Genre: Fantasy / Horror
Geregisseerd door: Siu-Tung Ching
Met onder meer: Leslie Cheung en Joey Wong
Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn
Plot Sien Lui Yau Wan
De onzekere, bange en onhandige deurwaarder Ning, verblijft bij gebrek aan geld een nacht in een leegstaande tempel. Maar wat hij niet weet is dat het er behoorlijk spookt. Hij ontmoet een zeer aantrekkelijke vrouw die hem verleidt en hij wordt hopeloos verliefd op haar. Wat hij echter niet weet is dat zij eigenlijk een spook is, dat normaal iedere man bijna letterlijk laat 'verslinden'.
Ling Choi Sin
Judge
Policeman
Boss at tavern
You_bastard
Direct vanaf het begin valt het zeer mooie camerawerk al op, zo vloeiend en romantisch wordt het in beeld gebracht. Alle wapperden lakens en gordijnen en zeer goede belichting zorgen voor de juiste sfeer. Ook de special effects zijn stukken beter behalve de nu inmiddels verouderde stop-motion zien de toverspreuken, vliegscenes en de rest er allemaal erg cool uit. Verder zit er veel humor, een vleugje romantiek, coole aktie en een beetje horror in deze film, wat het eigenlijk voor iedereen wel de moeite waard maakt om hem eens te gaan bekijken.
Blindfold
Ik heb wel de manga versie gezien en die was echt cool (op het filmfestival in Rotterdam een aantal jaar geleden), maar de real-life serie moet ik nog steeds een keer kijken.
vic
ik vind deze ook erg mooi maar deel 2 vond ik persoonlijk leuker omdat die echt heel erg grappig was
Ik had ook deel 2 het eerst gezien op de belgishe tv en was gewoon aan het smullen van het verhaal,de actie en de humor. Toen heb ik deel 1 bij cult videotheek Godzilla moeten halen. Die bevond zich toen nog ergens aan de werf in een donker hoekje zoals het hoort bij een cult videotheek. Ja achter elke film zit een verhaal van de kijker
vince
Helemaal mee eens... een klassieker.
Apart filmpje. Begint redelijk traag, maar wordt naar het einde toe best spectaculair.
Camerawerk is aardig en flitsend, special effects zijn leuk en doen hun werk goed, acting is typisch quircky Chinees, net als de humor. Geen kung-fu antics deze keer, wel geesten en demonen.
Al bij al een leuke film, die me vooral in het tweede deel wist te behagen. 3.5*
Volgens mij is dit niet de originele poster. Zie ik daarboven niet een kop uit Coppola's Dracula?
Leuke film. 3 sterren
Youri
Orginele film die ik lang geleden gezien had. Maar wist de titel niet meer, alleen het jaartal. Blijkt sinds kort in een mooie 3 box te koop aangeboden te worden. 3 delen. Special effects zien er mooi uit, het verhaal is erg grappig en laat zien dat horror en humor prima samen kunnen zonder dat het flauw wordt zoals bij Scary Movie. Heb ooit een mix tussen horror met vampires en kung fu gezien waarvan ik de naam ook al niet meer weet. Rond 1985 ooit uitgebracht. Japan bergt dus nog voldoende horror materiaal voor Amerikaanse makelij na het succes van Ring en Grudge.
Dit is een Chinese film anders
Da's Aziatisch design. Ik heb in Thailand ooit een billboard voor Eve 8 of destruction gezien met Rene Soutedijk, daarop leek onze kortharige blondine als twee druppels water op Tina Turner uit Mad Max.
neo
Coppola's Dracula?
Leuk dat je nu net die titel noemt. Zowel Sinnui Yauman als Dracula ziet er prachtig uit, en weten mij in het begin te boeien. De sfeer, de beelden weten mij enorm te grijpen, maar al snel begon ik mij vrij te vervelen. 2 sterren
Vanavond is dit geweldige filmpje op veronica.
BlueSword
een erg orgineel verhaal met goeie special effects uit die tijd, behalve die skelleten die zagen er echt belachelijk uit!
dat gedoe met die lakens enzo ziet er erg gaaf uit en ook dat magie van die man.
af en toe zat er wel een saaie en vervelende scene tussen, maar voor de rest, een aardige mooie chineze fantasy film.
Waku
Na alle goede recensies hier op de site en in de veronica gids , film opgenomen op dvd recorder en vanmorgen gekeken....
Sorry maar ik begrijp het even allemaal niet.
En de goede kritieken al helemaal niet.
Tenenkrommend slecht acteerwerk.
Special effects goed????
Ook daar kan ik mij niet in vinden.
In de Veronica gids wordt de vergelijking gemaakt met "Evil Dead"..
Ten onrechte.
A Chinese Ghost Story heeft de kwaliteit van de vroegere slappe marterial arts films... niet meer en niet minder.
Toegegeven er zitten een paar leuke scenes in...
Maar het blijft allemaal om te janken..
Mug
De vergelijking met Evil Dead zit hem juist in de door jou genoemde slechte special effects, die blijkbaar wel fantastisch zijn bij Evil Dead...?
wie kijkt zoiets nu op zondag ochtend? Heb je nooit geleerd dat je Ghost Stories tussen 00.000 en 01.00 uur moet zien...
En wat betreft de vergelijking met Evil dead, die zag ik voor het eerst op een zonninge zondagmiddag op video, waarbij tijdens de donkere scenes de halve woonkamer in de beeldbuis weerspiegelde. Mijn eerste mening over Evil Dead was ongeveeer zoals jouw mening heirboven. Daarna heb ik evil dead nog een keertje met wat vrienden midden in de nacht gezien en sindsdien staan er 5 fonkelende sterren....
mikoz
Ja Waku je kijkt 's morgens toch geen films, dat doe je 's avonds / 's nachts!!

mikoz
Zelf vond ik de film ook niet wat ik er van verwachtte. Wel was het verfrissend en leuk om te zien, veel personages veel genres en veel drukke beelden die erg leuk in elkaar waren gezet.
Toch een leuk filmpje.
Fangs (crew films)
Erg sfeervol en de special effects zijn mooi, maar het is niet de prachtige film die ik had verwacht. Het verhaal is verschrikkelijk chaotisch en druk en het acteerwerk is, evenals de humor, nogal knullig. Ook ligt de nadruk naar mijn mening te veel op de romantiek. Een aardig filmpje, maar ik had er meer van verwacht. > 2.5*
J.T.O
Wat een ongelofelijke goede film. Hoe ze zo’n sfeer met een paar sets kunnen creëren. Het wapperde gewaad deed het mij even denken alsof ik “Memoirs of The Geisha” zat te kijken. Van zoiets simpels kunnen ze zulke mooie beelden maken. En dan nog de muziek, simpelweg geweldig. Enerzijds romantisch, anderzijds voor de spanning of nodige humor. Ik krijg gewoon rillingen als de geest hoort zingen en achteraf blijkt dat een nummer te zijn die destijds een enorme hit was. Kortom de combinatie van romantiek, aktie, fantasie en dan vooral de humor in alle soorten en maten is wat voor mij betreft “A Chinese Ghost Story”.
Dao, Dao, Dao en Prajna Paramita, een dikke 4,5!
PS: Het nummer heb ik inmiddels al in bezit, wil je het hebben, stuur dan gerust een berichtje en dan zal ik 't even uploaden.
jordybeukeboom
Erg leuk. De film bevat humor, magie, spanning, romantiek en actie: veel ingredienten dus. Het einde vond ik een beetje jammer, nu moet ik eventueel weer op zoek naar deel 2...
Toch 3,5 ster
sambal
zeer goeie aaziatische klassieker
hij bevat veel enge dingen
echt een film die de echte horror film liefhebber
gezien moet hebben
J.T.O
Enge dingen? Het was voor mij zo eng dat het gewoon enorm grappig werd
badbull
die monster kop op de poster is precies hetzelfde als de monster kop op de poster van Dracula.
rokkenjager
Naar aanleiding van Reinbo´s tip even mee gepikt. Bij voorbaat mijn dank daarvoor. Want het namelijk al een tijdje geleden dat ik zoveel plezier heb beleefd tijdens het bekijken van een film.
Een dynamisch en voortvarende film vanaf het eerste minuten. Uiterst energieke camerawerk die duidelijk zijn kante laat zien in de gevecht-scènes. Perfect choreografeerde gevechten. De film ziet er tevens zeer kleurrijk uit. Geweldige cinematografie.
De liefdesaffaire werkt bij vlagen niet. Wordt mijn inziens ietwat dramatisch om te kunnen overtuigen. Film is tevens her en der wat flauw. Typisch kenmerk in die Hong Kong martial art flicks die je 'moet' kunnen waarderen, of je zal het erg vervelend vinden.
Verder een top film met een vermakelijke gehalte van een hoog niveau. Zeer genietbaar. Aanrader!

Sien Nui Yau Wan
2011

Sien Lui Yau Wan III: Dou Dou Dou
1991

Sien Lui Yau Wan Ii: Yan Gaan Dou
1990

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Tian Mi Mi