• 9.380.902 stemmen

Geregisseerd door: Taylor Sheridan

Met onder meer: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen en Graham Greene

Releasedatum: 14 september 2017

Plot Wind River

"Nothing is harder to track than the truth."

Cory Lambert is een ervaren speurder en jager die het bevroren lijk van een tiener ontdekt. Hij besluit samen te werken met de onervaren FBI-agent Jane Banner en de Tribal politie-officier Ben Shayo om te ontdekken wat er gebeurd is en de verantwoordelijken voor de gruwelijke misdaad op te sporen. Hoe dieper Cory, Jane en Ben in het onderzoek duiken hoe meer ze hun eigen levens op het spel zetten.

avatar van arno74

arno74

CorvisChristi schreef:
Wat mij betreft compleet onterecht! Het gerucht doet de ronde dat het te maken zou kunnen hebben met het feit dat de van misbruik beschuldigde Harvey Weinstein achter de film zat...Hieronder een artikel die eea nog eens bevestigd:

'Wind River' Gets Snubbed By The Os | The Daily Caller - dailycaller.com
Dat zal het verklaren, The Weinstein Company is in ieder geval de distributeur. Ook qua thema (achtergestelde positie van indianenvrouwen) had het helemaal niet misstaan bij de Oscars anno 2018.

avatar van luukve

luukve

CorvisChristi schreef:

Ondanks dat deze film e.e.a. aan filmprijzen heeft gewonnen en nominaties heeft gekregen, komt Wind River eraf met 0 nominaties voor een Oscar. Wat mij betreft compleet onterecht!

Compleet mee eens, Renner en Sheridan (voor regie & script) hadden makkelijk genomineerd kunnen worden.

avatar van nadrin

nadrin

Boeiende film. Prachtige natuu. Sterk verhaal

avatar van scorsese

Uitstekende film over een jager die meewerkt aan een politieonderzoek omtrent de moord op een meisje. Een moordmysterie waarbij de locatie een belangrijke rol speelt (de prachtige, maar brute natuur van de besneeuwde bergen van een Indianen reservaat in Wyoming). Een aantal spannende scenes en het verhaal zelf zit ook goed in elkaar met goed uitgewerkte personages.

Smugmarty

Hele mooi setting en goede muziek ondersteunt hier een thriller/ drama waarin leuk met de tijd wordt gespeeld.

Vond het geheel sterk maar het woord wat ondanks de mooie setting overblijft is mistroostig. De Indiananen Reservaten in dit geval ain Wyoming (Wind River) laat een uiteengevallen cultuur zien waar drugs, drank en werkeloosheid een stempel hebben gedrukt op het bestaan.

Taylor Sheridan is hier en daar wat mild voor z'n acteurs wat resulteert in een gemakzuchtig acteerspel in een groot deel van de scenes. Enkel Jeremy Renner steekt er bovenuit; de rest is voor deze sterke thriller eigenlijk ondermaats.

Gelukkig draagt Renner het geheel en is zijn aandeel dermate groot dat het verder meevalt.

Geweldige ontknoping en spannend slot.

FlorisV schreef:

Overigens, als ik dit vergelijk met Brenners rol in The Hurt Locker was dit toch een makkie: gewoon stoer blijven kijken en af en toe wat vertellen over hoe te overleven in de sneeuw en hoe te rouwen. Dat verhaal over die dochter, ja dat was aangrijpend, maar goed even een geschminkt traantje en klaar. Ik wil maar zeggen, dit lijkt me voor dit soort acteurs een tussendoortje.

En als dit een "meesterwerk" is dan is de formule daarvoor wel erg makkelijk te herhalen. Maar nee, de spanning en de opbouw waren bij een daadwerkelijk meesterwerk veel beter geweest net als de (bijna afwezige) soundtrack en het verhaal. Misschien poept Hollywood tegenwoordig zoveel troep uit dat dit opeens iets bijzonders is geworden, een acceptabele, redelijke film.

Ja meesterwerk zeker niet..

avatar van M!tch

M!tch

Ik vond het een boeiende film over een onderbelicht feit. Mooie setting en uitstekend acteerwerk van Renner en Olsen.

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

Smugmarty schreef:

Gemakzuchtig acteerspel? Ondermaats? Ik denk dat je mening hier wat te streng is, want ik heb werkelijk niemand betrapt op dergelijk acteerwerk. Naast een inderdaad fantastische Renner, komen vooral de eveneens fantastische Olsen en Birmingham ook zeer sterk over.

Wind River wordt gedragen door krachtige, geloofwaardige personages die het verhaal naar een hoger plan tillen. En deze worden neergezet door stuk voor stuk ijzersterke acteurs en actrices.

Beetje doorsnee.

Vooral iets te gewichtig voor het type verhaal dat verteld wordt. Alle personages krijgen een tragische back story, het leven is erg moeilijk voor al onze hoofdpersonages en de meeste conversaties verlopen met geladen stiltes, veelbetekenende blikken en getergde gezichten.

Maar zoveel stelt het niet voor. Er is een moord gepleegd, FBI komt aandraven en meesterjager Renner lost het allemaal op. Maar dan erg traag, met nogal wat loze conversaties en matige actiescenes tussendoor. Gelukkig is er nog de setting, die voor aardig wat sfeer zorgt. En een soundtrack, die ook redelijk effectief klinkt.

Acteerwerk is verder wel redelijk, maar de acteurs lijken ook niet helemaal zeker wat ze met al die gewichtigheid in een film als deze moeten aanvangen. Visueel is het vooral erg functioneel en middelmatig, had best wat beter gemogen en gekund.

Vervelend is de film niet, wel weinig memorabel. En wanneer de omstandigheden achter de moord duidelijk zijn is de spanningsboog er ook meteen helemaal af, waardoor het laatste half uur verder wegdeemstert.

Onderhond schreef:

Beetje doorsnee.

Dit kun je natuurlijk vinden, maar geef dan even een lijstje met films die van hetzelfde zijn. Heb ik morgen heel veel kijkplezier!

Ga ik niet doen! Want dat wordt een redelijk vervelend toneelspelletje waar niemand echt op zit te wachten.

(verwijderd)

Kun je toch een PM sturen? Had zo'n reactie al verwacht aangezien je geen film kunt bedenken. Jammer en lachwekkend tegelijk. Ik denk juist wel dat er veel mensen zitten te wachten op een lijst met films die gelijkwaardig zijn aan Wind River, gebaseerd op vele reviews en ratings.

(verwijderd) schreef:

gelijkwaardig zijn aan Wind River

Ik kan best een half uur investeren in het opstellen van een lijstje, alleen weet je zelf ook wel dat die films daarop voor jou niet gelijkwaardig zullen zijn. Ik heb ook geen zin in discussies over waarom die films net wél of niet op elkaar gelijken, dus bespaar ik me liever de moeite. Voor mij onderscheidt deze film zich niet van de middelmaat, voor jou is het een bijzondere film.

Edit: eerste titel die ik erop zou zetten is The Frozen Ground, die heb jij al gezien en 3* gegeven. Om maar te zeggen dat ik voor zulke dingen liever geen half uur verlies.

(verwijderd)

In ieder geval bedankt voor de moeite deze keer. Oké, The Frozen Ground is niet eens zo'n gekke vergelijking qua type film en dat is inderdaad een film die doorsnee typeert. Qua kwaliteit staat Wind River daar vele niveaus boven. Jammer en bijzonder dat jij het niet zo ervaren hebt, maar daar kan niemand natuurlijk wat aan veranderen.

Zwolle84

Het komt toch ook wel een heel piepklein beetje doordat deze film populair is en Onderhond daar niet zo van houdt? Maakt verder niet uit hoor, het is een discussie die al vaak genoeg gevoerd is, redelijk zinloos is en Onderhond onderbouwt zijn mening, vanuit zijn eigen optiek, zoals altijd keurig. Maar zo'n lijstje zal dan inderdaad enkel dienen om een toneelstukje op te voeren rond een discussie die er toch wel gaat komen.

avatar van eRCee

eRCee

• 1980 stemmen

Overigens worden op de vorige pagina's al heel wat vergelijkingen gemaakt, o.a. Thunderheart, Winter's Bone en zelfs Sicario komen voorbij.

Zelf snap ik deze opmerking niet:

Want volgens mij volgt het meest spannende moment nog na deze onthulling, en wel direct erna.

Zwolle84

Geen verkeerde vergelijkingen ook. Winter's Bone vangt een vergelijkbare desolate sfeer en Sicario vormt samen met Wind River en Hell or High Water die 'misdaadtrilogie' van de schrijver.

eRCee schreef:

Ik neem aan dat je de shootout bedoelt? Waar iedereen netjes sterft behalve de hoofdpersonages en die éne dader die nodig was voor een waardige revenge? Ik kreeg nooit de indruk dat die scene anders zou aflopen, dus erg spannend vond ik het ook niet.

avatar van eRCee

eRCee

• 1980 stemmen

Het blijft film natuurlijk, dat de hoofdpersonen gaan sterven is op voorhand onwaarschijnlijk, maar het gaat erom of je je dat blijft realiseren tijdens de gebeurtenissen. Ik vond dit zelf een voorbeeld waarin de shoot-out wél een gevoel van gevaar oproept.

avatar van arno74

arno74

De shootout was voor mij de reden waarom het geen 4* heeft gehaald, daar wordt geloofwaardigheid geofferd in ruil voor actie. Had ook anders (beter) gekund. Maar al met al was Wind River toch een prettige verrassing, met dit scenario ken ik ook niet zoveel films (sneeuwfilms gaan meestal de survivalkant op, en niet de mystery(politie)thriller-kant). The Frozen Ground ken ik niet maar de naam Nicolas Cage schrikt me wel af (niet om de persoon maar omdat hij vaak alleen bij slechte films wordt gevraagd).

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik vond dat ook dat daar de spanningsboog, de constant opbouwende suspense, ineens verdwenen was. Erg jammer, anders had de film een hoger cijfer gekregen.

Zwolle84

Geniale scene. Die tilt de score voor mij juist verder omhoog. Groot shock-effect toen ik het de eerste keer zag, ook omdat het zo hard is qua impact en volume.

(verwijderd)

Winter's Bone herinner ik me alleen doordat Jennifer Lawrence mijn absolute nummer 1 was toen ik hem zag. Als film vond ik het volgens mij degelijk, maar die moet ik eens herzien. Sicario is sowieso qua kwaliteit een goede vergelijking, beide haast perfect uitgevoerd qua spanning en emotie, of je er nou van houdt of niet. Snap trouwens nog steeds de 'toneelstuk' opmerking (en jouw bevestiging, Zwolle) niet, wat is er beter dan films ontdekken die te vergelijken vallen met een film die je heerlijk vindt?

Zwolle84

Leuk ja, een lijstje met middelmatige films.

Zwolle84 schreef:

Leuk ja, een lijstje met middelmatige films.

Films die hij middelmaat vindt zoals deze ja.

CorvisChristi schreef:

Ik vind de ietwat cynische vader die juist zijn dochter is verloren net wat te verlegen uit zijn ogen kijken...

Het clubje met olieboorders vind ik ook een beetje A-team achtig.

Kan aan mij liggen hoor/ vind de film, plot en sfeer verder goed.

avatar van thecritic

thecritic

Prima film die blijft boeien

avatar van Capablanca

Capablanca

Aardige film, enigszins standaard verhaal. Hij moest voor mij een beetje op gang komen, tweede helft boeide me meer.

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Zeer goede film. Super acteerwerk. Sterk verhaal. Boeiend. Geef niet vaak een 4.5 maar dit is het toch zeker wel waard.

avatar van boemboem27

boemboem27

zeker geen onaardige film die een extra puntje krijgt voor de mooie beelden.

net lang genoeg.

goed spelende acteurs.

leuk om een keer gezien te hebben