• 9.374.549 stemmen

Geregisseerd door: Thomas Carter

Met onder meer: Eddie Murphy, Michael Rapaport en Michael Wincott

Releasedatum: 13 maart 1997

Plot Metro

"San Francisco's top police hostage negotiator is about to get more than he ever bargained for."

De film gaat over een onderhandelaar bij gijzelingszaken die in dienst is bij de San Francisco Metropolitan Police en die Scott Roper (Eddie Murphy) heet. Zijn onorthodoxe, maar succesvolle methoden maken hem tot de beste in zijn vak. Roper wordt gekoppeld aan de jonge, schietgrage sluipschutter McCall (Michael Rapaport), die hij de kunst van het onderhandelen bij moet brengen. Ondanks hun verschillen weten ze toch samen een compleet gestoorde psychopaat te vangen. Zelfs Ropers scherpe tong weet echter niet te voorkomen dat hij weer ontsnapt. Als blijkt dat de psychopaat zijn zinnen op wraak heeft gezet, raken Roper en McCall betrokken bij een dodelijk kat en muisspel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Inspektor Scott Roper

SWAT Officer Jennings

Capt. Frank Solis

avatar van Sjorzaa

Sjorzaa

Redelijke film, er zaten mooie en veel actiescènes in en de film boeide me ook tot het einde. Alleen de humor (die er blijkbaar in hoorde te zitten) viel me tegen. Ook het verhaal en de vele cliché dingen waren minder.

Een 2.5

avatar van otherfool

otherfool

Lamlendige buddyfilm zonder chemie (zowel de agenten onderling als Eddie en zijn meiske), zonder spanning en zonder zelfs maar een glimlach. De ontsnapping uit de gevangenis gaat de boeken in als één van de stompzinnigste scenes ooit...

1*.

avatar van D-ark

D-ark

Geen Murpy film zonder een slecht einde.

2,0

avatar van Poeha

Poeha

Mensen dit was nu uiteindelijk eens GEEN komedie van Murphy. Deze was echt bedoeld als actiefilm, dus houd eens op over dat er te weinig humor inzat!

Er zit altijd wel ergens humor in een film met Murphy, maar daar was deze flic toch echt niet voor gemaakt!

sinterklaas

Een geslaagde Murphy politiefilm. Ik zie Eddie Murphy wel graag in de films. Al was het wel heel lang geleden dat ik Beverly Hills Cop en wat andere films van hem heb gezien. Ik heb nu al ruim 3 jaar geen film meer van hem gezien. Vandaar dat dit ook de Eerste Eddie Murphy film is waar ik op ga stemmen. (al had ik deze een jaar of 2-3 geleden ook al eens gezien) Beverly Hills Cop 1-3 staat nog bovenaan mijn verlanglijstje.

Maar Eddie Murphy deed het zo slecht nog niet en het was toch af en toe een komedie. Sommige grappen van Murphy en sommige momenten ware nwel leuk. Vooral die tram-scene vond ik de uitschieter van de film.

Voor de rest vond ik die rol van die schutter ook leuk en die van de psychopaat natuurlijk. Voor 5 euro bij blokker is dit geen miskoop.

Ik vind Eddie Murphy kwa innerlijk trouwens ook een beetje op Jackie Chan lijken. Die ook iedere rol aankan. Met een mix van actie en komedie. Al kan Murphy niet zo goed vechten als Chan.

dttom schreef:

waarom heette deze film nou metro?

Metropolilain Police.

avatar van =michael=

=michael=

kos schreef:

Lol, dat heb ik ook nooit geweten.

Heb je in iedergeval weer wat geleerd vandaag

avatar van nightbreed

nightbreed

Een totale mislukking met de altijd irritante Eddie Murphy.

De aktie slaat nergens op en de humor is om te huilen.

Cijfer: 2

JohnWilliams

Vond het wel een leuke film van Murphey hij acteer hier weer goed.

kos schreef:

Lol, dat heb ik ook nooit geweten.

Ik schat het. Iets anders kan het dan niet zijn want er komt hier helemaal geen metro in voor.

avatar van 606

vrij aardig met grappige scenes

3,5 ster

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Aardige actie film, waar ik me prima mee vermaakt heb.

Eddie Murphy zit goed in zijn rol, en de actie die er in zit is goed in beeld gebracht.

Maar vanwege de slome snelheid die de film heeft, onderscheid hij zich niet van de rest.

3***

avatar van DragQueen

DragQueen

Een gemiddelde actiefilm, waarin murphy zich eens van een andere kant laat zien. hij acteert goed, en de film bevat lekker veel goed uitgevoerde actie. maar wel een matig verhaal, dat de film wat minder te pruimen maakt. voor de rest best goed kijkvoer voor een keertje. 3 sterren.

avatar van dirkwybo

dirkwybo

goede actiefilm.De film verveelt geen enkel moment.Het verhaal is wat dun maar de aktie maakt alles goed.Voor mij 4 sterren

JohnWilliams

Vond dat Murphey weer goed speelde, echt een toppertje weer van hem.

JohnWilliams

Gisteren weer gezien! Was weliswaar wel in de morgen maar wat begon die morgen goed.

avatar van Audio & Video

Audio & Video

Aardige politiefilm, goede acteerprestatie van verscheidene acteurs

En eddie murphy is zoiezo leuk om naar te kijken.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Persoonlijk beste film van eddy ooit

avatar van Mr.Tony

Mr.Tony

Komedie? Waar was de komedie dan?

avatar van ehs21

ehs21

Was vandaag weer eens op tv. Ik vind het een aardige actiefilm met goed acteerwerk. Persoonlijk vond ik de achtervolgingsscene met de tram een beetje onrealistisch en over the top. Vooral omdat de gijzelingsscenes tot dan toe redelijk realischtisch waren imo. Maja het hoort een beetje bij dit soort films natuurlijk en op zich nog redelijk origineel voor een achtervolgingsscene.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Ik heb hem ook gisteravond op tv gezien, en ik heb me prima vermaakt met deze film.Als murphy fan kwam ik weer is aan me trekken, met zijn goede acteerwerk.Goed vehaal, mooie achtervolgingsscene (beetje over the top), en heerlijke actie/spanning.

Top avond, goed voor een dikke 4.0

JohnWilliams

Ik heb hem gisterenavond wéér gezien, maar hij blijft goed. Alleen dat einde vind ik matig.

avatar van Tarkus

Tarkus

Een komedie is deze film niet, af en toe een grap ja, maar toch wil dat niet zeggen dat dit een slechte film is, integendeel.

Het is een goede actiefilm met enkele spectaculaire scènes en achtervolgingen.

En eigenlijk is dit een van de betere rollen van Eddie Murphy, ik zie hem liever dit doen dan sommige van zijn komische rollen.

Met deze prent zal je je alvast niet vervelen...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een van de laatste leuke films met ''paardenlach'' Eddy Murphy. Ik zal nooit begrijpen waarom hij de overstap heeft gemaakt naar de B-komedie. In dit soort buddyfilms komt hij nou eenmaal het best tot z'n recht.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Ik vond dit een aangename, leuke film met Murphy. Voor mij was dit helemaal geen komedie maar een geweldadige actiefilm.
Ik had de indruk dat er soms scènes ontbraken in deze film zoals :
hoe is de badguy kunnen ontsnappen uit de gevangenis.
De scène met die op hol geslagen tram vond ik fantastisch.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Verrassend goede actiefilm, waarin Eddie Murphy het zeer goed doet (ik zie hem liever in deze rol dan in 1 van zijn onnozele komedies). De scène die me het meest is bijgebleve is die van de achtervolging (met de tram enzo )

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

En wéér een ondergewaardeerde film op MM... Uitstekend gemaakte actiefilm met enkele coole actiescenes. Een van de beter Murphy films, zonder twijfel.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

In deze Eddie Murphy film gaat het al een stuk meer naar de actie. De actie is trouwens te weinig en te standaard en er wordt te weinig humor gebruikt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik ben niet echt een fan van Eddie Murphy. Soms vind ik hem wel leuk, maar in andere films vaak erg vervelend.. Hier deed ie het opzicht nog niet zo slecht maar de film zelf wist me niet echt te boeien. De komedie kon ik eigenlijk niet goed vinden, ik herkende wel een paar grappen maar ze waren niet echt ''grappig''. De actie was wel nog leuk en soms ook een beetje spannend, al waren het bij dat laatste maar enkele scenes.