• 9.381.118 stemmen

Met onder meer: Dan Stevens, Michael Sheen en Lucy Boynton

Gesproken taal: Spaans, Engels en Mandarijn

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Apostle

"Your god can't help you."

'Apostle' volgt een man die afreist naar een afgelegen eiland met het doel om zijn zus te redden, nadat zij ontvoerd is door een religieuze sekte. De groep vraagt een hoop losgeld om haar te laten gaan. Ze onderschatten echter waartoe de man in staat is die naar haar op zoek is.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Nog eens nen echte top film vanwege Netflix, echt wel. Uiterst boeiende folklore horror, die je van begin meesleurt en niet meer loslaat. Het verhaal is top, acteerwerk uitmuntend, de sfeer is lekker en donker. Must see voor elke filmliefhebber. 8/10

avatar van Kondoro

Kondoro

Eindelijk raakt Netflix een goede snaar en dat werd eigenlijk ook wel eens tijd. Gisteravond de film vrijwel direct aangezet toen deze uit kwam, was toch stiekem best benieuwd en ik had er ook aardig veel zin in. Voor het verhaal hoef je het in mijn ogen niet te doen, het is toch echt meer de sfeer en de gehele setting die de film eigenlijk weet af te maken en waar ik van genoten heb. De beelden zijn vaak geweldig geschoten en dat was soms ook echt wel genieten, mooie natuur maar soms wel wat te donker.

Ik was ook meer benieuwd hoe Evans zich vermengde in een horror film. Zijn eerdere films ‘The Raid (2)’ hebben mij uitstekend weten te vermaken en zijn beiden ook super toppers, het tweede deel vooral! Hier werd al het nodige bloed gebruikt dus ik was in eerste instantie in een goede bui dat ik dat hier ook voorbij zou zien komen. De trailer verklapte van deze verwachtingen het al wel een beetje, en zag er ook wat indrukwekkender uit dan dat ik uit de film gestapt ben, hier en daar kakte hij wat in en zeker op het begin had ik weinig tot geen spannende of horror gevoel in mijn lichaam maar, wanneer de film daarvoor klaar was en wat meer naar de horror toe ging, dan deed de film dat wel goed en dat is wel iets wat ik Evans altijd goed vind doen. En dan was inderdaad de trailer wat spectaculairder de te noemen dan de film, en weet de film niet de gewenste kracht te halen die de trailer wel vrijgaf.

Ook ik ben een persoon die zo geheten folkhorrors wel aardig kan waarderen. Niet altijd maar er zitten zeker wel een paar pareltjes tussen waar je rustig ‘U’ tegen mag zeggen. ‘Apostle’ komt ver in dit rijtje, en is zeker één van de betere. Het hele sekte verhaal was leuk, in het algemeen was het het verhaal aardig leuk alleen niet bepaald bijzonder. Een sekte heeft de zus van Thomas Richardson ontvoerd en hij besluit haar weer terug te halen. Thomas moet nu infiltreren in de sekte en er voor zorgen dat hij onopgemerkt zijn werk kan gaan doen, en dat met een hele sekte die mee kijkt. Op een gegeven moment gaat alles verkeerd en word thomas achterna gezeten, ook komt hij er achter dat er aparte verschijnselen zijn die in de weg zitten.

Voor het algemeen ben ik voor de de rest het totaal met ‘Cikx’ eens en zijn dat ook merendeels mijn punten van kritiek. Evans deed het fantastisch, het acteerwerk was soms wat minder maar dat kregen we erbij. Helaas net niet dat gene wat ik verwacht had en wat ik achter ‘Apostle’ had gezocht.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ik heb deze film na ongeveer 45 minuten afgezet omdat ik mijn ogen niet meer open kon houden.

Geef mij maar Gareth Evans die The Raid 3 regisseert... Wat een saaie meuk.

avatar van Corcicus

Corcicus

Sterke Netflix horror. Goeie sfeer, beklijvende muziek, voldoende gore en een prachtige setting deden de 130min voorbijvliegen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Voor Netflix een uitstekende film! We hebben er echt van genoten en het verhaal was ook prima vertolkt.

Wel bloederig nu en dan, schakel dan de fantasiemodus even uit. Vroeger was men geharder schijnt het. Stel je voor dat je nu een baan als beul zo kunnen krijgen met goede arbeidsvoorwaarden, zou je er tegen kunnen om te zien dat iemand langzaam verbrijzeld wordt door raderen?

Gelukkig geven we nu taakstraffen

Film krijgt van ons een 7 1/2!

avatar van james_cameron

Een van-dik-hout-zaagt-men-planken thriller met horrorelementen, niet verkeerd maar uiteindelijk helaas wel een beetje een tegenvaller. Regisseur Gareth Evans raakt ongeveer halverwege de draad kwijt, waarna het niet meer goedkomt. Malle en vooral vergezochte toestanden nemen dan het voortouw, iets waar de toch al niet zo best uitgewerkte personages ook geen raad mee weten. Jammer, want het eerste uur is fraai opgebouwd, met een fijne grimmige mysterieuze sfeer. Zodra het bloed rijkelijk begint te vloeien zakt de film weg naar een bedenkelijk niveau.

tattoobob

Wat een slecht werkje van deze top regisseur...kwa horror elementen komt de film helaas niet goed uit de vef.De film blijft veel te netjes voor wat het wil zijn.

Het leek wel een horror op NPO3 in de sprookjes categorie,daarnaast is de eerste uur verschrikkelijk slaapverwekkend.

Ook de setting komt er niet helemaal lekker uit.

Zwolle84

En wéér zo’n sterke Netflix-horror. Blijft verrassend dat een familiedienst juist in dit genre zo uitblinkt. Verrassend gory ook, met dat in het achterhoofd, terwijl het ook met de drama wel goed zit.

Net niet meeslepend genoeg voor een 8, maar het scheelt niet veel.

tattoobob schreef:

Het leek wel een horror op NPO3 in de sprookjes categorie

Niet mee eens. Het bloed en de smerige details vliegen je juist om de oren.

Evans.

Z'n martial arts werk is het net niet, z'n horror werk ondergaat hetzelfde lot. Of het wel dan niet horror is daar kan je verder lang over discussiëren, de film hangt een beetje op het randje met een nogal sloom begin waarbij je een hoop vraagtekens kan plaatsen bij de genreaanduiding, en een tweede deel die hier en daar wel wat duidelijk maakt.

De aanloop had voor mij zeker niet gehoeven. Acteerwerk is niet van dat niveau dat personages de film echt kunnen dragen, Evans' nerveuze camerawerk weet de sfeer niet helemaal goed te vatten. De film wil best duister zijn, maar echt geslaagd vond ik het niet, waardoor het eerste uur toch vaak echt schuurt.

Gelukkig wordt er het tweede uur wat leuks bijgegooid, vooral de occulte elementen dan. Die maken het in ieder geval stukken aangenamer. Echt goor of spannend wordt het niet, maar het zijn vooral enkele designs en sets die toch echt wel luguber zijn.

De film heeft een aantal interessante momenten, maar ook teveel dingen die gewoon niet zo goed werken. Evans moet misschien een keertje proberen met een betere cinematograaf, misschien dat het dan wat beter uit de verf komt. Anderzijds, slecht zijn z'n films ook nooit.

Zwolle84 schreef:

Niet mee eens. Het bloed en de smerige details vliegen je juist om de oren.

Dat klopt in de 2e helft van de film....maar het komt niet over.

Het moet smerig zijn maar het deed mij niets.

tattoobob schreef:

Dat klopt in de 2e helft van de film....maar het komt niet over.

Het moet smerig zijn maar het deed mij niets.

Dat is iets anders dan dat het er niet is, laat staan dat het een NPO3-film is.

avatar van RuudC

RuudC

Alsof horror alleen maar bloed en gore is...

avatar van max cady

max cady

Brimstone-light dacht ik het eerste uur steeds ..

Zwolle84 schreef:

Dat is iets anders dan dat het er niet is, laat staan dat het een NPO3-film is.

ik zeg ook niet dat dat het is....ik zeg dat ik het vind overkomen als.

Ik vind het een hele vreemde horror.....die bruut lijkt maar dat totaal niet is in mijn ogen.

Vreemd...i know.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2050 stemmen

Viel me nogal tegen. Een sekte op een eiland is een leuk gegeven (The Wicker Man) maar ik vond het verhaal maar erg rommelig en oninteressant. Vooral het tweede gedeelte ontspoort de film wat mij betreft een beetje waardoor ik mijn interesse verloor.

Niet helemaal kut, heb genoten van Dan Stevens maar geen hoogvlieger.

avatar van mikey

mikey

Best amusant, maar de dreiging is er niet. Komt ook dat de film verval in een fantasy-horror met wat flauwe elementen zoals een sm-slaaf (denk aan pulp fiction) van een vampirische heks. Zie ook hierboven, qua detective en surrealisme kan je beter the wicker man opzetten.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een man zich voordoet als sektelid om zo zijn ontvoerde zus te redden. De film begint zeker goed en mysterieus, maar het uiteindelijk toch vrij simpele plot weet dit niet volledig vast te houden en wordt te lang uitgerekt. Wel ziet het er allemaal mooi uit en bevat de film een aantal brute scenes. Net geen 3.5 sterren.

avatar van Dick Starbuck

Dick Starbuck

Zeer amusante film. Verhaal is te verwaarlozen maar de beelden, acteerwerk en setting zijn goed. Slowburner.. But a good one. Parel op Netflix. Props voor Evans om eerst met martial arts films te komen en nu dit. 4 sterren

avatar van Brabants

Brabants

Vrij aardige film die wel behoorlijk moeizaam op gang komt. De eerste 45 minuten zijn echt afzien want het verhaal heeft daar niet genoeg te bieden om de aandacht er bij te kunnen houden. Daarna ontpopt zich toch een redelijk verhaal wat dan ook genoeg te brengen heeft. Wil het niet echt een goede film noemen, maar enigszins amusant en aardig is het wel.

Zwolle84

Amusant is kennelijk het sleutelwoord hier.

avatar van frans123

frans123

Zwolle84 schreef:

Amusant is kennelijk het sleutelwoord hier.

Zwolle, vriend, ....ik weet er nog 1 hier...."kijkt lekker weg"......

PEC forever

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Nee,had er best veel van verwacht en in potentie had het zeker wat kunnen worden.het is een film die echt sfeervol overkomt,maar horror??? Kom op hè,never!!!! Zelfs geen thriller,tis meer een soort urban legend deze apostle.er zit wel een soort van spanning in maar deze komt maar niet tot wasdom in deze flick.jammer,een gemiste kans....2 stars.

avatar van mikey

mikey

at most

Elchapo schreef:

maar horror??? Kom op hè,never!!!!

Zeker wel, dit is 100% horror. Horror is gewoon een heel breed genre met veel verschillende smaken.

avatar van Ella

Ella

Ik ben een liefhebber van horro en Netflix gaf aan dat dit echt iets is dat ik graag zou willen zien. Normaal zitten ze er niet ver naast maar dit is toch wel een B film. Normaal kijk ik een film in 1 keer deze heb ik in 3 keer gekeken. Waarom zul je je afvragen als het zo slecht is. Tja als je een mening geeft over een film moet ie hem ook uitzitten. En dat was echt een taak.?

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Best geinig. Beter dan Brimstone in elk geval.

avatar van Big Chris

Big Chris

Aardige horror film. Niet echt angstaanjagend maar best boeiend.

Geen hoogvlieger maar een leuk tijdverdrijf, zal ik maar zeggen.

avatar van mrwhite

mrwhite

Ebenezer Scrooge schreef:

Best geinig. Beter dan Brimstone in elk geval.

???

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Qua sfeertje bedoel ik, het expliciet vertoon van geweld, dezelfde Amish-achtige gemeenschap, precies hetzelfde Bijbelcitaat dat wordt aangehaald...

Zo'n gekke vergelijking trek ik toch niet?