maar om de humor en de toch wel leuke gevechten. Dat krimpen en weer groter worden wordt een aantal keer fantastisch gebruikt, veel beter dan in het eerste deel.

De scène na afloop is zeer de moeite waard. Ik zie deze film na de grootse afsluitende 'Avengers: Endgame' film, maar nu weet je pas hoe hij daar terecht is gekomen. Sterk gedaan.
Een wat minder serieuze Marvel, maar wel een die je een glimlach van oor tot oor bezorgt.
3.5*

avatar van Roger Thornhill
4,0
Meer van hetzelfde als deel 1, maar opnieuw met een hoog tempo, veel grappen en sympathieke acteurs die alles goedmaken. Waar veel andere Marvel-films proberen om hun superheld-personages diepte, ontwikkeling en psychologische conflicten mee te geven, gaat het déze franchise vooralsnog vooral om de lol, en ik heb daar geen enkel probleem mee. Leuke vertolkingen, een ijzersterke achtervolging met grote en kleine auto's, en zelfs de eindcredits-sekwens is vermakelijk. "Sorry, I had to come up with a name for my ant. I'm thinking Ulysses S. Gr-Ant. [...] Yes! I'm gonna call you Ant-onio Banderas!"

avatar van Duke Nukem
4,0
Grappig vervolg op het leuke Ant-Man (2015). Wederom een weinig diepgaand verhaaltje, maar een paar goeie grappen en erg leuke special effects (dat kleine autootje). Paul Rudd heeft goede komische timing en ziet er een leuke vent uit. Evangeline Lilly zet een sterke vrouwenrol neer en is best aantrekkelijk in haar pakje. En Michael Douglas speelt zijn rol, net als in het eerste deel, nogal droogjes. Ava/Ghost doet mij een beetje denken aan de twins in The Matrix Reloaded (2003).

hankdigger schreef:
Alles is stukken kleinschaliger dan andere marvels en dat is erg charmant.
Mee eens, eindelijk een Marvel film waarin een intiem verhaal wordt verteld in plaats van al dat over de top bombastisch actiegeweld waarbij een halve stad in de puin wordt gelegd of de wereld moet gered worden. Daarom zijn de stand-alone films van superhelden vaak zoveel beter, het verhaal is veel doelgerichter en minder overdreven ingewikkeld.

Onderhond schreef:
Ant-Man & Wasp heeft in ieder geval wel het juiste idee: een wat luchtiger concept zodat je het als publiek niet al te serieus moet nemen.

Ook mee eens. Ik hou van Marvel films die kleurrijk, vrolijk en luchtig zijn. Ze dienen tenslotte om een mens even uit de harde werkelijkheid te laten ontsnappen, en niet om de harde realiteit van het leven na te bootsen. Deze Ant-Man films zijn echte feelgood movies, voor het hele gezin!

avatar van TornadoEF5
3,5
Dit is wel een leuke film, beter dan verwacht, en wat mij betreft is dit één van de betere films uit de Marvel stal. De luchtige humor, het goede verhaal (voor een vervolg dan nog wel), dragen daar allemaal aan bij, maar het blijft uiteindelijk wel Marvel, dus wat dat betreft goed maar zeker nooit top. Op dat vlak weet je als geen ander wat je van hen kan verwachten, wat tegelijkertijd een sterkte als een zwakte is van de Marvelfilms. Ant-man op zich is een leuke superheld die weinig verkeerd kan doen. Leuk en interessant concept dat vrij goed is uitgewerkt.

4,0
Supernatural schreef:
Vanavond gezien.heb me weer prima vermaakt.weer een leuk vehaal.net zo leuk als het eerste deel. Ja een goeie film.


Vanavond herzien.blijf bij mijn vorige mening.weer een prima cast.een mooi verhaal. een goed vervolg.op naar de volgende marvel film.ga nu deel 1 van thor zien.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Ik nader het einde van mijn MCU herzieningen en ben nu weer uitgekomen bij deze tweede Ant-Man film. Ik heb de afgelopen maanden gemerkt dat de grote bombastische Marvel-actie me steeds minder is gaan boeien, maar dat ik de kleinere verhalen zoals die van Guardians of the Galaxy, Thor: Ragnarok of Ant-Man juist steeds leuker ben gaan vinden. Want Marvel heeft echt wel goede schrijvers die een leuk verhaal in elkaar steken, helemaal bij de beide Ant-Man films die vol met hele geslaagde humor zitten waarmee ze steeds weer spelen met de grootte van mensen en objecten. Deel 2 is net iets minder dan de eerste, maar ik heb er weer veel schik mee gehad. Marvel had in Phase 3 ook steeds beter door wat het publiek wilde. Als je dat vergelijkt met Phase 1, waar echt nog een stel gemiddelde tot soms matige films zaten. Bij Marvel zoek ik humor en goed uitgewerkte personages en dat vul je aan met toffe actie. Visueel is deze Ant-Man 2 ook erg mooi trouwens, bijzonder knap hoe ze bepaalde zaken hebben geanimeerd.

3,5* blijven staan

avatar van Sergio Leone
2,5
Mwah.

Paul Rudd is een toffe Ant-Man - hij doet me wat denken aan Chris Pratt's Peter Quill in die zin dat ze beiden de sérieux en het drama van bijvoorbeeld Captain America of Black Panther niet meezeulen maar eerder voor het komische vlotte spel zorgen. Van alle Marvelhelden heeft Ant-Man ook de "kleinste" films. Het gaat niet om de wereld of ganser melkwegstelsels van de ondergang te redden. Het is daardoor minder een kakofonie.

Maar het is ook niet echt goed. Ik blijf vrij apathisch bij het kijken van dit soort films. Ze beginnen meestal vlot, zo ook deze, maar gaandeweg vind ik het vaak saaier worden. Marvel zal het wel nooit doen, maar een film als deze zou m.i. gebaat zijn bij een speelduur van anderhalf uur. Compacte, vlotte films met een toffe hoofdrolspeler en zonder de gebruikelijke schreeuwlelijke kleurenpaletten: meer zou het in feite niet moeten zijn.

2,5

Gast
geplaatst: vandaag om 17:43 uur

geplaatst: vandaag om 17:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.