• 9.373.686 stemmen

Dungeons & Dragons (2000)

Avontuur / Fantasy | 107 minuten

Gesproken taal: Engels en Pools

Releasedatum: 26 april 2001

Plot Dungeons & Dragons

"This is no game"

De jonge keizerin van Izmer, Savina, wil gelijkheid en voorspoed voor haar onderdanen. De slechte Magiër Profion is op haar macht uit. Om Profion de baas te blijven moet Savina op zoek naar de staf van Savrille. Als ze deze in haar bezit heeft, heeft ze de macht over de machtige Rode Draken.

ElMeroMero

Okay,ik beken,in mijn jongere jaren heb ik me er wel eens aan bezondigd.:) Zelf "dikke" boeken schrijven is me echter vreemd.

ElMeroMero schreef:

FOEI!!!!

o-)

ElMeroMero

Maarreh....met het gevaar simpel te klinken, waar haal je het "dikke boeken schrijven"-verhaal vandaan ?

ElMeroMero schreef:

IK??? hmmm, nee hoor. Ik zei alleen: "je hoeft niet persé dikke boeken te kopen, je kan ze zelf ook maken (schrijven bedoel ik)"

avatar van gandalf

gandalf

jongleon schreef:

Kan iemand mij in het kort uitleggen wat het doel van dat spel is en wat in het kort de spelregels zijn?

ElMeroMero

In het kort: "dikke" boeken lezen en "nerderige" elfjes/dwergen spelen.:)

Het spel is niet beknopt uit te leggen; de beleving/inleving in het karakter dat je speelt staat centraal. Dat doe je aan de hand van een bepaald scenario dat door een spelleider in goede banen wordt geleid. En ja, er komen ook veel boeken (voor de spelleider vooral) en dobbelstenen aan te pas.

Zie voor meer info: www.wizards.com

gandalf schreef:

Fantasie, je moet heel veel fantasie hebben, ook vrienden om mee te kunnen spelen. Gaat een beetje moeilijk om alleen te spelen

O ja, je moet ook pen, papier en speciale dobbeltjes hebben. Kort gezegd: schrijf je fantasie op een papiertje, roep je vrienden op die willen spelen en dobbelen maar, rest wijst van zelf (geloof ik) .

PS: achtergrond info openslaan over AD&D is wel handig, veel geluk, of moet ik "toitoitoi" zeggen.

avatar van empirekees

empirekees

Er zal hier een vervolg op komen, volgens de berichten van Screenwritersutopia.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ben benieuwd of ze m nog slechter kunnen maken dan deze film. Waarom komt hier in godsnaam eigenlijk een vervolg op? Was dit zo'n succes dan?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Misschien geen succes, maar financieel rendabel genoeg om een vervolg te kunnen verantwoorden. Of de film ook kwalitatief goed was, doet blijkbaar weinig ter zake ...

avatar van Flipman

Flipman

Ik weet niet of deze film het wel waard is om gerecenseerd te worden! Is minder dan 0,5 echt niet mogelijk?

Deze film slaat gewoon nergens op! Ziet er visueel misschien nog wel redelijk uit, maar de makers van deze film wisten zekr niet dat een film meer nodig heeft dan dat! Stom flutverhaaltje, stom acteerwerk, Tolkien-clichès en een einde om PLAT TE BRANDEN!!! Ik hoop dat er mensen zijn die mij willen helpen deze film wat hoger in de flop-top 100 te zetten!

avatar van krabat

krabat

De Lord of the rings trilogie vond ik al slaapverwekkend (let wel; ik houd totaal niet van fantasy, voor diegenen die met argumenten willen gaan gooien) maar dit was echt om te huilen. Wat een verhaaltje, dat gelooft een kleuter nog niet.

avatar van Ghecko

Ghecko

wat een baggere film. Echt hetgene wat een zaterdagavond goed kan verkloten. Ik dacht dat ik nog wel iets redelijks te zien kreeg, ondanks de slechte recensies, aangezien ik toch wel een zwak heb voor zulke

type films. Maar dit sloeg echt alles. Slechte dialogen, special effects konden beter maar waren wel uitgebreid.

Het leek op een dure film met goedkope acteurs. Na ca 80 minuten had ik hem afgezet, niets waard.

0.5** vanwege marlon, en omdat ik niet lager kan stemmen

avatar van Flipman

Flipman

Ik ben echt ontzettend blij met de "The Lord Of The Rings" Trilogy, omdat het op fantastische Boeken is gebaseerd, omdat de Films zelf ook geweldig zijn en omdat het laat zien dat het Fantasy-genre enorm veel beter kan dan dit Prul!

avatar van D-ark

D-ark

Goed ik heb hier iets voor alle filmakers die games willen verfilmen: doe het niet.

Alleen de twee tomd raiders zijn goed gelukt.

Maar dit slaat echt alles.

De effects waren bagger spel was schooltoneel en het verhaal is al duziend keer verteld.

Dus sla dit prul over.

0,5

avatar van pompoen

pompoen

Ik vondt hem heel goed.

Mischien wat cliché, maar toch wel een leuk verhaal.

Precies star wars meets lord of the rings.

avatar van Beholder

Beholder

Spijtig..., er zijn zo veel goede novels van de dungeons & dragons werelden. Het is eerder een film op basis van het spel ipv een verfilmd verhaal. Een roleplay sessie is veel leuker en interessanter dan deze film.

Niet origineel genoeg, te zwakke acteerprestaties, simpele kostumering, personen niet interessant, stom einde,...

Wel leuk om eens een beholder in film te zien.

avatar van Braakkie

Braakkie

Het spel is leuk, speel het ook vaak met vrienden en je hoeft er geen vreselijke nerd voor te zijn...

Maar deze film is gewoon sneu.

Slecht geacteerd, niet echt een orgineel verhaal, en het ziet er allemaal niet uit.

avatar van hansbreda

hansbreda

Omdat deze film in de flop 100 staat had ik totaal geen verwachtingen. Viel alles mee. Prima acteerwerk van Jeremy Irons. 3***

avatar van Gothepica

Gothepica

Die blauwe lippenstift:'

avatar van metaledje

metaledje

ik volgde de tekenfilm altijd als klein jochie met dezelfde naam, (heeft deze film niks mee te maken want ik herkende geen enkele overeenkomst), was echt geweldig toen in die tijd, zou het graag eens terugzien op een tekenfilm zender ofzo, deze film vond ik af en toe wel grappig en vermakelijk, niet meer niets minder toch maar een 2.5* geven

avatar van Werwolf

Werwolf

hansbreda schreef:

Precies. Dit is naar mijn mening geen flop 100 materiaal..

avatar van basketballerke

basketballerke

Ik denk ook dat dit niet in de flop lijst hoort te staan, ook al is het geen fantastische film, hij is wel behoorlijk

2,5**

avatar van Linn

Linn

jongleon schreef:

Weet niemand hier dan dat Dungeons&dragons dat nerderige spel is, waarbij mensen aan een tafel achter dikke boeken net doen of ze elven, dwergen, dieven en zo voort zijn. De maker van dat spel heeft ook betaald voor deze film. Het was het eerste script van de schrijver en de eerste keer regiseren voor de regisereur, het resultaat is zichtbaar slecht. Toch is het leuk om te zien, hoe slecht het is.

Ja mijn ex deed het altijd..Als hij dat belachelijke spel ging doen werd ik naar huis gebracht en mocht ik niet meer bellen of wat dan ook. Ik heb er 1 keer bij aanwezig mogen zijn en toen...wist ik pas zeker dat die kerel rijp was voor een gesticht!! Wie gaat er nou zitten fantaseren met 4 man aan een tafel dat ze een gezelschap ala lotr zijn? Ik weet ook zeker dat deze film niks voor mij is (al vond ik de tekenfilm ervan vroeger wel leuk). Maar de afkorting D&D brengt bij mij 3,5 jaar aan ergernis en irritatie naar boven VRESELIJK!!!

avatar van aegron

aegron

Linn schreef:

Wat een onzin. Dat ligt dan aan de persoon waar je mee was op dat moment en niet aan het spel zelf.

avatar van Linn

Linn

aegron schreef:

Nou ik zeg wat het bij mij naar boven brengt en hoe ik over het spel denk..sorry als ik je daarbij op je tenen trap. Ik vind het gewoon erg raar en ik zal het nooit begrijpen en er ook nooit positief over denken. Evenals over deze film die ik dus absoluut niet wil zien.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vanwege Marlon aka Snails krijgt dit film een 2**

verder is niets leuks aan dit film.

avatar van Sinner

Sinner

Wat een aanfluiting was dit zeg. Eén van de weinige films waar ik na 15 minuutjes reeds de neiging had om de zaal te verlaten (destijds in de cinema gezien dus). Dit is het type "fantasy" waardoor de gemiddelde geek een slecht imago van krijgt (...en dat imago was al niet erg goed).

Een verschrikkelijk dom script, debiele personages, matige sfx en rampzalige acteurs. Absoluut dieptepunt daarvan is ongetwijfeld Marlon Wayans, die wederom bewijst dat hij en zijn broers tot de minst getalenteerde en zeker ook de minst grappige personen in de film (of tv) geschiedenis behoren. Verder zijn ook Jeremy Irons en Bruce Payne om van te huilen (uit ergernis of van het lachen dat laat ik in het midden). Helaas is ook de sequel totale prut.

Graag in de toekomst eens een volwaardige D&D film die zich baseerd op één van de degelijke novels of settings(dragonlance of Forgotten Realms, maar ook Ravenloft mag) en niet gericht is op 3-jarigen of complete idioten.

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik vond hem wel vermakelijk. Nog wel een bekende acteur en wat lachmomenten waren goed. Alleen het einde was nogal vreemd.

De film straalt ook wel een sfeer uit die redelijk saai is. Actie had die ook niet. Dat verwacht ik er wel van.