• 9.374.577 stemmen

Met onder meer: Adam Sandler, Joey Lauren Adams en Jon Stewart

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 14 oktober 1999

Plot Big Daddy

"Nature called. Look who answered."

Sonny (Sandler) is rommelig, ongedisciplineerd en onverantwoordelijk. In andere woorden: een groot kind. Zijn vriendin ziet een toekomst met hem niet meer zitten en vertrekt. De volgende ochtend staat er een jongetje van vijf voor de deur. Hij is de zoon van Sonny's gescheiden huisgenoot, maar die zit momenteel in China. Julian is opgegeven voor adoptie. Sonny besluit de jongen zelf op te voeden om te bewijzen dat hij wel degelijk verantwoordelijkheid kan dragen.

Sonny Koufax

Arthur Brooks

Phil D'Amato

avatar van tromke

tromke

Een leuke film, echter vond het meer 'emotie-film' dan een grappige. Had ik anders verwacht aan het hoesje te lezen. Toch leuk, en af en toe lekker lachen om de toch enigszins humorscenes. Eind was iets minder

Voor mij een middenmoter 3 x *

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

mooie film maar ik vind dat het genre drama hier ook bij zou gepast hebben, zo'n grote komedie vond ik het nu ook weer niet...

avatar van RedLine

RedLine

Leuke film -4-

avatar van xenne

xenne

persoonlijk vind ik het ook één van de mindere Sandler films. niet veel gelachen, verhaaltje nogal sentimenteel .... 2

avatar van Elementofone

Elementofone

neo schreef:

wat vind ik dit een klote film.adam sandler speelt in deze film weer een kinderachtige vent.er zit haast geen leuke grap in en ik kreeg tijdens het kijken ook een hekel aan dat jongetje.pluspunt is een leuke cameo van steve buscemi.zijn aanwezigheid zorgde voor de enigste leuke momenten

Ik snap je niet. Wat ik wel snap is dat je Sandler een slappe lul vind, ikzelf vind hem af en toe briljant. Maar Buscemi speelt volgens mij de meest idiote rol wat minstens zo kinderachtig is als de rest van de film (zelf vind ik hem in de rechtzaal wel erg grappig).

Mja, en Sandler... Deze film vind ik best wel erg grappig, Little Nicky ook, en ik werd laatst positief verrast door 50 First Dates. Maar vorige week zag ik Click... wat een ^&*#film is dat zeg...

3.5 voor Big Daddy

avatar van Betamax

Betamax

Sandler is erg leuk in deze film.

Verhaal erg luchtig maar de humor maakt veel goed.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

erg leuk Idd

avatar van Albino Hamster

Albino Hamster

lachen man !!!

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke film, die buiten het komedie gehalte ook een mooi verhaaltje vertelt over sandler in zijn vaderrol. het acteerwerk van sandler en zijn kleine snotaap is prima, en ze zorgen beiden voor leuke situaties en prima grappen. prima kijkvoer. 3 sterren.

avatar van Thoompje

Thoompje

altijd leuke film als adam sandlers erin zit. maar toch niet een van zijn beste films. ik geef het een 4

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik ben niet echt een Sandler fan maar in deze film is hij wel leuk als droogkloot.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Vind Sandler zelf geweldig.

Deze film ook erg leuk, heb er volgens mij een zwak voor.

avatar van Hando

Hando

Jammer van dat jongetje. Een erg irritant figuur. Verder is het jammer dat Sandler een klootzak speelt. Mensen pijn doen en ze zomaar gaan slaan is niet grappig. Verder kijkt het wel lekker weg en zijn de bijrollen leuk om te zien.

Kleine 2,5

avatar van DaZtorm

DaZtorm

een 3 ster film volgens de officiele martin (zo heet ik irl) beoordeling. Oke het kon beter (veel beter) maar het is oke zo. De reden dat het een 3 ster is en niet een 2 ster (want er zaten ook momenten in de film waarvan ik dacht hm... dat is een 2 ster) komt omdat er een super goed begin aan zat waarin het verhaal werd uitgelegd en een leuke einde.

Ik vind vergelijkingen maken leuk en ik heb geleerd als je lacht kan je veel meer zeggen dan als je boos kijkt. Dat is ook bij deze film zo, ze vertellen het verhaal goed, zitten fouten in maar die fouten kan je accepteren omdat de rest wel OK is.

Maar waarom moet er nou kots dingen in z'n film zitten? 9 van de 10 films komt er kots in voor waarom? zijn de filmmakers vergeten dat zeer veel mensen eten tijdens een film? Wat heeft dat voor toegevoegde waarde? Wat is er leuk aan?

Nu zijn er meer dingen in deze film waarvan ik dacht, hm wat heeft dat voor toegevoegde waarde? En stukjes die nergens op slaan.

Maar oke ik heb zeker meerdere malen hardop gelachen en waren ook weer leuke vrouwtjes te zien (Hey ik ben 21 dus daar hoor ik op te letten).

Kortom een 6, een voldoende (omgerekend naar moviemeter punten 3*)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Adam Sandler deed het echt geweldig naar mijn mening, Zonder hem zou de film niks zijn maar buiten hem vond ik het Verhaal niet Slecht bedacht, De Poster aantrekkelijk (In zijn genre), En de titel echt geweldig en niet alleen Adam Sandler deed het Goed want de andere acteurs deden ook redelijk Goed hun best kortom : Leuke en Vermakelijke Filmkomedie.

***

avatar van Burak18

Burak18

Leuke film

ook een leuke figuranten rol van Steve Buscemi als zwerver.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Hando schreef:

Kleine 2,5

Geen leuker vermaak dan leedvermaak.

avatar van poetswijf

poetswijf

Een van de beter films van Adam Sandler vind ik, maar ik heb ze van hem ook nog niet allemaal gezien.

avatar van Moviefreak95

Moviefreak95

Leuke film, Sandler is erg op dreef en weet zijn rol dan ook goed te acteren, raar dat het kind door een tweeling wordt gespeeld maar goed op hun leeftijd toen deden ze het nog wel aardig acteren, mooi verhaal en tegelijkertijd ook grappig erg leuk voor kinderen en volwassenen dus, geen perfecte film of een hoogvlieger maar over het algemeen toch wel leuk.

avatar van Fonk

Fonk

Heerlijke droge en soms harde humorfilm met Adam Sandler!

avatar van LopatTjai

LopatTjai

Super grappige film:)

avatar van Dark Knight

Dark Knight

erg leuke film met een overtuigende Sandler. Het verhaal is een beetje drama en ook heel veel komedie als het kind in beeld komt. 4,0***************** dik verdiend.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijk foute humor in een juist extreem moralistische film. Echt Sandler-vehikel dus.

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer

Goed voorbeeld voor het genre komedie.

avatar van gotti

Huh? Is bijna elke komedie niet een goed voorbeeld voor het genre?

avatar van tommykonijn

tommykonijn

gotti schreef:

Huh? Is bijna elke komedie niet een goed voorbeeld voor het genre?

Ik denk dat ie bedoelt dat er ook komedie's zijn die wat minder geslaagd zijn.

avatar van Devoo

Devoo

Vind ik best een saaie film eigelijk, heb geen enkele keren moeten lachen en het word nergens echt boeiend. Sommige momenten waren wel erg sentimenteel, en daarin slagen ze dan wel weer. Maar ik heb niet echt genoten van deze film, dus ik geef het maar een 2*

avatar van Rowiee.

Rowiee.

echt een leuke flm vond ik, ik vind Sandler ook gewoon een goed acteur.. hij speelt op z'n eigne manier.. en die manier vind ik juist leuk, hij geeft het juiste effect aan deze film!juiste sfeer

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Ik vond het een leuke film.

Hij was niet heel grappig ofzo, maar ik heb me geen moment verveelt!

En het jongetje was schattig.

avatar van Elineloves

Elineloves

Een van de weinige Sandler films die ik leuk vind. Ook vind ik het jochie ontzettend grappig, ik ken hem nog uit Friends, daar vond ik hem al een schatje.

Dikke 4* voor deze komedie.