• 9.378.621 stemmen

The Night Comes for Us (2018)

Actie / Misdaad | 121 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Indonesië

Geregisseerd door: Timo Tjahjanto

Met onder meer: Joe Taslim, Iko Uwais en Julie Estelle

Gesproken taal: Mandarijn, Frans, Indonesisch, Engels en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Night Comes for Us

"In search of salvation, he'll make the city rain blood."

Ito (Joe Taslim), een afperser, keert terug naar zijn lokale misdaadfamilie in Jakarta na een gevaarlijke opdracht in het buitenland. Hij werkte daar enige tijd voor beruchte Zuid-Aziatische bendes. Hij raakt nu verwikkeld in een wereld van verraad en chaos als de Triade een bloedige campagne van territoriale expansie begint.

avatar van james_cameron

Botter dan dit wordt het waarschijnlijk niet binnen het aktiegenre. Bloederiger ook niet. De plot, hoewel helemaal niet zo slecht, komt duidelijk op de tweede plaats, net als het akteerwerk. Het zo lomp en confronterend mogelijk in beeld brengen van bikkelharde aktiescenes is waar de film om draait, en op dat vlak is dit indonesische werkje behoorlijk geslaagd te noemen. Tegen het einde zeurt de boel, net als bij voorganger Headshot, te lang door, maar tot die tijd valt er veel te genieten. Als je tenminste van ultragewelddadige en bloederige toestanden houdt.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Best jammer dat er geen bloed en actie in deze film zit..... . Nou ff serieus,tja je houdt hiervan of niet,ik wel dus heb er wel van genoten alleen is het bloed wat constant uit afgehakte lichaamsdelen spuit wel erg fake!!!!!! Ook is het aantal toegebrachte verwondingen voordat er iemand eens een keer omvalt niet erg realistisch.maar laat men dit buiten ogenschouw is het een heerlijk actie werkje.3.5 stars.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Dit had The Raid 3 kunnen zijn.

Dit keer werken de Mo broertjes niet samen. Ze hebben in een duo wel wat schitterende producten op hun naam staan, met als uitschieter Killers. Headshot vond ik nog vrij standaard, maar me The Night Comes for Us is het gewoonweg weer een groot feest voor de sadistische trekjes.

Triadelid alias Guerrilla-lid Ito krijgt het, nadat hij met zijn leden een heel dorp heeft uitgemoord, het niet over zijn hart om een overgebleven meisje te doden. Is hij hiermee, na de hele geschiedenis aan rooftochten ook meteen een good guy? Dat is moeilijk te zeggen. Hij schiet zijn leden neer en vlucht met het meisje Reina naar Jakarta. Maar je weet immers wel dat dit niet zonder gevolgen gaat.

Want verraad betekend straf en voor hij het weet krijgt hij een hele zwerm Triadeleden achter zich aan... en het pakt zelfs meer uit dan ik had verwacht. Vele bloederige gevechten, met de nodige voorwerpen en het bottenbreken, geschifte personages, de kogels die ook regelmatig om de oren vliegen... TNCFU heeft het toch wel allemaal. En natuurlijk komt niemand minder dan Iko Uwais ook nog om de hoek kijken. Van hem krijg je ook maar niet te weten of hij goed of slecht is. En verrek... de zekere Julie Estelle (The Hammer Girl uit The Raid 2) is ook terug van weggeweest. Verder nog stereotype figuranten (dat lesbische duo).

Het is eigenlijk een beetje een dolle achtbaanrit als The Raid, maar dan toch wel met tussenpauzes. Ik vond ze toch wel verre van storend, want het tempo blijft er prima in zitten. Voornamelijk die scenes in het appartement, de slagerij en die loods waren de blijvers.

Je voelt tussendoor ook vrij veel sympathie voor de personages. Joe Taslim is bad ass; maar het bevreemd me wel dat zijn sterke geweten overeenkomt met zijn geschiedenis. Het meisje speelde gevoelig en overtuigend. Julie Estelle is ook weer een coole chick en ook Iko Uwais lijkt maar moeilijk in een rol als bad guy geplaatst te worden. Ook die twee gestoorde huisgenoten van Iko (en dan vooral die één benige) waren geweldig!

Het lijkt wel een Aziatische rage per decennia. Waar we in de jaren 80 en 90 de Hong Kong films hadden; in de jaren 90 en 00 de Koreaanse films is Indonesië nu een prima opvolger. De Mo's en Evans houden het prima in stand.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een medewerker van een misdaadsyndicaat terugkeert uit het buitenland. Het verhaal, alhoewel zeker niet slecht, is hier duidelijk ondergeschikt aan de actie (deze is namelijk bijna non-stop). Lekker bloederige en brute vechtscenes die bovendien spectaculair in beeld gebracht zijn met uitstekend camerawerk en een niet al te snelle montage.

John Milton

Ik weet het niet. We kwamen er niet goed in, zelfs de gevechten voelden minder dan in The Raid en in Headshot. Zal wel aan mij liggen kennelijk, als ik bovenstaande zo lees...

avatar van horizons

horizons

John Milton schreef:

Ja. Deze is zeker beter dan Headshot.

John Milton

Nwah mijn werkelijkheid is redelijk subjectief hoor

Maar misschien waren we niet in de stemming of te kritisch op het verhaaltje dat me hier stoorde (gek genoeg bij bovengenoemde films niet). Misschien toch maar eens herkansen. Voor nu schaar ik me bij de review van David Ehrlich.

Maar aangezien ik Headshot 3,5* gaf, zou ik hier toch meer uit moeten kunnen halen, zou je zeggen...

avatar van McSavah

McSavah

David Ehrlich vindt volgens mij dit soort films allemaal niks, niet specifiek deze. Headshot heb ik nog in te halen, maar ik lees overal dat The Night Comes for Us beter wordt gewaardeerd dan die.

John Milton

Dat idee heb ik ook hoor. En ik doorgaans wel; alleen nu niet zo, vond zelfs de actie in Jailbreak (2017) beter.

We gaan het merken, misschien was het gewoon wrong timing en was ik een knorrige JM. To be continued.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

John Milton schreef:

vond zelfs de actie in Jailbreak (2017) beter.

100% mee eens.

avatar van reodina

reodina

Wat een brute film. Het is eigenlijk een grote bloederige slachtpartij met geweldige vechtscenes. Misschien allemaal een beetje te veel van het goede, maar ach, ik hou er stiekem toch wel van.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Timo Tjahjanto, was erg verrast destijds met zijn prent Killers. Headshot was een stuk minder imo, hoopte weer op een soort en met Killers. Eeen goed uitgewerkt verhaal waarbij moraal flink op je neus gedrukt wordt.

Maar al snel werd mij duidelijk dat verhaal ondergeschikt zou worden voor de brute actie die snel zijn intree deed. Actie die graag Amerikaans aan wilde voelen met de hardheid van Zuid Koreaans kaliber. Maar helaas mist het nogal wat, en op momenten zagen de knokpartijen er ook nog niet eens zo goed uit ook. Het verhaal had meer in zich, hoopte op een mooi stuk wraakfilm met nog net genoeg geloofwaardigheid.

Film en regisseur gooiden het op hardheid, maar het is net wat teveel losgeslagen waardoor men uit de bocht vliegt. Ik heb het niet zo op dit genre, de vergelijking met The Raid komt in de buurt. Voor mij is het vermoeiend om twee uur constant dit soort geweld te zien, niet dat ik het schuw maar puur omdat ik het wel gezien heb na 15 minuten. En dan gaat het maar door en door en do...........

Nee, dit is het gewoon niet voor mij. Slap verhaal en veel te lang voor de dunne plot. Houd je van flinke knokpartijen met veel bloedspetters dan zit je helemaal goed, veel meer heeft de prent echt niet te brengen.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Bikkelharde martialartsfilm waarbij niet bepaald op bloed en botbreuken wordt ingehouden. Vooral het verhaal en acteerwerk is hier de dupe van, maar who cares. Zeer onderhoudend als je simpelweg op zoek bent naar buitenproportioneel geweld, waarbij mensen op de meest creatieve manieren een ongenadig hard pak slaag krijgen.

avatar van PapaBeartje

PapaBeartje

Wat een heerlijke film, een hoog bloed-gehalte, heerlijke bloedende vecht scenes, en werkelijk bijna elk attribuut wordt wel gebruikt, om de kills nog beter in beeld te brengen, een film dat qua verhaal niet heel veel te weeg brengt, en ook verre van realistisch is. Maar gewoon dient als 2 uur puur bloederig vermaak.

avatar van Brabants

Brabants

Nieuwe Iko Uwais-film, die moet ik zien, was het eerste wat ik dacht toen ik deze titel voorbij zag komen. The Raid is dan al gauw waar je op gaat hopen. Naarmate deze film vorm krijgt wordt het al gauw duidelijk dat het niet zo mocht zijn. Dat het verhaal ondergeschikt zou zijn aan de actie was op voorhand al evident. Maar dat de actie een opeenstapeling blijkt te zijn van scenes die een kopie blijken te zijn van de vorige scenes begint al gauw te vervelen. Om daar dan twee uur lang naar te kijken is voor mij wat te veel van het goede. De focus ligt hier te veel op bloed, bloed en bloed wat het zo monotoon maakt.

avatar van filmkul

filmkul

Lekkere genre film. Het verhaal en de opbouw stellen bar weinig voor maar daar kijk je dit type film ook niet voor. Het gaat om de actie en die is er...en hoe. Op een paar minuten na is het een en al actie wat de klok slaat. Daarbij wordt geen ledemaat bespaard en vloeit het bloed rijkelijk. De gevechten zijn soms wat eentonig maar dat is verder niet storend, hoewel het eindgevecht best wel wat korter gekund had. Hersenloos vermaak! 3.5/4.0

avatar van cales77

cales77

Gewelddadiger kom je ze denk ik niet snel tegen.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Loved it! Heerlijke fast paced actie film met bruut geweld. Verhaaltje is niet echt boeiend maar ach, het geweld wordt lekker lomp gebracht.

Bruut.

Dat regisseur Tjahjanto een achtergrond in horror heeft mag wel duidelijk zijn. Hoewel The Night Comes for Us een onverbloemde actiefilm is, wordt het bloed en zelfs enige gore niet geschuwd. Een combinatie die je eigenlijk niet zo heel veel ziet, maar best goed werkt.

Het verhaaltje is aan de simpele kant, maar da's ook wel een plus. Zo wordt er niet teveel tijd gespendeerd aan iets wat toch meestal niet boeit en vaak ook gewoon in de weg zit van de actie. Anderzijds hoeft een bare bones actiefilm ook geen 120 minuten te duren, dus iets korter was niet verkeerd geweest.

Ondanks dat er héél wat te beleven valt en het fungehalte best hoog ligt, weet Tjahjanto toch niet alles uit deze film te halen. Visueel zit het op zich wel goed, leuk camerawerk met een hoop creatieve toetsen, maar ergens tussen de editing en de soundtrack gaat het toch weer verkeerd, waardoor de film maar half zo cool is als hij had kunnen zijn.

Beetje een gemiste kans dus, maar verder best de moeite.

avatar van rustugan

rustugan

Ik vond The Raid films al geweldig. Maar deze is nog beter. Het mooie is ook dat alle omgevingsobjecten gebruikt worden tijdens de vechtscenes, dit maakt het soms nog origineel ook : Pooltafel
Het verhaal is natuurlijk niet uitgebreid, maar ook niet heel flinterdun zoals door sommige omschreven wordt. Tjahjanto probeerde er echt nog wel wat verhaal in te gooien en dat is hem voor mij goed genoeg gelukt.

avatar van Fryce

Fryce

Een orgasme van geweld. Heerlijk.

avatar van algore

algore

dat meisje van 10 gaat ook ineens in de auto een indringer in de nek steken....gaat dat niet wat ver qua gore? kan dit wel op netflix? heeft netflix grenzen?

avatar van mixmaster

mixmaster

Je moet ervan houden, voor mij is dit allemaal te overdreven.

Had het eigenlijk wel verwacht, maar ach..... toch afgekeken.

avatar van Kondoro

Kondoro

Nu de horrormaand er op zit mag ik van mezelf nu ook de non-horror films eens gaan noteren hier op Moviemeter. In de gehele maand oktober heb ik twee non-horror films gekeken waarvan deze, een bloedstollige en zeer vette martial arts film die echt fantastisch was om naar te kijken. Ik dacht altijd dat ‘The Raid 2: Berandal’ nooit te verbeteren kon zijn en ik dat toch wel één van de vetste actie films vind die ik ooit heb gezien. Toch weet ‘The Night Comes For Us’ me meer te overtuigen, vond de film net een tikkeltje harder maar ook zeker weer héél erg vermakelijk.

Iko Uwais is toch wel een acteur die ik hoog heb zitten, geweldige vechter vind ik zelf en ik heb me nu elke film waar hij in speelde erg mee vermaakt. Ook in deze film deed hij het leuk, kwam aardig stoer over en vocht weer als een koning. Julie Estelle en Joe Taslim deden het ook perfect en over de rest van cast mogen we ook zeker niet klagen.

Lekker veel bloed, lekkere actie scénes en veel grove scénes maken ‘The Night Comes for Us’ toch wel toch één van de betere actiefilms die sowieso dit jaar wist te brengen. Keiharde scenes maken de film echt wel af en ik heb van het begin tot het eind genoten, twee uur lang knokken en perfect gebracht, wat wil een mens nog meer? En constant als je denkt dat de film zijn grenzen wel heeft bereikt gaat het een scéne later toch weer verder met een extra schepje er bovenop, heerlijk.

Het verhaal viel in het algemeen nog best mee, en was vrij standaard op sommige momenten. We volgen een slachtpartij bij een dorpje maar er raakt op een gegeven moment een meisje vermist. Er komt een man aangezet met het meisje, zwaar verwond en al snel blijkt het dat men op zoek is naar dat zelfde meisje en deze graag willen hebben (vermoorden). Ito moet vervolgens alles op alles zetten om het meisje te redden en zich te verweren tegen sterke groeperingen die hun beiden aanvalt. We kennen het opzich al wel, niets verfrissend maar om alle knokpartijen een leuk verhaal te geven, was dat zeker een goede keuze.

Ja, perfecte film en perfecte avond gehad, ik was een beetje overdonderd door de vele gevechten maar over het algemeen wel erg vet hoor. Nergens verveeld en constant op het puntje van mijn stoel genieten naar de hevige vechtpartijen, en vooral mijn ding, hier houd ik van! Leuk!

avatar van Corcicus

Corcicus

Uitstekende martial arts film! Het verhaal boeit net wat minder maar de actie is heerlijk spectaculair. Een lang messengevecht met innovatieve stunts en kicks. Meer van dit!

avatar van Shadowed

Shadowed

Ik blijf het leuk vinden.

Net als de films van Evans, is dit weer een uiterst vermakelijke vechtfilm. Ook leuk dat Uko Uwais hier weer inzit, toch wel een favorietje van me geworden, al speelt hij hier niet meer de held, maar de schurk. De film maakt zijn genre actie op een behoorlijke manier waar.

Grover en grafischer dan The Raid, en dat is opzicht wel een pluspunt. De film komt wat saai opgang, maar gaat al na minuut 15 nonstop tekeer. En ook haast nonstop, waar er maar kleine stukjes zonder actie inzitten. Het blijft wel lachen, die bendeleden die allemaal afgemaakt worden en zich zo dom gedragen.

Taslim is niet een heel bijzondere martial arts acteur, maar doet het voor de rest prima. De film leunt enorm op de actie zelf, en dat is ook de reden waarom hij zo hoog scoort. Dit is precies hoe je een film wil zien. Estelle was dan weer niet zo nodig geweest.

Leuke, harde actiefilm die bijna geen moment verveelt. Ik hou wel van dit soort films. Een pijnpunt is dat sommige acteurs geen Engels hadden moeten spreken. Laat ze dan maar hun eigen taal spreken, want dit is altijd een beetje een pijnpunt.

avatar van IH88

IH88

The Night Comes for Us

Heerlijke actieknaller. Taslim en Uwais zijn natuurlijk iconen als het gaat om fantastisch gechoreografeerde vechtscènes, en ook in The Night Comes for Us zijn ze weer ijzersterk op dreef. Alle acteurs zijn geweldig, en een bepaalde vechtscene tussen drie dames (Julie Estelle… heldin) springt er voor mij uit. Spijkerhard, bloederig, een dun verhaaltje en veel gebroken botten… Zoals ik dit soort films graag zie.

avatar van Daan258

Daan258

Lekker actie filmpje.

Waarbij ik The Raid films dan wat tegen vond vallen is dit wel een prima film. Misschien ook omdat The Raid de gehele film op 1 locatie afspeelt en dat is hier niet het geval.

Het verhaal bij The Night Comes For Us is niet heel bijzonder en zelfs wat magertjes, maar de actie die er in zit is zeker wel om te genieten. Over de top kan je het wel noemen maar het was niet vervelend. Er zit behoorlijk wat gore en bloed in waar ik natuurlijk om mag klagen

Het keek heerlijk weg.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

knokken, bloed, schieten, dood, veel dood, heel matig allemaal

avatar van stinissen

Wel erg zeer erg over de top top top...