• 9.379.636 stemmen

Shouf Shouf Habibi! (2004)

Komedie / Drama | 89 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Albert ter Heerdt

Met onder meer: Mimoun Oaïssa, Najib Amhali en Touriya Haoud

Gesproken taal: Arabisch en Nederlands

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Shouf Shouf Habibi!

De 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan, probeert zijn plek te vinden in de Nederlandse samenleving. Ap staat voor een dilemma: moet hij kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil; een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko halen. Ap zweeft van het ene uiterste naar het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter, van administratief medewerker tot bankovervaller.

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Kutfilm. Ben halverwege weggelopen. Shouf shouf de mazzel!

avatar van Gehenna

Gehenna

Begint erg leuk maar keldert dan naar beneden, een beetje jammer want dit had best wel eens wat kunnen worden.

Het leukste is als Ab met z'n vrienden optrekt, die grappen zijn echt cool! 3*

avatar van tommyf

tommyf

tsjonne tsjonne wat een belachelijk zootje, te gek voor woorden sorry, als ik een been had gehad had ik hem nog liever laten amputeren

avatar van Quentin

Quentin

Wel aardig, maar de film weet niet altijd (goed) te kiezen wat ze nou is en wanneer. En het script zit ook niet al te logisch in elkaar. 2,5*

avatar van stan

stan

Niet echt zo een leuke film, wel leuk om 1 keer te kijken maar that's it

Er komt dus ook een vervolg maar dat zal dan wel weer een flop worden

Shouf Scouf Barakka

Naomi Watts

Eens herzien. Het blijft een grappige film die vooral in het begin erg hilarisch is. Het accent en de manier van formuleren van de Marokkanen maken de film erg leuk. De Marokaanse gemeenschap doet zoveel moeite een ander beeld te geven over hun volk maar Shouf Shouf Habibi zorgt er voor dat al het werk voor niks is geweest. 3* -> 3,5*

Gwendoline schreef:

Kutfilm. Ben halverwege weggelopen. Shouf shouf de mazzel!

Droge opmerking.

Naomi Watts schreef:

De film zit juist vol zelfspot en speelt op een humoristische wijze met alle vooroordelen. Dat vind ik heel gezond.

Het is hetzelfde als zeggen dat Flodder een slecht beeld heeft gevormd van het Nederlandse volk.

Ko-me-die.

kappeuter schreef:

Ko-me-die.

Niet te serieus opvatten.

Ja hoe moet ik dat ruiken. Ik vind je opmerking vrij absurd.

Naomi Watts

Een smilie had het wat duidelijker gemaakt inderdaad.

OK, couscous erover.

avatar van Kaboutertje

Kaboutertje

lollige film een 3*

avatar van otherfool

otherfool

Grappige film die het beladen thema van de nodige knipogen en humor voorziet. Prima film en Oaïssa is een positieve ontdekking. Al met al beter dan verwacht.

3*.

avatar van D-ark

D-ark

2,5

goede nederlandse film maar het gaat nergens over.

Het doet denken uit een aflevering van een tv progamma van BNN.

avatar van joline

joline

Deze film gaat nergens over, maar hij is wel grappig.

avatar van patrick17

patrick17

Lekkere filmpje is dit,grappig zit ook een goed verhaal in geeft een zicht over hoe het gaat in een Marokkaanse Gezin!!!

4 ****

ben benieuwd naar het 2 de deel ervan!!!

Komt er een 2e deel dan

avatar van Wouter

Dat is verre van zeker. Er is wel een televsieserie in de maak.

Ok

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Tja, alles over deze film is al gezegd. Vanaf het moment dat Leila op haar bek wordt geslagen door Ap (akelige scene vond ik), wordt de film serieuzer van toon.
Ik had er niet zoveel moeite mee, maar ik kan me voorstellen dat anderen dit minder waarderen. 3.5*

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Toch wel aardig als een film waar je eigenlijk heel weinig van verwacht dan toch weer enigzins mee blijkt te vallen.

Film begint eigenlijk heel erg leuk en lijkt de kant op te gaan van een vlotte misdaadkomedie. Geinig muziekje op de achtergrond en best levendige karakters. Ook een aantal leuke bijrollen van een aardig vrachtje aan min of meer bekende nederlanders. Alleen juffrouw Maasland kan een acteercarriere beter laten varen. Spreekt ze alles bij elkaar 10 zinnetjes en die komen er allemaal echt pijnlijk slecht uit.

Deze film heeft volgens mij wel een groot manco. Het drama gedeelte komt gewoon niet goed uit de verf. De film switcht op een bepaald moment van vlotte misdaadkomedie naar marokaans familliedrama. Echter wil dit drama goed werken dan had de film minstens een half uur langer moeten duren. Het werd mij nu echt te veel "Zoef Zoef Habibi" en dat werkt (bij mij dan) gewoon niet met drama.

Al met al best wel vermakelijke film 3*

avatar van soom

soom

Valt behoorlijk tegen.

Ik had me er echt heel erg veel van voorgesteld. Leuke acteurs, mooi verhaal.

Kom ik even bedrogen uit....

Het is een zeer matige film.

De dingen worden niet echt goed uitgewerkt. Ik bleef met zoveel vragen zitten, dat ik echt het idee had van: Dit is een slechte film...

Het is op zich niet eens zo erg dat ik met vragen bleef zitten, maar ik zag toch wel erg veel dingen waar ik over bleef malen...

Het acteerwerk is echter wel behoorlijk goed, vooral van Touriya en Mimoun.

Touriya zet de rol van Leila goed neer.

Ik vond het jammer dat Tara en Tanja niet zo'n grote rol hadden.

Voor mij is het veel meer drama dan komedie...

avatar van Exxon

Exxon

Ik had veel van de film verwacht maar daar kwam weinig van terecht. Ik heb maar een paar keer een klein beetje kunnen lachen maar ik zal zeker wel een keer naar de tv-serie kijken.

2 *

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Eerlijk gezegd begrijp ik de vergelijking van deze film met Schnitzelparadijs niet. De enige overeenkomst is, dat er een Marokkaans gezin in voor komt. Op die manier kun je alle films wel vergelijken waarin gezinnen met een bepaalde nationaliteit voorkomen.

Waar Schnitzelparadijs van het doek spetterde met de ene na de andere verrassende wending, grap of dialoog, bleef Shouf hangen in uitgekauwde, cliche flauwekul.

Dialogen die als een tang op een varken sloegen, plastic karikaturen die personages moesten voorstellen.

Na dit misbaksel stond nog maar één optie open. Jalla! Jalla! opzetten en genieten.

avatar van starbright boy

Zo erg als hierboven vond ik het ook weer niet. Vooral het begin was echt leuk. Cliche's en vooroordelen worden zo tot in het belachelijke doorgetrokken dat het weer leuk wordt. Het gaat helaas grondig mis met de film als de toon serieuzer wordt en de film een multicultureel familiedrama moet worden. Grote halen, snel thuis en de cliche's die goed van pas komen om grappen mee te maken werken dan ineens tegen de film.

2.5* voor mijn laatste film van 2005.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Een nieuw soort filmgenre?

Tja, opzich best grappig om te zien hoe zowel de Oosterse als Westerse cultuur op de hak word genomen.

Helaas word deze film nooit erg grappig, en is het dramatische aspect ook ver te vinden.

Tanja Jess speelt best aardig, maar van Najib Amhali had ik meer verwacht.

Al met al leuk om eens gezien te hebben, maar meer ook niet.

avatar van gotti

Dustyfan schreef:

Het gaat wel iets verder dan alleen een Marokkaans gezin hoor. Beide films handelen over mensen die op een bepaald punt in hun leven zijn dat ze moeten kiezen wat ze nou eingelijk willen in hun leven en hier proberen ze gaandeweg achter te komen.

Ik snap de vergelijking van Shou Shouf met Schnitzel op dit punt wel, maar verder gaat die vergelijking volgens mij ook niet.

avatar van stan

stan

De 2e film is van wat ik nu weet geschrapt omdat ze nu met de serie begonnen zijn

avatar van gotti

Bron? Het laatste wat ik hoorde is dat ze er nog wel mee bezig zijn, maar eerst deze serie wilden maken...