• 9.373.531 stemmen

Geregisseerd door: Siu-Tung Ching

Met onder meer: Leslie Cheung en Joey Wong

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Sien Lui Yau Wan

De onzekere, bange en onhandige deurwaarder Ning, verblijft bij gebrek aan geld een nacht in een leegstaande tempel. Maar wat hij niet weet is dat het er behoorlijk spookt. Hij ontmoet een zeer aantrekkelijke vrouw die hem verleidt en hij wordt hopeloos verliefd op haar. Wat hij echter niet weet is dat zij eigenlijk een spook is, dat normaal iedere man bijna letterlijk laat 'verslinden'.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ling Choi Sin

Policeman

Boss at tavern

avatar van You_bastard

You_bastard

Direct vanaf het begin valt het zeer mooie camerawerk al op, zo vloeiend en romantisch wordt het in beeld gebracht. Alle wapperden lakens en gordijnen en zeer goede belichting zorgen voor de juiste sfeer. Ook de special effects zijn stukken beter behalve de nu inmiddels verouderde stop-motion zien de toverspreuken, vliegscenes en de rest er allemaal erg cool uit. Verder zit er veel humor, een vleugje romantiek, coole aktie en een beetje horror in deze film, wat het eigenlijk voor iedereen wel de moeite waard maakt om hem eens te gaan bekijken.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik heb wel de manga versie gezien en die was echt cool (op het filmfestival in Rotterdam een aantal jaar geleden), maar de real-life serie moet ik nog steeds een keer kijken.

avatar van vic

vic

ik vind deze ook erg mooi maar deel 2 vond ik persoonlijk leuker omdat die echt heel erg grappig was

Ik had ook deel 2 het eerst gezien op de belgishe tv en was gewoon aan het smullen van het verhaal,de actie en de humor. Toen heb ik deel 1 bij cult videotheek Godzilla moeten halen. Die bevond zich toen nog ergens aan de werf in een donker hoekje zoals het hoort bij een cult videotheek. Ja achter elke film zit een verhaal van de kijker

avatar van vince

vince

You_bastard schreef:

Helemaal mee eens... een klassieker.

Apart filmpje. Begint redelijk traag, maar wordt naar het einde toe best spectaculair.

Camerawerk is aardig en flitsend, special effects zijn leuk en doen hun werk goed, acting is typisch quircky Chinees, net als de humor. Geen kung-fu antics deze keer, wel geesten en demonen.

Al bij al een leuke film, die me vooral in het tweede deel wist te behagen. 3.5*

avatar van Wouter

Volgens mij is dit niet de originele poster. Zie ik daarboven niet een kop uit Coppola's Dracula?

Leuke film. 3 sterren

avatar van Youri

Youri

Orginele film die ik lang geleden gezien had. Maar wist de titel niet meer, alleen het jaartal. Blijkt sinds kort in een mooie 3 box te koop aangeboden te worden. 3 delen. Special effects zien er mooi uit, het verhaal is erg grappig en laat zien dat horror en humor prima samen kunnen zonder dat het flauw wordt zoals bij Scary Movie. Heb ooit een mix tussen horror met vampires en kung fu gezien waarvan ik de naam ook al niet meer weet. Rond 1985 ooit uitgebracht. Japan bergt dus nog voldoende horror materiaal voor Amerikaanse makelij na het succes van Ring en Grudge.

Youri schreef:

Dit is een Chinese film anders

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wouter schreef:

Zie ik daarboven niet een kop uit Coppola's Dracula?

Idd. Klopt volgens mij helemaal niets van.

avatar van Reinbo

Da's Aziatisch design. Ik heb in Thailand ooit een billboard voor Eve 8 of destruction gezien met Rene Soutedijk, daarop leek onze kortharige blondine als twee druppels water op Tina Turner uit Mad Max.

avatar van Wouter

Reinbo schreef:

Da's Aziatisch design.

Aziatisch rip offwerk...

avatar van neo

neo

Wouter schreef:

Coppola's Dracula?

Leuk dat je nu net die titel noemt. Zowel Sinnui Yauman als Dracula ziet er prachtig uit, en weten mij in het begin te boeien. De sfeer, de beelden weten mij enorm te grijpen, maar al snel begon ik mij vrij te vervelen. 2 sterren

avatar van Reinbo

Vanavond is dit geweldige filmpje op veronica.

avatar van BlueSword

BlueSword

een erg orgineel verhaal met goeie special effects uit die tijd, behalve die skelleten die zagen er echt belachelijk uit!

dat gedoe met die lakens enzo ziet er erg gaaf uit en ook dat magie van die man.

af en toe zat er wel een saaie en vervelende scene tussen, maar voor de rest, een aardige mooie chineze fantasy film.

avatar van Waku

Waku

Na alle goede recensies hier op de site en in de veronica gids , film opgenomen op dvd recorder en vanmorgen gekeken....

Sorry maar ik begrijp het even allemaal niet.

En de goede kritieken al helemaal niet.

Tenenkrommend slecht acteerwerk.

Special effects goed????

Ook daar kan ik mij niet in vinden.

In de Veronica gids wordt de vergelijking gemaakt met "Evil Dead"..

Ten onrechte.

A Chinese Ghost Story heeft de kwaliteit van de vroegere slappe marterial arts films... niet meer en niet minder.

Toegegeven er zitten een paar leuke scenes in...

Maar het blijft allemaal om te janken..

avatar van Mug

Mug

De vergelijking met Evil Dead zit hem juist in de door jou genoemde slechte special effects, die blijkbaar wel fantastisch zijn bij Evil Dead...?

Waku schreef:

wie kijkt zoiets nu op zondag ochtend? Heb je nooit geleerd dat je Ghost Stories tussen 00.000 en 01.00 uur moet zien...

En wat betreft de vergelijking met Evil dead, die zag ik voor het eerst op een zonninge zondagmiddag op video, waarbij tijdens de donkere scenes de halve woonkamer in de beeldbuis weerspiegelde. Mijn eerste mening over Evil Dead was ongeveeer zoals jouw mening heirboven. Daarna heb ik evil dead nog een keertje met wat vrienden midden in de nacht gezien en sindsdien staan er 5 fonkelende sterren....

avatar van mikoz

mikoz

Ja Waku je kijkt 's morgens toch geen films, dat doe je 's avonds / 's nachts!!

avatar van mikoz

mikoz

Zelf vond ik de film ook niet wat ik er van verwachtte. Wel was het verfrissend en leuk om te zien, veel personages veel genres en veel drukke beelden die erg leuk in elkaar waren gezet.

Toch een leuk filmpje.

avatar van Waku

Waku

mikoz schreef:

Ja Waku je kijkt 's morgens toch geen films, dat doe je 's avonds / 's nachts!!

Daar heb jij weer gelijk in Mikoz..

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Erg sfeervol en de special effects zijn mooi, maar het is niet de prachtige film die ik had verwacht. Het verhaal is verschrikkelijk chaotisch en druk en het acteerwerk is, evenals de humor, nogal knullig. Ook ligt de nadruk naar mijn mening te veel op de romantiek. Een aardig filmpje, maar ik had er meer van verwacht. > 2.5*

avatar van SlaughterKult

SlaughterKult

heb nu eindelijk de 3dvd boxset

avatar van J.T.O

J.T.O

Wat een ongelofelijke goede film. Hoe ze zo’n sfeer met een paar sets kunnen creëren. Het wapperde gewaad deed het mij even denken alsof ik “Memoirs of The Geisha” zat te kijken. Van zoiets simpels kunnen ze zulke mooie beelden maken. En dan nog de muziek, simpelweg geweldig. Enerzijds romantisch, anderzijds voor de spanning of nodige humor. Ik krijg gewoon rillingen als de geest hoort zingen en achteraf blijkt dat een nummer te zijn die destijds een enorme hit was. Kortom de combinatie van romantiek, aktie, fantasie en dan vooral de humor in alle soorten en maten is wat voor mij betreft “A Chinese Ghost Story”.

Dao, Dao, Dao en Prajna Paramita, een dikke 4,5!

PS: Het nummer heb ik inmiddels al in bezit, wil je het hebben, stuur dan gerust een berichtje en dan zal ik 't even uploaden.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Erg leuk. De film bevat humor, magie, spanning, romantiek en actie: veel ingredienten dus. Het einde vond ik een beetje jammer, nu moet ik eventueel weer op zoek naar deel 2...

Toch 3,5 ster

avatar van sambal

sambal

zeer goeie aaziatische klassieker

hij bevat veel enge dingen

echt een film die de echte horror film liefhebber

gezien moet hebben

avatar van J.T.O

J.T.O

Enge dingen? Het was voor mij zo eng dat het gewoon enorm grappig werd

avatar van Reinbo

Nu voor 3 euro bij frs (of 5 voor 10)

avatar van badbull

badbull

die monster kop op de poster is precies hetzelfde als de monster kop op de poster van Dracula.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Naar aanleiding van Reinbo´s tip even mee gepikt. Bij voorbaat mijn dank daarvoor. Want het namelijk al een tijdje geleden dat ik zoveel plezier heb beleefd tijdens het bekijken van een film.

Een dynamisch en voortvarende film vanaf het eerste minuten. Uiterst energieke camerawerk die duidelijk zijn kante laat zien in de gevecht-scènes. Perfect choreografeerde gevechten. De film ziet er tevens zeer kleurrijk uit. Geweldige cinematografie.

De liefdesaffaire werkt bij vlagen niet. Wordt mijn inziens ietwat dramatisch om te kunnen overtuigen. Film is tevens her en der wat flauw. Typisch kenmerk in die Hong Kong martial art flicks die je 'moet' kunnen waarderen, of je zal het erg vervelend vinden.

Verder een top film met een vermakelijke gehalte van een hoog niveau. Zeer genietbaar. Aanrader!

avatar van asheng

asheng

horror, fantasy, comedy en kung fu...wat wil ik nog meer