menu

Big Daddy (1999)

mijn stem
2,85 (1359)
1359 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Drama
93 minuten

geregisseerd door Dennis Dugan
met Adam Sandler, Joey Lauren Adams en Jon Stewart

Sonny (Sandler) is rommelig, ongedisciplineerd en onverantwoordelijk. In andere woorden: een groot kind. Zijn vriendin ziet een toekomst met hem niet meer zitten en vertrekt. De volgende ochtend staat er een jongetje van vijf voor de deur. Hij is de zoon van Sonny's gescheiden huisgenoot, maar die zit momenteel in China. Julian is opgegeven voor adoptie. Sonny besluit de jongen zelf op te voeden om te bewijzen dat hij wel degelijk verantwoordelijkheid kan dragen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=fUtfe0r1zT0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,0
Ik vond dat het kind zeer goed acteerde, kan wenen wanneer hij wil, en dat voor een 6-8 jarige!!!!!!

Adam sandler is voor mij een goede acteur maar niet voor te zeggen, woaaww!!

De grappen waren goed gevonden, sommige flauw, maar de meeste zeer grappig

acteren 4,5/5 prachtig
Verhaal 4/5 beetje cliché
muziek 3/5 vo,d het goed gekozen, maar kon beter

avatar van Number23
1,5
Film die ik te vaak heb gezien, kan hem helaas dromen. Verhaal is simpel, jochie is irritant en Sandler is gewoon niet grappig.

avatar van filmliefhebber92
3,5
waarom kijk je hem dan zo vaak.

avatar van tommykonijn
4,0
Number23 schreef:
Film die ik te vaak heb gezien, kan hem helaas dromen. Verhaal is simpel, jochie is irritant en Sandler is gewoon niet grappig.


Vond je de film eerst leuk dan? Toen je hem de eerste keer zag.

avatar van tommykonijn
4,0
Ik zie nu dat Adam Sandler maar een Razzi-Award heeft gewonnen in zijn carriere voor 'slechtste acteur' en dat is bij deze film. Toch een beetje vreemd.. Ik had eerder Little Nicky ofzo verwacht.

avatar van jumpstylemovie
3,5
Deze film is in ieder geval wel leuker als Little Nicky en Sandler heeft een minder irritante rol hier.

avatar van tommykonijn
4,0
jumpstylemovie schreef:
Sandler heeft een minder irritante rol hier.


Ja. Daarom vond ik het zo raar. Veel mensen klaagden dat zijn rol in Little Nicky zijn slechtste en meest irritante was.

avatar van DBTim
3,0
Voorspelbaar verhaal met af en toe een leuk momentje erdoorheen. Leuk voor één keertje

avatar van Spetie
3,0
Big Daddy is een perfect voorbeeld van de typische Adam Sandler film.

Je moet tegen Sandler kunnen, anders zal het zeker niet leuk zijn. Persoonlijk is dit één van zijn betere films. Sandler is zichzelf en de wisselwerking tussen hem en het jongetje is leuk. Gelukkig heeft ook Steve Buscemi een bijrol in deze film, zoals wel vaker in films met Sandler. Ook hier is hij bijzonder grappig als dakloze en heeft een paar erg grappige oneliners.

Het verloop van de film is vermakelijk, mede ook door het tempo. Het aantal geslaagde grappen valt niet tegen en het einde is nog lichtelijk verrassend voor een film als deze. Ik heb me er in ieder geval prima mee geamuseerd en dat is eigenlijk alles wat ik vraag van een film als deze.

3,0*

avatar van Theunissen
3,0
Nergens echt bijzonder of super leuk maar in het algemeen wel aardig om eens gezien te hebben. Het verhaal stelt opzicht niet zoveel voor, is redelijk cliché en ook voorspelbaar (hoewel het einde) maar dat is meestal het geval bij dit soort komedies. De rol van Adam Sandler is best geslaagd en de scenes samen met het kind (wel regelmatig irritant) zijn best geinig (vooral de wat smerige). Er spelen ook aardig wat bekende actrices (o.a. Leslie Mann die ik altijd leuk vindt) in mee dus het oog heeft ook wat in deze film. Omdat de film niet echt lang duurt (behalve dan als je hem op een commerciële zender bekijkt met al die reclames erdoor) is hij best goed te doen.

avatar van jna blauw
1,5
Adam Sandler is een redelijk goede acteur, maar dit is echt een bagger film...

3,0
Big Daddy is vermakelijk. Heb erg gelachen en de gemie tussen Sandler en de kleine Cole Sprouse is voelbaar.

Niets mis met deze film.

avatar van Onderhond
2,5
On par.

De scores bij Sandler films variëren maar weinig. Komt omdat ze gewoon vaak hetzelfde zijn en er buiten want randzaken weinig verandert. Sandler die weer z'n typetje neerzet, de romance die half werkt, de bijrolletjes van Buscemi en Schneider. Je kan die Sandler films wel dromen.

Vind het op zich nooit echt vervelend om kijken. Altijd wel wat geslaagde grappen, Buscemi zoals wel vaker de leukste, luchtig sfeertje en niet al te veel drama. Al gaat het dan hier op het einde (in de rechtzaak) wel even mis.

Verder weinig aan de hand, 90 minuten simpel maar aanvaardbaar vermaak.

2.5*

avatar van Number23
1,5
filmliefhebber92 schreef:
waarom kijk je hem dan zo vaak.
Als jochie heb je niet echt grenzen en/of relativeringsvermogen

avatar van Number23
1,5
tommykonijn schreef:
(quote)


Vond je de film eerst leuk dan? Toen je hem de eerste keer zag.
Poeh de eerste keer, toen was ik 13. Was goed te doen toen, de talloze keren daarna ook volgens mij. Nu krommen mijn tenen zo hard dat ik echt erop moet letten deze film blootvoets te kijken. Zonde van die schoenen joh

avatar van Phantasm
2,5
Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van soom
2,5
Adam Sandler is wel enigszins leuk, genoeg om te verdragen tenminste: Cole en Dylan Sprouse zijn schattig, Leslie Mann is cool. Tja, daar is alles mee gezegd. Hoop geschreeuw van Sandler natuurlijk, Rob Schneider was erg vervelend aanwezig, vond Steve Buscemi daarentegen geweldig. Je moet echt tegen dit soort films kunnen, en ik kan er nou niet altijd in mee gaan. Ik hoop toch zo dat Adam Sandler Dugan aan de lianen hangt, en gewoon weer een stuk of wat meer fijngevoeligheid in zijn teen gaat pompen, dan kan 'ie weer een project doen zoals Punch-Drunk-Love. Van mij mag hij dat soort dingen doen, en stoppen met komedies. Acuut en per direct. 2.5*.

3,5
__Onder het gemiddelde__

avatar van Sergio Leone
3,0
Goed te doen.

Big Daddy is 80 minuten lang vrij vermakelijk: de moppen zijn er en het gebruikelijke formulewerk stoort niet.
Helaas duurt deze film 90 minuten, en dat is 10 minuten te lang: ook al weet je dat het gaat komen, het gedeelte in de rechtbank is archislecht.

Adam Sandler is vrij grappig en heeft dat bijna volledig aan Leslie Mann te danken. Elke keer zij voorbijkomt gebeurt er iets: een cynisch mopje hier, een sneer daar, ...
Het jongetje (gespeeld door een tweeling, zowaar) doet het zeer verdienstelijk en Joey Lauren Adams is ook niet onleuk om bezig te zien. Steven Buscemi en Rob Schneider hebben nog bijrolletjes, maar zijn niet grappig, verre van zelfs.

Bijna het perfecte tussendoortje: licht, vermakelijk en kort.
3

avatar van Vinokourov
2,5
Onnozel en schijt-, eeh pieslollig Adam Sandler-vehikel. Alleen een bijrolletje van baas Buscemi is de moeite waard.

3,0
Niet geweldig hoogstaand of ontzettend grappig. Het verhaal is wel weer leuk dat compenseert. Links en rechts zitten er erg leuke stukken in. Een film om een keer te zien en dan is het ook goed. Ik heb bovendien wel eens minder leuke films gezien met Sandler.

avatar van Dago66
2,5
Hoe kan het toch dat iemand zo slecht acteert zoveel films heeft gemaakt met hem in de hoofdrol .
Wat zou dat hele Sony hack ding met Adam Samdler doen ?

avatar van Kondoro0614
3,0
Big Daddy

Tja, Big Daddy. Je moet er van houden denk ik want je kunt Sandlers niet zo 1, 2, 3, super leuk vinden. Slapstick-komedie zie ik hier altijd wat vaker laag gewaardeerd terwijl ik daar meestal wel helemaal kapot van kan gaan ! Ik vond de film zelf nog wel mee vallen maar het acteren was natuurlijk niet van allen zo super goed. Die Julian vond ik juist erg herkenbaar ergens van. Ja hoor zijn het Cole Sprouse en Dylan Sprouse van de, voor mij favoriete serie The Suite Life of Zack and Cody. Daar vond ik hun echt GE-WEL-DIG! alleen in deze film wat minder. Adam Sandler vond ik uiteraard erg leuk acteren en ik mag hem wel! Joey Lauren Adams had nooit haar, haar af moeten knippen. Het verhaal vond ik wel leuk om te volgen het concept ging wel. Ik denk toch net aan een voldoende.

3.0*

avatar van TheLionKingFan
Echt een hilarische komedie. Sandler speelt zijn rol ontzettend goed en alle bijrollen zijn goed gekozen. De Sprouse-broers als Julian waren ook spot-on. Eén van mijn favoriete komedies aller tijden. Nergens echt flauw en zat vol goede grappen

5*

2,5
Echt grappig vond ik 'm niet. Ik heb denk ik toch wat minder met dit soort films.

avatar van Elchapo
4,0
Ik kan er niets aan doen: ik ben een sandler fan...4 stars.

avatar van John Milton
Onderhond schreef:
On par.

weinig aan de hand, 90 minuten simpel maar aanvaardbaar vermaak.

2.5*


Toch, als ik zulks zie ( ik zag hem je toevallig checken op ICM), dan ween ik om al die betere films die in het massagraf van de Onderhond 0,5* liggen. En dit fietst weg met 2,5*...

avatar van Onderhond
2,5
John Milton schreef:
Toch, als ik zulks zie ( ik zag hem je toevallig checken op ICM), dan ween ik om al die betere films die in het massagraf van de Onderhond 0,5* liggen. En dit fietst weg met 2,5*...

Liever doorsnee vermaak dan misplaatse serieux

avatar van IH88
2,5
“He has a five year plan.”
“What is it? "Don't die"?”


Eén van de betere Sandler films. Nou zegt dat niet zo heel veel, maar Big Daddy heeft een aardig verhaaltje, een aantal geslaagde humoristische momenten (de rechtbankscene) en degelijk acteerwerk. De grootste kracht van de film is de chemie tussen Sandler en de jonge Sprouse broertjes, en van daaruit weet de regisseur een film af te leveren die heel veel dingen mist, maar wel op de belangrijke momenten een overtuigende indruk maakt. En dat is ook belangrijk.

avatar van Fisico
2,5
Tja, wederom een typische Adam Sandler-film met wat grappen en groller op het randje van slapstick. Op zich niets nieuws mee, maar een Oscar ga je er niet voor krijgen en ook superhoge quoteringen moet je er ook niet van verwachten. Maar vermakelijk is het wel bij momenten. Sandler heeft nochtans meer in zijn mars. Dat bewees hij al met het verrassende, maar uitstekende Reign over me (2007) of bvb The Meyerowitz Stories.

Sowieso een aantal leuke scènes tussen Julian en Sonny waarbij de typische clichés de kop opsteken, maar de samenwerking tussen beide werkt aanstekelijk waardoor het nooit verveelt. Leuk entertainment omhuld met een heel kleine beetje een moraal. Toch één van de betere Sandler-komedies.

avatar van Antonev
3,0
geplaatst:
Dit was een van de eerste films die ik in de bioscoop zag en is me altijd bij gebleven.

Dit is zo’n herkenbare Sandler film, waarin Sandler echt Sandler is. Heerlijke flauwe humor en natuurlijk een flinke teug aan feel good. Sandler op z’n best dus.

Deze komt nog wel met enige regelmaat op televisie. Ik kan ‘m dan weer prima van voor tot achteren zien.

avatar van Shadowed
3,0
Leukere Sandler.

Zodra de beste man eindelijk eens wat flauw gedoe weg mag zetten en er ook wat acteren aan te pas mag komen, is hij helemaal geen verkeerd acteur. Alhoewel het hier wat tussenin blijft zitten, blijft de film wel leuk genoeg.

Sandler speelt wel weer een typische rol, maar gaat echter nooit over-the-top. Als hij eens een beetje normaal blijft, is hij oprecht best wel grappig eigenlijk. Bovendien is Sprouse als jochie ook gewoon heel charmant eigenlijk.

Dugan staat als regisseur niet echt hoog in mijn boekje. Leek mij in zijn voorgaande, recentere films vooral een reclameregisseur. Echter is hier dan eindelijk een filmpje dat zojuist boven de 1,5* uitkomt. Het is wel herkenbaar van hem, maar een stuk beter en grappiger.

Alhoewel het vaak een beetje flauw is, weet Dugan eindelijk de touwtjes eens vast te houden. Het zorgt ervoor dat de film soms oprecht grappig is en luchtig blijft. Bovendien duurt het gelukkig ook absoluut niet lang, wat de film ook ten goede komt.

Soms oprecht grappig en nooit vermoeiend. Het is wat je een beetje zoekt in Sandler-komedies, maar hier lijkt het eindelijk wel een beetje te werken. Visueel is het nooit speciaal, en de film is nooit absurd grappig, maar wel leuk voor een keertje zeg ik dan zo.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:52 uur

geplaatst: vandaag om 22:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.