• 9.377.126 stemmen

Gojira vs. Desutoroiâ (1995)

Actie / Sciencefiction | 103 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Godzilla vs. Destoroyah / Godzilla vs. Destroyer / ゴジラvsデストロイア

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takao Okawara

Met onder meer: Takuro Tatsumi, Yôko Ishino en Yasufumi Hayashi

Gesproken taal: Japans

Plot Gojira vs. Desutoroiâ

"It's a major monster meltdown!"

Na Godzillas gevecht met de Oxygen Destroyer wordt het monster Destoroyah op de aarde losgelaten. Godzilla staat op de rand van een nucleaire inzinking en zal zijn laatste krachten nodig hebben om ook Destoroyah te kunnen verslaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Kensaku Ijuin

Commander Takaki Aso

Desutoroia

Dr. Daisuke Serizawa

avatar van The Oceanic Six

Ook geen biet aan, mede doordat het eerste uur echt slaapverwekkend saai is. Daarna wordt het vermakelijker, de actie is namelijk best oké en Destoroyah kan er wel mee door. Maar waar begin jaren 90 even een revival van de franchise leek te komen met frisse films die een wat donker, serieus verhaal combineerden met prima actie, daar is er halverwege de jaren 90 niks meer van over. Het blijft best een beproeving, deze hele reeks bekijken, maar ik ben er gelukkig bijna klaar mee.

Fijn deel.

Hele tijd geleden ben ik een aardig eind gekomen in deze reeks, maar heb ze uiteindelijk nooit allemaal gezien. Dit was één van die missende delen, dus toen de kans zich aanboodt maar even meegepikt. Viel me uiteindelijk niet tegen.

Toch wat destructiever dan ik me herinnerde. Minder ruimte voor politiek en dramatische zijspoortjes had ik de indruk, dit is toch vooral twee beesten die elkaar het leven ferm zuur maken, met de mens als lijdende derde. Ik kan beide strekkingen trouwens wel appreciëren, maar uiteindelijk gaat mijn voorkeur toch uit naar de explosievere films.

Destroyer is in ieder geval een erg coole tegenstander, maar ook Gojira zelf is aardig kick-ass in deze film. Daarbij komt dat de setting extra explosief lijkt. Een beest hoeft maar te vallen en grootse stofwolken stijgen op. Allemaal erg vermakelijk, erg serieus is het inderdaad niet maar daar draait het ook echt niet om hier.

Nog twee delen te gaan (als ik goed geteld heb), naast de Amerikaanse meuk dan. Misschien toch maar eens wat extra moeite doen om alles binnenkort rond te hebben.