• 8.898.334 stemmen

Gojira vs. Desutoroiâ (1995)

Actie / Sciencefiction | 103 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Godzilla vs. Destoroyah / Godzilla vs. Destroyer / ゴジラvsデストロイア

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takao Okawara

Met onder meer: Takuro Tatsumi, Yôko Ishino en Yasufumi Hayashi

Gesproken taal: Japans

Plot Gojira vs. Desutoroiâ

"It's a major monster meltdown!"

Na Godzillas gevecht met de Oxygen Destroyer wordt het monster Destoroyah op de aarde losgelaten. Godzilla staat op de rand van een nucleaire inzinking en zal zijn laatste krachten nodig hebben om ook Destoroyah te kunnen verslaan.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Desutoroia

Dr. Daisuke Serizawa

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Prachtige film, verbaast me zeer dat niemand hier nog op heeft gestemd. Dit is toch van de afgelopen jaren de meest veelbesproken film in de reeks.

Zeer goede actie, Destroyah is een van de Sterkste en best uitziende vijanden van godzilla tot op heden. En er zit voor de verandering nog een grote verassing in ook richting het einde van de film. (zal het maar niet verklappen, houden ze hier niet van haha).

Ook wellicht de beste special effects uit de reeks.

FF op Ebay ofzo speuren en je hebt hem zo gevonden.

Must see voor godzilla fans.

4,5

avatar van The One Ring

The One Ring

SuperSideSwipe schreef:

Verbaast mij eigenlijk niet. Ik wist ook niet dat hier een fanbase van was. Lijkt me wel lachen om eens zo een film te zien, maar hoe serieus valt het te nemen?

avatar van damon

damon

Er wordt toch toch zowat jaarlijks een Godzilla film uitgebracht? Blijven ze dan nog leuk om naar te kijken?

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Nou ik ken verder geen andere mensen die naar deze films kijken, met veelbesproken bedoel ik op fansites van godzilla, die ik wel eens afstruim.

Nou deze film is mooi gemaakt. Met aardige effects voor een Japanse Godzilla film. Ik heb wel een goed verbeeldingsvermogen, en stoor me nooit aan het feit dat iemand in zo een rubber monster pak zit. (stoor je je bij deze film zowizo niet aan hoor, meer bij de vroegere films)

En ja damon, het blijft leuk om naar te kijken, ieder geval wel als je er fan van bent. Ik bedoel als je je kan inleven in zo een film is dat toch een machtig idee dat zulke gigantische monsters met elkaar vechten midden in Tokio. Maar niet iedereen kan het waarderen dat besef ik.

Ben mijn cijfering iets aan het herzien, dus verlaagd naar een nog even respectabele.

4,0

avatar van The Oceanic Six

Ook geen biet aan, mede doordat het eerste uur echt slaapverwekkend saai is. Daarna wordt het vermakelijker, de actie is namelijk best oké en Destoroyah kan er wel mee door. Maar waar begin jaren 90 even een revival van de franchise leek te komen met frisse films die een wat donker, serieus verhaal combineerden met prima actie, daar is er halverwege de jaren 90 niks meer van over. Het blijft best een beproeving, deze hele reeks bekijken, maar ik ben er gelukkig bijna klaar mee.

avatar van jmadejoode2008

jmadejoode2008

Heerlijke Godzilla film, met een van de mooiste, nee, HET mooiste einde van een Godzilla film.

Tja, hoe serieus neem je zo'n film? Het gaat toch voornamelijk om de confrontatie tussen twee enorme monsters. En die monsters zijn ook nog mensen in pakken. Tja, het is maar hoe serieus je het zelf neemt. De toon kan per film veranderen. Check voor de gein maar eens Shin Godzilla. Een van de beste Godzilla films, en een die je aanzet tot nadenken.

Fijn deel.

Hele tijd geleden ben ik een aardig eind gekomen in deze reeks, maar heb ze uiteindelijk nooit allemaal gezien. Dit was één van die missende delen, dus toen de kans zich aanboodt maar even meegepikt. Viel me uiteindelijk niet tegen.

Toch wat destructiever dan ik me herinnerde. Minder ruimte voor politiek en dramatische zijspoortjes had ik de indruk, dit is toch vooral twee beesten die elkaar het leven ferm zuur maken, met de mens als lijdende derde. Ik kan beide strekkingen trouwens wel appreciëren, maar uiteindelijk gaat mijn voorkeur toch uit naar de explosievere films.

Destroyer is in ieder geval een erg coole tegenstander, maar ook Gojira zelf is aardig kick-ass in deze film. Daarbij komt dat de setting extra explosief lijkt. Een beest hoeft maar te vallen en grootse stofwolken stijgen op. Allemaal erg vermakelijk, erg serieus is het inderdaad niet maar daar draait het ook echt niet om hier.

Nog twee delen te gaan (als ik goed geteld heb), naast de Amerikaanse meuk dan. Misschien toch maar eens wat extra moeite doen om alles binnenkort rond te hebben.

avatar van blackwolves

blackwolves

weer eentje van de betere films uit de godzilla films gezien online jammer dat hij japans gesproken maar voor de rest zeer goede speciale effecten gevechten tussen godzilla en de andere monsters weer erg goed.

godzilla is een tijdbom geworden en ze moeten er wat aan doen of anders zal het slecht aflopen. maar dan gaat het mis tijdens het bestrijden van godzilla en daardoor komen er andere monsters. echt weer fantastisch moet je zien als je fan bent van monster films.