menu

Ready Player One (2018)

mijn stem
3,51 (966)
966 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Actie
140 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Tye Sheridan, Olivia Cooke en Ben Mendelsohn

In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat het eerst te vinden.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=_jfc7mqqKHw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Shinobi
3,0
"She wanted to go dancing, so we watched a movie."

Vijf jaar geleden was ik een frequent bezoeker van de Donner en liet me regelmatig voorzien van tips door de verkopers. Eén van deze tips was het debuutboek van Ernest Cline, waarbij de beste verkoper mij op het hart drukte dat ik 'm moest lezen voordat alle hipsters ermee aan de haal gingen. Helaas ben ik er nooit meer aan toegekomen, maar via deze film heb ik toch enigszins de ervaring kunnen meemaken.

In het jaar 2045 zijn er al verscheidene rampen gebeurd, waardoor het overgrote deel van de bevolking in armoede leeft. Vanzelfsprekend doen ze er alles aan om hieruit te ontsnappen, ook al is het in de vorm van een virtuele wereld waarin je kunt zijn wat je maar wil. Deze zogenoemde OASIS biedt uitkomst voor onze protagonist Wade om mee te doen aan een schattenjacht vanjewelste, hoewel het gebeuren vrij tam uitpakt.

Steven Spielberg slaagt erin om met de OASIS een indrukwekkende wereld neer te zetten waar je als kijker je ogen goed de kost kan geven; de vele culturele referenties volgen elkaar in moordend tempo op. Gesteund door de toffe CGI blijft het volop genieten van al het moois dat voorbijkomt. De toon wordt gelijk gezet met een halsbrekende race die tot de nok toe gevuld is met actie. Dergelijke scènes vormen de meal ticket.

Des te jammer dat men vergeet om een degelijk verhaal te vertellen. De overdadige expositie legt gelijk alle pijnpunten bloot. Het geheel leunt namelijk te veel op een passieve ervaring die de vele plotgaten aan elkaar rijgt. Nooit ofte nimmer worden er vragen gesteld rondom de gebeurtenissen in de echte wereld, laat staan dat je enige binding krijgt met de personages waarvan de achtergrond vaag blijft. En dan te bedenken dat je met een dergelijke speelduur niet verder komt dan een vlakke benadering.

Al met al best een vermakelijke Sci-Fi, maar voor mijn gevoel wordt hier nauwelijks het onderste uit de kan gehaald door Spielberg.

3,0 Sterren.

avatar van mrklm
3,0
Popcornpulp in een flitsend jasje, met dank aan Steven Spielberg en Janusz Kaminski. Maar je moet je afvragen waarom twee meesters in hun vak zich hebben laten verleiden tot het maken van deze niet al te snuggere en behoorlijk oppervlakkige B-film. Het verhaal is simpel: om een machtig online-imperium in handen te krijgen jagen spelers van OASIS (niet de band maar de virtuele wereld) op drie sleutels die de weg wijst naar de ultieme Easter Egg, daar neergelegd door de recentelijk overleden eigenaar van OASIS [Mark Rydell]. Een voorspelbaar multicultureel clubje tieners (en een 11-jarige) proberen samen te voorkomen dat de grote concurrent van OASIS de hoofdprijs in de wacht sleept.
Een flitsende, soms duizelingwekkende achtbaanrit aan visuele effecten, uiteraard prachtig in beeld gebracht door Kaminski, zorgt ervoor dat de film nooit verveelt. Een aantal flinke plotgaten versterken het idee dat het verhaal duidelijk ondergeschikt is aan deze talloze (overdadige) popreferenties. Als fan van Duran Duran doet het mij deugd dat de jeugd in 2045 hier nog graag naar luistert, maar de soundtrack vol 80s-muziek is niet erg origineel. Voor gamenerds komt er een barrage aan klassieke gameverwijzingen (late jaren '70, begin jaren '80) voorbij, maar het dit is en blijft nonsens. Wie z'n verstand op nul kan zetten, zal deze film wellicht een ster extra meegeven.

avatar van Nicolage Rico
3,5
mrklm schreef:
B-film.


aan visuele effecten, uiteraard prachtig in beeld gebracht door Kaminski, zorgt ervoor dat de film nooit verveelt.


Dit rijmt totaal niet met elkaar. Je doelt puur op het verhaal en het gebrek aan laagheid daarin?

avatar van mrklm
3,0
Nicolage Rico schreef:
(quote)

(quote)


Dit rijmt totaal niet met elkaar. Je doelt puur op het verhaal en het gebrek aan laagheid daarin?


Het rijm prima met elkaar. Het verhaal is typisch B-filmmateriaal.

avatar van Chucky92
Een film met een budget van 175 miljoen kan je toch moeilijk een b film noemen.

avatar van vph1272qm
5,0
mrklm had waarschijnlijk een zuurtje gegeten tijdens de film. voor een goed verhaal ga je maar naar het filmhuis (alhoewel dat daar ook vaak tegenvalt).
dit is een geweldige rollercoaster, gezien in 3d dolby cinema, wow. die 140 minuten zin zo om, ik ga absoluut nog een keer.
heerlijke verwijzingen naar films en muziek die ik allemaal gezien en gehoord heb, ooit...

avatar van Drs. DAJA
5,0
Nooit gedacht dat ik nog eens 5 sterren zou geven aan een nieuwe Steven Spielberg-film. Wat was dit een beleving in 4D...

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Drs. DAJA schreef:
Nooit gedacht dat ik nog eens 5 sterren zou geven aan een nieuwe Steven Spielberg-film. Wat was dit een beleving in 4D...


Geen uitleg waarom? Ben benieuwd.

avatar van Zwolle84
1,5
Waarom heeft iedereen het steeds over die pop culture verwijzingen? Lijkt me eerder vermoeiend en flauw dan een pluspunt.

avatar van John Milton
4,0
Daar staat het boek om bekend.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Zwolle84 schreef:
Waarom heeft iedereen het steeds over die pop culture verwijzingen? Lijkt me eerder vermoeiend en flauw dan een pluspunt.


Omdat het een van de zaken is waar het boek bekend om stond. En dat tweede is inderdaad jouw mening, zo te lezen vinden de meesten het wel leuk. Lijkt me ook voor mij dé reden om deze film interessant te vinden.

avatar van Zwolle84
1,5
Ah, oké. Wist niet dat het gebaseerd is op een boek.

avatar van kos
3,5
kos
Zwolle84 schreef:
Waarom heeft iedereen het steeds over die pop culture verwijzingen? Lijkt me eerder vermoeiend en flauw dan een pluspunt.


Als ze er veel te dik op liggen ( waar ik bang voor ben) wel ja.

5,0
Ik reageer hier amper of weinig, maar voor deze film doe ik het graag.
Wat een sublieme film met alle toeters en bellen.
Toegegeven, het scenario is niet feilloos, maar alles klopte gewoon zo goed! Enorme aanrader.

avatar van Fisico
4,0
Fisico schreef:
(quote)


De film staat blijkbaar bol van de verwijzingen naar andere films waaronder dus ook de Delorean. Van Spielberg mag je inhoudelijk op dat vlak toch meer verwachten. Ik twijfel omdat het een "Spielberg" is en het vermoedelijk tot in de perfectie beheerst zal zijn. Maar veel andere positieve dingen heb ik nog niet gelezen, de hoge (verbaasde) MM-score tot op heden ten spijt...


Morgen uitgebreidere recensie. Alvast genoten. Zeker 3,5* waard, toch nog een nipte 4,0*, lage verwachtingen hebben doet ook veel ...

Nick Doumen
Leuke film om eens te zien.Ben zelfs gek van 80's muziek en film's en dergelijke.Kon de verwijzingen wel smaken.Film was wel goed ook al mocht hij iets korter.We hebben ervan genoten maar niks speciaal waar ik de blu Ray van moet hebben ofzo.

avatar van Fisico
4,0
Zoals de meeste futuristische films is men vrij pessimistisch over het (over)leven op aarde: de wereld is om zeep, armoede tiert welig en de aarde is één grote vuilnisbelt. Zo doet Ready player one zijn intrede: caravans worden in de hoogte gestapeld en fungeren als appartementen in een verloederde favella van Columbus city. Quasi de gehele mensheid trekt zich terug naar de virtuele wereld van Oasis waar actie, avontuur, prestige, roem, eer en geluk voor het rapen liggen. De mensheid vlucht weg van zijn problemen en verdrinkt zichzelf in een virtuele luchtbel, The Matrix in spelvorm.
En dat is net voor mij één van de allersterkste punten van de film, hoewel het er niet echt toe doet: Spielberg steekt een (klein) moreel vingertje op wanneer mensen zich wegcijferen voor deze social virtual fantasy. Oppervlakkigheid troef en vriendschappen worden niet meer uitgebouwd, verantwoordelijkheden worden niet meer opgenomen en de onverschilligheid neemt toe, zolang men maar kan wegdromen in the Oasis ...

Op visueel vlak is de film een echt pareltje. De virtuele wereld is erg knap gemaakt en er is veel aandacht besteed aan details en de ontwikkeling van de wereld, ook mede door de vlotte communicatiemiddelen via de swap-projecties. De gespeelde games en diens credits en tools zijn mooi verweven en de strijd in the Oasis is van levensbelang via de verzamelde muntjes. Ook de anonimiteit van de avatars is zeer mooi geïntegreerd in de film waarbij de oppervlakkigheid van dergelijke contacten nogmaals onderstreept wordt. Je weet nooit wie achter de andere kant van de PC of VR-bril zit en dat blijkt ook met de helden. Alleen nogal flauwtjes dat ze toevallig allen uit Columbus kwamen ...

Uiteraard vele verwijzingen naar oude films, games en muziek doorheen de jaren. Het één al wat subtieler dan het andere. Te veel om op te noemen. Velen waren geslaagd (the battle of Mordor, de Terminator-verwijzing, The shining), andere zaken vond ik dan weer hoogst ongelukkig of niet passen in de film. Het kan net ook de kracht zijn van de film om met een nostalgische bril de film te bekijken en steeds opnieuw nieuwe dingen te ontdekken. Boeien deed het wel, pure nostalgie bij momenten! Maar eveneens soms iets te goedkoop (Chucky, Alien en de T-rex?)
Qua verhaal - en dat is zowat de grote zwakte van de film - blijft de film erg beperkt en zitten er hier en daar serieuze plotgaten: schiet dat busje toch gewoon overhoop zoals IOI dat deed met die caravans!. Narratief is de film eenvoudig en niet genoeg uitgebalanceerd. De zoektocht naar het ei en de drie sleutels loopt ineens wel heel erg vlot. De eerste sleutel met de race was trouwens knap en deed me spontaan denken aan Mario Bros waarbij levels overslagen konden worden via mysterieuze buizen ... of door geheime wandelpaden op het plafond.

Gelukkig werd naar het einde toe wat extra aandacht besteed aan de creator Halliday, een eenzame nerd met beperkte sociale vaardigheden in de echte wereld, maar een God in the Oasis. Zijn drijfveer en karakter was al bij al mooi in de film vervat.
Speilberg creëerde een futuristische avonturenfilm die geen moment verveelt met een vrij klef einde. Geen meesterwerk, maar wel meer dan degelijk. De acteurs zelf waren gewoontjes en zullen niet erg lang in het geheugen gegrift staan. Dubbel gevoel waarbij de nostalgie en het technische aspect toch net de bovenhand haalt. Twijfel tussen 3,5* en 4,0*, maar toch alvast een nipte 4,0* voor de nostalgie, boodschap, concept en audiovisuele elementen.

avatar van Drs. DAJA
5,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
(quote)


Geen uitleg waarom? Ben benieuwd.


Bij deze;

Het lukt Spielberg om je mee te slepen in een wereld waarin logischerwijs iedereen zijn toevlucht zoekt in een digitale wereld. Deze digitale wereld is prachtig; een wonderwereld van fantasie en popcultuur die mij gelijk wist te grijpen. Vervolgens gooit hij er een lading spektakel in waar ik volledig in mee ging (en dat heb ik niet vaak). Daarbij moet ik zeggen dat de 4D een waanzinnige bonus was voor de beleving van deze film (misschien dat het wel een hele ster verschil maakt). De actie en camerabewegingen kwamen hierdoor bij mij veel meer tot leven waardoor de film ook als een attractie voelde.

Daarnaast is het een heerlijk epische film met prachtige odes aan de pop-cultuur. De film heeft veel liefde voor films, games en muziek die voor mij ook belangrijk zijn.

avatar van Valak
4,0
Een krappe 4,0* sterren van mij. Probeer snel een uitgebreidere recensie te schrijven, maar het was een visueel, actie-gevuld, en op momenten erg humoristisch spektakel.
Ga hem sowieso nog een tweede keer op het grote scherm kijken denk ik.

En 2 woorden; The Shining! Dat was "EPIC"!


avatar van wwelover
4,5
Ken het boek niet en ben geen fanatieke gamer. Maar fudge wat een heerlijke bioscoopfilm. Tuurlijk valt er genoeg aan te merken op het verhaal, maar zelden zo genoten in de bioscoop. Spielberg op z'n best (wat betreft spektakel). Het ziet er allemaal schitterend uit, ook de 3D is top en niet storend. Leuke cast, leuke karakters, een aantal fantastisch uitgewerkte referenties. Tuurlijk is het soms wat te zoet, maar vond het nog wel passen. Als ik ergens kritiek op zou moeten hebben is het de casting van T.J. Miller, kan hem soms waarderen, maar hier niet zo.

4.5*

avatar van IH88
4,0
“It's fucking Chucky!”

Met Ready Player One brengt Spielberg duidelijk weer het kind bij zichzelf naar boven, en zijn enthousiasme slaat over op de kijker. De film is zeker niet perfect, maar het plezier en de liefde voor films, games en popcultuur zorgt ervoor dat ik de gehele speelduur met een grote glimlach overal naar heb zitten kijken. Vooral bij het beste gedeelte van de film, een ode aan één van mijn favoriete horrorfilms, werd de glimlach groter en groter. Ook de knipogen naar films en games als Jurassic Park, Halo, John Hughes films, King Kong, Back to the Future, Judgment Day, The Iron Giant en Alien (geniaal) zijn leuk en worden inventief gebracht.

In de jaren 90 werkte Spielberg tegelijkertijd aan Jurassic Park en Schindler’s List, en nu doet hij het weer met The Post en Ready Player One. De man is een kameleon en een formidabel regisseur, en ondanks wat tegenvallende films in de afgelopen jaren is hij nu weer in topvorm. Met Tye Sheridan en Olivia Cooke heeft Spielberg ook twee jonge acteurs gecast die de komende jaren Hollywood gaan veroveren. En dat is uiteindelijk ook de boodschap van Ready Player One. De jeugd heeft de toekomst en kunnen de wereld veranderen, maar dan moeten ze wel wat minder tijd in hun zelfgecreëerde virtuele wereld doorbrengen. ‘More kissing, less gaming.’

avatar van soom
5,0
Ik dacht dat er weinig aan zou zijn. Tye Sheridan had ik in een of ander wel leuk filmpje gezien, maar verwachtte nou niet direct iets anders dan het niveau vanuit die film. Iemand kan niet ineens briljant spelen, dacht ik, nadat ik de Scouts gezien had.

Ik had het weer eens zo mis.

Wauw. Het voelde zo heerlijk aan. Zoveel liefde. Mooi gemaakt, met een sensationele wereld die steil achterover sloeg.
Echt geraakt, open mond werk. Waarvan niemand wil aanschouwen hoe dat er bij mij uitziet, uiteraard.
Ik had er niet echt een beeld bij, hoewel de trailer wel een stuk of wat keer voorbij was geschoven.

Het is niet meteen een naam waarvan je denkt : Nou, door deze aansprekende, flitsende woorden ren ik direct door naar de bioscoop, want het maakt nieuwsgierig wat het is.
Het zou zelfs eerder de kop boven een kranten artikel kunnen zijn. Of iets in een tijdschrift over computerspellen. Nee, ik heb wel eens boeiender filmtitels voorbij zien trekken qua opvallendheid.

Ik lachte al stiekem in m'n vuistje omdat ik er echt van uitging dat het niets was.

Nou, jawel dus. Het is betoverend en het trok zo mee. De virtuele wereld was adembenemend, wat ik al schreef. Tye was veel beter dan met zombies. Leuk allemaal.

avatar van Timothyvdmeer
5,0
Amazing! Geniale film!

avatar van Superkuuk
3,0
Chucky92 schreef:
Een film met een budget van 175 miljoen kan je toch moeilijk een b film noemen.100 miljoen teveel voor mijn gevoel, ik heb gewoon een Willy wonka film met een hoog Goonies gehalte gekeken ,half puntje extra voor de gundam character, verder niks bijzonders. Als je veel anime films en series heb gezien , dan is dit gewoon matig voor dat geld. I was not impressed......,een film zoals golgo 13 van 30 jaar oud is nog een beter verfilmd, terwijl die is gemaakt voor een zak drop en Shell zegeltjes.

avatar van Metalfist
4,0
Ninjas don't hug!

Op 18 december 2017 vierde regisseur Steven Spielberg zijn 71e verjaardag. Veel regisseurs zouden dan langzaamaan aan hun pensioen denken, maar Spielberg overduidelijk niet. The Post is nog maar net uit de cinemazalen verdwenen en we worden alweer getrakteerd op een nieuwe film, namelijk Ready Player One. Een compleet ander soort film (een beetje zoals Spielberg in 1993 zowel Jurassic Park alsook Schindler's List regisseerde) en eentje waar door erg veel mensen reikhalzend naar werd uitgekeken. Het is namelijk een verfilming van het gelijknamige boek Ernest Cline en dat is een heuse bestseller.

Ready Player One - zowel het boek als de film - zit bomvol referenties naar films, muziek en noem maar op en dat opzicht is het wel grappig dat het juist Spielberg is die dit regisseert aangezien hij zelf een grote invloed op het verhaal heeft in het boek. Hij zei in een interview dat hij zijn eigen referenties links ging laten liggen, maar ik ben blij dat hij die lijn niet volledig heeft doorgetrokken. Zo rijdt Wade nog steeds in een DeLorean (uit Back to the Future, geproduceerd door Spielberg) en zien we zelfs even een dinosaurus passeren bij misschien wel één van de allercoolste straatraces ooit. Ready Player One is dan ook een feest van herkenning voor iedereen die wat bekend is met de jaren '80 (het Shining segment is niets minder dan geniaal) en wie wilt er nu niet Mechagodzilla het zien opnemen tegen Gundam en de Iron Giant? De referentielijst is te groot om op te sommen en het verhaal lijdt daar ook wel een tikkeltje onder. Het gaat Wade en zijn kameraden soms wel erg makkelijk af en Sorrento is een wat zwakke tegenstander die nooit echt indruk weet te maken. Op het einde moet nog even de nodige moraliteit door je strot geramd worden, maar je vergeeft het een regisseur als Spielberg gemakkelijk omdat hij van de voorbijgaande 2 uur zo'n heerlijke achtbaanrit heeft gemaakt.

Dit is dan ook een visuele film waar een hoog prijskaartje aan vast hangt, maar dat zie je wel in elke scène. De straatrace is spannender dan eender welke scène uit de Fast and the Furious franchise, Oasis zelf oogt geweldig en het switchen tussen echte acteurs en hun digitale alter-ego's werkt absoluut niet storend. Slimme zet ook om Tye Sheridan te casten in de hoofdrol, want die is heerlijk op dreef als Wade/Parzival. Begint ietwat stroef misschien, maar hij maakt de rol eigen wanneer hij meer en meer in contact komt met Art3mis, Aech, Sho en Daito. Pluspunten trouwens voor Mark Rylance die de mensenschuwe Halliday perfect weet neer te zetten en het is dan ook jammer dat het aan het slechterikenfront wat minder is. Ben Mendelsohn overtuigt niet als Sorrento en de combinatie met F'Nale Zandor (een personage dat niet in het boek voorkwam en hier gespeeld wordt door Hannah John-Kamen) is soms tenenkrommend cliché. Het kan echter niet vaak genoeg gezegd worden: de kracht van Ready Player One zit hem vooral in de visuele vondsten en de overduidelijke fun waardoor je dit soort euvels makkelijker vergeeft.

Spielberg heeft in zijn carrière al een aantal echte klassiekers gemaakt, maar de laatste jaren was het wat stil rond de man. Met Ready Player One is hij echter weer compleet van de partij en levert hij misschien wel zijn indrukwekkendste film van de laatste jaren af. Mag voor mij op dezelfde lijn staan als die andere überklassieker in het virtuele wereldje, namelijk Tron. Typisch zo'n film die je meerdere keren moet zien om alle referenties te herkennen, ik vermoed dat ik misschien zelfs de helft nog heb gemist.

Dikke 4*

avatar van predator
4,5
Ik ben blij dat ik de film heb kunnen zien, zonder berichten op moviemeter te hebben gelezen, want de spoilers vliegen hier om je oren. Ik vond alle verwijzingen (monty python!) erg tof en de discoscene en horrorfilmscene zijn erg leuk gedaan. Wel weer Spielberg moralistisch, dat kost een half puntje.

avatar van mjk87
3,5
Visueel spektakel. Geinig is het als men zegt dat de plot erg dun is. Die plot is uiteindelijk nog veel dikker dan Jaws die voor velen wel wordt gewaardeerd. Alleen heeft diezelfde Jaws twee dingen die beter zijn. De sfeer in het stadje )en dus de film' wordt eerst goed opgebouwd en mooi neergezet. Deze RPO speelt voornamelijk digitaal af en de echte wereld hangt er maar wat bij. Die gaat nooit leven net zo goed als hetgeen Watts en z'n matties voor strijden. En ten tweede kan je in Jaws de hele tekst weglaten en weet je precies wat er gebeurt, Spielberg heeft daar alleen een camera nodig. Kijk die eerste 20 minuten eens terug, briljant gedaan. In RPO echter is een voice-over nodig om de informatie te brengen en dat is jammer.

Maar goed, als actiefilm slaagt de film wel degelijk. In overtuigende cgi en met behulp daarvan ook schotelt Spielberg ons een heerlijke prent voor. Actie die ook volstrekt overzichtelijk is, hoe groot en chaotisch het ook wordt. Daarnaast wordt dit mooi gedoseerd en in de sterke race aan het begin en de slotscène gooit Spielberg alle registers open maar als kijker ben je nog fris dan. De film knalt echt. Verder ook genoeg mooie scènes en vol ideeën. Aan alles merk je dat Spielberg wel over het visuele heeft nagedacht. Ook fijn gemonteerd. Het ding duurt 140 minuten, maar die vermaken constant.

En ja, de film is wel degelijk zo ongeveer een kopie van Avalon, alleen zijn de nuances en de doelen van beide films volstrekt anders. 3,5*.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Dit was echt awesome. Schijnbaar nodigt een nieuwe Spielberg nog steeds uit, want de bios zat vrijdagavond helemaal vol, terwijl de beste man al heel wat jaren niet al te bijzondere films meer uit heeft gebracht in mijn ogen. Maar Ready Player One brengt die ouderwetse Spielberg-magie wel weer behoorlijk terug.

Het boek heb ik niet gelezen, dus geen idee of het een goede of slechte verfilming is, maar het wel een hele fijne spektakel-rit geworden, waarbij de vele verwijzingen naar vooral films en games fantastisch zijn, maar waar het verhaal ook gewoon pakkend genoeg is. Spielberg heeft natuurlijk voldoende ervaring met toekomstbeelden schetsen in films, denk aan bijvoorbeeld Minority Report. Maar ondanks het prima verhaal hoopte ik wel steeds dat we weer zo snel mogelijk terug naar OASIS gingen, waar alles mogelijk is. Visueel is de film echt verbluffend mooi gemaakt, met prachtige designs en veel creativiteit in locaties. De special effects staan hier volledig in dienst van het verhaal en de beleving, iets wat een hoop blockbusters met een fors budget regelmatig vergeten. Spielberg blijft gewoon een enorme vakman, want hoe groot bepaalde actiescènes ook zijn, het wordt nooit onoverzichtelijk of vervelend om te bekijken. Er zitten ook heel wat mooie shots in, denk bijvoorbeeld aan die met The Iron Giant voor het energieschild op het einde. Prachtig.

Wil je trouwens echt veel fun uit de film halen, dan is het wel handig dat je het een en ander van films en games snapt, want de vele verwijzingen zijn echt leuk. Soms heel opzichtig, soms goed verstopt. Zo'n Terminator-duim, alien chestburster of een cameo van Chucky zijn hilarisch en de gehele scène rondom The Shining is niets minder dan geniaal te noemen. Hier een mooi overzicht van alle verwijzingen in de film. Ook de cast doet het prima, heb me aan niemand hoeven storen. Dat Spielberg maar meer van dit soort blockbusterwerk weer gaat maken, want ik heb het gemist.

4*

avatar van Arri
3,5
Die Spielberg kan echt alle soorten films maken he. Ongelooflijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:15 uur

geplaatst: vandaag om 07:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.