Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Dan Stevens, Michael Sheen en Lucy Boynton
Gesproken taal: Spaans, Engels en Mandarijn
Bekijk via Netflix
Plot Apostle
"Your god can't help you."
'Apostle' volgt een man die afreist naar een afgelegen eiland met het doel om zijn zus te redden, nadat zij ontvoerd is door een religieuze sekte. De groep vraagt een hoop losgeld om haar te laten gaan. Ze onderschatten echter waartoe de man in staat is die naar haar op zoek is.
Thomas Richardson
Charles
Elaine
Lonely Passenger
tattoobob
Ben benieuwd....deze regisseur heeft een paar toppers op zijn naam staan.
Seam
En die cast liegt er ook niet om! Hopelijk eindelijk een topper van Netflix.
Uier
- 2006 berichten
Vreemde eend in de bijt in Gareth's repertoire.
Dat hij spetterende actiefilms kan produceren is geen geheim meer. Benieuwd wat hij van deze thriller maakt.
Rvdz
Rvdz al voorbij zien komen?
Jaahaa, kan niet wachten!
schram101
Die ging vooral op de sfeertour, deze lijkt het grover aan te pakken.
Shinobi
Dit wordt toch echt ook als horror gezien hoor
Je kunt ook een correctie indienen, zoals ik net heb gedaan.
Uier
- 2006 berichten
Eerste reviews spreken over heftige shit en zijn veelal positief. Zeer benieuwd, ook al ligt het genre niet echt in mijn straatje.
mcdaktari
Deze ga ik vanavond maar eens kijken. Heb wel zin in een horrorfilm, en dit lijkt me geen verkeerde want deze regisseur heeft al meer gemaakt wat me wel aanstond. Ben iig benieuwd.
Cikx
Toffe horror-thriller van The Raid regisseur Gareth Evans die zich afspeelt in een setting waar ik een zwak voor heb. Een religieuze cult in het Victoriaanse tijdperk? Sign me up!
De film slaagt erin om een consistente naargeestige toon aan te slaan en vermijdt goedkope jumpscares. Ik een aantal keren onder de indruk van de huiveringwekkende beelden. Helaas is het soms net iets te flashy en mist het authenticiteit. De kostuums zijn goed, maar de mensen zagen er te knap en verzorgd uit. Ik had het liever wat onguurder gezien. Daarnaast viel het me tegen dat de filmmakers niet het lef hadden om de film zo onvergefelijk te maken als dat de film zich in eerste instantie voordoet.
Desondanks blijft Gareth Evans natuurlijk wel een talentvolle regisseur en de film blijft dan ook overeind, maar er had veel meer ingezeten.
Cikx
Cikx je bedoelt natuurlijk Gareth Evans, Gareth Edwards is een andere regisseur ?
Oeps, je hebt helemaal gelijk. Heb het aangepast!
reodina
Ik vond het wel een aardige horror, genoeg spanning en genoeg gore, ik geef hem 3*
SmackItUp
Vond het een aardige tegenvaller.
Eigenlijk zijn de eerste 45 minuten het best. Qua onderhuidse spanning zit het wel goed en we krijgen af en toe mooie beelden te zien. Setting en acteerwerk zijn ook zeker een pluspunt. Maar naarmate de film vordert, des te onduidelijker het wordt waar de focus nou eigenlijk ligt. Evans switcht van een man die zijn zus wil redden, naar een verboden romance, om vervolgens een totaal ongepast fantasie element toe te voegen, waardoor de zorgvuldig opgebouwde spanning totaal teniet wordt gedaan. Deze diverse plotjes zorgen er tevens voor dat er amper aandacht meer wordt besteed aan de sfeer op het eiland, en dat was nou juist zijn grootste troef.
Had een ontzettend gave film kunnen zijn, maar Evans neemt mijn inziens teveel hooi op zijn vork, waardoor jammer genoeg geen enkel element écht goed is uitgewerkt. Bevat nog steeds enkele vette scenes, maar als geheel toch te matig.
Op basis van het eerste deel toch nog een kleine 2,5*
bjerik76
de trailer laat de smerigste stukjes zien van deze enorm lange film.
Het verhaal is wel goed, ( beetje The Wickerman) alleen woont er hier ook een godin op
die gevangen word genomen door de 3 eerste bewoners.
de drie 1e bewoners richten een soort Amish bevolking op, en hanteren dit erg hard.
Ik begreep dat zij de godin martelen oogsten te laten lukken en mislukken d.m.v wel / niet voeden van inmiddels bloed ?
dat stukje was mij beetje onduidelijk, waardoor de film ook wel iets minder werd, en ook richting het eind allemaal wat vager.
En toen was de film afgelopen .
Shinobi
"This island, it's our paradise."
Normaal gesproken ben ik van Gareth Evans een martial arts film gewend, maar met deze titel slaat hij een andere richting in.
Evans heeft wel enige ervaring in het genre, getuige zijn samenwerking met Timo Tjahjanto voor de short 'Safe Haven' in 'V/H/S/2' welke meteen ook de beste was van de hele film. 'Apostle' ligt in het verlengde daarvan, omdat we wederom met een sekte te maken krijgen. Ditmaal poogt een man zijn zus te redden die vastgehouden wordt op een eiland.
Eenmaal op het eiland aangekomen ontpopt het personage van Dan Stevens zich tot een Sherlock Holmes en gaat al gauw op onderzoek uit, waarbij hij de meeste curieuze zaken tegenkomt. In combinatie met de slow burn stijl zorgt het in ieder geval voor wat aardige onderhuidse spanning, omdat er iets bovennatuurlijks speelt waar je niet echt de vinger op kan leggen.
Toch voelt het alsof Evans moeite heeft om over het geheel de verscheidene elementen in balans te houden; een romantisch subplot en sommige nietszeggende karakters brengen niets bijzonders. Door de sfeervolle beelden en de enigszins zenuwachtige score blijf je nog bij de les. Om je als kijker vervolgens - abrupt - te trakteren op enkele bloederige momenten die zeker de moeite waard zijn.
Al met al een onevenwichtige horror die een stuk meedogenlozer had mogen uitpakken. Nu mis ik een pay-off die daadwerkelijk impact maakt op mij.
2,5 Sterren.
mcdaktari
Ja het was een aardig filmpje, met uitzondering van het slechte acteren zo nu en dan. Maar de spanning werd best goed opgebouwd. Alleen vond ik het einde wel een beetje wazig. Maar ik heb slechtere films gezien.
John Milton
Ik heb ook Apostle gisteren gelijk maar gekeken, ik zat er immers een beetje op te wachten. Ik was benieuwd wat Evans in zijn mars had met een meer narratieve film, na Serbuan Maut (2011) en The Raid 2: Berandal (2014). En ook ik ben altijd wel gefascineerd door sektes en (geloofs)gemeenschappen die zich afgekeerd hebben van de rest van de maatschappij, hopend op hun eigen perfecte wereldje. Het laat zich raden dat het in de praktijk nooit zo uitpakt, en hier evenmin. Machtsmisbruik, bedrog, jaloezie, het occulte, moord en hebzucht, zomaar een paar zaken waaraan geen gebrek is in deze film. Weinig engers dan godsdienstwaanzinnigen en hun volgers.
Ik moest bij vlagen een beetje aan Brimstone denken door de sfeer, maar die film vond ik toch net even beter. Het ziet er allemaal goed uit, en met Dan Stevens, Lucy Boynton en Michael Sheen zit het met de cast ook wel goed. Apostle heeft fijne sets, is sfeervol geschoten en de score werkt goed in op de zenuwen. Toch ontbreekt er voor mijn gevoel iets. De zijpaadjes van het plot worden niet allemaal even goed uitgewerkt en het daadwerkelijk occulte element van het plot voelt voor mij niet helemaal op zijn plaats. Er had meer in gezeten inderdaad, zoals Cikx al zei.
RuudC
Dat was tof! Dit soort folkhorror is dan ook helemaal mijn ding. Een vage cultus met mensen die erin meegezogen worden en altijd wel bedrogen uitkomen. De sfeer zit er goed in mijn donkere scenes, vieze gebouwen en een troosteloze omgeving. Je voelt dat het allemaal niet in de haak is en langzaam maar gaandeweg het verhaal wordt de opzet en achtergrond duidelijk. Dat ongemakkelijke gevoel kwam ook op mij goed over en zelfs dan nog weten de makers een paar verrassend nare scenes te creeëren, zoals de eerste ontmoeting tussen Thomas en de Godin. Het is voor een horrorfilm wel een lange zit, maar ik ben blij dat er hier de tijd wordt genomen om het verhaal te vertellen. Zelfs dan nog gaan sommige ontwikkelingen wel heel hard en dat is dan mijn enige echte punt van kritiek. De decors en de muziek zijn erg effectief. Acteerwerk dik in orde. Horror met inhoud.

Fúsi
Drama, 2015