• 9.378.069 stemmen

Le Pacte des Loups (2001)

Horror / Mystery | 142 minuten / 152 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 142 minuten / 152 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Brotherhood of the Wolf

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Christophe Gans

Met onder meer: Samuel Le Bihan, Vincent Cassel en Monica Bellucci

Gesproken taal: Frans, Italiaans, Litouws en Duits

Releasedatum: 3 mei 2001

Plot Le Pacte des Loups

"The year is 1766... The hunt for a killer has begun."

In Le Pacte des Loups wordt de wetenschapper Grégoire de Fronsac door Lodewijk XV naar de Franse landstreek Gévaudan gestuurd. Het is 1766 en dappere jagers proberen al 2 jaar zonder succes een monster te vangen. De Fronsac wordt eigenlijk naar de Gévaudan gestuurd zodat hij het monster op kan zetten zodra het gevangen is, maar hij besluit ook zelf jacht te maken op dit mysterieuze beest. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door zijn bloedbroeder Mani en de jonge aristocraat Thomas D'Apcher. De Fronsac komt er achter dat er in de Gévaudan meer aan de hand is dan hij het eerste gezicht had vermoed.

Grégoire de Fronsac

Jean-François de Morangias

Marianne de Morangias

Thomas d'Apcher

Le Comte de Morangias

avatar van 606

Riddick schreef:

Goede Franse film, nja hele goede Franse film..

Het verhaal boeide me van het begin tot aan het einde.. en de Personages ook... De vechtscenes waren mooi in beeld gebracht!!... Geef Deze daarom ook 5* goede film!!

prachtige film perfect in elkaar gezet, kleding, natuur, personages

alles is oke alleen het frans zit me tegen.

en ook het einde was erg mooi.

acteerwerk vond ik erg sterk en dacht al een bekend hezicht te zien en dat was dus Mark Dacascos.

4,5 ster

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

silverspawn schreef:
Ik zie wat berichtjes over wat voor dier het nu is (wolf, weerwolf, afrikaans dier.... Het lijkt mij een leeuw!

Overigens: erg genoten van deze film (ondanks de engelse gedubde versie en de gedateerde looks/cgi v/h beest). Ik hoop dat ik ooit de originele, frans gesproken versie in mijn collectie mag verwelkomen.

Voor nu 4* en na herziening wellicht een halfje erbij.

Ik sluit me bij jouw mening aan over het beest.
Je kunt het natuurlijk niet met zekerheid zeggen, maar het feit dat het beest uit Afrika komt, ongeveer de juiste afmetingen heeft en met name de ogen gelijk zijn aan die van een leeuw, is mijn conclusie dat het een leeuw was.

Verder blijft deze film erg mooi om te zien.

avatar van 1991

1991

Goede film, duurt wel erg lang. 4*

avatar van Flipman

Flipman

lordsnoopy schreef:
Ik sluit me bij jouw mening aan over het beest.
Er heeft dus écht zo'n allesverslindend beest rondgedwaald in de bossen van Gévaudan. Dat er zo'n Brotherhood omheen zat, is allemaal voor de film bedacht, maar de grote lijnen van alles wat in de eerste helfte gebeurde, klopt. Dat betekent dus dat het beest in werkelijkheid (waarschijnlijk) niet uit Afrika is gehaald. Waarschijnlijk was het een kruising tussen een wolf en een wilde hond. Een beetje jammer dat de fotografie toen nog niet bestond.

Er staat een kort interview met een wolfkenner op de DVD, die ook een boek heeft geschreven over (en dus research heeft gedaan naar) het Beest.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Flipman schreef:

Dat weet ik, ik heb het interview ook gezien, maar ik bedoelde dat het beest in de film mij sterk aan een leeuw deed denken

avatar van Timecop

Timecop

nog nooit zo'n langdraaaaaaaaaaaaaaaaaaaadige film gezien, er kwam geen eind aan!

avatar van screamer

screamer

grave franse film!!

lordsnoopy schreef:

het is ook een leeuw in de film!
jean- françois beweert ook dat zijn arm "afgebeten" werd door een leeuw. met die leeuw bedoelde hij dus het beest dat hij toen africhte.

Galantje0012

prachtige film! goed geacteerd, goed verhaal en zeer mooi en goed beeldgebruik, goede vechtscenes en de muziek is ook goed!

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Op enkele opvallende kleurcontrasten na, is 'Le Pacte des Loups' niets meer dan een hip vormgegeven prent die, ergens tussen zijn onnodige lading slow-motion, een mix van kostuumdrama en fantasy-horror tracht te brengen. Gans slaagt daar op geen enkel moment in en weet vervolgens nooit echt te emotioneren, te amuseren of te imponeren. Bovendien mocht en kon 'Le Pacte des Loups' ongetwijfeld een half uur korter gemaakt worden (zie vooral de onbegrijpelijke reeks bochten en kronkels naar het einde toe).

Een bescheiden 1.5*.

Galantje0012

het einde stort idd wat in maar ik vind het echt een zalige film, ben er verslaafd aan denk ik... voor een franse film is hij echt goed naar mijn mening.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Toffe film en hij blijft vermakelijk. Ik heb de film nu al 10x gezien en verveeld nooit. Geweldige openingsscene.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Mooie film maar waarom een Engelse versie op het Belgische 2BE, ik dacht dat het een Franse film was. De Franse taal is nochtans een zeer mooie taal. Spijtig dat er een saai gedeelte was halverwege de film, toen wou ik maar 2,5* geven. Het einde was verrassend en spectaculair. Mooi gefilmd.

avatar van Film Pegasus

Ik heb net als lucdecoster de Engelstalige versie gezien, wat heel jammer is. Zo kwamen de dialogen vrij geforceerd over. Ook is de film net iets te lang dan goed is. Ondanks alles is het toch geen slechte film geworden. De actiescenes doen me wat denken aan de Luc Bessonfilms en sommige scenes hebben qua kleur en omkadering veel weg van Vidocq. Misschien dat een herziening in het Frans wel beter gaat. Voorlopig dus toch nog een positieve 3*, wat misschien later nog kan verhogen.

avatar van 606

lucdecoster schreef:

het is toch echt een franse film ik heb de franse versie.

avatar van nightbreed

nightbreed

Vermakelijk filmpje met een mooie regie

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Intelligente, erg mooi vormgegeven horror-mysterie.

Zeer aangename verrassing deze meeslepende, spannende film.

Zeker een aanrader voor filmliefhebbers; dit is nog echte 'cinemá'!

avatar van Falcon103

Falcon103

tja wat zal ik zeggen,

goed geacteerd, goed verhaal, lekker sfeertje

alleen dat beest he, vond hem er een beetje raar uitzien

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Erg goede film,met een goed sfeertje,goede kostuums en leuke personages.
Het ' monster' is eng en goed gemaakt.
Vind dat er goed geacteerd word.
Zelfs dacascos(zwakke acteur die ik nooit een leuke rol heb zien spelen) vind ik leuk in deze film(duidelijk dat ze hem weinig tekst geven doordat frans niet zijn taal is) en vond het jammer dat die doodging

Hmmm en Bellucci is 1 van de mooiste vrouwen die er rondloopt...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was een mooi opgezet middeleeuws sprookje met ook een vracht aan goede acteurs. Alleen heb ik van Samuel le Bihan nooit wat gehoord. Toch doet hij het wel goed als hoofdrol. Daarnaast hebben we ook het stel Belluci en Cassel die maar korte rolletjes spelen en is ook de actie-acteur Mark Dacascos aanwezig (die ook in Gans' Crying Freeman de hoofdrol vertolkte) Ook geinig om hem dit keer Frans te horen praten en zijn vechtkunsten waren ook in deze film weer fantastisch. Verder vond ik de decors en de settings ook redelijk mooi. Was hier en daar best wel karig maar ach...

Ook zag het beest er erg bruut uit en was ook wel meer dan een wolf.

Verder gewoon een film die veel in zijn mars heeft: sprookjes, drama, romantiek met een flink straaltje vechten en actie. Echt bloederig is deze dan niet zo erg. Verder is dit een avondvullende Franse film. Gewoon een geslaagde tweede film van Christophe Gans.

avatar van Wouter

Uitgegooid.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Gefeliciteerd!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Schitterende beelden in een wat vlak verhaaltje.

Offtopic discussie verwijderd.

avatar van insanoz

insanoz

gewoon een erg goeie film, misschien kon er wat meer tempo in zitten, maar het stoorde me eigenlijk niet.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Net voor de vierde keer gezien, het blijft een goed verhaal. De locaties waar gefilmd is, zijn ook heel mooi. De vechtscènes waren wat schaars, maar wel van hoge kwaliteit.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Opvallend leuke film. Ik verwachte er namelijk niks van. Ten eerst vond ik 'het beest' erg goed gemaakt! Ik dacht dat je het beest amper zouden zien, maar toch zagen je het beest best duidelijk.

De gevechten zaten heel goed in elkaar. Cinematografie was heel erg mooi, alleen dat al is moeite waard om deze film te zien!

Hier en daar moest ik denk aan de film 'Village'. Alsof de regisseur van de 'Village' sommige elementen uit deze film heeft gehaald en daar in gestopt.

Samuel Le Bihan, top acteur. Als ik hem zag moest ik telkens denken aan Thomas Jane (o.a van The Punisher).

Voor de mensen die van plan zijn om de Engelse versie te kijken. Niet doen!

avatar van Spetie

Behoorlijk langdradige film, die sterk begint met een fraaie openingsscene. Helaas houdt de film dit niveau geen moment vast, al is het grotendeels wel redelijk onderhoudend. Mark Dacascos kan behoorlijk vechten en heeft in deze film ook een paar prima slowmotion actiescenes. Het verhaal van de film stelt echter verder niet zoveel voor en "het beest" ziet er wat mij betreft ook behoorlijk nep uit. Daarnaast is de aankleding van de film wel weer prima verzorgd en bevat de film een goede sfeer en mooie plaatjes van de fraaie landschappen aldaar. Het laatste halfuur zat ik echter vaak op de klok te kijken, wat geen goed teken is en mede hierdoor kan ik helaas net geen voldoende kwijt aan deze film.

avatar van Norma

Norma

Le Pacte des Loups ziet er bij tijden goed uit; de sfeervolle setting en mooie plaatjes van diverse landschappen vormden het grootste pluspunt voor mij. Het sprookjesachtige verhaal wist me ook redelijk te interesseren, het mysterie van "Het Beest" wordt redelijk lang in tact gehouden. Maar zodra er duidelijker hinten werden gegeven wat er achter dit mysterie schuil gaat ging het wat mij betreft mis; de spanning viel volledig weg en hoewel er nog van alles bijgehaald werd qua verhaallijntjes en vechtpartijen waren de laatste drie kwartier een worsteling om door te komen. Erg spijtig, met een iets kortere speelduur en een wat minder omslachtig einde zou deze film bij mij beslist een positievere indruk hebben achtergelaten.

avatar van K@i

K@i

Verhaal der omheen vond ik Saai en Raar
wilde / wil echter wel weten wat dat Beest nou werkelijk was een Leeuw lijkt Me echter net zo'n Onzin als een Weerwolf