Ready Player One (2018)
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Tye Sheridan, Olivia Cooke en Ben Mendelsohn
Releasedatum: 29 maart 2018
Plot Ready Player One
"A better reality awaits."
In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat het eerst te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ready Player One (BoekMeter)
- Ready Player One (MusicMeter)
Wade Watts / Parzival
James Halliday / Anorak
Zhou / Sho
Toshiro / Daito
F'Nale Zandor
Verfilming van het gelijknamige boek van Ernest Cline.
Vanaf 29 maart 2018 in de bioscoop (Warner Bros)
JohnWilliams
Eindelijk weer hopelijk een ECHTE Spielberg film. Hij moet snel zijn, Williams wordt oud en ik wil de filmmuziek graag horen
horizons
Dat verhaal is toch bijna gelijk aan dat van: Avalon (2001)
Die film was eerder dan het boek.
Iemand zich hier al meer in verdiept?
Filmkriebel
Heb het boek hier in huis liggen. Goed boek en ik verwacht dan ook meer een jeugdfilm in de stijl van Maze Runner... 12+ dus. Kan wel wat worden. Mendelsohn speelt de bad guy zie ik. ... goede keuze !
Esteban
Meteen mijn top 5 met 'most anticipated' van 2018 binnen. Die verschijning van The Iron Giant deed mijn hartje sneller slaan.
Esteban
Alan Silvestri (Back to the Future) doet de score. Williams heeft het te druk met SW en die andere Spielberg film.
JohnWilliams
The Papers?
Klopt.
Daarnaast kunnen we natuurlijk ook nog genieten van The Last Jedi. Hopelijk blijft Williams nog lang genoeg actief om die laatste Indiana Jones te doen.
danuz
Luister op dit moment het audiobook, heel toepasselijk voorgelezen door Wil Wheaton. Vrij geniaal boek, en wel écht een gevalletje 'hoe ga je dit ooit goed verfilmen?!'
Had er nog nooit van gehoord, maar ziet er tof uit. Zit ook vol met easter eggs en referenties.
bart007bond
Weet het niet. Ben in het boek begonnen. Nog niet echt dat ik erdoor gepakt ben. Vrij saai tot nu.
TronMan
In een flits te zien ( in de trailer dan; ) Interceptor (Mad Max) en de tijdmachine ; DeLorean
snivoos
Als gamegeek werd me het boek aangeraden. Las lekker weg, fijn verhaal.
Heel veel game en 80s folklore, al verwacht ik dat het een ondergeschikte rol gaat krijgen. De doelgroep zal wel 12+ worden en die zitten niet te wachten op anekdotes uit games uit de jaren 80. Dat was juist wat het voor mij leuk en herkenbaar maakte.
De trailer ziet er niet verkeerd uit en inderdaad leuke eastereggs. Ik verwacht er eerlijk gezegd niet al te veel van.
Dat verhaal is toch bijna gelijk aan dat van: Avalon (2001)
Die film was eerder dan het boek.
Iemand zich hier al meer in verdiept?
Nu je het zegt... Ik heb Avalon ooit gezien op Lowlands maar die film is niet echt blijven hangen.
Het heeft idd veel overeenkomsten qua verhaal.
Avalon is Aziatisch, RPO is Amerikaans. Ik denk dat daar het grote verschil zit. Zie Battle Royale vs Hunger Games. Niche vs mass.
Het zou me niet verbazen als de schrijver zich heeft laat inspireren door Avalon.
Shadowed
140 minuten, laat het dan maar een lekker vlot spektakel worden. Ik ga hem zeker zien
Cikx
Nieuwe trailer:
READY PLAYER ONE Official Final Trailer (2018) Steven Spielberg Sci-Fi Movie HD - YouTube
Ziet er visueel wel fraai uit, maar het verhaal lijkt me dan weer zo ongeïnspireerd en sentimenteel. Maar goed, we zullen zien.
mjk87 (moderator films)
Wordt half a trillion dollars nu vertaald als een half triljoen in de trailer?
Zwolle84
Wordt half a trillion dollars nu vertaald als een half triljoen in de trailer?
Oef, ja. Ik vraag me sowieso af wat je kwaliteiten moeten zijn als je vertaler wilt worden. Beheersing van de Nederlandse taal in ieder geval niet, lijkt het.
Spuuglelijke trailer trouwens ook. Opa Spielberg probeert nog een keer hip te zijn.
Alathir
Ik heb hier echt mijn twijfels bij of dit wel wat gaat worden. Helemaal niet onder de indruk van de trailer, buiten een paar fragmenten zien er mooi geschoten uit. Maar goed dat had The BFG ook, maakt het bijlange geen goede film.
alvinvdv
Net bekeken in avant première in de UGC te Antwerpen.
Heb genoten van deze dystopische film over VR met een knipoog naar pop/games/films uit de jaren 80.
Voor mensen die geboren zijn in de jaren 90 en later zal het waarschijnlijk allemaal minder duidelijk en nostalgisch zijn.
Ongetwijfeld de betere van Spielberg de laatste jaren.
Met de wind vanachter net 4*en.....
braambes
Kon eerder toevallig naar de avant-première in Brussel. Nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. De doorgewinterde gamer of een liefhebber van het boek kan teleurgesteld zijn, maar ik keek met een onbevangen blik (heb letterlijk niets met games) en daamn... dit was echt dolle pret.
Laatste keer 3D was Kuifje bij mij, denk ik, was toen ook as fine as it gets, al heb ik er absoluut geen zicht op wat de invloed van Spielberg daar op is.
Fisico
Staat daar nou DE Delorean op de affiche?
De film staat blijkbaar bol van de verwijzingen naar andere films waaronder dus ook de Delorean. Van Spielberg mag je inhoudelijk op dat vlak toch meer verwachten. Ik twijfel omdat het een "Spielberg" is en het vermoedelijk tot in de perfectie beheerst zal zijn. Maar veel andere positieve dingen heb ik nog niet gelezen, de hoge (verbaasde) MM-score tot op heden ten spijt...
fluppebxl
Dubbel gevoel bij. Ziet er goed uit en bespeelt dezelfde interessante thema's als het boek. Anderzijds iets teveel "kijk-eens-wat-we-allemaal-kunnen-met-CGI" en iets te weinig de slimme maatschappijkritiek uit het boek.
Probeert ook net iets teveel mee in te pikken op de jaren 80 nostalgie van Stranger Things, al is het daar oprechter. Goeie liedjes wel! Maar soms probeerde deze iets teveel Back to the Future te zijn (en niet alleen omdat de Delorean erin voorkomt).
Normaal gezien 3*, maar een halve erbij voor de fantastische The Shining-sequentie

Netflix verwijdert binnenkort 'Ready Player One' uit het aanbod

'Ready Player One' vanavond op televisie: één van de duurste films van Steven Spielberg

Netflix voegt voor het einde van de maand nog deze vijf goed beoordeelde films toe aan het aanbod

Coco

Bohemian Rhapsody
Biografie / Muziek, 2018

Wo Bu Shi Yao Shen
Komedie / Drama, 2018
videogamegebaseerd op boektoekomstvirtuele realiteitdystopienostalgieliefdefilm in filmevil corporationquestjaren 80life2040sgebaseerd op een jongvolwassen romancolumbus, ohiocolumbus ohio loose adaptation