Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 142 minuten / 152 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Brotherhood of the Wolf
Frankrijk
Geregisseerd door: Christophe Gans
Met onder meer: Samuel Le Bihan, Vincent Cassel en Monica Bellucci
Gesproken taal: Frans, Italiaans, Litouws en Duits
Releasedatum: 3 mei 2001
Plot Le Pacte des Loups
"The year is 1766... The hunt for a killer has begun."
In Le Pacte des Loups wordt de wetenschapper Grégoire de Fronsac door Lodewijk XV naar de Franse landstreek Gévaudan gestuurd. Het is 1766 en dappere jagers proberen al 2 jaar zonder succes een monster te vangen. De Fronsac wordt eigenlijk naar de Gévaudan gestuurd zodat hij het monster op kan zetten zodra het gevangen is, maar hij besluit ook zelf jacht te maken op dit mysterieuze beest. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door zijn bloedbroeder Mani en de jonge aristocraat Thomas D'Apcher. De Fronsac komt er achter dat er in de Gévaudan meer aan de hand is dan hij het eerste gezicht had vermoed.
Grégoire de Fronsac
Sardis
Beauterne
Thomas Agé
You_bastard
The Brotherhood Of The Wolf (aka Le Pacte Des Loups) is een prachtige en spannende Franse kostuumfilm, gebaseerd op historische feiten. In 1764 verscheen in de Gévaudan (een streek in Frankrijk) een mysterieus en monsterlijk wezen. Het had iets weg van een wolf maar was volgens ooggetuigen veel groter en meer huiveringwekkend. Drie jaar lang maakte dit dier de Gévaudan onveilig met als resultaat meer dan 100 slachtoffers. De speurtocht naar dit mysterieuze beest (zou het een weerwolf zijn geweest?) staat centraal in The Brotherhood Of The Wolf. Zelden kom je een film tegen die zo goed verschillende genres (kostuumdrama, martial arts, horror) weet te combineren en samen kan smeden tot één geheel. The Brotherhood Of The Wolf is echt een visuele traktatie, hij is prachtig gefilmd en gemonteerd, en ook het acteerwerk is uitmuntend. Mark Dacascos (Crying Freeman, The Crow: Stairway To Heaven) is sterk als de mysterieuze vreemdeling Mani, en hij laat zich in de martial arts-scenes van zijn beste kant zien. k heb samen met VIC en Blindfold genoten van de film enige minpunt was dat deze film onnodig lang was. Toch is deze film een absolute aanrader.
Blindfold
zzzzzzzzzz. Ik baal er nog steeds van dat Dacascos zijn trademark sprongetje niet heeft gedaan.
Ik vond de film nog niet eens zo goed trouwens en Dacascos heeft volgens mij 3 zinnen in die hele film gezegd (wat niet perse een nadeel hoeft te zijn
Ik vond het te lang en te niet-boeiend, dus van mij krijgt ie maar 2.5 ster
vic
ok ok een beetje lang maar kom op die was voor mij de verrassing van het jaar. ik dacht dat we echt een ...film gingen kijken toen ik er heen ging omdat ik helemaal niets wist van deze film. De actie was heel erg cool en leuke afwisseling kostuum film met erg mooie vechtscenes. Marc dacascos die een goede stille rol neerzette. Hij kan opzich wel acteren. Vond dit naast zijn normale werk 1 van zijn betere die ik zo naast Crying freeman zet qua de rol die hij neerzet
Blindfold
Toen we uit de bioscoop kwamen kreeg ik ook niet het gevoel dat jullie deze zo goed vonden. Ok het was beter dan wat ik hem vond, maar als ik hier 4.5 en 4 sterren zie, dan snap ik het toch niet helemaal.
vic
ik wil hem eigenlijk nog een keer zien. Ik heb nu eigenlijk alleen maar die hele coole eindscene en het begin in mij geheugen en dat was erg goed
Mischien was het verhaal minder maar is al een tijdje geleden
vic
ik wil hem eigenlijk nog een keer zien. Ik heb nu eigenlijk alleen maar die hele coole eindscene en het begin in mijn geheugen en dat was erg positief. ik blijf bij mijn 4 sterren voor erg goed wat ik vind hem beter dan 3 sterren. Ja mischien dat hij 3,5 sterren zou moeten zijn maar ik twijfel
Etienne U
Weer een fette franse film na crimson rivers en Yamakasi gezien te hebben moest ik deze ook zien..............die fransen doen het goed de laatste tijd...........Begin was wat saai maar bevatte wel wat kewle vecht scene's......en kwam er pas later echter dat Marc erin speelde. halvewege het verhaal ging het wat lang duren........maar daar kwam gelukkig snel een eind aan doormiddel van heel wat mooie en goed uitgewerkte acties scene's. 3,5 ster voor dit toppertje
Armin
Dit was echt een aangename verassing. Na de recencies op de site gelezen te hebben werd ik nieuwsgierig en ik moet zeggen ik heb genoten.
Ik ben nogal gevoelig voor sfeer in een film en dat was hier perfect. ****
dttom
Zeker geen slechte film en ik heb me ook vermaakt. Maar vond de film toch iets te lang en met wat overbodige stukjes.
Jordy
De film is een samenvoegsel van alle genres die je je maar kunt bedenken, en het werkt eigenlijk prima. Sommige scenes zijn ongelofelijk mooi gefilmd, het verhaal is interessant, en de special effects goed. Nadeel vond ik dat elke keer wanneer de film écht stoer werd, er weer 20 minuten saai geleuter achteraan kwam, waardoor ik toch "slechts" op 3 sterren uitkom.
Flexje
ik sluit me aan bij jordy. Maar ik geef hem nog wel een half puntje meer.
LauraPalmer
Het begon zo veelbelovend. Vooral de openingsscene en de vechtscene in de regen waren geweldig, maar vanaf het moment dat je het monster voor het eerst zien gaat het downhill. Die Indiaan had trouwens ook een behoorlijk hoog Pantene gehalte. Jukkie.
SlingBlade
Prachtige beelden, vermakelijk verhaal en spectaculaire vechtscene's , Wat wil je nog meer
tessai
Franse fantasy film met historische setting.
Mooie locaties, goede acteurs, veel gestileerd geweld, verscheidene verhaallijnen met hoog tempo, veel origineels en verassends te zien ....zeker kijken....4 sterren van mij!
mr.Mehic
Wat een goeie film, better dan ik had verwacht . ik dacht eerst van, Neeh dat kan niet Frans is Stom, maar door het spannende verhaal en de mooie beelden stoor je jezelf helemaal niet aan de taal.
Padd0
Beetje een vreemde film, soms hele rustige momenten die met veel gevoel gebracht worden en dan krijg je vijf minuten later opeens een actiescene die zo over-the-top is dat hij niet zou misstaan in mortal kombat. Desalniettemin een mooie sfeervolle film 3,5*.
Goodfella
Een bepaald niet helemaal geslaagde mengelmoes van diverse stijlen. Paar leuke scènes en lekker vlot gefilmd, dat wel, maar ik kon m'n aandacht er maar moeilijk bijhouden. Bovendien erg jammer dat het 'monster' zo vaak frontaal in beeld is. Al na aan uur ofzo voor het eerst. Erg jammer, haalt veel (zo niet àlle) spanning weg. Zogenaamde plotwendingen waren ook niet om over naar huis te schrijven...
Aan de ene kant was deze film voor mij erg mooi. Ik heb bijna 2 en een half uur gekeken naar schitterende landschappen, mooie gevechten (vooral de gevechten in slowmotion) en prachtig gefilmde scéne's. Vooral de scéne aan het begin waar de hoofdrolspeler (z'n naam is me even ontschoten) in de regen tegen een groepje lui vecht, die een man met een baard afrossen. Schitterende slowmotion scéne's waar je de regen gewoon ziet vallen. Erg mooie gemaakt. Tt zover een genot voor het oog dus. Maar het grote minpunt van het verhaal was dat het verhaaltje veel te langdradig en cliché was. De film had voor mij wel een half uur korter gemogen. Dan was het ook wel goed geweest. Maar al met al toch nog 3 sterren.
chrissie
Mooie film met prachtig ingelaste slow motion scenes. Duurde toch net dat ietsje te lang. Deed mij bijwijlen denken aan The Hour of the Pig met Colin Firth, maar deze film is nog ietsje duisterder (en in The Hour ... komen geen martial arts voor)
WB
Goeie film, en wist totaal niet wat ik ervan moest verwachten! had geen recensies nix gelezen, en merkte aan het begin van de film pas op dat et volledig Frans gesproken was!
Vaak is dat voor mij een nadeel, maar samen met Taxi waren dit toch wel verrassingen van het Franse front!
Goeie duistere scènes, mooi verhaal, en mooie landschappen!
4 sterren!
narva77 (crew films)
Mooie plaatjes in deze enigszins bizarre film. Het eerste deel v/d film is gebaseerd op ware gebeurtenissen m.b.t. het "beest van Gévaudan".
Maar vanaf het moment dat de Franse Koning zegt dat het beest is gedood en naar Versailles is gebracht (wat dus niet waar is) geeft men een eigen invulling aan het verhaal, door er een Broederschap bij te halen, en een belachelijk ogend wezen. Bizar. Ook ik moet constateren dat ik de speelduur te lang vond, maar het camerawerk en de special effects (beetje "Matrix"-achtig) waren wel mooi. Schitterende beelden ook, dus 3,5*
dartviper
Ben het met Gotti eens het is gewoon een supergoed verhaal maar het werd te langdradig het moest bij de aanval van die indiaan al afgelopen zijn. maar daartoe is het wel weer 1 van de franse films die heel goed zijn. Hij krijgt van mij 4 *
Redlop
Groots beeldenrijk spektakel. Een soepel in elkaar overvloeiende beeldenstorm aan prachtig gestileerde scenes. Op zich is dat de reden waarom de film veel meer dan de moeite waard had kunnen zijn.
Helaas wordt de overperfectionistische regie redelijk naar de klote geholpen door de aanwezigheid van een soort ALDI computer gegenereerd 'beest'. Zeer goedkoop afstekend tegenover de rest van de film.
Verder irriteerde me de langdradige 'martial arts' gevechten en het geheimzinnige indianengedoe. Maakt de film alleen maar nog langdradiger.
3* alleen voor het visueel spektakel.
BoordAppel
Die ziet er gewoon goed uit hoor.
Redlop
Meen je toch niet he? Meen je wel..denk ik.
In een hele slechte film valt het niet op maar in zo'n schitterend aangeklede film kan zoiets toch niet? Maar fijn voor je dat je er geen hinder van hebt gehad.
door de aanwezigheid van een soort ALDI computer gegenereerd 'beest'
Ik heb nergens Emdee bij de credits zien staan...
BoordAppel
Meen je toch niet he? Meen je wel..denk ik.
Dat meen ik wel zeker. Tijdje geleden dat ik deze film gezien heb maar het beest zag er toen goed uit. Je ziet m toch ook niet zo vaak helemaal? En Aldi computers zijn gewoon goed

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen